TİP, HOPA’DA GAZZE’DE HASTANELERİ HEDEF ALAN İSRAİL’İ PROTESTO ETTİ

Türkiye İşçi Partisi Artvin İl Örgütü, İsrail’in Gazze’deki hastanelere yönelik saldırısını Hopa’da protesto etti.

YEREL 19.10.2023 12:50:00 0
TİP, HOPA’DA GAZZE’DE HASTANELERİ HEDEF ALAN İSRAİL’İ PROTESTO ETTİ

Türkiye İşçi Partisi Artvin İl Örgütü, İsrail’in Gazze’deki hastanelere yönelik saldırısını Hopa’da protesto etti. TİP İl Sekreteri Öznur Altunkaya, “Bugün yapılacak şey kınama mesajları yayımlamak değil. İsrail’le ticaret alanında, güvenlik alanında iş birliğine devam edip, İsrail Büyükelçisine nota dahi vermeyip kınama mesajları yayımlamak ikiyüzlülüktür. AKP’yi uyarıyoruz; Irak’ın işgalinde ABD’nin ortağı olmaya çalıştınız bu halk size izin vermedi. ABD’yle birlikte Suriye’yi yakıp yıkmaya kalktınız, kabul etmedik. Bugün de bu ikiyüzlülüğü kabul etmiyoruz" dedi.

TİP Artvin il örgütü, İsrail'in Filistin'e yönelik sivil halkı hedef alan saldırılarını kınamak için bir araya gelerek açıklama yaptı. Hopa İlçe Başkanlığı’nda düzenlenen açıklamada, TİP İL Sekreteri Öznur Altunkaya konuştu.

Altunkaya, “Bugün yapılması gereken somut adımlar atmak, yaptırım uygulamaktır. Bölgemizi kan gölüne çeviren ABD’nin İncirlik’te, Kürecikte üslenmesini kabul etmiyoruz. Bu üsler derhal kapatılsın. İsrail’le ilişkiler kesilsin. Her tür anlaşmaya son verilsin. Filistinliler, Araplar, Yahudiler, Kürtler, Türkler, Ermeniler olarak biz bölge halkları kendi sorunlarımızı kendimiz çözeriz" dedi.

"FİLİSTİNLİLERİ YURTSUZ, SUSUZ VE İLAÇSIZ BIRAKAN İSRAİL'İ LANETLİYORUZ"

Öznur Altunkaya şunları söyledi:

"Arkasına emperyalist güçleri alan İsrail, modern tarihin en kanlı katliamlarına devam ediyor. Gazze’de dün El Ehli hastanesini hedef alan, 500’den fazla kişinin hayatını kaybettiği saldırı bir insanlık suçudur. Katliamda hastaneye sığınmak zorunda kalan siviller, hastalar ve çocuklar hayatını kaybetti. Hastane vuran, etnik temizliğe girişen, uluslararası hukuku yok sayarak Filistin kentlerini işgal eden, Gazze’yi bir açık hava hapishanesine çeviren, Filistinlileri yurtsuz, susuz ve ilaçsız bırakan İsrail’i lanetliyoruz. İsrail savaş aygıtı, bu katliamlarında yalnız değil. Emperyalist ABD, Batı’nın kapitalist merkezleri, medyası bir oldular. Bu insanlık suçunun kanı hepsinin ellerinde çünkü İsrail onlar için büyük bir askeri üs çünkü emperyalist Ortadoğu politikalarının merkezinde işgalci İsrail’i korumak var. Hem de halkları yok etmek pahasına. Yalnız ABD değil, İngiltere’de, Fransa’da, Almanya’da Filistin bayrağı taşımayı dahi suç hale getirmeye çalışan bu iş birliğine lanet olsun. Bugün yapılacak şey kınama mesajları yayımlamak değil. İsrail’le ticaret alanında, güvenlik alanında iş birliğine devam edip, İsrail Büyükelçisine nota dahi vermeyip kınama mesajları yayımlamak ikiyüzlülüktür. AKP’yi uyarıyoruz; Irak’ın işgalinde ABD’nin ortağı olmaya çalıştınız. Bu halk size izin vermedi. ABD’yle birlikte Suriye’yi yakıp yıkmaya kalktınız. Kabul etmedik. Bugün de bu ikiyüzlülüğü kabul etmiyoruz.

"ABD'NİN İNCİRLİK'TE, KÜRECİK'TE ÜSLENMESİNİ KABUL ETMİYORUZ"

Bugün yapılması gereken somut adımlar atmak, yaptırım uygulamaktır. Bölgemizi kan gölüne çeviren ABD’nin İncirlik’te, Kürecikte üslenmesini kabul etmiyoruz. Bu üsler derhal kapatılsın. İsrail’le ilişkiler kesilsin. Her tür anlaşmaya son verilsin. Filistinliler, Araplar, Yahudiler, Kürtler, Türkler, Ermeniler olarak biz bölge halkları kendi sorunlarımızı kendimiz çözeriz. Hiçbir halkın bir diğerine düşmanlığı yok. Olamaz! Dünyanın dört bir yanında bütün halklar, devrimci, ilerici güçler işgal politikalarına karşı duruyor. Halklara düşmanlık edenler emperyalistlerdir. Onların işbirlikçileridir. Halkları birbirine düşürmeye çalışanlara, düşmanlık tohumları atanlara, silah tüccarlarına lanet olsun. Ortadoğu’da yayılmacı emelleri olanlara lanet olsun. Biz dil farkı, din farkı bilmeyiz. Biz halkların kardeşliğinden, barıştan yanayız. Biz Filistin’in direnişinden yanayız. Kahrolsun emperyalistler, eli kanlı katiller ve onların işbirlikçileri! Yaşasın halkların kardeşliği, yaşasın özgür Filistin."

 

Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    10929,8%0,54
  • DOLAR

    40,89% 0,04
  • EURO

    47,67% 0,07
  • GRAM ALTIN

    4388,25% 0,18
  • Ç. ALTIN

    7051,98% 0,00

FATİH ALTAYLI AÇIKLADI: ESKİ AKP’Lİ MEKTUBU CEZAEVİNDEN GÖNDERDİ

CHP’DEN AKP’YE KRİTİK GEÇİŞLER: BURSA VE KÜTAHYA GÜNDEMDE

MANSUR YAVAŞ: ESAS OLAN TUTUKSUZ YARGILAMA, BİZDE TAM TERSİ!

EFELERİN DİYARI AYDIN’DA TARİHİ KALABALIK! ÖZEL:MİLLET EMANETİNİ GERİ ÇAĞIRIYOR

BEYOĞLU BELEDİYE BAŞKANI İNAN GÜNEY TUTUKLANDI!

TOPLU SÖZLEŞME MASASINDA GERİLİM: ZAM TEKLİFİ KABUL GÖRMEDİ

BAHÇELİ VE ÇAKICI’YI ZİYARET EDEN SELAHATTİN YILMAZ, SUÇ ÖRGÜTÜ LİDERİ OLARAK TUTUKLANDI

İBB SORUŞTURMASINDA 8 KİŞİ HAKKINDA TUTUKLAMA KARARI VERİLDİ!

"SUÇA SÜRÜKLENEN ÇOCUKLAR İÇİN YENİ YASA YOLDA: 7 MADDELİK DÜZENLEME GELİYOR!"

ARTVİN İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNDE “SİYASİ BAĞLANTILI” ATAMA İDDİASI!

HÜKÜMETTEN MEMURLARA SON TEKLİF: 1000 TL ARTIŞ, %11-7 VE %4-4 ZAM!

“ÇERÇİOĞLU KRİZİ: MEĞER HER ŞEY İZMİR HAYALİYLE BAŞLAMIŞ”

“YARGIDA BÜYÜK HESAPLAŞMA: EPÖZDEMİR DOSYASI BÜYÜYOR”

FENERBAHÇE'NİN EFSANE BAŞKANI ALİ ŞEN YOĞUN BAKIMDA

İBB SPOR KULÜBÜ BAŞKANI FATİH KELEŞ’TEN CEZAEVİNDEN ÇARPICI AÇIKLAMA: “KUMPASIN KURBANIYIM”

KESİN İHRAÇ TALEBİYLE DİSİPLİNE SEVK EDİLMİŞTİ: MÜCAHİT BİRİNCİ AKP'DEN İSTİFA ETTİ

CHP’DEN ÇERÇİOĞLU’NA SERT MESAJ: “İHANET ETTİN, OYLARI AKP’YE SATTIN!”

İMAMOĞLU'NUN İPTAL EDİLEN DİPLOMASI İÇİN YENİ İTİRAZ!

CHP LİDERİ: “HER DARBENİN BİR LİSTESİ VAR, KAYYUM OLARAK ADİL BEY’İ YAZMIŞLARDI

AKP’YE GEÇEN ÇERÇİOĞLU’NDAN ÖZEL’E TEPKİ: “KURU İFTİRADAN ALLAH KORUSUN”

GECE GÖRÜŞLÜ HELİKOPTER TARTIŞMASINA BAKAN’DAN YANIT: VAR AMA RİSKLİ…

BELEDİYE BAŞKANI TEPKİLER SONRASI LÜKS MAKAM ARACINI SATIŞA ÇIKARDI

ÖZLEM ÇERÇİOĞLU’NUN AKP’YE GEÇİŞİ MAGAZİNİ DE SALLADI!

YANDAŞ KALEMLER BİRBİRİNE DÜŞTÜ: HAKARETLER HAVADA UÇUŞTU

CUMHUR İTTİFAKI’NIN KÜÇÜK ORTAĞI MİRAS HUTBESİNE SAHİP ÇIKTI

YAŞ KARARLARI SONRASI TSK’DA SÜRPRİZ İSTİFA!

OKUL ÖNCESİ VE İLKOKULLARDA BAŞÖRTÜSÜ TARTIŞMASI: HÜDAPAR AÇIKLAMA YAPTI

9 KONFEDERASYONDAN ORTAK KARAR: İŞ BIRAKMA EYLEMİ GELİYOR

PUTİN’DEN ALASKA ZİRVESİ SONRASI AÇIKLAMA: “GÖRÜŞMEMİZ YAPICI VE FAYDALI GEÇTİ”

HATAY’DA SURİYE HEYETİYLE TİCARİ İŞBİRLİĞİ TOPLANTISI

Yükleniyor


MERSİN AÇIKLARINDAKİ KÖPEK BALIKLARI TATİLCİLERİN KABUSU OLDU

ÇALICA KÖYÜ’NÜN YENİ MUHTARI SİBEL GÖKBULUT, MAKAMINDA…

ADANA'DA ÇEVRE İLLERDE DE HİSSEDİLEN 5.0 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ

Çamlıhemşin halkı, kendi imkanlarıyla yaptırdıkları Taş Mektep'in Milli Eğitim Bakanlığı'na tahsisine tepki gösterdi

Hopa'da adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 2 zanlı, savcılığın itirazı sonrası tutuklandı.

Marketlerde 35, 40 lira olan mandalinayı, burada bizden tüccar 7 liraya almak istiyor

Yozgat’ta patates üreticisi ihracat kapılarının açılmasını istiyor

  • Salı 32.3 ° / 19.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 33.2 ° / 20.9 ° Güneşli
  • Perşembe 34.9 ° / 21 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Konyaspor 2 2 0 0 6 6
2.Galatasaray 2 2 0 0 6 6
3.Antalyaspor 2 2 0 0 2 6
4.Samsunspor 2 2 0 0 2 6
5.Göztepe 2 1 0 1 3 4
6.Beşiktaş 1 1 0 0 1 3
7.Trabzonspor 1 1 0 0 1 3
8.Kayserispor 1 0 0 1 0 1
9.İstanbul Başakşehir 1 0 0 1 0 1
10.Alanyaspor 1 0 0 1 0 1
11.Fenerbahçe 1 0 0 1 0 1
12.Rizespor 2 0 1 1 -3 1
13.Kasımpaşa 1 0 1 0 -1 0
14.Gençlerbirliği 2 0 2 0 -2 0
15.Kocaelispor 2 0 2 0 -2 0
16.Fatih Karagümrük 1 0 1 0 -3 0
17.Eyüpspor 2 0 2 0 -4 0
18.Gazişehir Gaziantep 2 0 2 0 -6 0