"TÜRK POLİSİ KATAR'DA AY YILDIZLI ÜNİFORMA GİYMEYECEK" İDDİASI TBMM GÜNDEMİNDE...

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, 2022 Dünya Kupası'nda görev yapmak üzere Katar'a gönderilmesi kararı alınan 3 bin Türk polisinin "Katar'da ay yıldızlı üniformasını giymeyeceği" iddialarını TBMM gündemine taşıdı.

GÜNDEM 22.10.2022 11:13:00 0

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, 2022 Dünya Kupası'nda görev yapmak üzere Katar'a gönderilmesi kararı alınan 3 bin Türk polisinin "Katar'da ay yıldızlı üniformasını giymeyeceği" iddialarını TBMM gündemine taşıdı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yanıtlaması için soru önergesi veren Murat Bakan, "Bizim polisimiz Katar’ın özel güvenlik görevlisi değildir. Türk polisini, Türk Silahlı Kuvvetleri'ni, vatan aşkıyla görev yapan, devletimizin kamu görevlilerini parayla tutulan özel güvenlik görevlisi konumuna kimse indiremez" diye konuştu.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK), 2022 FIFA Dünya Kupası organizasyonu kapsamında 6 ay süreyle Katar’da görevlendirilmesine ilişkin tezkere geçen hafta TBMM'de kabul edildi. Daha önce de stadyum ve otellerdeki güvenliğe destek amacıyla 3 bin polisin Katar’a gönderilmesi kararı alındığını anımsatan CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Katar’ın Türk Bayraklı polis üniformalarının giyilmesini istemediği iddiasını TBMM gündemine taşıdı.
Katar’a gidecek Türk güvenlik güçlerinin hangi kriterlere göre belirlendiği, çok sayıda güvenlik gücünün gitmesinin personel eksikliği ve Türkiye açısından yaratacağı güvenlik riskleri konularına dikkat çeken Bakan, soru önergesinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya “Katar’ın Türk polisinin ay yıldızlı üniforma giymesini istemediği doğru mu?” diye sordu.

"TÜRK POLİSİ KATAR'IN ÖZEL GÜVENLİK GÖREVLİSİ DEĞİLDİR"

"Katar’a gönderilen Türk polisinin ay yıldızlı üniformasını giymesini Katar’ın istemediği doğru mu? Bu dezenformasyon değil Süleyman Soylu. Bu yaptığım; milletvekilinin yasama ve denetim hakkının kullanılması. Soruyorum; ay yıldızlı üniformamızı istemedi mi Katar? Türk kamu görevlerinin harcırah kanuna göre, yurt dışında başını dik tutacak, onuruyla yaşamasını sebep olacak Harcırah Kanunu'na göre para almayacağı, bununla ilgili bir belge imzalatıldığı ve Katar’ın verdiği parayı sanki özel güvenlik görevlisi gibi alacağı doğru mu? Türk polisinin silahlarının istenmediği, jopunun, kaskının kendisini koruma ekipmanlarının istenmediği ve onların vereceği üniformayı giyeceği doğru mu? Bizim polisimiz Katar’ın özel güvenlik görevlisi değildir. Bu sorulara yanıt bekliyoruz. Türk polisini, Türk Silahlı Kuvvetleri'ni, vatan aşkıyla görev yapan, devletimizin kamu görevlilerini parayla tutulan özel güvenlik görevlisi konumuna kimse indiremez.”
Murat Bakan, "Polislerimize ‘personel yetersizliği’ sebep gösterilerek en ağır çalışma sistemi olan 12/12 mesai dayatılırken, ikinci şark görevi uygulamasına geçilirken, yani kendi polisimiz kendimize yetmezken Katar’a binlerce polis gönderiyoruz” açıklamasını yaptı.

CHP’li Murat Bakan, Bakan Soylu'nun yanıtlaması istemiyle verdiği önergesinde şu soruları sordu:

"- 2022 FIFA Dünya Kupası kapsamında Katar’a gidecek 3 bin çevik kuvvet personeli, 100 özel harekât polisi, 50 bomba arama ve 30 çevik kuvvet köpeği ile idarecisi, 50 bomba uzmanı hangi kriterlere göre seçilmiştir?
- Görevli Türk polisinin Katar’a silahsız olarak gittiği, çevik kuvvet polisine koruyucu kask, jop, vücut koruyucu elbise gibi teçhizatların sağlanmadığı doğru mudur?
- Katar’a giden personele Harcırah Kanunu'na göre ödeme yapılması gerekirken bu ödemenin yapılmayacağına dair tebliğ imzalatılmış mıdır?
- Protokolde ‘görevlendirilecek olan EGM personelinin uluslararası ulaşım, iaşe, ibate ve tüm masrafları Katar tarafından karşılanacak’ ifadesi bulunmaktadır. Buna göre, kahraman Türk polisinin, adeta Katar’ın özel güvenliği gibi bir statüde görev almasına nasıl razı olunmuştur?
- Katar’a gönderilen Türk askeri, Türk hukukuna tabi olacakken, gönderilen Türk polisinin Katar hukukuna, şeriat hukukuna tabi olması nasıl açıklanmaktadır?”
- Özellikle Ankara, İstanbul, İzmir gibi büyükşehirlerden Katar’a götürülen personel nedeniyle, bu illerimizde bulunan çevik kuvvet birimlerinde güvenlik açığı ortaya çıkmış mıdır?
- Ülkemizdeki bomba arama köpekleri ve bomba imha uzmanlarının Katar’a götürülmesinin ülkemiz için yaratacağı güvenlik açığı dikkate alınmış mıdır? Katar’a götürülen personelin eksikliği nasıl giderilmiştir?
- Giden personel sonrası, kalan personel yoğun ve izinsiz çalışmak zorunda bırakılmış mıdır?”

Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    9668,36%1,33
  • DOLAR

    38,86% 0,02
  • EURO

    43,81% 1,07
  • GRAM ALTIN

    4048,18% 1,19
  • Ç. ALTIN

    6610,93% 0,92

15 ÇOCUĞA 8 YIL İSTİSMAR! OKUL MÜDÜRÜNE 300 YIL HAPİS İSTEMİ

EKREM İMAMOĞLU, ATATÜRK'ÜN SÖZLERİYLE GENÇLERE SESLENDİ

ÖZGÜR ÖZEL: "BU MÜCADELEYE NEFER KAZANDIRMAK HEPİMİZİN BOYNUNUN BORCUDUR"

ESKİ ABD BAŞKANI JOE BİDEN'A KANSER TEŞHİSİ KONULDU

'HAYALET' SINIFLAR PATLADI: YÜZLERCE KİŞİNİN DİPLOMASI İPTAL EDİLDİ

ERDOĞAN ARINÇ'IN BU AÇIKLAMALARINA ÇOK KIZACAK!

İMAMOĞLU'NDAN MEHMET ŞİMŞEK'E SERT SÖZLER

A101'DE BOZUK ÜRÜN SKANDALI: 3 ŞUBESİ KAPATILDI!

MEDYUMUN FİLMLERİ ARATMAYAN DOLANDIRICILIĞI…

ÇANAKKALE AYVACIK'TA KORKUTAN DEPREM!

'AİLE YILI' AFİŞİNE TEPKİ! KIZ ÇOCUĞA BAŞÖRTÜ, ERKEK ÇOCUĞA TAKKE TAKTILAR

AKP'Lİ BELEDİYEDE SKANDAL DARP İDDİASI! BELEDİYE BAŞKANI VE YARDIMCILARINI SUÇLADI

İMAMOĞLU’NUN DANIŞMANI ERTAN YILDIZ'IN ‘ETKİN PİŞMANLIK’ İFADESİ YETERLİ GÖRÜLMEDİ

ESKİ PERTEK BELEDİYE BAŞKANI TUTUKLANDI

GAZİANTEP'TE MİNGUZZİ VAKASI! 16 YAŞINDAKİ ÇOCUK VE ARKADAŞINI BIÇAKLADILAR

AKP'NİN YASA TEKLİFİNDE CUMHURBAŞKANINA ASKER İHRAÇ ETME YETKİSİ!

İSRAİL, GAZZE'DEKİ İŞGALİ KALICI HALE GETİRECEK SALDIRILARIN BAŞLADIĞINI AÇIKLADI

MEHMET ŞİMŞEK DUYURDU: VERGİ DENETİM SÜRECİNDE YENİ DÖNEM

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ'NDE 'NUREDDİN YILDIZ' PROTESTOSU NEDENİYLE TUTUKLANAN 1 ÖĞRENCİ SERBEST BIRAKILDI

BEYKOZ BELEDİYESİ SORUŞTURMASINDA İDDİANAME HAZIRLANDI…

TUTUKLANAN GAZETECİ FURKAN KARABAY'IN X HESABI ERİŞİME ENGELLENDİ

BERKİN ELVAN'IN KATİLİ POLİS FATİH DALGALI'NIN ALDIĞI 16 YILLIK HAPİS CEZASI ONANDI

ÖZGÜR ÖZEL'DEN İZMİR MİTİNGİ İÇİN ÇAĞRI…

BAKIRHAN'DAN LOZAN AÇIKLAMASI…

İMAMOĞLU'NUN TUTUKLULUĞUNA DEVAM KARARI

CHP LİDERİ ÖZEL'DEN CANLI YAYINDA BAHÇELİ'Yİ KIZDIRACAK SÖZLER!

'İMAMOĞLU'NUN DİPLOMASININ İPTALİ HUKUKSUZ' DEDİ, KARDEŞİ GÖREVDEN ALINDI

DEVA PARTİSİ’NDEN İSTİFA ETMİŞTİ: SEDA KAYA ÖSEN CHP’YE KATILIYOR

BOŞANMA AŞAMASINDA BIÇAKLI KAVGA: 1 ÖLÜ, 3 YARALI

HATAY İLE İDLİB VE LAZKİYE KARDEŞ ŞEHİR OLDU

Yükleniyor


15 ÇOCUĞA 8 YIL İSTİSMAR! OKUL MÜDÜRÜNE 300 YIL HAPİS İSTEMİ

EKREM İMAMOĞLU, ATATÜRK'ÜN SÖZLERİYLE GENÇLERE SESLENDİ

ÖZGÜR ÖZEL: "BU MÜCADELEYE NEFER KAZANDIRMAK HEPİMİZİN BOYNUNUN BORCUDUR"

'HAYALET' SINIFLAR PATLADI: YÜZLERCE KİŞİNİN DİPLOMASI İPTAL EDİLDİ

ERDOĞAN ARINÇ'IN BU AÇIKLAMALARINA ÇOK KIZACAK!

A101'DE BOZUK ÜRÜN SKANDALI: 3 ŞUBESİ KAPATILDI!

MEDYUMUN FİLMLERİ ARATMAYAN DOLANDIRICILIĞI…

  • Pazartesi 26.8 ° / 13.9 ° Güneşli
  • Salı 27.7 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.8 ° / 13.1 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 27 1 5 53 86
2.Fenerbahçe 33 24 3 6 51 78
3.Beşiktaş 33 16 7 10 20 58
4.Samsunspor 33 17 10 6 12 57
5.İstanbul Başakşehir 33 15 12 6 6 51
6.Eyüpspor 34 14 12 8 5 50
7.Göztepe 33 12 10 11 13 47
8.Konyaspor 34 13 14 7 -3 46
9.Trabzonspor 33 12 11 10 11 46
10.Kasımpaşa 33 11 9 13 1 46
11.Kayserispor 33 11 11 11 -8 44
12.Antalyaspor 33 12 14 7 -22 43
13.Gazişehir Gaziantep 33 12 15 6 -5 42
14.Rizespor 33 12 17 4 -13 40
15.Alanyaspor 33 10 15 8 -10 38
16.Bodrum FK 33 9 16 8 -13 35
17.Sivasspor 34 9 17 8 -13 35
18.Hatayspor 34 5 21 8 -26 23
19.Adana Demirspor 34 2 28 4 -59