VELİ AĞBABA PTT’DE TAŞERON İŞÇİLERİN İŞTEN ATILDIĞI İDDİALARINI MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba PTT bünyesinde çalışan taşeron işçilerinin topluca işten çıkartılmasını Meclis gündemine taşıdı.

GÜNDEM 8.09.2022 11:53:00 0
VELİ AĞBABA PTT’DE TAŞERON İŞÇİLERİN İŞTEN ATILDIĞI İDDİALARINI MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba PTT bünyesinde çalışan taşeron işçilerinin topluca işten çıkartılmasını Meclis gündemine taşıdı. Ağbaba, "Çalışma Bakanının ‘taşeron işçilerin sorunları çözülmelidir’ dediği bu günlerde kurumlarda çalışan taşeron işçilerinin topluca işten çıkartılması ayrı bir garabettir" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi veren CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, "Taşeron işçilere yönelik yeni düzenlemeler yapılacağından bahseden Çalışma Bakanı ülke genelinde son günlerde kurumlara bağlı ne kadar taşeron işçinin işten çıkartıldığına dair inceleme başlatması gerekmektedir. Aksi takdirde işten çıkartılan işçilerin yerine başka işçilerin istihdam edilmesi, ileride kadro hakkı verildiğinde yeni ayrımcılıklara neden olacaktır" dedi.

Ağbaba konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada da şunları ifade etti:

"Taşeronda çalışan 250 PTT işçisinin işten çıkartıldığı iddia ediliyor. PTT bünyesinde taşeron olarak çalışan 250 işçinin temmuz ayında yeni sözleşme yapılmasına rağmen işten çıkartıldığı iddia edilmektedir. Bizlere ulaşan işçiler; işten çıkartılma nedeni olarak geçmiş döneme dair alacaklarına yönelik açtıkları dava olduğunu bildirmektedir. Lakin iddialara göre işten çıkartılan işçiler arasında alacak davası açmayan işçilerinde bulunduğu dile getirilmektedir. Taşeron işçilere yönelik yeni düzenlemeler yapılacağından bahseden Çalışma Bakanı ülke genelinde son günlerde kurumlara bağlı ne kadar taşeron işçinin işten çıkartıldığına dair inceleme başlatması gerekmektedir. Aksi takdirde işten çıkartılan işçilerin yerine başka işçilerin istihdam edilmesi, ileride kadro hakkı verildiğinde yeni ayrımcılıklara neden olacaktır. Ayrıca Genel Başkanımızın PTT işçiler öznelinde tüm işçilere ayrımsız ve şartsız kadro verileceğini söylemesinden sonra toplu işten çıkarmaların yaşanması da düşündürücüdür.  Çalışma Bakanlığı PTT’de herhangi bir inceleme başlatmış mıdır? Son aylarda işçilerin en çok hak ihlali ile karşılaştığı kurumlardan bir tanesi ne yazık ki PTT’dir. Bilindiği üzere önce işçilerin iş sözleşmesinde alacakları ücretleri düşüren PTT şimdi de toplu işten çıkarma iddiaları ile anılmakladır. Ve yine işçilerin şikâyetlerine göre işten çıkartılan işçilerin kıdem ve ihbar tazminatları da ödenmemiştir. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı  Bilgin'e yöneltilen sorular şöyle:

“PTT’de taşeron olarak çalışan işçilerin son günlerde toplu bir şekilde işten çıkartıldığı doğru mudur? Eğer işten çıkarmalar doğru ise işçiler hangi gerekçe ile işten çıkartılmıştır? Bakanlığınıza işten çıkarmalarla ilgili ulaşan bir şikâyet var mıdır? Bakanlığınız işten çıkarma iddiaları ile ilgili herhangi bir inceleme başlatacak mıdır?”

 

Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    9486,56%0,12
  • DOLAR

    39,20% -0,16
  • EURO

    44,66% -0,58
  • GRAM ALTIN

    4180,27% -1,32
  • Ç. ALTIN

    6833,74% 0,00

AKP KURUCULARINDAN HÜSEYİN ÇELİK: "CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİ TÜRKİYE’YE YARAMADI"

CHP LİDERİ ÖZEL'DEN 'SORUŞTURMA' AÇIKLAMASI: "YAŞATANA BİN PİŞMAN EDERİM"

ERDOĞAN MUHALEFETİ HEDEF ALDI, "KUTUPLAŞMADAN BESLENENLERE PRİM VERMEYECEĞİZ" DEDİ

EKREM İMAMOĞLU'NDAN BAYRAM MESAJI…

6 ŞUBAT DEPREM DAVALARI: TEPKİ ÇEKEN KARAR VE SAVUNMALAR

BAKAN TEKİN'DEN TARTIŞMA YARATACAK 'BAŞÖRTÜSÜ' SÖZLERİ: BİR KEZ DAHA CHP'Yİ HEDEF ALDI

BÜLENT ARINÇ'TAN NUMAN KURTULMUŞ'A AÇIK MEKTUP

13 KATLI BİNADA YANGIN: ÖLÜ VE YARALILAR VAR

ÖZGÜR ÖZEL MEYDAN OKUDU: AKLINIZI BAŞINIZA TAKININ...

İDDİANAME KABUL EDİLDİ: İMAMOĞLU DAHİL 12 KİŞİYE HAPİS İSTEMİ

MUĞLA'DA 5.8 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM…

İMAMOĞLU PAYLAŞTI! İŞTE TURP VE AHTAPOTUN BEDELİ

CHP'Lİ BORÇKA BELEDİYESİ BAŞKANI ERCAN ORHAN: "İŞÇİMİZİN MAAŞINI ÖDEYEBİLMEK İÇİN EVİMİ SATIŞA ÇIKARDIM”

MECLİS BAŞKANLIĞI SEÇİMİ YARIN

SUUDİ ARABİSTAN, HACCA GİDEN 75 BİN KİŞİYİ GERİ YOLLADI

DEVA PARTİSİ KURUCUSUNA 16 YIL HAPİS CEZASI!

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI TUGAY TOPLANMAYAN ÇÖPLER İÇİN KORDON'A İNDİ

ÖZGÜR ÖZEL:DARBE BU KEZ POSTALLA DEĞİL, CÜBBEYLE GELDİ!

İMAMOĞLU, İŞ DÜNYASINA SESLENDİ …

ÇALICA KÖYÜ’NÜN YENİ MUHTARI SİBEL GÖKBULUT, MAKAMINDA…

GEZİ ANMASINDA GÖZALTINA ALINAN 12 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLECEK

10. YARGI PAKETİ, TBMM ADALET KOMİSYONU’NDA KABUL EDİLDİ

SANSÜRÜ ELEŞTİREN YÖNETMENE SALDIRI

ÇAYKUR RİZESPOR, HATAYSPOR'U 5-2'LİK SKORLA MAĞLUP ETTİ

HATAY VALİSİ MASATLI, KENTTEKİ YOL YAPIM ÇALIŞMALARINI İNCELEDİ

İMAMOĞLU: "SANIYORLAR Kİ VAZGEÇERİZ, BU MİLLET ASLA SUSMAYACAK"

ERDOĞAN: CHP BU ÜLKENİN TARİHİNİ 100 YILLA SINIRLANDIRDI

ÖZGÜR ÖZEL DÜZCE’DEN SESLENDİ…

İZMİR'DE GREV KRİZİ:DİSK GENEL-İŞ'İ MASAYA DAVET ETTİ

CHP ESKİ MİLLETVEKİLİ AYKUT ERDOĞDU DA GÖZALTINDA

Yükleniyor


CHP LİDERİ ÖZEL'DEN 'SORUŞTURMA' AÇIKLAMASI: "YAŞATANA BİN PİŞMAN EDERİM"

ERDOĞAN MUHALEFETİ HEDEF ALDI, "KUTUPLAŞMADAN BESLENENLERE PRİM VERMEYECEĞİZ" DEDİ

EKREM İMAMOĞLU'NDAN BAYRAM MESAJI…

6 ŞUBAT DEPREM DAVALARI: TEPKİ ÇEKEN KARAR VE SAVUNMALAR

BAKAN TEKİN'DEN TARTIŞMA YARATACAK 'BAŞÖRTÜSÜ' SÖZLERİ: BİR KEZ DAHA CHP'Yİ HEDEF ALDI

BÜLENT ARINÇ'TAN NUMAN KURTULMUŞ'A AÇIK MEKTUP

  • Cumartesi 34.5 ° / 18 ° Güneşli
  • Pazar 33.8 ° / 18 ° Güneşli
  • Pazartesi 35.3 ° / 18.1 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2