TBMM'DE DEM PARTİ VE AKP ARASINDA "GEZİ" TARTIŞMASI...

DEM Parti'nin Gezi davasındaki adaletsizliklerin araştırılması için verdiği grup önergesi sırasında Antalya Milletvekili Hakkı Saruhan Oluç ve AKP Ankara Milletvekili Osman Gökçek arasında tartışma çıktı.

GÜNDEM 31.05.2024 00:44:00 0
TBMM

DEM Parti Milletvekili Saruhan Oluç, Meclis’te kendisine sataşan AKP’li Osman Gökçek’e, “Ailesinden ayıplı bir adamsın, sen soytarısın” dedi. Gökçek, Gezi eylemlerini karalamaya çalışarak yanıt verdi.

DEM Parti’nin Gezi davasındaki adaletsizliklerin araştırılması için verdiği grup önergesi sırasında Antalya Milletvekili Hakkı Saruhan Oluç ve AK Parti Ankara Milletvekili Osman Gökçek arasında tartışma çıktı.

Oluç’un sözünü kesen Gökçek, “Gezi terör eylemidir” dedi Berkin Elvan’a iftira attı. Gökçek’in sözleri Cumhur İttifakı vekillerince alkışlandı. Oluç ise “Soytarılığın yeri değil burası, TBMM kürsüsü” karşılığını verdi.

DEM Parti’nin Gezi davasında yaşanan adaletsizliklerin ortaya çıkarılması amacıyla verdiği Meclis araştırması önergesinin, diğer önergelerin önüne alınarak görüşülmesi için verdiği grup önerisi sırasında tartışma çıktı. DEM Parti Antalya Milletvekili Hakkı Saruhan Oluç’un önergenin gerekçesini açıklamak için kürsüde yaptığı konuşma sırasında AK Parti Ankara Milletvekili Osman Gökçek, laf attı. Oluç ise kürsüde sözünü kesen Gökçek’e tepki gösterdi. Oluç, şunları söyledi:

‘GEZİ’DE DİRENENLER HİÇBİR YERE GİTMEDİ’

“İktidar, elindeki kolluk kuvvetleriyle ağır bir saldırı gerçekleştirdi ve bu saldırının, bu orantısız saldırının sonucunda 8 yurttaşımız hayatını kaybetti, görme yetisini kaybeden 36 yurttaşımız vardı, 9 binin üzerinde yurttaşımız yaralandı bunun sonucunda. O zamanın İstanbul Valisini ve İstanbul Emniyet Müdürünün isimlerini hatırlıyor musunuz? Bir şey hatırlanıyor onlar hakkında, bütün o işleri yapan bütün oraları karıştıran o kişiler daha sonra FETÖ’den yargılandılar. Şimdi, ne yapıyorlar çok fazla bilmiyorum ama isimleri tarihin çöp sepetine gitti, Gezi’de direnenler ise hiçbir yere gitmedi mücadelelerine devam ediyorlar.”

‘SOYTARILIĞIN YERİ DEĞİL BURASI’

Konuşmayı bölen Gökçek, “Talep neydi? 3’üncü havalimanını anlatsana” dedi, Oluç ise ” Kes sesini. Ben senin gibilerini çok gördüm bu Meclis’te” karşılığını verdi Gökçek ise “Gezi terör eylemidir” deyince Oluç, “Hadi oradan. Soytarılığın yeri değil burası, TBMM kürsüsü” tepkisini gösterdi. Oluç’un konuşmasını tamamlamasının ardından Gökçek sataşma olduğu gerekçesiyle söz aldı. Konuşmasında Gezi’yi hedef gösterip, Berkin Elvan’la ilgili gerçeği çarpıtan Gökçek şunları söyledi:

‘CEBİNE PATLAYICI MADDE KOYUP…’

“Gezi Parkı eylemleri bir terör eylemidir. Gezi Parkı’nda Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafları ile Abdullah Öcalan’ın fotoğraflarını yan yana asanlar, Meşrutiyet Caddesi’nde Türk bayraklarını yakanlar, Ankara’da engelli araçlarını yakanlar, kaldırımları söküp insanlara taş atanlar, Türkiye’yi 100 milyar dolarlık bir sıkıntının içerisine sokanlar, bize özgürlükten bahsetmektedir. Gezi’deki talepleriniz neydi? Birinci talebiniz havalimanının yapılmamasıydı. Şu anda İstanbul Havalimanı Avrupa’da 1’inci havalimanı, dünyada 7’nci havalimanı durumuna gelmiştir. Berkin Elvan’ın cebine patlayıcı maddeleri koyup o çocukları sokaklara salanlar teröristin en önde gidenleridir, bunu çok iyi bilin. Recep Tayyip Erdoğan milletin oyuyla gelmiştir, milletin oyuyla oraya gelmiş olan kişilere darbe yapmaya kalktınız.”

‘SOYTARI DEDİK, SOYTARI DEĞİLİM DİYEMEDİ’

DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli ise Gökçek’in sataşmadan söz aldığını anımsatıp “Kendisine ‘soytarı’ dedik ‘ben soytarı değilim’ diyemedi. Soytarı olduğu için de Geziyi anlaması zaten mümkün değil, hatibimiz yanıt verecek” dedi.
Ardından Oluç da şunları dile getirdi:

“Biraz evvel konuşurken de söyledim. Özellikle İstanbul Valisi ve İstanbul Emniyet Müdürü’nün FETÖ’den yargılanmış olduğunu özellikle orada söyledim ki hani bakalım kim onun arkasına geçip de onları savunacak diye. İşte FETÖ’cüleri savunanlar çıktı ortaya.”

‘BİR TARAFA SÜPÜRÜP ATMAK GEREKİYOR’

Gökçek ise “soytarı lafını iade ettiğini belirterek “Tabii ki bu seviyeye düşmek istemem ama soytarı arıyorsanız en büyük soytarı sizsiniz. Mustafa Karasu, Duran Kalkan gibi teröristlerin soytarılığını gelip burada yapan siz değil misiniz. ‘En büyük soytarı sizsiniz’ diyorum” ifadelerini kullandı.

Oluç ise “Bu kadar seviyesiz bir tartışmayı, bu kadar mesnetsiz iddiaları cevaplamak benim fıtratıma da uygun değil, donanımıma da uygun değil. Onun için bir tarafa süpürüp atmak gerekiyor. Hiç ciddiye almıyorum söylediklerini. Kayıtlara geçsin” karşılığını verdi.

‘BİRAZ ÖNCE BURADA BERKİN ELVAN’A BİR İFTİRA ATILDI’

CHP Grubu adına söz alan Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ise şunları ifade etti:

“Parlamentoda tam da aklıselim bir biçimde bu olayların sosyolojik, siyasi, hukuki yanlarını değerlendirip doğru sonuçlar çıkaracağımıza maalesef trol aklıyla ve trol söylemleriyle burada karşı karşıya kalıyoruz. Bu parlamento için rahatsız edici. Biraz önce burada Berkin Elvan’a bir iftira atıldı. Ben o davayı baştan sona izledim. 15 yaşında 15 kilo bir vaziyette defnettiğimiz ve mahkeme kayıtlarıyla cebinde hiçbir şey olmayan bir çocuğa bu kürsüden iftira olmasını ben bir vicdansızlık olarak kabul ediyorum. Daha da kötüsü, AKP sıralarından bunun alkışlanmış olmasını büyük bir vicdansızlık olarak gördüğümü, bir kötü hâl olarak gördüğümü buradan bir yurttaş olarak ifade ediyorum.”

DEM Parti’nin grup önerisi AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.


 


Haber Kaynak : ANKA HABER
Anahtar Kelimeler: ' PARTİ ARASINDA "" TARTIŞMASI...
  • BIST 100

    10581,05%-0,93
  • DOLAR

    32,89% 0,05
  • EURO

    35,15% -0,34
  • GRAM ALTIN

    2428,03% -0,96
  • Ç. ALTIN

    3961,66% -0,62

ÖZEL'DEN ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARINA YANIT

ERDOĞAN’DAN MUHALEFETE SERT MESAJLAR…

ERDOĞAN'DAN MUHABİRE: BU OJELER NE, RÜYADA MIYIM?

Öğretmenlik Mesleği Kanun Teklifi, TBMM Başkanlığı'na sunuldu: Öğretmene şiddete ceza, Milli Eğitim Akademisi, öğretmenlikte kariyer

UKRAYNA BARIŞ ZİRVESİ ORTAK BİLDİRİSİNDEN PATRİKHANE İSMİ ANKARA'NIN TEPKİSİ ÜZERİNE ÇIKARILDI, FİDAN TOPLANTIDAN AYRILDI

Erdoğan-Bahçeli görüşmesi sona erdi

Meteoroloji'den "serinleten" açıklama: Cuma gününden itibaren sıcaklıklar mevsim normallerine inecek

CHP Hatay Milletvekili Güzelmansur: "Deprem, depremzede illerin sorunları AKP'nin umurunda değil"

DEM Parti'den kayyım uygulamasının kaldırılması ve yerine kayyım atanan belediye başkanlarının göreve iadesi için kanun teklifi

Saadet Partisi'nin 30 Haziran'da yapacağı olağanüstü kongreyi iptal etti...

OĞLUNUN VERGİ ÖDEMEDİĞİ İDDİA EDİLMİŞTİ: SOYLU'DAN DİKKAT ÇEKEN PAYLAŞIM

MECLİS’TE ‘ŞEREFSİZ’ GERİLİMİ!

İMAMOĞLU BİLMECESİ! BİRBİRİNDEN FARKLI İKİ AÇIKLAMA…

ÜLKÜ OCAKLARI İSTANBUL İL BAŞKANI AYŞE ATEŞ’İ HEDEF ALDI!

VOLKAN DEMİREL'İN ACI GÜNÜ

İHRAÇ EDİLEN HAKİMİN WHATSAPP KONUŞMALARI ORTAYA ÇIKTI! ‘ARAP BÜYÜCÜ’ DETAYI

2024 Avrupa Şampiyonası’nda İngiltere ve Danimarka son 16 turunda

TCMB'nin faaliyet izni kararları Resmi Gazete'de

AKOM'dan orman yangını uyarısı: Risk yüksek

Ukrayna ve Moldova’nın AB’ye üyelik müzakereleri başladı

SİNAN OĞAN'IN SEÇİM SONRASI MAL VARLIĞINDA DİKKAT ÇEKEN ARTIŞ

BAHÇELİ RAHATSIZLANDI, MHP’Lİ BAŞKAN GÖRÜNTÜ ALMAK İSTEYEN GAZETECİLERİ AZARLADI

ALTAN’DAN GREVDEKİ YOLBULAN EMEKÇİLERİNE DESTEK…

YÜKSELİŞ KOLEJİNDE ERASMUS FIRTINASI DEVAM EDİYOR!

HBB, VATANDAŞ SAĞLIĞINI ÖN PLANDA TUTAN DENETİMLERİ ARTTIRDI

Akaryakıta gelen zamlara tepki gösteren Kadirlili vatandaş: "Eski günlere geri döneceğiz, bir at arabası alacağız"

Diyarbakırlı sanayicilerden emekliye ayrılan Diyarbakır Valisi’ne tepki

Tülay Hatimoğulları: "Arkadaşlarımızın ikinci etap Kobani kumpas davasında serbest bırakılması gerekiyor"

HÜDA-PAR: Hükümetin duyarsızlığı yüzünden halkın öfkesi siyonizmin destekçisi firmalara yönlenmektedir

Hakan Fidan, Türkiye-Romanya-Polonya Üçlü İşbirliği Süreci Dışişleri Bakanları Toplantısı için yarın Varşova'ya gidiyor

Yükleniyor


ÖZEL'DEN ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARINA YANIT

ERDOĞAN’DAN MUHALEFETE SERT MESAJLAR…

ERDOĞAN'DAN MUHABİRE: BU OJELER NE, RÜYADA MIYIM?

Öğretmenlik Mesleği Kanun Teklifi, TBMM Başkanlığı'na sunuldu: Öğretmene şiddete ceza, Milli Eğitim Akademisi, öğretmenlikte kariyer

UKRAYNA BARIŞ ZİRVESİ ORTAK BİLDİRİSİNDEN PATRİKHANE İSMİ ANKARA'NIN TEPKİSİ ÜZERİNE ÇIKARILDI, FİDAN TOPLANTIDAN AYRILDI

Erdoğan-Bahçeli görüşmesi sona erdi

Meteoroloji'den "serinleten" açıklama: Cuma gününden itibaren sıcaklıklar mevsim normallerine inecek

  • Çarşamba 35.7 ° / 20.1 ° Güneşli
  • Perşembe 36.1 ° / 20.3 ° Güneşli
  • Cuma 34.6 ° / 20.4 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 38 33 2 3 66 102
2.Fenerbahçe 38 31 1 6 68 99
3.Trabzonspor 38 21 13 4 19 67
4.İstanbul Başakşehir 38 18 13 7 14 61
5.Kasımpaşa 38 16 14 8 -3 56
6.Beşiktaş 38 16 14 8 5 56
7.Sivasspor 38 14 12 12 -7 54
8.Alanyaspor 38 12 10 16 3 52
9.Rizespor 38 14 16 8 -10 50
10.Antalyaspor 38 12 13 13 -5 49
11.Gazişehir Gaziantep 38 12 18 8 -7 44
12.Adana Demirspor 38 10 14 14 -7 44
13.Samsunspor 38 11 17 10 -10 43
14.Kayserispor 38 11 15 12 -13 42
15.Hatayspor 38 9 15 14 -7 41
16.Konyaspor 38 9 15 14 -13 41
17.Ankaragücü 38 8 14 16 -6 40
18.Fatih Karagümrük 38 10 18 10 -3 40
19.Pendikspor 38 9 19 10 -31 37
20.İstanbulspor 38 4 27 7 -53 16