AK PARTİ VE CHP LİDERLERİ ARASINDAKİ GÖRÜŞME BİR BUÇUK SAAT SÜRDÜ

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bugün AK Parti Genel Merkezi’nde bir buçuk saat süren bir görüşme yaptı.

GÜNDEM 2.05.2024 18:46:00 0
AK PARTİ VE CHP LİDERLERİ ARASINDAKİ GÖRÜŞME BİR BUÇUK SAAT SÜRDÜ

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bugün AK Parti Genel Merkezi’nde bir buçuk saat süren bir görüşme yaptı. Görüşmenin ardından Özel, herhangi bir açıklamada bulunmadı. Gazetecilerin ısrarlı sorularına karşılık "teşekkürler arkadaşlar" karşılığını veren Özel, görüşmeyi kurmaylarıyla değerlendirmek üzere CHP Genel Merkezi'ne geçti.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel, AK Parti Genel Merkez’nde bir araya geldi. CHP lideri Özel'i, parti genel merkezine gelişinde AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş ile Cumhurbaşkanlığı Protokol Müdürü Barkın Kayaoğlu karşıladı. Özel'e emekli büyükelçi, CHP İstanbul Milletvekili Namık Tan eşlik etti. Parti binasına girişteki karşılamanın ardından, görüşmenin gerçekleştiği makam katına çıkıldı. Erdoğan asansörden inen Özel'i koridorda karşıladı ve her iki lider burada tokalaştı. Makam odasına geçen liderler hem ayakta hem koltuklarda, görüşmeyi izleyen basın ekibine poz verdi. Erdoğan'ın oturduğu koltuğun arkasındaki duvarda AKP logolarının bulunduğu bir fon, önünde ise Cumhurbaşkanlığı forsu ile Türk bayrakları ve parti flaması yer aldı.

Görüşmede, Mustafa Elitaş ile CHP İstanbul Milletvekili Namık Tan da bulundu. Görüşme bir buçuk saat sürdü.

Bu arada, Erdoğan tarafından Özel'e verilen ve üzerinde Cumhurbaşkanlığı forsu bulunan karton çanta içindeki hediye Özel'in korumaları tarafından makam aracına götürüldü. 

CHP ve AK Parti arasında 8 yıl sonra sonra genel başkan düzeyinde gerçekleşen görüşmeye basının ilgisi yoğun oldu. Çok sayıda televizyon kanalı  ziyareti izleyicilerine AK Parti Genel Merkezi'nin önünden canlı yayınlarla aktardı. Gazetecilere, çay ve üzerinde "Türkiye Yüzyılı" yazılı pakette çikolata ikram edildi. 

CHP ile AKP arasında genel başkan düzeyindeki son görüşme, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile dönemin AK Parti Genel Başkanı ve Başbakanı Binali Yıldırım arasında AK Parti Genel Merkezi'nde 22 Eylül 2016'da gerçekleşmişti. 

NE OLMUŞTU?

CHP lideri Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Ramazan Bayramı dolayısıyla aramış ve bayramını kutlamıştı. Özel, bu telefon görüşmesinin ardından Erdoğan ile kısa süre sonra yüz yüze de görüşeceklerini belirtmişti.

16 Nisan günü, kabine toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, Özel’in bu ifadeleri üzerine; “CHP’nin Genel Başkanı Sayın Özel’e kapımız açık. Ele alacağımız konu başlıklarımız çok, ziyarete geldikleri anda oturur konuşuruz” demişti.

Ardından genel başkanlar, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) 104’üncü kuruluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen 23 Nisan resepsiyonunda bir araya gelmiş ve çay içmişti.

Özel, son olarak dün partisinin önceki genel başkanları; Hikmet Çetin, Altan Öymen, Murat Karayalçın ve Kemal Kılıçdaroğlu’nu arayarak görüşmeyle ilgili görüş ve önerilerini almıştı.

 

Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    9321,64%0,05
  • DOLAR

    38,24% 0,09
  • EURO

    44,13% 0,14
  • GRAM ALTIN

    4290,49% 1,94
  • Ç. ALTIN

    6792,06% 0,00

MHP'DEN BAHÇELİ VİDEOSU: "DAHA YOLUN YARISI VAR"

KURULTAY SORUŞTURMASI: ÖZGÜR ÇELİK, ANKARA'DA İFADE VERDİ

15 YAŞINDAKİ ÇOCUK HASTANE TUVALETİNDE DÜŞÜK YAPTI

AKP SÖZCÜSÜ ÇELİK: "BU AY İÇERİSİNDE BİRTAKIM GELİŞMELER OLABİLİR"

PAPA FRANCİS HAYATINI KAYBETTİ

15 BİN ATAMA SAYISINA TEPKİ GÖSTEREN ÖĞRETMENLER MEB ÖNÜNDE TOPLANDI…

ELİNDE TÜFEKLE ERDOĞAN'DAN MÜSAADE İSTEDİ…

SARAY'DAN CAN ATALAY ÇIKIŞI

"DECCAL SİYONİST HAÇLI BATI ZULMÜ VARYANTI KEMALİZM'İN SONU OLACAK" DİYEN MÜDÜRÜN CEZASI İPTAL EDİLDİ

İMAMOĞLU'NDAN 23 NİSAN MESAJI…

BÜLENT ARINÇ'TAN ERDOĞAN'I KIZDIRACAK 'İMAMOĞLU' ÇIKIŞI…

ESKİ TBMM BAŞKANVEKİLİ FEHMİ IŞIKLAR'IN EŞİ ÖLDÜRÜLDÜ! OĞLU TUTUKLANDI

HARRAN ÜNİVERSİTESİNDE YOLSUZLUK İDDİASI...

ÖZGÜR ÖZEL 23 NİSAN RESEPSİYONUNA KATILMAYACAK

FİLİSTİN MİTİNGİ CHP'YE YASAK İHH'YE SERBEST

SIRRI SÜREYYA ÖNDER'İN SAĞLIK DURUMUYLA İLGİLİ YENİ GELİŞMEYİ KARDEŞİ DUYURDU

SOKAKTA ORTASINDA EŞİNİ ÖLDÜRDÜ, 8 YAŞINDAKİ KIZINI DEFALARCA BIÇAKLADI!

KANAL İSTANBUL RANTI EMLAK KONUT RAPORUNDA…

SARAY’A GÜNDE 2.686 ASGARİ ÜCRET GİDİYOR

HASTANEYE KALDIRILDIĞI İDDİA EDİLMİŞTİ: CEZAEVİ'NDEN AYŞE BARIM AÇIKLAMASI

İMAMOĞLU ERDOĞAN'A SESLENDİ…

CHP FİLİSTİN İÇİN SOKAKTA TAKSİM ABLUKA ALTINDA!

CHP'DEN YOZGAT'TA TARİHİ MİTİNG! TRAKTÖRÜNÜ ALAN GELDİ

ERDOĞAN, KADIN DÜŞMANI ZİHNİYET AK PARTİ İKTİDARIYLA TARİHE KARIŞMIŞTIR

HATAY'DA KADIN CİNAYETİ

CAN ATALAY'DAN MEKTUP: ER YA DA GEÇ HATAY'A KARŞI GÖREVİMİ YERİNE GETİRECEĞİM

VALİLİK'TEN CHP'NİN YÜRÜYÜŞÜNE ENGEL: TAKSİM, ŞİŞHANE VE KABATAŞ DURAKLARI KAPATILACAK!

ESKİ DHMİ DAİRE BAŞKANI "RÜŞVET VE YOLSUZLUK" SUÇUNDAN TUTUKLANDI

ÖZEL, DANIŞTAY BAŞKANI ZEKİ YİĞİT'İ ZİYARET ETTİ

SARAÇHANE DAVASINDA ÖĞRENCİLER VE GAZETECİLER HÂKİM KARŞISINDA...

Yükleniyor


MHP'DEN BAHÇELİ VİDEOSU: "DAHA YOLUN YARISI VAR"

KURULTAY SORUŞTURMASI: ÖZGÜR ÇELİK, ANKARA'DA İFADE VERDİ

15 YAŞINDAKİ ÇOCUK HASTANE TUVALETİNDE DÜŞÜK YAPTI

AKP SÖZCÜSÜ ÇELİK: "BU AY İÇERİSİNDE BİRTAKIM GELİŞMELER OLABİLİR"

PAPA FRANCİS HAYATINI KAYBETTİ

15 BİN ATAMA SAYISINA TEPKİ GÖSTEREN ÖĞRETMENLER MEB ÖNÜNDE TOPLANDI…

ELİNDE TÜFEKLE ERDOĞAN'DAN MÜSAADE İSTEDİ…

  • Salı 29.7 ° / 11 ° Güneşli
  • Çarşamba 31.6 ° / 14 ° false
  • Perşembe 25.1 ° / 12.5 ° false

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 24 1 5 44 77
2.Fenerbahçe 30 22 2 6 47 72
3.Samsunspor 30 15 9 6 9 51
4.Eyüpspor 31 14 9 8 15 50
5.Beşiktaş 30 13 7 10 12 49
6.İstanbul Başakşehir 30 14 10 6 10 48
7.Trabzonspor 30 11 10 9 12 42
8.Gazişehir Gaziantep 30 12 12 6 0 42
9.Kasımpaşa 31 10 9 12 -2 42
10.Göztepe 30 10 10 10 9 40
11.Konyaspor 31 11 13 7 -5 40
12.Antalyaspor 30 11 12 7 -19 40
13.Kayserispor 30 9 11 10 -11 37
14.Rizespor 30 11 15 4 -13 37
15.Bodrum FK 31 9 15 7 -12 34
16.Alanyaspor 29 8 14 7 -11 31
17.Sivasspor 31 8 16 7 -12 31
18.Hatayspor 30 4 19 7 -25 19
19.Adana Demirspor 30 2 24 4 -48