Yaşam hakları savunucuları Altındağ Belediyesi'ni protesto etti...

Ankara'nın Altındağ ilçesinde, çok sayıda köpeğin cansız bedeninin bulunması üzerine yaşam hakkı savunucuları Altındağ Belediyesi önünde bir araya gelerek, belediyeyi protesto etti.

GÜNDEM 9.08.2024 21:59:00 0
Yaşam hakları savunucuları Altındağ Belediyesi

 Ankara'nın Altındağ ilçesinde, çok sayıda köpeğin cansız bedeninin bulunması üzerine yaşam hakkı savunucuları Altındağ Belediyesi önünde bir araya gelerek, belediyeyi protesto etti. 

Yaşam hakkı savunucuları Altındağ'da bir alanda dün gece onlarca köpek cesedinin bulunmasının ardından tepki göstermek amacıyla Altındağ Belediyesi önünde toplanarak, basın açıklaması yaptı.

Altındağ'da olay yerine ilk gidenler arasında yer alan Birgül Kızılırmak, gördüklerini anlattı. Kızılırmak, "Hırsızı, tecavüzcüsü, katili bitti, ağzı dili olmayan, kuyruk sallayarak toplama arabasına kendi binen masumlara mı geldi?" şeklinde konuştu.

Hayvan Yaşam Özgürlük İnisiyatifi üyesi Neylan Solmaz da Altındağ'daki olayın yeni olmadığını ileri sürerek, şu iddialarda bulundu:

"Bizim tespitlerimize göre zaten on-on beş günde olan bir şeyler değil. Burası aylar öncesinden hatta yıllar öncesinden başlamış. Zaten barınağa ulaşmadan iki kilometre geriden koku karşılıyor sizi, korkunç bir koku var. Biz, Aktaş TOKİ'den üç köpek alındı diye ihbar aldığımız için gittik. Gittiğimizde Veteriner İşlerinden Emre Bey ile görüştük. 'Üç köpek içeride duruyor,  hiçbir sorun yok, gelip bakabilirsiniz. Sabah da gelip alabilirsiniz'  şeklinde bilgi vermişti. Ama barınaktan çıkan arkadaşımızın aktarımı üzerine ve sonrasında burası zaten 4-5 dönümlük bir arsanın içinde, tel örgülerle çevrili. Arsanın arkasına doğru cesetlerinin olduğu, çukurların kazıldığı bilgisi geldi. Biz oraya tırmanmaya başladığımızda zaten tekli tekli çukurlar vardı. Hepsinin dibinde çuvallar vardı. El gücüyle kazabileceğimiz bir şey yoktu. Sonra tel örgülerden atlayarak barınağın arkasına geçtiğimizde poşetler içerisinde ölü hayvanlar gördük. Poşetleri açtığımızda da köpek olduğunu tespit ettik. Sonrasında veteriner hekimler, jandarma, avukat arkadaşlarımız da geldi. Yani bütünlüğü bozulmuş, çeşitli şekillerde öldürülmüş, 78 tane hayvana ulaşıldı ama bu, el gücüyle kazma, kürekle çıkartabildiğimiz hayvanlar. Yani bunlar ötanazi, uyutma diyorlar ya bunu zaten kullanmamışlar. Korkunç görüntüler vardı."

Avukat Tuğba Gürsoy: "Hayvanlarda toksikolojik madde tespit edildiği söylendi"

Ankara Barosu Hayvan Hakları Merkezi Başkanı avukat Tuğba Gürsoy da köpeklerin bazılarının yemeklerine karıştırılan ilaçlarla öldürüldüğünü söyleyerek, "Bu sabah itibarıyla Etlik Veteriner Araştırma Enstitüsü'nde bir avukat arkadaşımla beraber gittim bütün hayvanların nekropsi işlemleri tamamlanmıştı. Hayvanlarda toksikolojik madde tespit edildiği söylendi. Hayvanların bu zor durumundan faydalanıp, onların önlerine bir lokma yemek verecek şekilde davranıp onları zehirledikleri ortaya çıktı. Pazartesi salı günü itibarıyla bu raporları da herkes görecek" şeklinde konuştu.

HayKonFed 2. Başkanı Haydar Özkan da şunları söyledi:

"Kanun tasarısı meclisten onaylandıktan sonra maalesef yurdun farklı yerlerinde katliam haberleri yayılmaya başladı. Gördüğümüz manzara korkunçtu. Bu, 7527 sayılı Kanun'un hedefine ulaştığı bir manzaraydı. Bu kanunun değişim amacı çevre ve insan sağlığını korumak içindi. Gittik, hayvan ölüleri dışarıda. Çevre ve insan sağlığını siz böyle mi koruyorsunuz? Aklımızla alay ediyorlar. Belediye Başkanı Sayın Veysel Tiryaki diyor ki 'Ben hayvanseverim, STK'larla çalışıyorum.' Nasıl hayvanseversiniz, böyle mi hayvanseversiniz? Sokaktaki hayvanları toplayacağım diye yerel gönüllüleri tehdit ederek mi hayvan seviyorsunuz?"

Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    9668,36%1,33
  • DOLAR

    38,81% 0,36
  • EURO

    43,29% -0,25
  • GRAM ALTIN

    3996,59% -0,90
  • Ç. ALTIN

    6506,72% 0,56

'AİLE YILI' AFİŞİNE TEPKİ! KIZ ÇOCUĞA BAŞÖRTÜ, ERKEK ÇOCUĞA TAKKE TAKTILAR

AKP'Lİ BELEDİYEDE SKANDAL DARP İDDİASI! BELEDİYE BAŞKANI VE YARDIMCILARINI SUÇLADI

İMAMOĞLU’NUN DANIŞMANI ERTAN YILDIZ'IN ‘ETKİN PİŞMANLIK’ İFADESİ YETERLİ GÖRÜLMEDİ

ESKİ PERTEK BELEDİYE BAŞKANI TUTUKLANDI

GAZİANTEP'TE MİNGUZZİ VAKASI! 16 YAŞINDAKİ ÇOCUK VE ARKADAŞINI BIÇAKLADILAR

AKP'NİN YASA TEKLİFİNDE CUMHURBAŞKANINA ASKER İHRAÇ ETME YETKİSİ!

İSRAİL, GAZZE'DEKİ İŞGALİ KALICI HALE GETİRECEK SALDIRILARIN BAŞLADIĞINI AÇIKLADI

MEHMET ŞİMŞEK DUYURDU: VERGİ DENETİM SÜRECİNDE YENİ DÖNEM

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ'NDE 'NUREDDİN YILDIZ' PROTESTOSU NEDENİYLE TUTUKLANAN 1 ÖĞRENCİ SERBEST BIRAKILDI

BEYKOZ BELEDİYESİ SORUŞTURMASINDA İDDİANAME HAZIRLANDI…

TUTUKLANAN GAZETECİ FURKAN KARABAY'IN X HESABI ERİŞİME ENGELLENDİ

BERKİN ELVAN'IN KATİLİ POLİS FATİH DALGALI'NIN ALDIĞI 16 YILLIK HAPİS CEZASI ONANDI

ÖZGÜR ÖZEL'DEN İZMİR MİTİNGİ İÇİN ÇAĞRI…

BAKIRHAN'DAN LOZAN AÇIKLAMASI…

İMAMOĞLU'NUN TUTUKLULUĞUNA DEVAM KARARI

CHP LİDERİ ÖZEL'DEN CANLI YAYINDA BAHÇELİ'Yİ KIZDIRACAK SÖZLER!

'İMAMOĞLU'NUN DİPLOMASININ İPTALİ HUKUKSUZ' DEDİ, KARDEŞİ GÖREVDEN ALINDI

DEVA PARTİSİ’NDEN İSTİFA ETMİŞTİ: SEDA KAYA ÖSEN CHP’YE KATILIYOR

BOŞANMA AŞAMASINDA BIÇAKLI KAVGA: 1 ÖLÜ, 3 YARALI

HATAY İLE İDLİB VE LAZKİYE KARDEŞ ŞEHİR OLDU

SAYIŞTAY, MEMURLARA VERİLEN GİYİM YARDIMI ÖDEMELERİNİ “KAMU ZARARI” SAYDI

ÖZEL: TERÖRSÜZ TÜRKİYE'Yİ KİM SAVUNUYORSA BİR FAZLASINI BİZ SAVUNUYORUZ…

ERDOĞAN: TÜRK'Ü KÜRT'TEN AYIRIRSAN, ARAP'TAN AYIRIRSAN YALNIZ KALIR

RUSYA-UKRAYNA HEYETLERİ TÜRKİYE'DE: ZELENSKİ-ERDOĞAN GÖRÜŞMESİ SONA ERDİ

GAZETECİ FURKAN KARABAY TUTUKLANDI

RUS HEYETİ İSTANBUL’DA: MÜZAKERELER BAŞLIYOR, TRUMP VE PUTİN KATILMAYACAK

DR. AYŞE UĞURLUYA “MEMURİYETTEN ÇIKARMA” CEZASI VERİLDİ

GAZETECİ FURKAN KARABAY GÖZALTINA ALINDI

ESİLA AYIK VE İKİ ÖĞRENCİ HAKKINDA TAHLİYE KARARI

ESKİ URUGUAY DEVLET BAŞKANI JOSE MUJİCA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Yükleniyor


AKP'Lİ BELEDİYEDE SKANDAL DARP İDDİASI! BELEDİYE BAŞKANI VE YARDIMCILARINI SUÇLADI

İMAMOĞLU’NUN DANIŞMANI ERTAN YILDIZ'IN ‘ETKİN PİŞMANLIK’ İFADESİ YETERLİ GÖRÜLMEDİ

ESKİ PERTEK BELEDİYE BAŞKANI TUTUKLANDI

GAZİANTEP'TE MİNGUZZİ VAKASI! 16 YAŞINDAKİ ÇOCUK VE ARKADAŞINI BIÇAKLADILAR

AKP'NİN YASA TEKLİFİNDE CUMHURBAŞKANINA ASKER İHRAÇ ETME YETKİSİ!

İSRAİL, GAZZE'DEKİ İŞGALİ KALICI HALE GETİRECEK SALDIRILARIN BAŞLADIĞINI AÇIKLADI

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ'NDE 'NUREDDİN YILDIZ' PROTESTOSU NEDENİYLE TUTUKLANAN 1 ÖĞRENCİ SERBEST BIRAKILDI

  • Cumartesi 35.9 ° / 16.8 ° false
  • Pazar 31.7 ° / 16.6 ° Güneşli
  • Pazartesi 26.8 ° / 13.9 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 27 1 5 53 86
2.Fenerbahçe 33 24 3 6 51 78
3.Beşiktaş 33 16 7 10 20 58
4.Samsunspor 33 17 10 6 12 57
5.İstanbul Başakşehir 33 15 12 6 6 51
6.Eyüpspor 34 14 12 8 5 50
7.Göztepe 33 12 10 11 13 47
8.Konyaspor 34 13 14 7 -3 46
9.Trabzonspor 33 12 11 10 11 46
10.Kasımpaşa 33 11 9 13 1 46
11.Kayserispor 33 11 11 11 -8 44
12.Antalyaspor 33 12 14 7 -22 43
13.Gazişehir Gaziantep 33 12 15 6 -5 42
14.Rizespor 33 12 17 4 -13 40
15.Alanyaspor 33 10 15 8 -10 38
16.Bodrum FK 33 9 16 8 -13 35
17.Sivasspor 34 9 17 8 -13 35
18.Hatayspor 33 4 21 8 -31 20
19.Adana Demirspor 33 2 27 4 -54