YENİDEN REFAH PARTİSİ, ELAZIĞ BELEDİYESİ'NİN MECLİS KARARLARINI MAHKEMEYE TAŞIYACAK

AKP’li Elazığ Belediyesi Nisan ayı meclis toplantısında komisyon üye seçimlerinde AKP’li Başkan Şahin Şerifoğulları, komisyon üye sayısını 5’ten 3’e düşürmüş ve...

YEREL 15.04.2024 19:23:00 0
YENİDEN REFAH PARTİSİ, ELAZIĞ BELEDİYESİ

Elazığ Belediye Meclisi'nin Yeniden Refah Partisi Grup Sözcüsü Osman Cem Karahüseyinoğlu, AKP'nin komisyonlardaki üye sayısını 5'ten 3'e düşürmesi nedeniyle belediye meclisinde alınan hukuksuz kararları mahkemeye taşıyacaklarını söyledi.

AKP’li Elazığ Belediyesi Nisan ayı meclis toplantısında komisyon üye seçimlerinde AKP’li Başkan Şahin Şerifoğulları, komisyon üye sayısını 5’ten 3’e düşürmüş ve CHP, YRP ve MHP meclis üyelerinin komisyonlara seçilmesini engellemişti. Elazığ Belediyesi YRP Grup Sözcüsü Osman Cem Karahüseyinoğlu, komisyonda ve belediye meclisinde alınan hukuksuz kararları mahkemeye taşıyacaklarını söyledi.

AKP'li Elazığ Belediyesi'nde muhalefeti dışarda bırakmak için komisyon üye sayısı beşten üçe düşürerek, komisyonun tamamı AKP'lilerden oluşturmuştu. Komisyonlara girmesi engellenen Yeniden Refah Partisi, AKP’li üyelerinin komisyon ve meclis kararlarını mahkemeye taşıyacağını açıkladı.

"DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜME BELEDİYE BAŞKANI MUHALEFET EDİYOR"

İlk toplantı gününde meclisin sabote edildiğini belirten Elazığ Belediyesi Yeniden Refah Partisi Grup Sözcüsü Osman Cem Karahüseyinoğlu, şunları söyledi:

"Biz ilk günden meclisin böyle sabote edilmesini istemezdik ancak şöyle söyleyeyim ki Türkiye’de bir değişim ve dönüşüme Elazığ’daki belediye başkanı muhalefet ediyor. Fikirlere, düşüncelere açık olması beklenen belediye meclisinin, halkın kontrolü altında olması gereken meclisin, komisyon raporlarının düzgün bir şekilde incelenmesi gerekilen belediye meclisinin muhalefetin komisyonlarda yer almasını belediye başkanınız uygun görmedi. Belediyede meclisin ilk açılışında, ‘Biz şeffaf ve demokratik bir belediye anlayışıyla hareket edeceğiz’ diye ifade etti. Dolayısıyla bizde buna inanarak meclis komisyonlarında üye gösterdik. Yaklaşık 20- 25 yıldır bu mecliste komisyonlar beş kişiyle muhalefetin de temsil edildiği şekilde olmuştur. Ancak dün cebri olarak kanun ve yönetmeliklerin arkasından giderek kendisi bir şekilde bizlere dayatmaya çalışmıştır.

"HUKUKSUZ KARARLARI MAHKEMEYE GÖTÜRECEĞİZ"

Meclisteki diğer gruplarla birlikte bundan sonraki süreçte bizi komisyonlara almama kararlarını meclisi komisyona çevirerek devam edeceğimizi ifade etmek isterim. Biz pazartesi gününden itibaren meclisin almış olduğu ve usulsüz ve hukuksuz kararı önce valilikte itirazımızı gerçekleştireceğiz eğer reddederse  idare mahkemesinde götüreceğiz nihayetinde hukuki olarak Danıştay’ın karar vereceği bir sonuç olacak. Bizler bugünkü meclis toplantısında da şunu gördük; faaliyet raporu eksik olduğu halde mecliste okunmadığı halde oylayıp okunmuş gibi saydılar. Dolayısıyla muhalefetsiz bir meclis istiyorlardı. Belediye başkanımızın da bu konuda hatasından vazgeçeceğini, döneceğini düşünüyorduk ama bu şekilde gidecek. Bundan sonra gelecek hukuksuz komisyon ve meclis kararlarını grubumuz tarafından idare mahkemesine götüreceğimizi ve halkımızın bize vermiş olduğu muhalafet görevini sonuna kadar kullanacağımızı ifade etmek isterim."

"YÜZDE 38 İLE SEÇİLEN BELEDİYE BAŞKANINA HALK VİZE VERMEMİŞTİR"

AKP’li Şerifoğulları’nın CHP grubuna ‘Başkanlıkta halk size vize vermedi mecliste vize vermedi’ sözlerine değinen Karahüseyinoğlu, "Bu söz sadece CHP’ye değil Elazığ’da ikinci parti olan bizlere de söylenmiştir. Biz belediye meclis üyeleri olarak belediye başkanının çıkmış olduğu sandıktan çıktık, burada bulunan bütün belediye meclis üyelerine muhalafet de dahil vize vermiş oldu. Halkın yüzde 62’si belediye başkanımıza vize vermemiştir dolayısıyla vizeyi alan belediye başkanımız ne şartlar altında aldığını da bizler görmüş olduk. Bir önceki seçimde yüzde 40’ın üzerinde oy alan belediye başkanı halkımızdan bu seçimde veto yemiştir ama seçilme yeterliliğini elde etmiştir. Bugün yüzde 38 ile belediye başkanlığı yapmaktadır. Dolayısıyla  halkın belediye başkanımıza vize vermediğini yüzde 62’nin belediye başkanımıza muhalif olduğunu görmüş olduk" dedi.



 

Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    17132,20%0,11
  • DOLAR

    43,72% 0,19
  • EURO

    51,92% -0,02
  • GRAM ALTIN

    7075,01% 2,56
  • Ç. ALTIN

    11673,05% -0,41

TRAFİKTE KURALLAR BAŞTAN YAZILDI: CEZA YAĞMURU BAŞLADI

MOBBİNGE UĞRADIĞI İDDİA EDİLEN BAŞKOMİSER İNTİHAR ETTİ! VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

ADAYLIK YOLU MAYINLI TARLA: DEĞİRMENCİ İDDİALARIN GÖLGESİNDE

ERDOĞAN: “ÜNİVERSİTELER BİLİM YUVASI OLACAK, İDEOLOJİ SAHASI DEĞİL”

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ’NE AVRUPA ŞOKU! İMAMOĞLU KARARI KÜRESEL KRİZE DÖNÜŞTÜ

ONLYFANS’A DEV OPERASYON: 300 MİLYONLUK MAL VARLIĞINA EL KONULDU

GÜRLEK ARBEDE SORUSUNU KESTİ ATTI: “CEVAP VERMEK İSTEMİYORUM”

ERDOĞAN PROGRAMI BOĞAZİÇİ’NDE HAYATI DURDURDU

KARALAR TAHLİYESİNE YAPILAN İTİRAZ REDDEDİLDİ

VALİ MASATLI: SÜRECİ TİTİZLİKLE TAKİP EDİYORUZ

ÖKTEM: GELECEK NESİLLERE VİZYONLU BİR İSKENDERUN BIRAKMAK İSTİYORUZ

YILMAZ’DAN GÖREV SİNYALİ: “MECLİS ‘DEVAM’ DERSE BİR DÖNEM DAHA HAZIRIM”

DEM PARTİ’DEN BEŞTEPE AÇIKLAMASI: “UZLAŞIYLA YASAL ÇERÇEVE ŞART”

DEM PARTİ’DEN BEŞTEPE AÇIKLAMASI: “UZLAŞIYLA YASAL ÇERÇEVE ŞART”

EKONOMİDE ALARM ZİLİ Mİ? TCMB ENFLASYON TAHMİNİNİ ARTIRDI

ÖZARSLAN TRANSFER İDDİALARINA SERT YANIT VERDİ

KABİNEDE ZİNCİRLEME REVİZYON İDDİASI: DÖRT KRİTİK BAKANLIK MASADA

KABİNEDE ZİNCİRLEME REVİZYON İDDİASI: DÖRT KRİTİK BAKANLIK MASADA

İÇİŞLERİ’NDE DEVİR TESLİM: YERLİKAYA’DAN DİKKAT ÇEKEN SÖZ – “BEN ÖZGÜRLÜĞE GİDİYORUM”

İMAMOĞLU: “DEVLET GELENEĞİMİZ VE DEMOKRASİ TEHDİT ALTINDA”

AMASYA’DA BİYOGAZ TESİSİNDE FACİA: METAN GAZINDAN ZEHİRLENEN 3 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ

TBMM’DE GÜRLEK GERGİNLİĞİ: YEMİN TÖRENİNDE YUMRUKLU KAVGA ÇIKTI

AKP’DEN BELEDİYELERE YENİ YASA HAZIRLIĞI: YETKİLER DARALABİLİR, DENETİM ARTABİLİR

ÖZGÜR ÖZEL’DEN GÜRLEK ATAMASINA SERT ÇIKIŞ: “PARTİMİZE OPERASYONUN MİMARI BAKAN YAPILDI”

POYRAZ KARAYEL VE HATIRLA SEVGİLİ’NİN UNUTULMAZ OYUNCUSU ARSLAN’DAN KAHREDEN HABER

BAKANLIKLARDA GECE YARISI DEPREMİ: ADALET’E GÜRLEK, İÇİŞLERİ’NE ÇİFTÇİ

KEÇİÖREN’DE TRANSFER KRİZİ: ALTINOK, ÖZARSLAN’I İHALE ÜZERİNDEN HEDEF ALDI

KADIN BELEDİYE BAŞKANININ KIYAFETİYLE DALGA GEÇEN İYİ PARTİLİ TUTUKLANDI

İSTİFA KARARI ANKARA’YI KARIŞTIRDI: ÖZARSLAN HAKKINDAKİ SUÇLAMALAR GÜNDEMDE

Kiralık Araç, Sahte Plaka, ÇOCUK TETİKÇİ: Şişli’de Suç Zinciri

Yükleniyor


MERSİN AÇIKLARINDAKİ KÖPEK BALIKLARI TATİLCİLERİN KABUSU OLDU

ÇALICA KÖYÜ’NÜN YENİ MUHTARI SİBEL GÖKBULUT, MAKAMINDA…

ADANA'DA ÇEVRE İLLERDE DE HİSSEDİLEN 5.0 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ

Çamlıhemşin halkı, kendi imkanlarıyla yaptırdıkları Taş Mektep'in Milli Eğitim Bakanlığı'na tahsisine tepki gösterdi

Hopa'da adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 2 zanlı, savcılığın itirazı sonrası tutuklandı.

Marketlerde 35, 40 lira olan mandalinayı, burada bizden tüccar 7 liraya almak istiyor

  • Pazar 18.3 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19 ° / 8 ° Güneşli
  • Salı 17.5 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 22 17 1 4 40 55
2.FENERBAHÇE A.Ş. 22 15 0 7 31 52
3.TRABZONSPOR A.Ş. 22 13 3 6 17 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 21 11 3 7 15 40
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 21 10 4 7 10 37
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 21 9 6 6 14 33
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 22 7 6 9 -2 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 21 7 7 7 -6 28
9.KOCAELİSPOR 21 7 8 6 -4 27
10.CORENDON ALANYASPOR 22 5 6 11 -1 26
11.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 22 6 11 5 -5 23
12.HESAP.COM ANTALYASPOR 22 6 11 5 -13 23
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 22 4 9 9 -9 21
14.TÜMOSAN KONYASPOR 22 4 10 8 -10 20
15.İKAS EYÜPSPOR 22 4 12 6 -17 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 21 3 11 7 -13 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 21 2 10 9 -26 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 21 3 15 3 -21 12