TÜRK-İŞ'in mitinginde, Genel Başkan'a istifa sloganları

TÜRK-İŞ'in, Tekirdağ Çerkezköy'de gerçekleştirdiği mitingde bir grup, Genel Başkan Ergün Atalay için istifa sloganları attı.

GÜNDEM 26.08.2024 23:34:00 0
TÜRK-İŞ

TÜRK-İŞ'in, Tekirdağ Çerkezköy'de gerçekleştirdiği mitingde bir grup, Genel Başkan Ergün Atalay için istifa sloganları attı. Gruba tepki gösteren Atalay, "İşverenlerle mücadele edersin, sermayeyle mücadele edersin, siyasetçiyle mücadele edersin, ama evin içinde bir avuç kardeşimiz evini taşlamaya kalkarsa inanın ayıp ediyor, günah işliyor. Seçtiğiniz adamın başında, sonuna kadar durmak mecburiyetindesiniz. Durmazsanız sizi parça parça ederler" dedi.

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ)  "Zordayız geçinemiyoruz" sloganıyla ilk mitingini Tekirdağ Çerkezköy'de gerçekleştirdi. TÜRK-İŞ'e bağlı sendikaların da destek verdiği mitingde yüksek enflasyon, adaletsiz vergi sistemi ve artan işsizliğe dikkat çekildi.

İstifa sloganları atıldı

Zeybek oyunuyla başlayan mitingte kürsüye çıkan TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay'a bir grup istifa sloganları attı. Gruba tepki gösteren Atalay, yüzde 94 oy ile genel başkan seçildiğini anımsatarak şöyle konuştu:

"İşverenlerle mücadele edersin, sermayeyle mücadele edersin, siyasetçiyle mücadele edersin, ama evin içinde bir avuç kardeşimiz evini taşlamaya kalkarsa inanın ayıp ediyor, günah işliyor. Seçtiğiniz adamın başında sonuna kadar durmak mecburiyetindesiniz. Durmazsanız sizi parça parça ederler. Sizi bu ülkede nefes alamayacak duruma getirdiler. TÜRK-İŞ sizin eviniz. Ben emanetçisiyim. Buradaki arkadaşlar emanetçisi. Kimi istiyorsanız onu seçin. Yanımda, aileniz gibi, kardeşiniz gibi, kapı gibi durursanız nefes alırsınız. Ama kapı gibi durmazsanız, evinizi taşlarsanız, 3-5 arkadaşa fırsat verirseniz, onları konuşturursanız bu sorunları aşamazsınız."

"İnsan onuruna yaraşır bir yaşam talep ediyoruz"

İktidardan taleplerini yerine getirene kadar mücadeleden vazgeçmeyeceklerini vurgulayan Atalay,şunları kaydetti:

"Biz işçiler olarak ne istiyoruz? İnsan onuruna yaraşır bir yaşam talep ediyoruz. Han istemiyoruz, hamam istemiyoruz, yat istemiyoruz, kat istemiyoruz. Diyoruz ki, nefes alacak bize bir ücret verin. TÜRK-İŞ olarak işçinin, emeklinin, insana yakışır koşullarda hayatı olsun diye mücadele ediyoruz. Çalışanın, emeklinin hakkını arıyoruz. Sokaktaki enflasyonu en iyi biz biliyoruz. TÜİK'in açıkladığı rakamlara inanmıyoruz. 

Üyelerimiz başta olmak üzere tüm emekçilerin taleplerini, ülkenin her yerinde, her noktasında dile getirmeye devam ediyoruz. Emeğimizin karşılığını, gelirimizin enflasyon verilerine göre kurban edilmemesi için gayret sarf ediyoruz. Buradan bir kez daha belirtiyorum; TÜRK-İŞ'in bu alandaki işçilerin taleplerini bir an evvel yerine getirin. Yerine getirene kadar, duyana kadar TÜRK-İŞ sendikalar, emekçiler alanda olmaya devam edeceğiz. Hayat pahalılığı, yüksek enflasyon, adaletsiz vergi sistemi, işsizlik, kayıt dışı istihdam, güvencesiz çalışma sorunlarının altında ezilmemek için bu alanlarda olmaya devam edeceğiz. Bozulan ekonominin bedelini biz ödemeyeceğiz. Kardeşimizin biri soldan bağırıyor. Diyor ki 'geçinmekte zorlanıyorum. Nefes almakta zorlanıyorum.' Bu mesele çözülene kadar beraber yol yürümeye devam edeceğiz." 

İşçi eylemine CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygün, CHP Kırklareli Milletvekili Fahri Özkan,  İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Selcan Taşçı Hamşıoğlu ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay  da destek verdi. 

Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    10824,55%-1,15
  • DOLAR

    40,79% 0,05
  • EURO

    47,63% -0,27
  • GRAM ALTIN

    4381,70% -0,40
  • Ç. ALTIN

    7053,04% -0,34

ADALET BAKANI YILMAZ TUNÇ'TAN ÖZGÜR ÖZEL'E YANIT:YARGI SÜRECİYLE SİYASET KARIŞTIRILAMAZ

AKP'Lİ MÜCAHİT BİRİNCİ HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

AYDIN’DA YENİ DÖNEM: ÇERÇİOĞLU AKP ROZETİ TAKTI

ÖZGÜR ÖZEL’DEN AKP’YE KURULUŞ YILDÖNÜMÜ DOSYASI: BELGE PAYLAŞTI

CHP’Lİ İSİM: ÖZLEM HANIM TELAŞLANDI...

AVUKAT REZAN EPÖZDEMİR TUTUKLANDI

İMAMOĞLU HASTANEYE SEVK EDİLDİ

ERDOĞAN'IN ESKİ HUKUK DANIŞMANINDAN REST…

MEĞER MESELE SADECE AZİZ İHSAN AKTAŞ DEĞİLMİŞ! AKP'NİN ÇERÇİOĞLU'NA VERDİĞİ SÖZ ORTAYA ÇIKTI

ÇERÇİOĞLU VE 8 BELEDİYE AKP YOLUNDA

EKREM İMAMOĞLU İÇİN DİJİTAL İMZA KAMPANYASI BAŞLATILDI: "benimimzam.net"

ERDOĞAN'DAN ÖZEL'E YANIT:CHP’DEKİ İSTİKRARSIZLIĞI ÇOK İYİ BİLİYORUZ

ADALET BAKANI DUYURDU:ÖZEL’İN SÖZLERİ YARGIYA TAŞINDI

HATAY'DA ORMAN YANGINI: BİR MAHALLE TAHLİYE EDİLDİ

CHP LİDERİNDEN ÇERÇİOĞLU’NA: “HARAM ZIKKIM OLSUN”

CHP SÖZCÜSÜ DENİZ YÜCEL: MİLLİ İRADE HIRSIZLIĞI YAPIYORSUNUZ

CHP'DEN ÖZLEM ÇERÇİOĞLU AÇIKLAMASI...

İDDİA: AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDE ÇALIŞANLARA "CHP'DEN İSTİFA EDİN" BASKISI

TAKSİM’İN 1 MAYIS HAKKI YENİDEN ONAYLANDI

OSMANİYE'DE ORMAN YANGINI İHBARINA GİDEN ARAZÖZ DEVRİLDİ: 1 İŞÇİ ÖLDÜ, 4 YARALI

EKREM İMAMOĞLU'NDAN 'ADAYLIK' AÇIKLAMASI: GEREKİRSE BAŞKA BİR İSİM ÖNE ÇIKAR

CHP’DE DEPREM: 4 BELEDİYE BAŞKANI BİRDEN GİDİYOR!

BAŞARIR: MEHMET YILDIRIM VAKASI SUSURLUK’U ARATACAK

CHP’Lİ MECLİS ÜYESİ VE BAŞKAN YARDIMCISI GÜLSÜM ÖZER İSTİFA ETTİ

BUCA’DA MİNİBÜS YANGINI ORMANI ATEŞE VERDİ: İZMİR’DEN DUMANLAR YÜKSELDİ

"AV. EPÖZDEMİR SORUŞTURMASI" AKP İÇİNDE TARTIŞMA YARATTI: ŞAMİL TAYYAR'DAN BİR AÇIKLAMA DAHA

ÖNTÜRK:HATAY'DA İKİ BARAJIN DOLULUK ORANI KRİTİK SEVİYEDE

ÇANAKKALE YANIYOR: BİNALAR ALEVLER ARASINDA KALDI, ONLARCA KİŞİ HASTANEYE KALDIRILDI

103'Ü ÇOCUK: GAZZE'DE AÇLIKTAN ÖLENLERİN SAYISI 227'YE YÜKSELDİ!

EKREM İMAMOĞLU: ÜLKEMİZE SAHİP ÇIKMAK ZORUNDAYIZ

Yükleniyor


AKP'Lİ MÜCAHİT BİRİNCİ HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

AYDIN’DA YENİ DÖNEM: ÇERÇİOĞLU AKP ROZETİ TAKTI

ÖZGÜR ÖZEL’DEN AKP’YE KURULUŞ YILDÖNÜMÜ DOSYASI: BELGE PAYLAŞTI

CHP’Lİ İSİM: ÖZLEM HANIM TELAŞLANDI...

AVUKAT REZAN EPÖZDEMİR TUTUKLANDI

İMAMOĞLU HASTANEYE SEVK EDİLDİ

  • Cuma 36.8 ° / 22.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 34 ° / 20.6 ° Güneşli
  • Pazar 33.4 ° / 20.8 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Konyaspor 1 1 0 0 3 3
2.Galatasaray 1 1 0 0 3 3
3.Göztepe 1 1 0 0 3 3
4.Antalyaspor 1 1 0 0 1 3
5.Samsunspor 1 1 0 0 1 3
6.Trabzonspor 1 1 0 0 1 3
7.Kayserispor 0 0 0 0 0 0
8.Alanyaspor 0 0 0 0 0 0
9.Fatih Karagümrük 0 0 0 0 0 0
10.Fenerbahçe 0 0 0 0 0 0
11.Beşiktaş 0 0 0 0 0 0
12.İstanbul Başakşehir 0 0 0 0 0 0
13.Gençlerbirliği 1 0 1 0 -1 0
14.Kasımpaşa 1 0 1 0 -1 0
15.Kocaelispor 1 0 1 0 -1 0
16.Eyüpspor 1 0 1 0 -3 0
17.Gazişehir Gaziantep 1 0 1 0 -3 0
18.Rizespor 1 0 1 0 -3 0