TİP’ten İstanbul’da Narin için eylem: “Biz artık çocukların tarikat ve aşiret kanunları nedeniyle ölmesini kabul etmiyoruz”

Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul İl Örgütü, Diyarbakır’da kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran için İstanbul Şişli’de eylem yaptı. Açıklamada, “Biz artık çocukların, kadınların kirli aile ilişkileri nedeniyle, tarika

GÜNDEM 10.09.2024 00:09:10 0
TİP’ten İstanbul’da Narin için eylem: “Biz artık çocukların tarikat ve aşiret kanunları nedeniyle ölmesini kabul etmiyoruz”

Kamera: MEHMET ÇALPAR

(İSTANBUL) - Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul İl Örgütü, Diyarbakır’da kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran için İstanbul Şişli’de eylem yaptı. Açıklamada, “Biz artık çocukların, kadınların kirli aile ilişkileri nedeniyle, tarikatlar nedeniyle, aşiret kanunları nedeniyle ölmesini kabul etmiyoruz. Çocukları ölümden koruyamayan AKP hükümetine soruyoruz. Narin Güran’ın katilleri nerede” denildi.

Diyarbakır’da kaybolan Narin Güran, 19 günün ardından evinin yaklaşık 3 kilometre uzağındaki dere yatağında ölü bulundu. 8 yaşındaki Narin’in şüpheli ölümüne karşı yurt genelinde protestolar devam ediyor. TİP İstanbul İl Örgütü de İstanbul’un Şişli ilçesindeki bir alışveriş merkezi önünde eylem yaptı.

“Narin için adalet” yazılı pankartın açıldığı eylemde, “Narin’in hesabı sorulacak”, “Narin için adalet, herkes için adalet”, “Narinler ölmesin, çocuklar yaşasın” ve “Şeriata, faşizme, karanlığa geçit yok” sloganları atıldı. TİP adına hazırlanan ortak açıklamayı Senem Güneysu okudu. “Narin’in gerçek katilleri İstanbul Sözleşmesi’nden bir gecede çıkanlardır” diyerek konuşmasına başlayan Güneysu, şunları dile getirdi:

“Narin’in kaybolduğu ilk günden beri ‘Küçücük köyde 1 saatin içinde, 8 yaşında bir çocuk kaybolamaz; Narin Güran nerede’ diye sorduk. Günler geçti, hiçbir haber alamadık. Haber alamadığımız gibi yayın yasağı kondu. Çocuk ölümlerinde, kadın ölümlerinde katil yandaşsa hele katilin korunacağını Rabia Naz’dan öğrenmiştik, Ensar davasından, Aladağ’da yanan kız çocuklarından biliyorduk. O nedenle 19 gün boyunca her gün daha yüksek sesle sormaya devam ettik. Narin Güran nerede? Narin Güran, 19 günün sonunda bulundu ve artık aramızda değil. Cansız bedeninin torbaya konularak bir nehir kenarına atıldığını öğrendik. Daha önce de torbanın içinde çocuklar taşıdık biz. Bu ülke bir çocuğunu daha gençliğine, yetişkinliğine, hayatının baharına yetiştiremedi. Acımız ve öfkemiz çok büyük ama Narin’in katilinin bulunamayacağına, doğru kişinin, kişilerin cezalandırılmayacağına dair endişemiz daha büyük.

“Narin okula başlayamadı, hayatını yaşayamadı”

Niye mi? Narin’in cansız bedeni her yer güvenlik güçleriyle doluyken daha önce 3 kez aranan bölgeden çıktı, tam 19 gün sonra. Niye mi? Diyarbakır AKP vekili Galip Ensarioğlu, ‘Narin’in öldürülmesinde kimin parmağı varsa hepsini tek tek cezalandıracağız’ demek yerine henüz otopsi bile yapılmamışken arsız arsız ‘Bizlerin bazen bilmediği, bazen de bilip söylemememiz gereken şeyler var çünkü aile, bizim dostlarımızdır’ diye açıklama yapma cüretini gösterdi. Niye mi? Narin’in ölümünden sorumlu olanların Hizbullah tarikatından oldukları iddiaları var çünkü. Biz artık çocukların, kadınların kirli aile ilişkileri nedeniyle, tarikatlar nedeniyle, aşiret kanunları nedeniyle ölmesini kabul etmiyoruz. Çocukları ölümden koruyamayan AKP hükümetine soruyoruz. Narin Güran’ın katilleri nerede? Bu haber yasağı nereden çıktı? Katiller neden bulunamıyor? Halktan neyi saklıyorsunuz? AKP hükümetini uyarıyoruz. Bizim yasalarımız yeterli diyerek İstanbul Sözleşmesi’nden çıkmasaydınız, 6284’ü gereğince işletseydiniz çocuklar ve kadınlar bu kadar kolay katledilmeyecekti. Siz koruyamadığınız için bugün Narin okula başlayamadı, çocukluğunu, gençliğini, hayatını yaşayamadı.

“Soruşturmayı da davayı da takip edeceğiz”

Hemen, bugün adalet istiyoruz. Az önce söyledik, yine söylüyoruz. Narin’in ölümü şüphelidir, kamuoyuna yansıyanlar organize bir cinayet ihtimalini kuvvetlendirmektedir. Aydınlatılması için tüm imkanlar seferber edilmelidir. Narin için adalet, çocuklar için adalet istiyoruz. Katilleri değil, çocukları koruyun istiyoruz. Narin artık geri gelmeyecek, biliyoruz ancak siz de şunu bilin ki, biz de çocuklarını bile koruyamayan bu düzenden hesap sormaktan vazgeçmeyeceğiz. AKP’ye sesleniyoruz, elinizde Narin’in, Rabia Naz’ın, Leyla Aydemir’in, Oğuz Arda Sel’in, Aladağlı 11 kız çocuğunun kanı var. Halkın vicdanından, adalet duygumuzdan aldığımız güçle soluğumuz ensenizde, Narin’i soruşturmasını da davasını da takip etmeye devam edeceğiz. Halktan kaçıracağınız bilgiler olursa biz duyuracağız. Halkımıza söz veriyoruz. Bir çocuğun daha tarikat, aşiret, devlet üçgeninde aramızdan ayrılmaması için elimizden gelenden fazlasını yapacağız. Hepimizin başı sağ olsun.”

Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    10824,55%-1,15
  • DOLAR

    40,79% 0,05
  • EURO

    47,63% -0,27
  • GRAM ALTIN

    4381,70% -0,40
  • Ç. ALTIN

    7053,04% -0,34

ADALET BAKANI YILMAZ TUNÇ'TAN ÖZGÜR ÖZEL'E YANIT:YARGI SÜRECİYLE SİYASET KARIŞTIRILAMAZ

AKP'Lİ MÜCAHİT BİRİNCİ HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

AYDIN’DA YENİ DÖNEM: ÇERÇİOĞLU AKP ROZETİ TAKTI

ÖZGÜR ÖZEL’DEN AKP’YE KURULUŞ YILDÖNÜMÜ DOSYASI: BELGE PAYLAŞTI

CHP’Lİ İSİM: ÖZLEM HANIM TELAŞLANDI...

AVUKAT REZAN EPÖZDEMİR TUTUKLANDI

İMAMOĞLU HASTANEYE SEVK EDİLDİ

ERDOĞAN'IN ESKİ HUKUK DANIŞMANINDAN REST…

MEĞER MESELE SADECE AZİZ İHSAN AKTAŞ DEĞİLMİŞ! AKP'NİN ÇERÇİOĞLU'NA VERDİĞİ SÖZ ORTAYA ÇIKTI

ÇERÇİOĞLU VE 8 BELEDİYE AKP YOLUNDA

EKREM İMAMOĞLU İÇİN DİJİTAL İMZA KAMPANYASI BAŞLATILDI: "benimimzam.net"

ERDOĞAN'DAN ÖZEL'E YANIT:CHP’DEKİ İSTİKRARSIZLIĞI ÇOK İYİ BİLİYORUZ

ADALET BAKANI DUYURDU:ÖZEL’İN SÖZLERİ YARGIYA TAŞINDI

HATAY'DA ORMAN YANGINI: BİR MAHALLE TAHLİYE EDİLDİ

CHP LİDERİNDEN ÇERÇİOĞLU’NA: “HARAM ZIKKIM OLSUN”

CHP SÖZCÜSÜ DENİZ YÜCEL: MİLLİ İRADE HIRSIZLIĞI YAPIYORSUNUZ

CHP'DEN ÖZLEM ÇERÇİOĞLU AÇIKLAMASI...

İDDİA: AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDE ÇALIŞANLARA "CHP'DEN İSTİFA EDİN" BASKISI

TAKSİM’İN 1 MAYIS HAKKI YENİDEN ONAYLANDI

OSMANİYE'DE ORMAN YANGINI İHBARINA GİDEN ARAZÖZ DEVRİLDİ: 1 İŞÇİ ÖLDÜ, 4 YARALI

EKREM İMAMOĞLU'NDAN 'ADAYLIK' AÇIKLAMASI: GEREKİRSE BAŞKA BİR İSİM ÖNE ÇIKAR

CHP’DE DEPREM: 4 BELEDİYE BAŞKANI BİRDEN GİDİYOR!

BAŞARIR: MEHMET YILDIRIM VAKASI SUSURLUK’U ARATACAK

CHP’Lİ MECLİS ÜYESİ VE BAŞKAN YARDIMCISI GÜLSÜM ÖZER İSTİFA ETTİ

BUCA’DA MİNİBÜS YANGINI ORMANI ATEŞE VERDİ: İZMİR’DEN DUMANLAR YÜKSELDİ

"AV. EPÖZDEMİR SORUŞTURMASI" AKP İÇİNDE TARTIŞMA YARATTI: ŞAMİL TAYYAR'DAN BİR AÇIKLAMA DAHA

ÖNTÜRK:HATAY'DA İKİ BARAJIN DOLULUK ORANI KRİTİK SEVİYEDE

ÇANAKKALE YANIYOR: BİNALAR ALEVLER ARASINDA KALDI, ONLARCA KİŞİ HASTANEYE KALDIRILDI

103'Ü ÇOCUK: GAZZE'DE AÇLIKTAN ÖLENLERİN SAYISI 227'YE YÜKSELDİ!

EKREM İMAMOĞLU: ÜLKEMİZE SAHİP ÇIKMAK ZORUNDAYIZ

Yükleniyor


AKP'Lİ MÜCAHİT BİRİNCİ HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

AYDIN’DA YENİ DÖNEM: ÇERÇİOĞLU AKP ROZETİ TAKTI

ÖZGÜR ÖZEL’DEN AKP’YE KURULUŞ YILDÖNÜMÜ DOSYASI: BELGE PAYLAŞTI

CHP’Lİ İSİM: ÖZLEM HANIM TELAŞLANDI...

AVUKAT REZAN EPÖZDEMİR TUTUKLANDI

İMAMOĞLU HASTANEYE SEVK EDİLDİ

  • Cuma 36.8 ° / 22.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 34 ° / 20.6 ° Güneşli
  • Pazar 33.4 ° / 20.8 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Konyaspor 1 1 0 0 3 3
2.Galatasaray 1 1 0 0 3 3
3.Göztepe 1 1 0 0 3 3
4.Antalyaspor 1 1 0 0 1 3
5.Samsunspor 1 1 0 0 1 3
6.Trabzonspor 1 1 0 0 1 3
7.Kayserispor 0 0 0 0 0 0
8.Alanyaspor 0 0 0 0 0 0
9.Fatih Karagümrük 0 0 0 0 0 0
10.Fenerbahçe 0 0 0 0 0 0
11.Beşiktaş 0 0 0 0 0 0
12.İstanbul Başakşehir 0 0 0 0 0 0
13.Gençlerbirliği 1 0 1 0 -1 0
14.Kasımpaşa 1 0 1 0 -1 0
15.Kocaelispor 1 0 1 0 -1 0
16.Eyüpspor 1 0 1 0 -3 0
17.Gazişehir Gaziantep 1 0 1 0 -3 0
18.Rizespor 1 0 1 0 -3 0