UYSAL:AKARYAKIT FİYATLARININ GELDİĞİ SEVİYELER ARTIK MİLLİ GÜVENLİK VE BEKA SORUNU BOYUTUDUR

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, EPDK’nın akaryakıt fiyatlarına müdahale etmesi için TBMM’de kanun teklifi verdiklerini belirterek, “Türkiye’de akaryakıt fiyatları çok hızlı artmaktadır. Bu artış hem enflasyona çok ciddi bir etki yapmakt

GÜNDEM 16.06.2022 16:40:00 0
UYSAL:AKARYAKIT FİYATLARININ GELDİĞİ SEVİYELER ARTIK MİLLİ GÜVENLİK VE BEKA SORUNU BOYUTUDUR

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, EPDK’nın akaryakıt fiyatlarına müdahale etmesi için TBMM’de kanun teklifi verdiklerini belirterek, “Türkiye’de akaryakıt fiyatları çok hızlı artmaktadır. Bu artış hem enflasyona çok ciddi bir etki yapmakta ama bunun da ötesinde ekonomiye çok büyük bir kırılganlık getirmektedir. Akaryakıt fiyatlarının geldiği seviyeler artık milli güvenlik ve beka sorunu boyutuna ulaşmıştır” dedi.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Uysal’ın konuşmasından satır başları şöyle:

KENDİLERİNİ ELEŞTİRENLERİ HAİNLİKLE, CAHİLLİKLE ORTAMLARINI SÜRDÜRÜYORLAR: Ülkemizde özellikle son altı ayda atılan yanlış adımların her geçen gün derinleştiği, yoksulluğun milyonları her gün derinden etkilediği böyle bir dönemde, genel olarak ekonomi özelde de üretimi sekteye uğratacak dereceye erişmiş sanayiciye, üreticiye, esnafımıza, vatandaşımıza, petrolden başlayarak enerjiyi, üretimini, geçimini sağlayabileceği en temin edilebilir düzeyden enerjiyi sağlayamamanın bedelini görüyoruz. Özellikle ‘nas’ diyerek başlanan, kendi bir takım batıl inançlarını tezmiş gibi 84 milyonun üzerinde uygulanmaya çalışıldığı andan itibaren, yapısal olarak da Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi adı altında sınırsız yetki sıfır denetim mantığı içerisinde, keyfi bir rejimin doğal sonuçlarını milletimiz her noktada yaşıyor. Özellikle ekonomide, zam altında enflasyonun hortlamasıyla beraber geniş toplum kesimlerinin de hayatını boğduğunu, günlük yaşamını idame ettiremez hale nasıl geldiğini görüyoruz. Bütün bu gerçekler ortadayken hala yanlışta ısrar eden bir siyasi akıl kendilerini eleştirenleri hainlikle, cahillikle ortamlarını sürdürüyorlar.

TÜRKİYE HEM İÇ HEM DE DIŞ PİYASALARDA GÜVEN PROBLEMLERİ İLE KARŞI KARŞIYA KALMIŞTIR: Bugün Demokrat Parti olarak evrensel demokratik değerlerin, toplumsal değerlerin, kanunların çerçevesinde özgürlükleri kısıtlanmadan kuralların herkese eşit tanındığı, korumacılığın olmadığı, eşit şartlarda rekabetin tesis edildiği, serbest piyasa ekonomileri ile gelişeceğine inanıyoruz. Dünya ekonomileri, pandemi sonrası yaşanan parasal genişlemelerin ve ötelenmiş bulunan talebin de etkisiyle olağanüstü dönemlerden geçmekte ve başta enerji, emtialar olmak üzere gıda ve diğer tüm hammadde mamul fiyat artışları izlenmektedir. Bu da tüm dünya ekonomilerinde enflasyonun etkiye sahiptir. Buna ilave olarak Şubat 2022’de baş gösteren Ukrayna-Rusya krizi, Rusya'nın hidrokarbon kaynaklarına uygulanmaya çalışılan ekonomik yaptırım ve ambargo sonucu enerji maliyetlerine de yansımıştır. Ülkemiz ise tüm dünyada yaşananlara ilave olarak kendi ekonomisindeki kırılganlıklarla birlikte yürütmenin rüyası rasyonel olmayan para politikaları sonucunda dünyadaki etkinin çok üzerinde çok kısa bir zamanda çok yüksek enflasyon ile karşı karşıya kalmış, ekonomideki rasyonel politikalardan da uzaklaşması sonucu ekonomik olarak hem iç hem de dış piyasalarda güven problemleri ile karşı karşıya kalmıştır.

AKARYAKIT FİYATLARININ GELDİĞİ SEVİYELER ARTIK MİLLİ GÜVENLİK VE BEKA SORUNU BOYUTUNA ULAŞMIŞTIR: Türkiye’de akaryakıt fiyatları çok hızlı şekilde artmaktadır. Bu artış hem enflasyona çok ciddi bir etki yapmakta ama bunun da ötesinde ekonomiye çok büyük bir kırılganlık getirmektedir. Akaryakıt fiyatlarının geldiği seviyeler artık milli güvenlik ve beka sorunu boyutuna ulaşmıştır. Son dönemde Kazakistan gibi ülkelerde devamlılık demokratik teamüllere de zarar verecek şekilde halk hareketlerine sebebiyet vermesi, bunun en dikkat edilmesi gereken örneğidir. Ülkemizde akaryakıt fiyatları Petrol Piyasası Kanunu’na göre en yakın erişilebilir. Dünya serbest piyasa koşullarına göre oluşmaktadır.

EPDK GEREKLİ MÜDAHALEDE BULUNMASI İÇİN KANUN TEKLİFİ VERDİK: Demokrat Parti olarak ülkemizin her kesiminin ekonomik kriz ortamında eşit oranda ve adil fedakarlık yapması gerektiğine inanıyoruz. Bu nedenle TBMM’de gerekli hukuki düzenlemelerin ivedilikle yapılıp EPDK’nın gerekli müdahalede bulunması için bir kanun teklifi vermiş bulunuyoruz. Böyle dönemde vermiş olduğumuz kanun teklifinin siyasi mülahaza yapmadan ivedilikle TBMM’den geçmesi için tüm siyasi partilere de çağrıda bulunuyoruz. Ürünler üreten ve büyüyen Türkiye için bu olağanüstü dönemi atlatabilmek için siyasi parti olarak sorumluluklarımızın farkındayız. Diğer tüm siyasi partiler, sivil toplum örgütlerinin de aynı sorumluluk ve gayreti beklemekteyiz.

 

 

Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    10565,74%-0,59
  • DOLAR

    42,17% -0,01
  • EURO

    49,02% -0,28
  • GRAM ALTIN

    5558,99% -1,71
  • Ç. ALTIN

    9196,59% -3,17

ÖZGÜR ÖZEL MUSTAFA ELİTAŞ İLE YAPTIĞI SOHBETİ AKP'YE MANİDAR SÖZLER İLE AÇIKLADI

CBADAYOFİSİ → CBADAYOFİSİ1 → CBADAYOFİSİ11: SANSÜRE KARŞI DİRENİŞ!

6 ŞUBAT DAVASINDA ŞOK TESPİT: AFAD VE YEREL YÖNETİMLER “SORUMLU” İLAN EDİLDİ

ŞULE ÇET DAVASINDA TEPKİ ÇEKEN GELİŞME: BERK AKAND’IN TAHLİYE EDİLDİĞİ ORTAYA ÇIKTI

ŞANLIURFA’DA İNŞAAT ÇÖKTÜ: 2 İŞÇİ ENKAZ ALTINDA CAN VERDİ

TATİL BİTTİ, MARATON BAŞLIYOR: OKULLARDA ZİL YARIN ÇALIYOR

ÇOCUK SAĞLIĞI TEHLİKEDE: TİCARET BAKANLIĞI İKİ MARKAYI KARA LİSTEYE ALDI!

46 ÇOCUĞA İSTİSMARLA GÜNDEME GELMİŞTİ: ENSAR VAKFI'NDAN "OKULLARDA DİN EĞİTİMİ" PROGRAMI

HATİMOĞULLARI: “DEVLETİN ALEVİ’Sİ YAPAMAYACAKSINIZ – BİZİ BİÇİMLENDİREMEZSİNİZ!

“İBB İDDİANAMESİ: ‘ORMAN KANUNU’NA MUHALEFET’LE YARGILIYORLAR, AYNI SUÇU AKP’Lİ BELEDİYELER İŞLEYİNCE SES ÇIKMADI!”

GECE YARISI ZAMMI: AKARYAKIT FİYATLARI BİR KEZ DAHA DEĞİŞTİ

TELE 2 HABER, KAYYUMUN YAYINA SON VERDİĞİ SAATTE ALKIŞLARLA YAYINA BAŞLADI

ERGÜNEŞ FIRTINASI: SEÇİLEMEYEN HSK ÜYESİ, JET HIZLA AKP İLÇE BAŞKANI!

'İSTANBUL İDDİANAMESİ' İNTERNET SİTESİ VE X HESABI ERİŞİME ENGELLENDİ

KIBRIS İÇİN TARİHİ DİPLOMASİ: ALMANYA DEVREYE GİRİYOR

EV SAHİBİ OLMA UMUDU: SOSYAL KONUTTA BAŞVURULAR YAĞIYOR

HATAY’DA YİNE SEL: “HİZMET GELECEK” DENİLDİ, ALTYAPI HÂLÂ YOK

İMAMOĞLU'NUN SOSYAL MEDYA HESABINA İKİNCİ DEFA ERİŞİM ENGELİ GETİRİLDİ

ARINÇ CEZAEVİNDE: “DEMİRTAŞ VE KAVALA BU ÜLKENİN YENİDEN KUCAKLAŞMASINI İSTİYOR”

CHP’Lİ ÜNSAL: KADIN BAŞKAN OLARAK  ZORBALARA İZİN VERMEYECEĞİM!

“ANKARA’DA ELÇİLİK KRİZİ: ESAD ÖDEMEMİŞ, ŞARA ÇÖZÜM ARIYOR!”

“MERKEZ BANKASI ANKETİNDE ALARM: YIL SONU ENFLASYON BEKLENTİSİ YENİDEN YÜKSELDİ!”

“ANKARA’DA YÜREK YAKAN TÖREN: 20 ASKER SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI”

HATAY’DA STRATEJİK HAMLE: HBB MECLİSİ BORÇLANMAYI AÇTI, BEDESTEN’İ KİRAYA VERDİ!

SAVCILIK AÇIKLADI: DÖRT ŞİRKETE DAHA KAYYUM ATANDI

MENZİL’DE SİYASİ FAY HATTI: ERDOĞAN–ARINÇ REKABETİ DERİNLEŞİYOR!

ROJİN’İN ÖLÜMÜNDE SARSICI İDDİA: ATLETİNDE BAŞKA BİR KADININ KANI!

ORTAKÖY’DE ZEHİR ZİNCİRİ: İKİ ÇOCUĞUN ARDINDAN ANNE DE HAYATA TUTUNAMADI!

32 MİLYARLIK AKIŞ DEŞİFRE EDİLDİ: DEV PLATFORM TMSF DENETİMİNDE!

ÖZEL’İN GİZLİ TANIK ÇIKIŞI YARGIYI HAREKETLENDİRDİ: BAŞSAVCILIK YALANLADI!

Yükleniyor


CBADAYOFİSİ → CBADAYOFİSİ1 → CBADAYOFİSİ11: SANSÜRE KARŞI DİRENİŞ!

ŞULE ÇET DAVASINDA TEPKİ ÇEKEN GELİŞME: BERK AKAND’IN TAHLİYE EDİLDİĞİ ORTAYA ÇIKTI

ŞANLIURFA’DA İNŞAAT ÇÖKTÜ: 2 İŞÇİ ENKAZ ALTINDA CAN VERDİ

ÇOCUK SAĞLIĞI TEHLİKEDE: TİCARET BAKANLIĞI İKİ MARKAYI KARA LİSTEYE ALDI!

HATİMOĞULLARI: “DEVLETİN ALEVİ’Sİ YAPAMAYACAKSINIZ – BİZİ BİÇİMLENDİREMEZSİNİZ!

“İBB İDDİANAMESİ: ‘ORMAN KANUNU’NA MUHALEFET’LE YARGILIYORLAR, AYNI SUÇU AKP’Lİ BELEDİYELER İŞLEYİNCE SES ÇIKMADI!”

  • Pazar 17.3 ° / 8 ° false
  • Pazartesi 18.3 ° / 8 ° Güneşli
  • Salı 20.1 ° / 8.6 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 12 9 1 2 19 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 12 8 0 4 15 28
3.TRABZONSPOR A.Ş. 12 7 1 4 10 25
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 12 6 1 5 7 23
5.GÖZTEPE A.Ş. 12 6 2 4 9 22
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 12 6 4 2 5 20
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 12 5 3 4 -3 19
8.CORENDON ALANYASPOR 12 3 3 6 0 15
9.TÜMOSAN KONYASPOR 12 4 6 2 -2 14
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 12 3 4 5 -2 14
11.KOCAELİSPOR 12 4 6 2 -4 14
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 12 3 5 4 2 13
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 12 4 7 1 -10 13
14.GENÇLERBİRLİĞİ 12 3 7 2 -5 11
15.KASIMPAŞA A.Ş. 12 2 6 4 -6 10
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 12 1 5 6 -15 9
17.İKAS EYÜPSPOR 12 2 8 2 -9 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 12 2 9 1 -11 7