YSK BAŞKANI YENER:28 MAYIS’TA İKİNCİ TUR SEÇİMLERİ YAPILACAK

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, saat 15:15 itibarıyla yurt içindeki sandıkların yüzde 100’ünün açıldığını, yurt dışı sandıklarda veri girişi devam eden 35 bin 874 oy bulunduğunu bildirdi. Ye

GÜNDEM 15.05.2023 17:47:00 0
YSK BAŞKANI YENER:28 MAYIS’TA İKİNCİ TUR SEÇİMLERİ YAPILACAK

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, saat 15:15 itibarıyla yurt içindeki sandıkların yüzde 100’ünün açıldığını, yurt dışı sandıklarda veri girişi devam eden 35 bin 874 oy bulunduğunu bildirdi. 

Yener, “Şu anda kesin olmayan geçici sonuçlara göre; Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yüzde 49,51, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun yüzde 44,88, Sayın Sinan Oğan’ın yüzde 5,17 ve Sayın Muharrem İnce’nin yüzde 0,44 oy aldığı görülmüştür. 

15:15 itibarıyla sisteme girilmesi devam eden 35 bin 874 oyun tamamının ilk iki sırada yer alan adaylarımızdan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a verilmiş olduğunu kabul etmemiz halinde Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın oy oranının yüzde 49,54 olduğu görülmüş, aynı şekilde 35 bin 874 oyun tamamının Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na verildiğini kabul etmemiz halinde de yüzde 44,85 oranında oy aldığı görülmüş ve böylece 6271 sayılı Yasa’nın 4. maddesinde öngörülen seçilme yeterliliğini hiçbir adayın kazanamadığı görülmüş ve daha önceden ilan edilen seçim takvimine göre 28 Mayıs 2023 Pazar günü ikinci tur seçimlerinin yapılmasına kurulumuzca karar verilmiştir” dedi.

YSK Başkanı Ahmet Yener, dün yapılan cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimleri için yurt içinde ve yurt dışında verilen oyların sayımına ilişkin bilgi verdi. Yener, bugün yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“OLGUNLUKLA SONUÇLARI BEKLEYEN TÜRK MİLLETİNE TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

“Bu seçim sürecinde, oy verme gününde sağlık sorunları nedeniyle hayatını kaybeden sandık görevlimize ve oy verme esnasında yaşamını yitiren vatandaşlarımıza rahmet, ailelerine sabırlar diliyoruz. Bu seçim sürecinde zorlu bir çalışma dönemi geçiren değerli kurul üyesi arkadaşlarıma, kurul personelime teşekkür ediyorum. Ayrıca il ve ilçe seçim kurulu başkanlarımıza, seçim personelimize, sandıklarda görev alan kamu görevlilerimize ve siyasi parti temsilcilerimize de yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür ediyoruz. Bu süreçte olgunlukla sonuçları bekleyen Türk milletine tekrar huzurlarınızda teşekkür ediyoruz. Bu zorlu süreçte bizlere desteğini sağlayan İçişleri Bakanlığı’na, güvenlik görevlilerimize, yurt dışı oy verme sürecinde bizlerle beraber olan Dışişleri Bakanlığı’mıza ve personeline, seçim sürecinde teknik desteğini sağlayan PTT’ye, Türk Telekom’a, ayrıca seçim bölgelerinde bizlere yardımcı olan tüm belediye başkanlarımıza ve personeline ve ayrıca burada ismini sayamadığımız, seçim sürecinde bizlerden desteğini esirgemeyen tüm kamu çalışanlarına ve vatandaşlarımıza huzurunuzda teşekkür ediyoruz.

“SEÇİLME YETERLİLİĞİNİ HİÇBİR ADAYIN KAZANAMADIĞI GÖRÜLMÜŞ VE 28 MAYIS PAZAR GÜNÜ İKİNCİ TUR SEÇİMLERİNİN YAPILMASINA KARAR VERİLMİŞTİR”

Saat 15:15 itibarıyla yurt içi sandık sayısı yüzde 100 oranında açılmış olup yurt içi katılım oranı yüzde 88,92 olarak gerçekleşmiştir. Yurt dışında ise yüzde 52,69 oranında bir katılım gerçekleşmiştir. Şu anda yurt dışında veri girişi devam eden 35 bin 874 oy bulunmaktadır. Şu anda kesin olmayan geçici sonuçlara göre; Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yüzde 49,51, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun yüzde 44,88, Sayın Sinan Oğan’ın yüzde 5,17 ve Sayın Muharrem İnce’nin yüzde 0,44 oy aldığı görülmüştür. 15:15 itibarıyla sisteme girilmesi devam eden 35 bin 874 oyun tamamının ilk iki sırada yer alan adaylarımızdan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a verilmiş odluğunu kabul etmemiz halinde Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın oy oranının yüzde 49,54 olduğu görülmüş, aynı şekilde 35 bin 874 oyun tamamının Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na verildiğini kabul etmemiz halinde de yüzde 44,85 oranında oy aldığı görülmüş ve böylece 6271 sayılı Yasa’nın 4. maddesinde öngörülen seçilme yeterliliğini hiçbir adayın kazanamadığı görülmüş ve daha önceden ilan edilen seçim takvimine göre 28 Mayıs 2023 Pazar günü ikinci tur seçimlerinin yapılmasına kurulumuzca karar verilmiştir. İkinci tur oylamanın Türk milletine, cumhurbaşkanlığı adaylarımıza ve siyasi partilerimize hayırlı olmasını diliyorum.

SEÇİMİN İKİNCİ TURU NASIL YAPILACAK 

Sizlere kısaca, ülkemizde ilk defa gerçekleşecek olan ikinci tur seçimleri hakkında da kısa bir bilgi vermek istiyorum. Öncelikle geçici aday listesinin ilan edilmesinden sonra, 6271 sayılı Yasa’nın 4/2. maddesi uyarınca geçici aday ikamesine ilişkin sürecin belirlenmesi gerekmekte olup, kurulumuz az önce almış olduğu kararla geçici aday ikamesinin, yani son ikiye kalan adaylardan herhangi birisinin adaylıktan çekilmesi halinde yerine bir sonra gelen adayın müracaat etmesi için daha önce ilan edilen seçim takvimindeki sürenin saat 17:00’den 20:00’ye çekilmesine karar verilmiştir.

“OY PUSULALARINDA SIRLAMADA HERHANGİ BİR DEĞİŞİKLİK OLMAYACAKTIR”

Kamuoyunun merak ettiği bir diğer husus, oy pusularının ne şekilde olacağıdır. Oy pusulalarında sıralamada herhangi bir değişiklik olmayıp, sıralamalarındaki adayların bir önceki adayın yarışa devam etmemesi halinde onun yerini alması şeklinde daha önce alınmış kararımız bulunmaktadır. Sayın Recep Tayyip Erdoğan birinci sırada, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu da ikinci sırada oy pusulasında yer alacaktır. Ayrıca bugün irtibatıyla 6271 saylı Kanun’un 13. maddesi gereğince propaganda dönemi başlamış bulunmaktadır.

“19 MAYIS 2023 CUMA GÜNÜ KESİN SONUÇLAR İLAN EDİLECEKTİR”

298 sayılı Yasa uyarınca, il ve ilçe seçim kurullarına yapılan itirazların YSK tarafından kesin karara bağlanma tarihi ise 18 Mayıs 2023 Perşembe günüdür. Bu tarihten sonra, 19 Mayıs 2023 Cuma günü ise kesin sonuçların ilanına gidilecektir. Kesin sonuçların ilanından sonra yurt dışında oy verme işlemleri başlayacak ve 24 Mayıs 2023 Çarşamba günü başlayan oy verme işlemleriyle yurt dışında ilk kez ikinci tur oylama başlayacaktır.

 Yurt içinde ise 28 Mayıs Pazar günü gerçekleşecektir. Ayrıca bu dönemde de birinci tur oylamada olduğu gibi cumhurbaşkanı adaylarının radyo ve televizyondaki konuşmaları için kura çekimi, akabinde de radyo ve televizyon konuşmaları gerçekleştirilecektir. 28 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan cumhurbaşkanlığı ikinci oylamasının Türk milletine, Türk demokrasisine, cumhurbaşkanı adaylarımıza ve siyasi partilerimize hayırlı olmasını dileriz.”

Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    10858,52%-2,02
  • DOLAR

    41,65% 0,20
  • EURO

    48,93% 0,25
  • GRAM ALTIN

    5207,22% 0,96
  • Ç. ALTIN

    8575,61% 0,66

HATAY BÜYÜKŞEHİR’DEN VERİMLİ TARIM İÇİN ÜCRETSİZ ANALİZ

CHP’DEN BOLU'DA “MİLLET İRADESİNE SAHİP ÇIKIYOR” MİTİNGİ

CHP İSTANBUL’DA SANDIK YENİDEN: 39. OLAĞAN İL KONGRESİ 19 EKİM’DE”

SAHTE SİTELER VE DOLANDIRICILAR İŞ BAŞINDA: TOKİ’DEN RESMİ AÇIKLAMA

İSG’YE DEĞER KATAN OYAK ÇİMENTO’YA ÇEİS’TEN ÜÇ ÖDÜL BİRDEN

OYAK ÇİMENTO’NUN 7 FABRİKASI İŞ GÜVENLİĞİNDE EN İYİ OLMA HEDEFİ İÇİN YARIŞTI

İNCE’DEN BABACAN’A:MİLLET UNUTMUYOR, HESAP GÜNÜ YAKLAŞIYOR!

MANAVGAT BELEDİYE BAŞKANI İSTİFA ETTİ!

ÇOK TARTIŞILAN O FOTOĞRAFIN ARDINDAN DEM'Lİ EŞ BAŞKANLARDAN AYNI ANDA SELAHATTİN DEMİRTAŞ PAYLAŞIMI!

FATİH ALTAYLI’NIN TUTUKLULUĞUNA DEVAM KARARI

CHP’DE BİTMEYEN KOLTUK AŞKI: FOSİLLER, EMEKSİZLER VE GERÇEK DEĞİŞİM

HASTANE ODASINDA TUTUKLAMA KRİZİ: AYŞE BARIM İÇİN 24 SAATLİK ERTELEME

İTİRAFÇI OLARAK SERBEST KALDI: AZİZ İHSAN AKTAŞ’IN TÜM MALVARLIĞINA EL KONULDU

27. AĞIR CEZA İTİRAZI KABUL ETTİ: BARIM İÇİN YENİDEN TUTUKLAMA

RADAR TUZAĞI İDDİALARINA YANIT: YERLİKAYA AMACIMIZ CAN KURTARMAK…

AYŞE BARIM'IN TAHLİYESİNE İTİRAZ

ULUSLARARASI KRİZ: İSRAİL, GAZZE’YE YARDIM FİLO’SUNA SALDIRDI – 201 AKTİVİST GÖZALTINDA

GÖKÇEK’İN AUDİ SALTANATI: BELEDİYE PARASIYLA LÜKS ARAÇ KEYFİ!

RESMİ GAZETE KARARIYLA YAPTIRIM: İRANLI İSİMLER VE KURULUŞLARIN MAL VARLIKLARI DONDURULDU

GAZZE'DE GÖREV YAPAN TRT MUHABİRİ İSRAİL SALDIRISINDA HAYATINI KAYBETTİ

“ERDOĞAN-TRUMP GÖRÜŞMESİNİ ELEŞTİRDİ, NTV KAPIYI GÖSTERDİ”

KÜÇÜKÇEKMECE’DE ON BİNLER: İMAMOĞLU’NA ÖZGÜRLÜK, TÜRKİYE’YE ADALET!

CHP İSKENDERUN İLÇE BAŞKANLIĞI: BABALARININ ÇİFTLİĞİ GİBİ YÖNETİLİYOR!

CHP, TİP VE EMEP PROTESTOYLA AÇILIŞTA YOKTU: ERDOĞAN’DAN “MEŞRUİYET” VURGUSU

NEPAL'DE 2 YAŞINDAKİ ÇOCUK TANRIÇA SEÇİLDİ! AİLESİNDEN ALINIP TAPINAĞA YERLEŞTİRİLDİ

“TANIK HATIRLAMADI, MAHKEME TAHLİYE ETTİ: 248 GÜN SONRA BARIM’A ÖZGÜRLÜK”

GEZİ DAVASINDA AYŞE BARIM’A TANIK SANATÇILAR: “YÖNLENDİRMEDİ!”

BÜLENT ARINÇ'TAN 'İMAMOĞLU TUTUKSUZ YARGILANSIN' ÇIKIŞI: NEDEN SİLİVRİ'YE GİTMEDİĞİNİ DE AÇIKLADI

İSRAİL’İN YENİ SAVAŞ SUÇU GİRİŞİMİ: SUMUD FİLOSU ABLUKA ALTINDA

20 YIL ÜLKEYİ YÖNETEN JOSEPH KABİLA, SAVAŞ SUÇLARINDAN İDAMA MAHKÛM EDİLDİ

Yükleniyor


CHP İSTANBUL’DA SANDIK YENİDEN: 39. OLAĞAN İL KONGRESİ 19 EKİM’DE”

SAHTE SİTELER VE DOLANDIRICILAR İŞ BAŞINDA: TOKİ’DEN RESMİ AÇIKLAMA

İSG’YE DEĞER KATAN OYAK ÇİMENTO’YA ÇEİS’TEN ÜÇ ÖDÜL BİRDEN

OYAK ÇİMENTO’NUN 7 FABRİKASI İŞ GÜVENLİĞİNDE EN İYİ OLMA HEDEFİ İÇİN YARIŞTI

İNCE’DEN BABACAN’A:MİLLET UNUTMUYOR, HESAP GÜNÜ YAKLAŞIYOR!

MANAVGAT BELEDİYE BAŞKANI İSTİFA ETTİ!

  • Cumartesi 33.4 ° / 17.2 ° Güneşli
  • Pazar 29.6 ° / 16.4 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 15.8 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 7 7 0 0 17 21
2.TRABZONSPOR A.Ş. 8 5 1 2 7 17
3.FENERBAHÇE A.Ş. 7 4 0 3 7 15
4.GÖZTEPE A.Ş. 7 3 0 4 8 13
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 6 4 2 0 3 12
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 7 3 1 3 2 12
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 7 3 2 2 -2 11
8.TÜMOSAN KONYASPOR 6 3 2 1 4 10
9.HESAP.COM ANTALYASPOR 8 3 4 1 -4 10
10.CORENDON ALANYASPOR 7 2 2 3 1 9
11.KASIMPAŞA A.Ş. 7 2 3 2 -1 8
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 7 2 3 2 -2 8
13.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 6 1 2 3 0 6
14.İKAS EYÜPSPOR 7 1 4 2 -6 5
15.ZECORNER KAYSERİSPOR 8 0 3 5 -12 5
16.GENÇLERBİRLİĞİ 7 1 5 1 -5 4
17.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 7 1 6 0 -9 3
18.KOCAELİSPOR 7 0 5 2 -8 2