TURHAN ÇÖMEZ: "ÇALIŞTIĞI BANKAYI DOLANDIRDIĞI İDDİASIYLA HAKKINDA SORUŞTURMA YÜRÜTÜLEN BİRİSİNİ ALDIK, AMERİKALARDAN GETİRDİK, MERKEZ BANKASI'NIN BAŞINA GEÇİRDİK"

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan hakkındaki iddialara ilişkin; "Bankacılık yasalarını ihlal ettiği iddiasıyla ve çalıştığı bankayı dolandırdığı iddiasıyla hakkında soruşturma yürütülen birisini aldık

GÜNDEM 19.01.2024 22:53:27 0
TURHAN ÇÖMEZ:

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan hakkındaki iddialara ilişkin; "Bankacılık yasalarını ihlal ettiği iddiasıyla ve çalıştığı bankayı dolandırdığı iddiasıyla hakkında soruşturma yürütülen birisini aldık, Amerikalardan getirdik Merkez Bankası'nın başına geçirdik. Tası tarağı topladı, sülalesini de yanına aldı, geldi Merkez Bankası'na. Babasına oda ayırdı, makam arabaları ayırdı ve iddiaya göre ailesi Merkez Bankası'na gelirken özel protokollerle karşılandı. Bu da yetmedi babası koridorlarda 'Ta Amerikalardan sizi kurtarmaya geldik buraya' diyerek insanlara parmak sallamaya başladı. Toplantılar yaptı, beğenmediği personeli odasına çağırdı ve işten attı" diye konuştu.

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, Merkez Bankası çalışanı Büşra Bozkurt’un Başkan Gaye Erkan’ın babası Erol Erkan tarafından işten çıkarıldığı iddiasıyla CİMER’e verdiği şikayet dilekçesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. X hesabından paylaştığı videoyla iddialara tepki gösteren Çömez, konuya ilişkin Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in cevaplaması istemiyle dün bir soru önergesi de verdi.

"ÇALIŞTIĞI BANKAYI DOLANDIRDIĞI İDDİASIYLA HAKKINDA SORUŞTURMA YÜRÜTÜLEN BİRİSİNİ ALDIK, AMERİKALARDAN GETİRDİK, MERKEZ BANKASI'NIN BAŞINA GEÇİRDİK"

Çömez'in açıklamaları şöyle:

"Bankacılık yasalarını ihlal ettiği iddiasıyla ve çalıştığı bankayı dolandırdığı iddiasıyla hakkında soruşturma yürütülen birisini aldık, Amerikalardan getirdik Merkez Bankası'nın başına geçirdik. Kurtarsan, kurtarsan bizi ancak sen kurtarırsın dedik. Tası tarağı topladı, sülalesini de yanına aldı, geldi Merkez Bankası'na. Babasına oda ayırdı, makam arabaları ayırdı ve iddiaya göre ailesi Merkez Bankası'na gelirken özel protokollerle karşılandı. Bu da yetmedi babası koridorlarda 'Ta Amerikalardan sizi kurtarmaya geldik buraya' diyerek insanlara parmak sallamaya başladı. Toplantılar yaptı, beğenmediği personeli odasına çağırdı ve işten attı. Servisini beğenmediği garsonu da tokatladı, iddialar böyle. 'Olur mu böyle şey' demeyin. Biz de olmaz dedik ama merak ettik. Bunca rezillik ifşa edilmişken sessiz kalmayalım dedik, millet adına vazifemizi yapalım dedik ve aldık kağıdı kalemi elimize, bir soru önergesi verdik Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e. Bakalım ne cevap verecek? Belki de her zaman olduğu gibi, 'Biz bir genelge yayınladık. Kağıt israfı yok. Onun için cevap vermiyoruz' da diyebilir."

Çömez, soru önergesinde Bakan Şimşek'e şu soruları yöneltti:

"-T.C. Merkez Bankası Başkanı Sayın Hafize Erkan'ın babası Sayın Erol Erkan'a ve annesi Sayın Gamze Erkan'a özel protokol uygulandığı bilgisi doğru mudur?

-Sayın Erol Erkan'a T.C. Merkez Bankası'nda bir makam odası tahsis edildiği bilgisi doğru mudur?

-Sayın Erol Erkan'ın T.C. Merkez Bankası'nın bulunduğu binaya devletin makam araçlarıyla gelip gittiği bilgisi doğru mudur?

-Tüm bunlar doğru ise böyle bir uygulamanın T.C. Merkez Bankası'nın itibarına ve güvenilirliğine zarar vereceğini düşünüyor musunuz? Merkez Bankası'nın bu anlayışla yönetilmesinin mümkün olacağını düşünüyor musunuz?"

"ŞAHSIMI VE BANKAMIZI İTHAM EDEN ASILSIZ HABERLER ASLA KABUL EDİLEMEZ NİTELİKTEDİR"

Merkez Bankası Başkanı Erkan'ın hakkındaki iddialara ilişkin X hesabından yaptığı açıklama ise şöyle:

"Son günlerde şahsım ve ailemi hedef almak suretiyle, Bankamıza yönelik güven bozucu, kasıtlı ve gerçeklerle bağdaşmayan haberler dolaşıma sokulmuştur. Amerika Birleşik Devletleri’nde ekonomi ve iş dünyasının önemli isimleriyle gerçekleştirdiğimiz ve son derece verimli geçen görüşmeler sırasında öğrendiğim bu asılsız iddialar karşısında şaşkınlığımı ve üzüntümü kamuoyu ile özellikle paylaşmak isterim. Şahsımı ve Bankamızı itham eden asılsız haberler asla kabul edilemez niteliktedir. Sorumlular hakkında gerekli yasal haklarımı kullanacağım."

 

Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    14068,56%0,29
  • DOLAR

    42,96% 0,07
  • EURO

    50,50% 0,07
  • GRAM ALTIN

    5975,92% -0,28
  • Ç. ALTIN

    9950,07% 0,00

MEHMET AKİF ERSOY’UN “ETKİN PİŞMANLIK” İFADESİ ORTAYA ÇIKTI: UYUŞTURUCU KULLANDIĞINI İTİRAF ETTİ, TAHLİYE EDİLMEDİ

CUMHURBAŞKANI KARARIYLA GELDİ: 2026’DA MTV VE DAMGA VERGİSİ ZAMLI

ERDOĞAN’DAN YENİ YIL MESAJINDA “SÜREÇ” VURGUSU: PKK’NİN FESİH SÜRECİ GÜNDEMDE

İSTANBUL’DA TERÖR ALARMI: IŞİD BAĞLANTILI 29 ŞÜPHELİ YAKALANDI

GÜLBEN ERGEN’DEN MUSTAFA DESTİCİ’YE SERT YANIT: “BEN KİN TUTMUYORUM, AVUKAT TUTUYORUM”

SARAY’DAN DEAŞ İDDİALARINA DEZENFORMASYON YANITI

MEHMET AKİF ERSOY YENİDEN ADLİYEDE: EK İFADESİ ALINIYOR

ABD’DEN TÜRKİYE’YE DEPREM UYARISI: BÜYÜKELÇİLİK VATANDAŞLARINA TALİMAT YAYINLADI

UYUŞTURUCU SORUŞTURMASINDA ÇARPICI BEYANLAR: ÇAĞLI’DAN ERSOY HAKKINDA İDDİALAR

VEYİS ATEŞ VE TANER ÇAĞLI TUTUKLANDI

KADIKÖY’DE SİLAHLI SALDIRI: FENERBAHÇE TRİBÜN LİDERİ İBRAHİM GÜMÜŞTEKİN HASTANEYE KALDIRILDI

2025: YORGUN BİR ÜLKENİN AYNASI

YALOVA’DA IŞİD OPERASYONU, YARGI KARARI VE ŞEHİTLER: BERAATİN ARDINDAN GELEN KATLİAM

FATİH ALTAYLI HAKKINDA TAHLİYE KARARI

YALOVA’DA IŞİD OPERASYONU ÇATIŞMAYA DÖNDÜ: 3 POLİS ŞEHİT, RTÜK YAYIN YASAĞI GETİRDİ

BAYRAMPAŞA’NIN SEÇİLMİŞ BAŞKANI HASAN MUTLU: “BU BİR ÇÖKME OPERASYONUDUR”

ANKARA KULİSLERİ KAYNIYOR: ERDOĞAN ÜZERLERİNİ TEK TEK ÇİZİYOR

ÖZEL’DEN İKTİDARA SERT UYARI: YAVAŞ’A DOKUNAN ANADOLU’YU KARŞISINDA BULUR

İKTİDAR MEDYASI BİRBİRİNE GİRDİ: CEM KÜÇÜK’TEN HANDE FIRAT’A SERT SÖZLER

 KAYYUM YÖNETİMİNİN YILBAŞI FATURASI: AKADEMİSYENLERDEN SESSİZ AMA NET PROTESTO

MHP: SDG HÂLÂ TEHDİT, TÜRKİYE GEREĞİNİ YAPACAK

 SURİYE YENİ KRİZİN EŞİĞİNDE: ALEVİ PROTESTOLARI SOKAK ÇATIŞMASINA DÖNÜŞTÜ

HATAY BAROSU 82 YAŞINDA: “SAVUNMA SUSTURULURSA YURTTAŞIN SESİ KESİLİR”

ÖZGÜR ÖZEL’DEN İHA ÇIKIŞI: “ERDOĞAN’DAN İKİ SAAT BOYUNCA TALİMAT GELMEDİ”

İSTANBUL MERKEZLİ UYUŞTURUCU SORUŞTURMASINDA TANINMIŞ İSİMLERE GÖZALTI DALGASI

HATAY’DA DİKKAT ÇEKEN SÖZLER: BAHÇELİ ERDOĞAN VE KURUM’U TARİHLE KONUŞTURDU

İŞ DÜNYASINDAN SOSYAL MEDYAYA: DÖRT İLDEKİ OPERASYONDA ÇARPICI TABLO

İKTİDAR MEDYASINDA İŞLER KARIŞTI! AHMET HAKAN BUGÜN DE YAZDI

BAYRAMPAŞA DOSYASINDA KRİTİK GELİŞME: İBB’DEN ÜST DÜZEY İSİM GÖZALTINDA

KABİNEDE DEĞİŞİM HAZIRLIĞI: ERDOĞAN SAHADA KARŞILIĞI OLAN İSİMLER İÇİN DÜĞMEYE BASTI

Yükleniyor


ERDOĞAN’DAN YENİ YIL MESAJINDA “SÜREÇ” VURGUSU: PKK’NİN FESİH SÜRECİ GÜNDEMDE

İSTANBUL’DA TERÖR ALARMI: IŞİD BAĞLANTILI 29 ŞÜPHELİ YAKALANDI

GÜLBEN ERGEN’DEN MUSTAFA DESTİCİ’YE SERT YANIT: “BEN KİN TUTMUYORUM, AVUKAT TUTUYORUM”

SARAY’DAN DEAŞ İDDİALARINA DEZENFORMASYON YANITI

MEHMET AKİF ERSOY YENİDEN ADLİYEDE: EK İFADESİ ALINIYOR

ABD’DEN TÜRKİYE’YE DEPREM UYARISI: BÜYÜKELÇİLİK VATANDAŞLARINA TALİMAT YAYINLADI

  • Çarşamba 2.4 ° / -1.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Perşembe 4.3 ° / -4.4 ° Puslu
  • Cuma 1.8 ° / -7.2 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9