YEŞİL SOL PARTİ’NİN DEPREMZEDELERİN SORUNLARININ ARAŞTIRILMASI ÖNERİSİ, AKP VE MHP MİLLETVEKİLLERİNİN OYLARIYLA REDDEDİLDİ

Yeşil Sol Parti’nin depremzedelerin sorunlarının araştırılması için verdiği önergenin gündemin önüne çekilerek bugün TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmesine ilişkin grup önerisi...

GÜNDEM 5.10.2023 20:38:00 0
 YEŞİL SOL PARTİ’NİN DEPREMZEDELERİN SORUNLARININ ARAŞTIRILMASI ÖNERİSİ, AKP VE MHP MİLLETVEKİLLERİNİN OYLARIYLA REDDEDİLDİ

Yeşil Sol Parti’nin depremzedelerin sorunlarının araştırılması için verdiği önergenin gündemin önüne çekilerek bugün TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmesine ilişkin grup önerisi, AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla TBMM Genel Kurulu’nda reddedildi. Yeşil Sol Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, AKP’li milletvekillerinin salonda olmamasına tepki göstererek, “6 Şubat depremlerinin temel sorumlusu AKP sıraları yine bomboş. AKP’nin 10 milletvekili sadece bu önerge ile ilgili konuşmaları izliyor. Konuşmaları izlemeden, dinlemeden oy verecekler. Özellikle AKP milletvekillerine diyoruz ki, saraya değil Allah’a kulluk etmeye davet ediyoruz. Sarayın değil halkın vekili olmaya davet ediyoruz” diye konuştu.

Yeşil Sol Parti’nin depremzedelerin sorunlarıyla ilgili araştırma önergesinin gündemin önüne çekilerek bugün TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmesine ilişkin grup önerisi, AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

Yeşil Sol Parti grubu adına söz alan Mersin Milletvekili Ali Bozan, AKP’li milletvekillerinin Genel Kurul salonunda olmamasına tepki göstererek, “Şu anda Meclis’in boş sıralarına konuşuyorum. 6 Şubat depremlerinin temel sorumlusu AKP sıraları yine bomboş. Sayıyorum şu anda, 2-4-6-8- 10. AKP’nin 10 milletvekili sadece bu önerge ile ilgili konuşmaları izliyor. Konuşmaları izlemeden, dinlemeden oy verecekler. Sonunda söyleyeceğimi başta söyleyeyim. Özellikle AKP milletvekillerine diyoruz ki, saraya değil Allah’a kulluk etmeye davet ediyoruz. Sarayın değil halkın vekili olmaya davet ediyoruz” dedi.

TEMİZ DİLLE KONUŞMAYA DAVET EDİYORUM”

Bozan'ın sözleri salonda tartışmalara neden oldu. TBMM Başkanıvekili Bekir Bozdağ, Bozan’ı “Temiz bir dille konuşmaya davet ediyorum” diye uyardı. Bozan ise “Temiz bir dille konuştuğuma inanıyorum” diye yanıt verdi. Bozan, “Kaba bir dil olduğunu düşünmüyorum” diye ekledi. Bozan, AKP’nin deprem konutlarında Alevi ve Kürt yurttaşlara ayrımcılık yaptığını, Kürt ve Alevi köylerinin deprem konutlarının yapılmadığını ileri sürdü. 

AKP Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta yerinden söz alarak ayrımcılık yapılmadığını savundu. Usta, “Sürekli kime kul olduğumuzun, kime inandığımızın hesabını biz kendimiz biliriz. Kim kime kul olduğunu herkes çok iyi bilir. Bizim kime kulluk yaptığımızı da, Allah’tan başkasına kulluk yapmadığımızı da biz çok iyi biliyoruz. Bu ithamlar milletimizin vicdanını rahatsız eder” dedi. 

Saadet Partisi Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan, “Hatay’da binlerce aile halen çadırlarda yaşıyor. Bu çadırlarda yaşayan insanlardan evlerinde, bahçelerinde kalmayı isteyenler olabilir ama halen konteyner olmadığı için insanlar kalıyor. Bunların büyük çoğunluğu Suriyeli. Ama sadece konteyner var, konteyner olduğu halde gitmek istemeyenler gibi lanse etmek insanları üzüyor. Burada bir başkanlık kargaşası yaşanıyor. Türkiye başkanlıkla yönetiliyor, parti devletine dönmüş olabilir ama burada Meclis Başkanı varken, adeta paralel başkan gibi davranılması, her konuşana cevap verilmesi, acıların küçümsenmesi, ülkemizin Şenyaşar ailesi hepimizin üzüldüğü bir hadise” diye konuştu. 

 “PSİKOLOJİK SORUNLAR DEVAM EDİYOR”

İYİ Parti İzmir Milletvekili Hüsmen Kırkpınar,  Türkiye’de deprem bilincinin oluşmadığını vurgulayarak, “Depremin üzerinden 8 ay geçmesine rağmen atılan adımlar yeterli olmamıştır. Vatandaşlarımızın mağduriyetleri devam etmektedir. Aşırı sıcakları çadırlar ve konteynerlerde geçirmek zorunda olanları, kuvvetli yağışlar ve soğuklar beklemektedir. En temel ihtiyaç olan suya erişim dahi hala birçok yerde sağlanamamaktadır. Deprem sonrası vatandaşlarımızın yakınlarının kayıpları, yaralanma ve sakat kalanlarının yanında hala psikolojik sorunlarla, bulaşıcı hastalıklarla, geçim sıkıntısıyla mücadele etmektedir. Enkaza dönüşen okullar, yurtlar ve hastaneler yüzünden birçok hizmette aksaklık yaşanmaktadır. Kamu kurumlarında personel sıkıntısı devam etmektedir. Öğretmen, doktor ve sağlık çalışanı sayısı yetersizdir. Bazı öğrenciler eğitimlerine devam edemezken, hastaların tedavi imkanları kısıtlıdır” dedi. 

HATAY’I GÖRMEYE DAVET EDİYORUM”

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Hatay’ın durumunu anlatarak, “600 milletvekilimi Hatay’ı kendi gözünüzle görmeniz için Hatay’a davet ediyorum. Hatay ne yazık ki sorunların birikimi bir kent haline geldi. Şu ana kadar kadar yaralar sarılmaya çalışıldı, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ama ne yazık ki yetersiz. Hatay’ın yaralarının sarılması için Hatay’ın afet özellikli il haline getirilmesi lazım. Çünkü Hatay’daki esnaf artık Antakya’dan gitti. Antakya’daki işveren Antakya’dan gitti. Hatay’daki çalışan sayısı depremden önce 165 bindi, şu an 107 bin. Hatay’ın ihracatı yüzde 41 düştü” diye konuştu.

Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    9955,41%0,07
  • DOLAR

    39,85% 0,11
  • EURO

    46,99% 0,07
  • GRAM ALTIN

    4269,51% 0,99
  • Ç. ALTIN

    6644,83% 0,00

BAHÇELİ 'YAPAY ZEKA, DUBLÖR' İDDİALARINA İLK KEZ YANIT VERDİ!

HATAY'DA İTFAİYE ARACI ALEVLERİN ARASINDA KALDI!

KENDİNİ MESİH İLAN EDEN TARİKAT LİDERİ HAPSİ BOYLADI

BAKAN IŞIKHAN'DAN EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞINA ZAM AÇIKLAMASI

LEMAN'DAN HZ. MUHAMMED AÇIKLAMASI! İSTANBUL'DA DÜN GECE NELER OLDU?

İZMİR BÜYÜKŞEHİR’E ŞAFAK VAKTİ BASKINI TUNÇ SOYER VE CHP’Lİ İSİMLER GÖZALTINDA

FİLİSTİN İÇİN 500 BİN EURO'YU TOPLADI, KARISINA HARCADI!

İMAMOĞLU; SÖZDE DEĞİL, PRATİKTE HALKIN YANINDA OLACAK BİR YÖNETİM PLANLIYORUZ

ERDOĞAN, KABİNE TOPLANTISI SONRASI KONUŞTU: ASLİ GÜNDEMİMİZDEN KOPMUYORUZ

HATAY’DA ORMAN YANGINI YERLEŞİM YERLERİNE SIÇRADI: 1800 KİŞİ KURTARILDI

VALİ MASATLI: "CAN KAYBI YOK, ANCAK TEHLİKE SÜRÜYOR"

ÖZGÜR ÖZEL'DEN KURULTAY DAVASI TEPKİSİ…

TANAL’DAN LÜTFÜ SAVAŞ ÇIKIŞI: "AKP’NİN TRUVA ATI GİBİ DAVRANMAK CHP’YE İHANETTİR!"

ERDOĞAN’DAN EKONOMİ VE SİYASET MESAJI“SAKİN SULARA GEÇİŞ ZAMAN ALACAK”

İKTİDARIN KALEMLERİ DÖNDÜ: AHMET HAKAN KILIÇDAROĞLU’NU HEDEF ALDI

KURULTAY DAVASINDA KARAR 8 EYLÜL’E KALDI: CHP'DEN SERT TEPKİ

HATAY ANTAKYA’DA ORMAN YANGINI

ÇOCUKLARIN GÖZÜ ÖNÜNDE SKANDAL: KILIÇLI SALDIRGAN TUTUKLANDI

TÜRKİYE ALEV ALEV: SADECE ORMANLAR DEĞİL, GELECEK YANIYOR!

ÖZGÜR ÖZEL'DEN DAVA ÖNCESİ NET MESAJ

BİR GÜNDE 77 YANGIN MEYDANA GELDİ

FETÖ GÖLGESİNDE ÖZÇELİK-İŞ SENDİKASI..

CHP’DE DERİN KULİS: CEYLAN’A TELEFONLA DİZAYN TEKLİFİ!

SADECE 2 EV KURTULDU, BÖLGE TAMAMEN KÜL OLDU: FELAKET ŞEHİR ŞEHİR YAYILIYOR

CHP'NİN DUAYEN BAŞKANI'NDAN KILIÇDAROĞLU'NA ÇOK AĞIR SÖZLER!

NARİN CİNAYETİNİN SEYRİNİ DEĞİŞTİRECEK RAPOR HİNDİSTAN'DAN

TÜRKİYE YANGINLA MÜCADELE EDİYOR

ERDOĞAN’DAN TARIM VE EKONOMİ MESAJLARI

GAZETECİ İRFAN DEĞİRMENCİ GÖZALTINA ALINDI

İMAMOĞLU’NDAN PARLAMENTER SİSTEM SÖZÜ: ÇÜNKÜ MİLLET BÖYLE İSTİYOR

Yükleniyor


BAHÇELİ 'YAPAY ZEKA, DUBLÖR' İDDİALARINA İLK KEZ YANIT VERDİ!

KENDİNİ MESİH İLAN EDEN TARİKAT LİDERİ HAPSİ BOYLADI

BAKAN IŞIKHAN'DAN EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞINA ZAM AÇIKLAMASI

LEMAN'DAN HZ. MUHAMMED AÇIKLAMASI! İSTANBUL'DA DÜN GECE NELER OLDU?

İZMİR BÜYÜKŞEHİR’E ŞAFAK VAKTİ BASKINI TUNÇ SOYER VE CHP’Lİ İSİMLER GÖZALTINDA

FİLİSTİN İÇİN 500 BİN EURO'YU TOPLADI, KARISINA HARCADI!

İMAMOĞLU; SÖZDE DEĞİL, PRATİKTE HALKIN YANINDA OLACAK BİR YÖNETİM PLANLIYORUZ

  • Salı 35.6 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 35 ° / 19.5 ° Güneşli
  • Perşembe 35.4 ° / 19.3 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2