VELİ AĞBABA: "TÜRKİYE ADETA ANAYASAYI KORUYANLARIN TUTUKLANDIĞI, ANAYASAYA KARŞI BAYRAK AÇANLARIN SERBESTÇE DOLAŞIP PROPAGANDA YAPTIĞI BİR ÜLKE HALİNE GELDİ"

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, dün İstanbul'da yapılan “Şehitlerimize Rahmet, Filistin’e Destek, İsrail’e Lanet” mitinginde hilafet bayrağı açan kişiye yumruk atılmasıyla ilgili...

GÜNDEM 2.01.2024 18:47:00 0
VELİ AĞBABA:

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, dün İstanbul'da yapılan “Şehitlerimize Rahmet, Filistin’e Destek, İsrail’e Lanet” mitinginde hilafet bayrağı açan kişiye yumruk atılmasıyla ilgili; "Şimdiye kadar yumruk attığı için kim tutuklanmış merak ediyoruz. Önceki Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na linç girişiminde bulunuldu, yumruklar atıldı. Bir tane tutuklama olmadı. Erzurum'da Ekrem İmamoğlu'nun mitinginde taşlı, sopalı saldırı oldu, bir tane gözaltı yok. Rejime, cumhuriyete, laikliğe sahip çıkan bir genç tutuklanıyor. Türkiye adeta anayasayı koruyanların tutuklandığı, anayasaya karşı bayrak açanların serbestçe dolaşıp propaganda yaptığı bir ülke haline geldi" açıklamasını yaptı.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, iktidarın İsrail'e karşı yürüttüğü politika ve dün İstanbul'da yapılan “Şehitlerimize Rahmet, Filistin’e Destek, İsrail’e Lanet” mitinginde hilafet bayrağı açan kişiye yumruk atan yurttaşın tutuklanmasına tepki gösterdi. Ağbaba, şunları söyledi:

"BİRAZCIK İÇİNİZDE FİLİSTİNLİ ÇOCUKLARA KARŞI ACIMA DUYGUSU VARSA TİCARİ İLİŞKİLERİ KESERSİNİZ, GİDEN GEMİLERİ ENGELLERSİNİZ"

"Bunların milliyetçiliği, bunların boykotu TBMM'de nescafeyi yasaklamak, Starbucks'ta oturma eylemi yapmak. Eğer samimiyseniz, birazcık içinizde Filistinli çocuklara karşı acıma duygusu varsa ticari ilişkileri kesersiniz, giden gemileri engellersiniz. Gemilerin önünü kesin yiğitseniz, samimiyseniz. İkiyüzlü bunlar. Bu kadar ikiyüzlülük bu kadar herhalde tarihte görülmemiştir. Bir tarafta her gün gemiler kalkıyor İsrail'e, İsrail askerlerinin içliğine kadar Türkiye temin ediyor, her gün onlarca gemi gidiyor. Bir kısım gemilerin sahiplerinin Erdoğan'ın çocukları olduğu iddiası var, bu konuda hiçbir açıklama yapmıyorlar ama diğer tarafta Filistin ve Gazze için miting yapıyorlar. Tam ikiyüzlülük. İlişki kesilecekse ticari ilişkilerini kes bakalım. İktidarsın, baban cumhurbaşkanı, kes bakalım yiğitsen İsrail'le ilişkilerini ya da eğer çok yiğitsen Malatya Kürecik'teki füze kalkanını kapat, bakalım Filistin için samimi misin değil misin. Gazze'de her gün ölen çocuklar ve sevkiyatı yapan Türk gemileri, ikiyüzlü bunlar. İş adamlarına ayar veriyor, ayağını denk alması gereken biri varsa sensin, senin hükümetin. Milletin aklıyla alay etmeye devam ediyorlar.

"TÜRKİYE ADETA ANAYASAYI KORUYANLARIN TUTUKLANDIĞI, ANAYASAYA KARŞI BAYRAK AÇANLARIN SERBESTÇE DOLAŞIP PROPAGANDA YAPTIĞI BİR ÜLKE HALİNE GELDİ"

Bir kepazeliği dün gördük. Rejime ve anayasaya karşı miting yapıldı. Hilafet bayraklarını, IŞİD bayraklarını Türkiye gördü. Bunlar hakkında bir tane savcı çıkıp soruşturma açamadı, adeta rejime ve anayasaya karşı bir miting. Hilafet bayrağı sallayan birine yumruk attığı için tutuklanan bir genç. Şimdiye kadar yumruk attığı için kim tutuklanmış merak ediyoruz. Önceki Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na linç girişiminde bulunuldu, yumruklar atıldı. Bir tane tutuklama olmadı. Erzurum'da Ekrem İmamoğlu'nun mitinginde taşlı, sopalı saldırı oldu, bir tane gözaltı yok. Rejime, cumhuriyete, laikliğe sahip çıkan bir genç tutuklanıyor. Türkiye adeta anayasayı koruyanların tutuklandığı, anayasaya karşı bayrak açanların serbestçe dolaşıp propaganda yaptığı bir ülke haline geldi. Dünkü miting AKP'nin aslında gerçek yüzünü de ortaya koyuyor. Hilafet isteyen, rejim değişsin isteyen bir siyasetle karşı karşıyayız. Ama herkes bilsin ki cumhuriyete, demokrasiye, laikliğe sahip çıkan milyonlarca insanımız var. Kadın-erkek eşitliğinin ve demokrasinin olmadığı bir ülkeyi hayal ediyorlar ama o hayalleri kursaklarında kalacaktır."

 

Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    15873,27%-1,56
  • DOLAR

    44,45% 0,28
  • EURO

    51,37% 0,28
  • GRAM ALTIN

    6334,46% 1,42
  • Ç. ALTIN

    10614,40% 0,00

İlgili Haberler


A MİLLİ TAKIM ROMANYA’YI 1-0’LA DEVİRDİ: PLAY-OFF FİNALİNE YÜKSELDİK!

ERDOĞAN’DAN DİKKAT ÇEKEN SÖZLER: “MİLLET YÖNETİMDE BİZE GÜVENİYOR”

ÜNLÜ İSİMLERİN YER ALDIĞI UYUŞTURUCU DOSYASINDA KARAR: 4 KİŞİ TUTUKLANDI

İBB DAVASINDA SAHTE BASIN KARTI İDDİASI: GÖRÜNTÜ ÇEKEN KİŞİ TUTUKLANDI

OSMAN KAVALA AİHM’DE KONUŞTU: “TUTUKLULUĞUM SİYASİ VE AĞIR HAK İHLALİ”

GÜRLEK SESSİZLİĞİNİN NEDENİ BELLİ OLDU: ERDOĞAN’DAN TALİMAT

KÖRFEZ’DE GERİLİM TIRMANIYOR: 3 ÜLKE İRAN KAYNAKLI SALDIRILARA MÜDAHALE EDİYOR

TÜRKİYE’NİN MALİ KARNESİ MASADA: ŞİMŞEK’TEN RİSK AÇIKLAMASI

AKBELEN’DE 5 BİN ZEYTİN AĞACI İÇİN SÖKÜM KARAR

İSTANBUL AÇIKLARINDA KRİTİK OLAY: PETROL TANKERİNE DRON VE İDA SALDIRISI

KALBİMİZ SANTRADA: TÜRKİYE-ROMANYA MAÇINDA İLK 11’LER BELLİ OLDU

HATAY’DA DEPREMDE AİLESİNİ KAYBEDEN AVUKATTAN 3 NİSAN ÖNCESİ ADALET ÇAĞRISI

CHP’DEN SAVAŞ EKONOMİSİNE KARŞI PAKET: DESTEKLER VE VERGİ DÜZENLEMELERİ

EKONOMİDE KARAMSAR TABLO: ZAM VE KUR BEKLENTİSİ YÜKSELDİ

YÜKSEK CEZALAR GÜNDEMDE: TRAFİK YASASINDA DEĞİŞİKLİK SİNYALİ

İBB DAVASI’NDA 10’UNCU CELSE: GÖZLER MEHMET MURAT ÇALIK’IN SAVUNMASINDA

“UYUŞTURUCU SORUŞTURMASINDA ŞOK DALGA: ÜNLÜ İSİMLER İÇİN GÖZALTI KARARI”

İSRAİL MECLİSİ’NDEN TEPKİ ÇEKEN KARAR: FİLİSTİNLİ MAHKUMLARA İDAM TASARISINA ONAY

ÖZÇELİK-İŞ İLE MMK ARASINDA ANLAŞMA SAĞLANDI

CHP’DE SÜRPRİZ DÖNÜŞ: EMİNE ÜLKER TARHAN YILLAR SONRA KÜRSÜDE

GÜRLEK’İN KAYITLARINI SORGULAYAN BİR MEMUR DAHA GÖZALTINA ALINDI

BENZİN VE MOTORİNDE DALGA: POMPA FİYATLARI ALTÜST

GÜRLEK TARTIŞMASINA MHP MÜDAHİL OLDU: “KAPSAMLI AÇIKLAMA ŞART”

ADLİYEDE GERGİN SABAH: VEKİLLERE YASAK, 402 SANIKLI DAVADA KRİTİK 9. CELSE

ELEKTRİK VE DOĞALGAZA DEV ZAM KAPIDA, DOSYA BAKANIN MASASINDA!

MAGAZİN DÜNYASINDA ŞOK! EROL KÖSE’NİN 16. KATTAN GELEN TRAJİK VEDASI

HATAY’DA SAĞANAK KRİZİ: ALTINÖZÜ’NDE TOPRAK YOLU YUTTU!

OYAK Çimento’ya Küresel Sürdürülebilirlik Onayı

ŞARJ ÜCRETLERİNDE YENİ DÖNEM: EK ÜCRETLER KALDIRILDI, SİSTEM DEĞİŞTİ

İBB DAVASINDA GAZETECİLERDEN ANLAMLI PROTESTO! "İSMAİL ARI VE ALİCAN ULUDAĞ'A ÖZGÜRLÜK"

Yükleniyor

loading

ERDOĞAN’DAN DİKKAT ÇEKEN SÖZLER: “MİLLET YÖNETİMDE BİZE GÜVENİYOR”

ÜNLÜ İSİMLERİN YER ALDIĞI UYUŞTURUCU DOSYASINDA KARAR: 4 KİŞİ TUTUKLANDI

İBB DAVASINDA SAHTE BASIN KARTI İDDİASI: GÖRÜNTÜ ÇEKEN KİŞİ TUTUKLANDI

OSMAN KAVALA AİHM’DE KONUŞTU: “TUTUKLULUĞUM SİYASİ VE AĞIR HAK İHLALİ”

GÜRLEK SESSİZLİĞİNİN NEDENİ BELLİ OLDU: ERDOĞAN’DAN TALİMAT

KÖRFEZ’DE GERİLİM TIRMANIYOR: 3 ÜLKE İRAN KAYNAKLI SALDIRILARA MÜDAHALE EDİYOR

  • Cuma 17.1 ° / 7.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18 ° / 8.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 16.5 ° / 10.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 26 20 2 4 44 64
2.FENERBAHÇE A.Ş. 27 17 1 9 33 60
3.TRABZONSPOR A.Ş. 27 18 3 6 24 60
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 27 15 5 7 18 52
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 27 12 8 7 14 43
6.GÖZTEPE A.Ş. 26 11 5 10 10 43
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 26 8 7 11 -2 35
8.KOCAELİSPOR 27 9 12 6 -9 33
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 27 8 10 9 -10 33
10.CORENDON ALANYASPOR 27 6 8 13 1 31
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 26 7 10 9 -4 30
12.TÜMOSAN KONYASPOR 27 7 11 9 -8 30
13.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 27 6 14 7 -9 25
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 27 6 14 7 -18 25
15.KASIMPAŞA A.Ş. 27 5 13 9 -15 24
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 27 4 12 11 -27 23
17.İKAS EYÜPSPOR 27 5 15 7 -19 22
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 27 4 18 5 -23 17