Yasa çıkar çıkmaz pek çok noktadan gelen hayvan katliamı haberleri üzerine AK Parti içinden yasaya tepkiler artıyor

Hayvanları Koruma Kanunu'nda değişiklik sonrası Türkiye'nin birçok noktasından sokak hayvanlarına yapılan eziyet ve katliam haberleri gelmeye devam ediyor.

GÜNDEM 13.08.2024 12:45:00 0
Yasa çıkar çıkmaz pek çok noktadan gelen hayvan katliamı haberleri üzerine AK Parti içinden yasaya tepkiler artıyor

Hayvanları Koruma Kanunu'nda değişiklik sonrası Türkiye'nin birçok noktasından sokak hayvanlarına yapılan eziyet ve katliam haberleri gelmeye devam ediyor. Yasanın uygulandığı bahanesiyle sokak hayvanlarının öldürülmesine yasayı en çok savunan AK Parti içinden de tepkiler yükselmeye başladı. AK Partili Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü'nün ''yasaya ihtiyaç olmadığı'' yönündeki açıklaması ve eski Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar'ın da yasaya tepki göstermesinin ardından iktidara yakın yayın çizgisini sürdüren Hürriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan da konuyu köşesine taşıdı. Hakan, "Bugün maalesef azgınlaşmış bir zalimlik söz konusudur" diyerek iktidara çağrı yaptı.

Sokak hayvanlarının katliama varan boyutta öldürülmesiyle sonuçlanan yeni yasaya yönelik iktidar içinden tepkiler ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yapılan çağrılar artıyor. Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü'nün itiraz ve eleştirileriyle başlayan süreçte, yasanın yürürlüğe girmesinin ardından sosyal medyaya yansıyan görüntüler üzerine eski AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a "Allah rızası için bu zulmü durdurun. Bir sözünüz yeter" diye seslenmişti. 

"Azgınlaşmış bir zalimlik söz konusu"

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan da sokak köpeklerinin ceset görüntülerinin kamuoyuna yansımasının ardından konuyu köşe yazısına taşıdı. Hakan, Hayvanları Koruma Kanunu'nda yapılan değişiklikler sonrası Türkiye'nin birçok noktasından gelen toplu köpek cesetleri görüntülerine dikkati çekti. "Çıkan yasada 'Köpeklere nişan alıp ateş etmek serbesttir' diye bir madde yok" diyen Hakan, "Bugün maalesef azgınlaşmış bir zalimlik söz konusudur" diyerek, yaşananlara tepki gösterenler arasına girdi.
 

Hakan, "Köpeklere nişan alıp ateş etmek serbest mi" başlığı ile kaleme aldığı yazısında şunları vurguladı:  

"Bazı yerlerde de sokak köpeklerinin hiçbir kurala uyulmadan katledildiğine dair bilgiler geliyor. Toplu mezarlar, toplu zehirlemeler falan. Çıkan yasada 'Köpeklere nişan alıp ateş etmek serbesttir' diye bir madde yok. Toplu katliamlara, zehirlemelere de geçit vermiyor yasa. Yani bu zalimliklerin, bu vicdansızlıkların, bu gaddarlıkların, bu vahşiliklerin çıkan yasayla bir ilgisi yok."

Hakan, yaşananların yasa çıkmadan önceki süreçte kullanılan dille ilgisi olduğu yorumunu yaparak sokak hayvanlarına yönelik kötü muamelenin durdurulması için bu iklimin iktidarın ve muhalefetin birlikte dağıtması gerektiğini şu cümlelerle ifade etti:

"Bugün maalesef insafsızlığın iştahı kabarmıştır. Bugün maalesef merhametsizlik kışkırtılmıştır. Bugün maalesef azgınlaşmış bir zalimlik söz konusudur. Buna nasıl dur denilecek? İktidar kanadının da muhalefet kanadının da harekete geçerek bu iklimi dağıtmasıyla. İktidar yetkilileri diyecek ki: 'Bizim çıkardığımız yasada bu canavarlıkların yeri yoktur. Bu canavarlıklara yeltenenlere asla göz yummayacağız.' Muhalefet kanadı diyecek ki: 'Bizim karşı çıktığımız yasa bile bu tür canavarlıkları öngörmüyor. Bu yapılanlar suçtur. Bunlara göz yumulmamalı.' Zalimlerin, gaddarların, vicdansızların kafalarına şunu çakmamız gerekiyor: Tartışmalı da olsa çıkan yasa, sizin zalimliğinize, gaddarlığınıza, vicdansızlığınıza geçit vermiyor. Suç işliyorsunuz. Elinizi koyacağınız bir vicdanınız yok, onu anladık, bari aklınızı başınıza devşirin." 

 

Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    9659,48%0,49
  • DOLAR

    37,93% -0,11
  • EURO

    41,03% -0,23
  • GRAM ALTIN

    3809,24% 1,10
  • Ç. ALTIN

    6070,97% 0,00

ALİ YERLİKAYA BAYRAM TATİLİNİN ACI BİLANÇOSUNU AÇIKLADI!

VOLKAN KONAK'IN VASİYETİ ORTAYA ÇIKTI: SAHNEDE AÇIKLADI

BAHÇELİ BU KEZ YENİ ANAYASA İÇİN ÇAĞRI YAPTI

ABD'DEN TÜRKİYE'YE F-35 ŞANTAJI

MHP İLK KEZ DEM PARTİ İLE BAYRAMLAŞMASINDA 'İMAMOĞLU' DAMGA VURDU

KONSERDE FENALAŞAN VOLKAN KONAK YAŞAMINI YİTİRDİ

ERDOĞAN 10 HÜKÜMLÜYÜ AFFETTİ: ARALARINDA HİZBULLAHÇILAR DA VAR!

ÖZEL, LE MONDE'A KONUŞTU: BU BİR SİVİL DARBE GİRİŞİMİDİR

DAVUTOĞLU İLE GÖKÇEK ARASINDA 'YOLSUZLUK' POLEMİĞİ

ÖZGÜR ÖZEL; TUTUKLU GENÇLER YARIN İLK İŞ SİLİVRİ'DEYİM!

ÖZGÜR ÖZEL TRABZON'DA…

İSTANBULLULAR MALTEPE'YE AKTI: ADAYIMI BIRAK, SANDIĞI GETİR

ERDOĞAN'DAN HAFİZE GAYE ERKAN'A YENİ GÖREV

YAPAY ZEKA ŞİRKETİ XAI, SOSYAL MEDYA PLATFORMU X'İ (TWİTTER) SATIN ALDI

CHP, İPTAL TALEBİYLE AYM'YE BAŞVURDU:

İBB SORUŞTURMASINDAKİ 'TANIK'LARDAN BİRİ AKP'NİN ADAYI ÇIKTI

TBB BAŞKANVEKİLİ ZEYDAN KARALAR OLDU

ŞİŞLİ BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI EBRU ÖZDEMİR TUTUKLANDI

CHP'Lİ EMRE: KİMİN VİCDANINA SIĞAR

CHP'NİN BOYKOTYAP SİTESİNE MAHKEMEDEN ENGEL!

İMAMOĞLU SİLİVRİ’DEN NY TİMES’A YAZDI: BEN, CUMHURBAŞKANI’NIN ANA RAKİBİYİM, TUTUKLANDIM

ŞİŞLİ DE YURTTAŞLAR KENT LOKANTASI'NIN ÖNÜNE HALK SOFRASI KURDU!

ODTÜ'YE POLİS BASKINI: 9 ÖĞRENCİ GÖZALTINA ALINDI!

İMAMOĞLU'NUN AVUKATI GÖZALTINA ALINDI…

BEŞİKTAŞ, DERBİDE YARIN GALATASARAY'I AĞIRLAYACAK

TCMB 2 ŞİRKETE FAALİYET İZNİ VERDİ

ULUDAĞ’DA KERVANSARAY OTEL'DE YANGIN: 2 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

KONDA: TOPLUMUN YÜZDE 73'Ü, İMAMOĞLU PROTESTOLARINI HAKLI BULUYOR

SEKİZ GAZETECİ HAKKINDA TAHLİYE KARARI!

İSTANBUL’DA İMAMOĞLU PROTESTOLARI! ON BİNLER YİNE SOKAKTA

Yükleniyor


ALİ YERLİKAYA BAYRAM TATİLİNİN ACI BİLANÇOSUNU AÇIKLADI!

VOLKAN KONAK'IN VASİYETİ ORTAYA ÇIKTI: SAHNEDE AÇIKLADI

BAHÇELİ BU KEZ YENİ ANAYASA İÇİN ÇAĞRI YAPTI

ABD'DEN TÜRKİYE'YE F-35 ŞANTAJI

MHP İLK KEZ DEM PARTİ İLE BAYRAMLAŞMASINDA 'İMAMOĞLU' DAMGA VURDU

ERDOĞAN 10 HÜKÜMLÜYÜ AFFETTİ: ARALARINDA HİZBULLAHÇILAR DA VAR!

ÖZEL, LE MONDE'A KONUŞTU: BU BİR SİVİL DARBE GİRİŞİMİDİR

  • Pazartesi 21.8 ° / 8.2 ° Güneşli
  • Salı 25 ° / 9.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 20.2 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 28 22 1 5 40 71
2.Fenerbahçe 27 20 2 5 42 65
3.Samsunspor 28 15 7 6 12 51
4.Beşiktaş 27 13 6 8 14 47
5.Eyüpspor 27 12 7 8 11 44
6.Göztepe 27 10 9 8 10 38
7.Gazişehir Gaziantep 27 11 11 5 0 38
8.Kasımpaşa 28 9 8 11 -3 38
9.Trabzonspor 27 9 9 9 12 36
10.İstanbul Başakşehir 26 10 10 6 4 36
11.Antalyaspor 28 10 12 6 -20 36
12.Konyaspor 28 9 12 7 -6 34
13.Rizespor 27 10 14 3 -12 33
14.Alanyaspor 28 8 13 7 -10 31
15.Sivasspor 28 8 14 6 -8 30
16.Bodrum FK 28 8 14 6 -11 30
17.Kayserispor 27 7 11 9 -14 30
18.Hatayspor 27 4 16 7 -22 19
19.Adana Demirspor 27 2 21 4 -39