KANAL İSTANBUL RANTI EMLAK KONUT RAPORUNDA…

Uzmanların ve yurttaşların tüm itirazlarına rağmen iktidarın Kanal İstanbul projesi ısrarı sürüyor...

GÜNDEM 20.04.2025 11:04:00 0
KANAL İSTANBUL RANTI EMLAK KONUT RAPORUNDA…

Uzmanların ve yurttaşların tüm itirazlarına rağmen iktidarın Kanal İstanbul projesi ısrarı sürüyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanmasının ardından yeniden gündeme gelen proje güzergahındaki rant Emlak Konut'un satış raporlarına yansıdı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanmasının ardından yeniden gündeme getirilen Kanal İstanbul projesiyle ilgili yeni ayrıntılar gelmeye devam ediyor.

HERKESE VE HER ŞEYE RAĞMEN ISRAR

Hükümetin büyük bir heyecanla duyurduğu ancak uzmanların İstanbul için felaket olacağını söylediği Kanal İstanbul projesi güzergahında yeniden hareketlilik yaşanıyor.
Çevresel, ekonomik, tarihi ve doğal afet etkileri bakımından riskler barındıran proje büyük tepkilerin ardından rafa kaldırılsa da İstanbul için tehlike geçmiş değil.

İMAMOĞLU TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

İmamoğlu, geçtiğimiz günlerde "Yokluğumu fırsat bilip başladınız" diye tepki gösterdiği konut projeside Avrupa Yakası’nın hayati su kaynaklarından biri olan Sazlıdere Barajı çevresinde başlatılan konut inşaatlarına dikkat çekmişti.

SATIŞ RAPORUNA YANSIDI

Kanal İstanbul güzergahındaki emlak ve konut rantı, Emlak Konut’un 2025 1. Çeyrek Satış Raporu'na da yansıdı.BirGün'den Mustafa Kömüş'ün haberine göre, proje güzergahında bulunan Arnavutköy’deki Yenişehir Evleri’nden 15 ayda 5 bin 98 tanesi satıldı. Söz konusu satışlardan 31,6 milyar lira gelir elde edildi.

Rapora göre yılın ilk 3 ayında Emlak Konut’un yaptığı toplan 31 milyar 259 milyon TL’lik satışın 14 milyar 593 milyon TL’sinin Kanal güzergâhında bulunan Arnavutköy’deki Yenişehir Evleri’nden yapıldı. Ayrıca satılan toplam 3 bin 4 konutun 2 bin 109’u bu bölgede satıldı. Yani toplam gelirin yüzde 46’sı ile toplam konut satışının yüzde 70’i Kanal İstanbul güzergahından gerçekleştirildi.

TOPLAM GELİR 31.6 MİLYAR LİRA

Yenişehir Evleri’nden geçen yıl ise 2 bin 989 konut satılmıştı. Geçen yılın toplamında Emlak Konut bu satışlardan 16 milyar 803 milyon TL’lik bir gelir elde etmişti. Böylece Kanal İstanbul güzergâhından toplam konut satışı geçen yıldan bu yana 5 bin 98’i toplam gelir ise 31,6 milyar TL’yi buldu.

15 etaptan oluşan Yenişehir Evleri’nin 2024 yılı sonu itibariyle güncel proje değeri 55 milyar lira olarak hesaplanmıştı. Değerleme raporlarında bazı etapların inşaatının yüzde 1’lerde iken bazı etapların ise yüzde 30’lar seviyesine ulaştığı belirtilmişti.

MEVZUATA AYKIRI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, İmamoğlu'nun gündeme getirdiği projeyle ilgili gerçekleştirdiği basın açıklamasında "Sazlıbosna ve Hacımaşlı mahallelerinde TOKİ tarafından yapılacak, şimdilik 24 bin konut için hazırlanan planlar, havza mevzuatına aykırıdır" ifadelerini kullandı.

İGDAŞ DOĞALGAZ BAĞLAMAMIŞTI

İGDAŞ, bu bölgede yapılan doğalgaz başvurularına "imar planının iptal edilmesi nedeniyle" ret cevabı vermişti. Yapılan açıklamada "Özellikle Dursunköy Mahallesi’nde yürütülen Emlak Konut GYO Yenişehir Evleri Projesi için yapılan doğal gaz bağlantı talebi reddedildi" denilmişti.

 

  • BIST 100

    10824,55%-1,15
  • DOLAR

    40,79% 0,05
  • EURO

    47,63% -0,27
  • GRAM ALTIN

    4381,70% -0,40
  • Ç. ALTIN

    7053,04% -0,34

ADALET BAKANI YILMAZ TUNÇ'TAN ÖZGÜR ÖZEL'E YANIT:YARGI SÜRECİYLE SİYASET KARIŞTIRILAMAZ

AKP'Lİ MÜCAHİT BİRİNCİ HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

AYDIN’DA YENİ DÖNEM: ÇERÇİOĞLU AKP ROZETİ TAKTI

ÖZGÜR ÖZEL’DEN AKP’YE KURULUŞ YILDÖNÜMÜ DOSYASI: BELGE PAYLAŞTI

CHP’Lİ İSİM: ÖZLEM HANIM TELAŞLANDI...

AVUKAT REZAN EPÖZDEMİR TUTUKLANDI

İMAMOĞLU HASTANEYE SEVK EDİLDİ

ERDOĞAN'IN ESKİ HUKUK DANIŞMANINDAN REST…

MEĞER MESELE SADECE AZİZ İHSAN AKTAŞ DEĞİLMİŞ! AKP'NİN ÇERÇİOĞLU'NA VERDİĞİ SÖZ ORTAYA ÇIKTI

ÇERÇİOĞLU VE 8 BELEDİYE AKP YOLUNDA

EKREM İMAMOĞLU İÇİN DİJİTAL İMZA KAMPANYASI BAŞLATILDI: "benimimzam.net"

ERDOĞAN'DAN ÖZEL'E YANIT:CHP’DEKİ İSTİKRARSIZLIĞI ÇOK İYİ BİLİYORUZ

ADALET BAKANI DUYURDU:ÖZEL’İN SÖZLERİ YARGIYA TAŞINDI

HATAY'DA ORMAN YANGINI: BİR MAHALLE TAHLİYE EDİLDİ

CHP LİDERİNDEN ÇERÇİOĞLU’NA: “HARAM ZIKKIM OLSUN”

CHP SÖZCÜSÜ DENİZ YÜCEL: MİLLİ İRADE HIRSIZLIĞI YAPIYORSUNUZ

CHP'DEN ÖZLEM ÇERÇİOĞLU AÇIKLAMASI...

İDDİA: AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDE ÇALIŞANLARA "CHP'DEN İSTİFA EDİN" BASKISI

TAKSİM’İN 1 MAYIS HAKKI YENİDEN ONAYLANDI

OSMANİYE'DE ORMAN YANGINI İHBARINA GİDEN ARAZÖZ DEVRİLDİ: 1 İŞÇİ ÖLDÜ, 4 YARALI

EKREM İMAMOĞLU'NDAN 'ADAYLIK' AÇIKLAMASI: GEREKİRSE BAŞKA BİR İSİM ÖNE ÇIKAR

CHP’DE DEPREM: 4 BELEDİYE BAŞKANI BİRDEN GİDİYOR!

BAŞARIR: MEHMET YILDIRIM VAKASI SUSURLUK’U ARATACAK

CHP’Lİ MECLİS ÜYESİ VE BAŞKAN YARDIMCISI GÜLSÜM ÖZER İSTİFA ETTİ

BUCA’DA MİNİBÜS YANGINI ORMANI ATEŞE VERDİ: İZMİR’DEN DUMANLAR YÜKSELDİ

"AV. EPÖZDEMİR SORUŞTURMASI" AKP İÇİNDE TARTIŞMA YARATTI: ŞAMİL TAYYAR'DAN BİR AÇIKLAMA DAHA

ÖNTÜRK:HATAY'DA İKİ BARAJIN DOLULUK ORANI KRİTİK SEVİYEDE

ÇANAKKALE YANIYOR: BİNALAR ALEVLER ARASINDA KALDI, ONLARCA KİŞİ HASTANEYE KALDIRILDI

103'Ü ÇOCUK: GAZZE'DE AÇLIKTAN ÖLENLERİN SAYISI 227'YE YÜKSELDİ!

EKREM İMAMOĞLU: ÜLKEMİZE SAHİP ÇIKMAK ZORUNDAYIZ

Yükleniyor


AKP'Lİ MÜCAHİT BİRİNCİ HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

AYDIN’DA YENİ DÖNEM: ÇERÇİOĞLU AKP ROZETİ TAKTI

ÖZGÜR ÖZEL’DEN AKP’YE KURULUŞ YILDÖNÜMÜ DOSYASI: BELGE PAYLAŞTI

CHP’Lİ İSİM: ÖZLEM HANIM TELAŞLANDI...

AVUKAT REZAN EPÖZDEMİR TUTUKLANDI

İMAMOĞLU HASTANEYE SEVK EDİLDİ

  • Cuma 36.8 ° / 22.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 34 ° / 20.6 ° Güneşli
  • Pazar 33.4 ° / 20.8 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Konyaspor 1 1 0 0 3 3
2.Galatasaray 1 1 0 0 3 3
3.Göztepe 1 1 0 0 3 3
4.Antalyaspor 1 1 0 0 1 3
5.Samsunspor 1 1 0 0 1 3
6.Trabzonspor 1 1 0 0 1 3
7.Kayserispor 0 0 0 0 0 0
8.Alanyaspor 0 0 0 0 0 0
9.Fatih Karagümrük 0 0 0 0 0 0
10.Fenerbahçe 0 0 0 0 0 0
11.Beşiktaş 0 0 0 0 0 0
12.İstanbul Başakşehir 0 0 0 0 0 0
13.Gençlerbirliği 1 0 1 0 -1 0
14.Kasımpaşa 1 0 1 0 -1 0
15.Kocaelispor 1 0 1 0 -1 0
16.Eyüpspor 1 0 1 0 -3 0
17.Gazişehir Gaziantep 1 0 1 0 -3 0
18.Rizespor 1 0 1 0 -3 0