VELİ AĞBABA: "TÜRKİYE ADETA ANAYASAYI KORUYANLARIN TUTUKLANDIĞI, ANAYASAYA KARŞI BAYRAK AÇANLARIN SERBESTÇE DOLAŞIP PROPAGANDA YAPTIĞI BİR ÜLKE HALİNE GELDİ"

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, dün İstanbul'da yapılan “Şehitlerimize Rahmet, Filistin’e Destek, İsrail’e Lanet” mitinginde hilafet bayrağı açan kişiye yumruk atılmasıyla ilgili...

GÜNDEM 2.01.2024 18:47:00 0
VELİ AĞBABA:

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, dün İstanbul'da yapılan “Şehitlerimize Rahmet, Filistin’e Destek, İsrail’e Lanet” mitinginde hilafet bayrağı açan kişiye yumruk atılmasıyla ilgili; "Şimdiye kadar yumruk attığı için kim tutuklanmış merak ediyoruz. Önceki Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na linç girişiminde bulunuldu, yumruklar atıldı. Bir tane tutuklama olmadı. Erzurum'da Ekrem İmamoğlu'nun mitinginde taşlı, sopalı saldırı oldu, bir tane gözaltı yok. Rejime, cumhuriyete, laikliğe sahip çıkan bir genç tutuklanıyor. Türkiye adeta anayasayı koruyanların tutuklandığı, anayasaya karşı bayrak açanların serbestçe dolaşıp propaganda yaptığı bir ülke haline geldi" açıklamasını yaptı.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, iktidarın İsrail'e karşı yürüttüğü politika ve dün İstanbul'da yapılan “Şehitlerimize Rahmet, Filistin’e Destek, İsrail’e Lanet” mitinginde hilafet bayrağı açan kişiye yumruk atan yurttaşın tutuklanmasına tepki gösterdi. Ağbaba, şunları söyledi:

"BİRAZCIK İÇİNİZDE FİLİSTİNLİ ÇOCUKLARA KARŞI ACIMA DUYGUSU VARSA TİCARİ İLİŞKİLERİ KESERSİNİZ, GİDEN GEMİLERİ ENGELLERSİNİZ"

"Bunların milliyetçiliği, bunların boykotu TBMM'de nescafeyi yasaklamak, Starbucks'ta oturma eylemi yapmak. Eğer samimiyseniz, birazcık içinizde Filistinli çocuklara karşı acıma duygusu varsa ticari ilişkileri kesersiniz, giden gemileri engellersiniz. Gemilerin önünü kesin yiğitseniz, samimiyseniz. İkiyüzlü bunlar. Bu kadar ikiyüzlülük bu kadar herhalde tarihte görülmemiştir. Bir tarafta her gün gemiler kalkıyor İsrail'e, İsrail askerlerinin içliğine kadar Türkiye temin ediyor, her gün onlarca gemi gidiyor. Bir kısım gemilerin sahiplerinin Erdoğan'ın çocukları olduğu iddiası var, bu konuda hiçbir açıklama yapmıyorlar ama diğer tarafta Filistin ve Gazze için miting yapıyorlar. Tam ikiyüzlülük. İlişki kesilecekse ticari ilişkilerini kes bakalım. İktidarsın, baban cumhurbaşkanı, kes bakalım yiğitsen İsrail'le ilişkilerini ya da eğer çok yiğitsen Malatya Kürecik'teki füze kalkanını kapat, bakalım Filistin için samimi misin değil misin. Gazze'de her gün ölen çocuklar ve sevkiyatı yapan Türk gemileri, ikiyüzlü bunlar. İş adamlarına ayar veriyor, ayağını denk alması gereken biri varsa sensin, senin hükümetin. Milletin aklıyla alay etmeye devam ediyorlar.

"TÜRKİYE ADETA ANAYASAYI KORUYANLARIN TUTUKLANDIĞI, ANAYASAYA KARŞI BAYRAK AÇANLARIN SERBESTÇE DOLAŞIP PROPAGANDA YAPTIĞI BİR ÜLKE HALİNE GELDİ"

Bir kepazeliği dün gördük. Rejime ve anayasaya karşı miting yapıldı. Hilafet bayraklarını, IŞİD bayraklarını Türkiye gördü. Bunlar hakkında bir tane savcı çıkıp soruşturma açamadı, adeta rejime ve anayasaya karşı bir miting. Hilafet bayrağı sallayan birine yumruk attığı için tutuklanan bir genç. Şimdiye kadar yumruk attığı için kim tutuklanmış merak ediyoruz. Önceki Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na linç girişiminde bulunuldu, yumruklar atıldı. Bir tane tutuklama olmadı. Erzurum'da Ekrem İmamoğlu'nun mitinginde taşlı, sopalı saldırı oldu, bir tane gözaltı yok. Rejime, cumhuriyete, laikliğe sahip çıkan bir genç tutuklanıyor. Türkiye adeta anayasayı koruyanların tutuklandığı, anayasaya karşı bayrak açanların serbestçe dolaşıp propaganda yaptığı bir ülke haline geldi. Dünkü miting AKP'nin aslında gerçek yüzünü de ortaya koyuyor. Hilafet isteyen, rejim değişsin isteyen bir siyasetle karşı karşıyayız. Ama herkes bilsin ki cumhuriyete, demokrasiye, laikliğe sahip çıkan milyonlarca insanımız var. Kadın-erkek eşitliğinin ve demokrasinin olmadığı bir ülkeyi hayal ediyorlar ama o hayalleri kursaklarında kalacaktır."

 

Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    17132,20%0,11
  • DOLAR

    43,72% -0,01
  • EURO

    51,91% 0,02
  • GRAM ALTIN

    7022,83% -0,74
  • Ç. ALTIN

    11752,66% 0,00

GIDA FİYATLARI ZİRVE YAPTI, ÜRETİM GERİLEDİ

TRAFİKTE KURALLAR BAŞTAN YAZILDI: CEZA YAĞMURU BAŞLADI

MOBBİNGE UĞRADIĞI İDDİA EDİLEN BAŞKOMİSER İNTİHAR ETTİ! VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

ADAYLIK YOLU MAYINLI TARLA: DEĞİRMENCİ İDDİALARIN GÖLGESİNDE

ERDOĞAN: “ÜNİVERSİTELER BİLİM YUVASI OLACAK, İDEOLOJİ SAHASI DEĞİL”

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ’NE AVRUPA ŞOKU! İMAMOĞLU KARARI KÜRESEL KRİZE DÖNÜŞTÜ

ONLYFANS’A DEV OPERASYON: 300 MİLYONLUK MAL VARLIĞINA EL KONULDU

GÜRLEK ARBEDE SORUSUNU KESTİ ATTI: “CEVAP VERMEK İSTEMİYORUM”

ERDOĞAN PROGRAMI BOĞAZİÇİ’NDE HAYATI DURDURDU

KARALAR TAHLİYESİNE YAPILAN İTİRAZ REDDEDİLDİ

VALİ MASATLI: SÜRECİ TİTİZLİKLE TAKİP EDİYORUZ

ÖKTEM: GELECEK NESİLLERE VİZYONLU BİR İSKENDERUN BIRAKMAK İSTİYORUZ

YILMAZ’DAN GÖREV SİNYALİ: “MECLİS ‘DEVAM’ DERSE BİR DÖNEM DAHA HAZIRIM”

DEM PARTİ’DEN BEŞTEPE AÇIKLAMASI: “UZLAŞIYLA YASAL ÇERÇEVE ŞART”

DEM PARTİ’DEN BEŞTEPE AÇIKLAMASI: “UZLAŞIYLA YASAL ÇERÇEVE ŞART”

EKONOMİDE ALARM ZİLİ Mİ? TCMB ENFLASYON TAHMİNİNİ ARTIRDI

ÖZARSLAN TRANSFER İDDİALARINA SERT YANIT VERDİ

KABİNEDE ZİNCİRLEME REVİZYON İDDİASI: DÖRT KRİTİK BAKANLIK MASADA

KABİNEDE ZİNCİRLEME REVİZYON İDDİASI: DÖRT KRİTİK BAKANLIK MASADA

İÇİŞLERİ’NDE DEVİR TESLİM: YERLİKAYA’DAN DİKKAT ÇEKEN SÖZ – “BEN ÖZGÜRLÜĞE GİDİYORUM”

İMAMOĞLU: “DEVLET GELENEĞİMİZ VE DEMOKRASİ TEHDİT ALTINDA”

AMASYA’DA BİYOGAZ TESİSİNDE FACİA: METAN GAZINDAN ZEHİRLENEN 3 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ

TBMM’DE GÜRLEK GERGİNLİĞİ: YEMİN TÖRENİNDE YUMRUKLU KAVGA ÇIKTI

AKP’DEN BELEDİYELERE YENİ YASA HAZIRLIĞI: YETKİLER DARALABİLİR, DENETİM ARTABİLİR

ÖZGÜR ÖZEL’DEN GÜRLEK ATAMASINA SERT ÇIKIŞ: “PARTİMİZE OPERASYONUN MİMARI BAKAN YAPILDI”

POYRAZ KARAYEL VE HATIRLA SEVGİLİ’NİN UNUTULMAZ OYUNCUSU ARSLAN’DAN KAHREDEN HABER

BAKANLIKLARDA GECE YARISI DEPREMİ: ADALET’E GÜRLEK, İÇİŞLERİ’NE ÇİFTÇİ

KEÇİÖREN’DE TRANSFER KRİZİ: ALTINOK, ÖZARSLAN’I İHALE ÜZERİNDEN HEDEF ALDI

KADIN BELEDİYE BAŞKANININ KIYAFETİYLE DALGA GEÇEN İYİ PARTİLİ TUTUKLANDI

İSTİFA KARARI ANKARA’YI KARIŞTIRDI: ÖZARSLAN HAKKINDAKİ SUÇLAMALAR GÜNDEMDE

Yükleniyor


TRAFİKTE KURALLAR BAŞTAN YAZILDI: CEZA YAĞMURU BAŞLADI

MOBBİNGE UĞRADIĞI İDDİA EDİLEN BAŞKOMİSER İNTİHAR ETTİ! VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

ADAYLIK YOLU MAYINLI TARLA: DEĞİRMENCİ İDDİALARIN GÖLGESİNDE

ERDOĞAN: “ÜNİVERSİTELER BİLİM YUVASI OLACAK, İDEOLOJİ SAHASI DEĞİL”

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ’NE AVRUPA ŞOKU! İMAMOĞLU KARARI KÜRESEL KRİZE DÖNÜŞTÜ

ONLYFANS’A DEV OPERASYON: 300 MİLYONLUK MAL VARLIĞINA EL KONULDU

GÜRLEK ARBEDE SORUSUNU KESTİ ATTI: “CEVAP VERMEK İSTEMİYORUM”

  • Pazartesi 19 ° / 8 ° Güneşli
  • Salı 17.5 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15.8 ° / 9.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 22 17 1 4 40 55
2.FENERBAHÇE A.Ş. 22 15 0 7 31 52
3.TRABZONSPOR A.Ş. 22 13 3 6 17 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 22 11 3 8 15 41
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 22 11 4 7 11 40
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 22 9 7 6 13 33
7.KOCAELİSPOR 22 8 8 6 -1 30
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 22 7 6 9 -2 30
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 22 7 8 7 -9 28
10.CORENDON ALANYASPOR 22 5 6 11 -1 26
11.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 22 6 11 5 -5 23
12.HESAP.COM ANTALYASPOR 22 6 11 5 -13 23
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 22 4 9 9 -9 21
14.TÜMOSAN KONYASPOR 22 4 10 8 -10 20
15.İKAS EYÜPSPOR 22 4 12 6 -17 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 21 3 11 7 -13 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 22 2 10 10 -26 16
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 21 3 15 3 -21 12