Trump ve Musk'ın X platformundaki sohbeti ''siber saldırılar'' nedeniyle geç başladı

Trump ve Musk

ABD eski Başkanı Donald Trump ile Elon Musk’ın X platformu üzerinden önceden planlanan sohbeti Musk’ın ''devasa siber saldırılardan'' kaynaklandığını söylediği teknik arızalar nedeniyle geç başladı.

ABD eski Başkanı Donald Trump ile Elon Musk’ın X platformu üzerinden önceden planlanan sohbeti Musk’ın ''devasa siber saldırılardan'' kaynaklandığını söylediği teknik arızalar nedeniyle geç başladı. Trump'ın Harris'e yönelik eleştirilerinin yoğunluğunu oluşturduğu sohbete büyük bir ilgi beklenirken, canlı takip eden izleyici sayısı bir milyon civarında kaldı. 

Musk'ın sahibi olduğu X platformundaki Trump - Musk sohbet odası, teknik sorunlar nedeniyle 40 dakika geç başladı. Sohbeti takip eden eden birçok X kullanıcısı, sohbet odasına erişim sorunu yaşadığını ifade ederken, Musk, teknik sorunların “devasa bir siber saldırıdan’’ kaynakladığını söyledi. Musk sohbetin yalnızca 1 milyon izleyici tarafından canlı takip edildiği yönündeki haberlere tepki gösterdi.

ABD’nin 2024 Kasım ayında gerçekleşecek başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi aday Trump’ın önde gelen bağışcıları arasında yer alan Musk, X hesabı üzerinden sohbetin 1 milyon kişi tarafından izlendiği yönündeki haberlere tepki göstererek, sohbetin ilk üç saat içerisinde 77 milyon kullanıcıdan etkileşim aldığına dikkat çekti. Musk sohbetin yarına kadar çok daha büyük bir izleyici sayısına ulaşacağını söyledi. Teknik arızaların sohbet saatinde ertelemeye neden olması Tesla, SpaceX gibi teknoloji devlerinin CEO'su Musk'a yönelik eleştirileri beraberinde getirdi. 

Musk’ın, Trump’a ABD’ye düzensiz göç, Demokrat aday Kamala Harris’e yöneik eleştiriler, iklim değişikliği, yapay zeka düzenlemeleri, Ukrayna savaşı ve Trump’ın seçim kampanyası konuları üzerine sorular yönelttiği sohbet, sosyal medyada düzensiz ve dağınık bir sohbet olmakla eleştirildi.

Ukrayna savaşı konusunda daha önce de ''başkanlık koltuğunda oturuyor olsam bu savaş asla başlamazdı’’ yorumunda bulunan Trump, sohbet sırasında mevcut ABD Başkanı Joe Biden,  Rusya'nın "Aptalca tehditlerle dünyayı nükleer savaşın eşiğine’’ getirdiğini söyledi.

Trump, ardından göçmen karşıtı görüşlerini yineleyerek, ABD-Meksika sınırından ülkeye girmeye çalışan göçmenler hakkında "Bunlar cinayet ve her türlü suç için hapiste olan insanlar, (mevcut yönetim) bu göçmenleri ülkemize salıyor," dedi.

Rakibi Demokrat aday Kamala Harris'in düzensiz göçten sorumlu tutan Trump, Harris'in Biden yönetiminin "sınır şefi" olduğunu söyledi. Trump, Harris'i California'da savcı ve senatör olarak görev yaptığı dönemde kötü bir performans sergilemekle suçladı.

Trump, Time dergisinin son kapağında yer alan Harris’in “çok güzel” göründüğünü söyleyerek Harris’i eşi Melania ile kıyasladı. Trump’ın Harris’in fiziksel görünümüne yönelik yorumları "garip’’ olmakla eleştirildi.  

Trump -Musk sohbeti, Harris'in kampanyasına başlamasının ardından anketlerde Trump’ karşı avantaj sağladığı bir dönemde gerçekleşti. ABD medyasında sıkça atıfta bulunulan Decision Desk HQ ve The Hill'in anketlerine göre Harris, yüzde 0.3'lük bir oranla Trump'ın önüne geçti. Trump, Biden yarıştan çekilmeden önce yaklaşık yüzde 3.3 puanla önde görünüyordu. Trump, Musk’la sohbetinde Biden’ın adaylıktan çekilip yerine Harris’in geçmesini "darbe’’ olarak niteledi. Harris, seçim sonuçlarınnda belirleyici etkisi olan olan Michigan, Pennsylvania ve Wisconsin gibi kilit eyaletlerde de daha güçlü bir pozisyonda görünüyor.


Haber Kaynak : ANKA HABER