TÜSİAD'DAN YENİ MÜFREDAT AÇIKLAMASI

TÜSİAD, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” başlıklı eğitim müfredatına ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.

GÜNDEM 30.04.2024 12:14:00 0
TÜSİAD

 Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD), Milli Eğitim Bakanlığı’nın açıkladığı “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” başlıklı eğitim müfredatıyla ilgili, “Gerçek bekâ meselesi olan eğitimde müfredat değişikliği oldubittiye getirilmemelidir. Müfredat çalışmasında yer almış kişi ve kurumlar, yapılan ihtiyaç analizleri, çalıştay sonuçları gibi bilgi ve belgelerin kamuoyuna açıklanması faydalı olacaktır” açıklamasını yaptı.

TÜSİAD, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” başlıklı eğitim müfredatına ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı. “Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına yakışır çağdaş bir eğitimin gerekliliklerini ne kadar karşıladığı kapsamlı şekilde tartışılmalıdır” denilen açıklamada şunlar kaydedildi:

“Bilimi esas alan, farklılıklara duyarlı, çocukların ve gençlerin potansiyellerini özgürce gerçekleştirmesini ve dünya çapında üst düzey bilgi, beceri, yetkinliklere sahip olmasını sağlayan bir müfredat hedeflenmelidir. Farklı görüşlerden eğitim paydaşlarının müfredatın hazırlık sürecine dahil olması için bilimsel ve mutlaka daha fazla zamana yayılan bir geri bildirim süreci işletilmesi gereklidir. Bu süre zarfında ‘Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ başlıklı müfredat değişikliğinin askıda kalmaya devam etmesi, eğitim paydaşlarının eleştiri ve önerileri ışığında yeniden ele alınması katılımcılığı ve uzlaşıyı artıracaktır. Eğitim hepimizin en öncelikli ve ortak meselesidir. Müfredatın çağın gerektirdiği bilgi, beceri ve yetkinlikleri kazandırması kritik önemdedir. Çocuklarımıza ve gençlerimize Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına yakışır çağdaş bir eğitim sunulmalıdır. Yeni nesillerin ve ülkemizin geleceğinde belirleyici önemdeki müfredat çalışmasının hem yöntem hem içerik olarak bilimsel temelde, şeffaflık ve katılımcılık ile yürütülmesi esas olmalıdır.

“KAPSAMLI ŞEKİLDE TARTIŞILMALI”

Dünyada eğitim sistemleri yarış halindeyken ve yüksek katma değerli ekonomi olma hedefimiz varken, ülkemizin en kıymetli varlığı çocuklarımız ve gençlerimizin vasat bir eğitime mahkum edilmeyeceğinden emin olmalıyız. Çağdaş uygarlık seviyesini aşmanın yolu; Cumhuriyet değerlerini ve demokrasi ilkelerini özümsemiş, bilim-teknolojide yetkinleşmiş, sosyo-duygusal becerileri gelişmiş, özgür düşünceli nesiller yetiştirmektir. Bu çerçevede, geçtiğimiz cuma günü açıklanan ‘Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ başlıklı eğitim müfredatının, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına yakışır çağdaş bir eğitimin gerekliliklerini ne kadar karşıladığı kapsamlı şekilde tartışılmalıdır. Ülkemiz; eğitim STK’ları, öğretmenleri, öğrencileri, velileri, akademisyen ve uzmanları, eğitim-iş dünyası etkileşimi ile çok geniş bir “eğitim paydaş ekosistemi”ne sahiptir. Oysa müfredat hazırlık sürecinde yer alan kişi ve kurumlar açıklanmamış, farklı görüşlerden eğitim uzmanı ve STK’lar sürece yeterince dahil edilmemiş, yeni müfredata ilişkin görüşlerin iletilmesi için sadece bir hafta süre verilmiş, yeni müfredatın hemen önümüzdeki öğretim yılında belirli sınıflarda uygulamaya geçeceği kaydedilmiştir.

“ÇALIŞTAY SONUÇLARI AÇIKLANMALI”

Gerçek bekâ meselesi olan eğitimde müfredat değişikliği oldubittiye getirilmemelidir. Müfredat çalışmasında yer almış kişi ve kurumlar, yapılan ihtiyaç analizleri, çalıştay sonuçları gibi bilgi ve belgelerin kamuoyuna açıklanması faydalı olacaktır. Farklı görüşlerden eğitim paydaşlarının müfredatın hazırlık sürecine dahil olması için bilimsel ve mutlaka daha fazla zamana yayılan bir geri bildirim süreci işletilmesi gereklidir. Bu süre zarfında ‘Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ başlıklı müfredat değişikliğinin askıda kalmaya devam etmesi, eğitim paydaşlarının eleştiri ve önerileri ışığında yeniden ele alınması katılımcılığı ve uzlaşıyı artıracaktır. Alınan geri bildirimlerin neler olduğu ve müfredat revizyonunda nasıl dikkate alındığının açıklanması sürecin şeffaflığına katkı sağlayacaktır. Bilimi esas alan, farklılıklara duyarlı, çocukların ve gençlerin potansiyellerini özgürce gerçekleştirmesini ve dünya çapında üst düzey bilgi, beceri, yetkinliklere sahip olmasını sağlayan bir müfredat ülkemizin çağdaş uygarlık seviyesini aşma hedefine hizmet edecektir.”

 

Haber Kaynak : ANKA HABER
Anahtar Kelimeler: TÜSİAD' MÜFREDAT AÇIKLAMASI
  • BIST 100

    14029,89%0,01
  • DOLAR

    42,95% 0,08
  • EURO

    50,53% 0,03
  • GRAM ALTIN

    5965,27% 0,22
  • Ç. ALTIN

    9931,63% 0,00

MEHMET AKİF ERSOY’UN “ETKİN PİŞMANLIK” İFADESİ ORTAYA ÇIKTI: UYUŞTURUCU KULLANDIĞINI İTİRAF ETTİ, TAHLİYE EDİLMEDİ

CUMHURBAŞKANI KARARIYLA GELDİ: 2026’DA MTV VE DAMGA VERGİSİ ZAMLI

ERDOĞAN’DAN YENİ YIL MESAJINDA “SÜREÇ” VURGUSU: PKK’NİN FESİH SÜRECİ GÜNDEMDE

İSTANBUL’DA TERÖR ALARMI: IŞİD BAĞLANTILI 29 ŞÜPHELİ YAKALANDI

GÜLBEN ERGEN’DEN MUSTAFA DESTİCİ’YE SERT YANIT: “BEN KİN TUTMUYORUM, AVUKAT TUTUYORUM”

SARAY’DAN DEAŞ İDDİALARINA DEZENFORMASYON YANITI

MEHMET AKİF ERSOY YENİDEN ADLİYEDE: EK İFADESİ ALINIYOR

ABD’DEN TÜRKİYE’YE DEPREM UYARISI: BÜYÜKELÇİLİK VATANDAŞLARINA TALİMAT YAYINLADI

UYUŞTURUCU SORUŞTURMASINDA ÇARPICI BEYANLAR: ÇAĞLI’DAN ERSOY HAKKINDA İDDİALAR

VEYİS ATEŞ VE TANER ÇAĞLI TUTUKLANDI

KADIKÖY’DE SİLAHLI SALDIRI: FENERBAHÇE TRİBÜN LİDERİ İBRAHİM GÜMÜŞTEKİN HASTANEYE KALDIRILDI

2025: YORGUN BİR ÜLKENİN AYNASI

YALOVA’DA IŞİD OPERASYONU, YARGI KARARI VE ŞEHİTLER: BERAATİN ARDINDAN GELEN KATLİAM

FATİH ALTAYLI HAKKINDA TAHLİYE KARARI

YALOVA’DA IŞİD OPERASYONU ÇATIŞMAYA DÖNDÜ: 3 POLİS ŞEHİT, RTÜK YAYIN YASAĞI GETİRDİ

BAYRAMPAŞA’NIN SEÇİLMİŞ BAŞKANI HASAN MUTLU: “BU BİR ÇÖKME OPERASYONUDUR”

ANKARA KULİSLERİ KAYNIYOR: ERDOĞAN ÜZERLERİNİ TEK TEK ÇİZİYOR

ÖZEL’DEN İKTİDARA SERT UYARI: YAVAŞ’A DOKUNAN ANADOLU’YU KARŞISINDA BULUR

İKTİDAR MEDYASI BİRBİRİNE GİRDİ: CEM KÜÇÜK’TEN HANDE FIRAT’A SERT SÖZLER

 KAYYUM YÖNETİMİNİN YILBAŞI FATURASI: AKADEMİSYENLERDEN SESSİZ AMA NET PROTESTO

MHP: SDG HÂLÂ TEHDİT, TÜRKİYE GEREĞİNİ YAPACAK

 SURİYE YENİ KRİZİN EŞİĞİNDE: ALEVİ PROTESTOLARI SOKAK ÇATIŞMASINA DÖNÜŞTÜ

HATAY BAROSU 82 YAŞINDA: “SAVUNMA SUSTURULURSA YURTTAŞIN SESİ KESİLİR”

ÖZGÜR ÖZEL’DEN İHA ÇIKIŞI: “ERDOĞAN’DAN İKİ SAAT BOYUNCA TALİMAT GELMEDİ”

İSTANBUL MERKEZLİ UYUŞTURUCU SORUŞTURMASINDA TANINMIŞ İSİMLERE GÖZALTI DALGASI

HATAY’DA DİKKAT ÇEKEN SÖZLER: BAHÇELİ ERDOĞAN VE KURUM’U TARİHLE KONUŞTURDU

İŞ DÜNYASINDAN SOSYAL MEDYAYA: DÖRT İLDEKİ OPERASYONDA ÇARPICI TABLO

İKTİDAR MEDYASINDA İŞLER KARIŞTI! AHMET HAKAN BUGÜN DE YAZDI

BAYRAMPAŞA DOSYASINDA KRİTİK GELİŞME: İBB’DEN ÜST DÜZEY İSİM GÖZALTINDA

KABİNEDE DEĞİŞİM HAZIRLIĞI: ERDOĞAN SAHADA KARŞILIĞI OLAN İSİMLER İÇİN DÜĞMEYE BASTI

Yükleniyor


ERDOĞAN’DAN YENİ YIL MESAJINDA “SÜREÇ” VURGUSU: PKK’NİN FESİH SÜRECİ GÜNDEMDE

İSTANBUL’DA TERÖR ALARMI: IŞİD BAĞLANTILI 29 ŞÜPHELİ YAKALANDI

GÜLBEN ERGEN’DEN MUSTAFA DESTİCİ’YE SERT YANIT: “BEN KİN TUTMUYORUM, AVUKAT TUTUYORUM”

SARAY’DAN DEAŞ İDDİALARINA DEZENFORMASYON YANITI

MEHMET AKİF ERSOY YENİDEN ADLİYEDE: EK İFADESİ ALINIYOR

ABD’DEN TÜRKİYE’YE DEPREM UYARISI: BÜYÜKELÇİLİK VATANDAŞLARINA TALİMAT YAYINLADI

  • Perşembe 4.3 ° / -4.4 ° Puslu
  • Cuma 1.8 ° / -7.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 4.8 ° / -3.5 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9