TAŞCIER VE YAVUZYILMAZ; SİİRT ŞİRVAN’DA, ÜÇ İŞÇİNİN YAŞAMINI YİTİRDİĞİ MADEN OCAĞINDA…

CHP Genel Başkan Yardımcıları Gamze Taşcıer ve Deniz Yavuzyılmaz, Siirt Şirvan’da üç işçinin yaşamını yitirdiği maden ocağındaki incelemelerinin ardından açıklama yaptı.

GÜNDEM 23.11.2023 20:07:00 0
TAŞCIER VE YAVUZYILMAZ; SİİRT ŞİRVAN’DA, ÜÇ İŞÇİNİN YAŞAMINI YİTİRDİĞİ MADEN OCAĞINDA…

CHP Genel Başkan Yardımcıları Gamze Taşcıer ve Deniz Yavuzyılmaz, Siirt Şirvan’da üç işçinin yaşamını yitirdiği maden ocağındaki incelemelerinin ardından açıklama yaptı. Taşcıer, “Kim suçluysa, gerçek suçlular kimse ve kim onları kolluyor ve sahipleniyorsa ortaya çıkana kadar CHP olarak bu sürecin, bu davanın takipçisi olacağız” dedi. Yavuzyılmaz ise “Yaşanan bu facianın yine karanlık noktaları var. Bir göçük, kendi kendine durduk yere olmuyor. Amasra Maden Faciası’nda olduğu gibi yine bir vardiya değişiminin hemen arkasından facianın yaşanması, soru işaretlerine yol açıyor” diye konuştu.

Siirt’in Şirvan ilçesinin Maden Köyü’ndeki özel bir bakır madeninde, sabaha karşı saat 01.25’te göçük meydana geldi; üç işçi yaşamını yitirdi, iki işçi yaralandı. CHP Genel Başkan Yardımcıları Gamze Taşcıer ve Deniz Yavuzyılmaz, incelemelerinin ardından açıklama yaptı.

Taşcıer, şunları söyledi:

“Siirt’in Şirvan ilçesinde, dün gece 01.25 civarında meydana gelen maden kazasında maalesef üç kişi hayatını kaybetti. Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel’in talimatı ile Enerji ve Altyapıdan Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Deniz Yavuzyılmaz ile birlikte hemen bölgeye intikal ettik; il başkanımız ve disiplin kurulu başkanımız ile birlikte yetkililerden bilgi aldık.

Elbette Türkiye; iş kazaları, iş cinayeti konusunda maalesef karnesi kırık bir ülke. Son 20 yılda, AKP iktidarları döneminde; 32 binden fazla iş cinayeti gerçekleşti. Sadece geçen sene 105 kişi maden işkolu çalışmaları sırasında hayatını kaybetti. Bütün bu olumsuz tablolar sonucunda alınmayan önlemler, yapılmayan denetimler, cezasız kalınması, adaletsizliğin gerçekleşmesi ve günün sonunda bu ölümlerin fıtrata bağlanması, elbette ki kabul edilemez.

Biz de bugün işletmeden bilgi aldık, olayla ilgili, nasıl meydana geldiği ile ilgili… Birazdan yaralıları ziyaret edeceğiz, hayatını kaybedenleri ailelerini ziyarete gideceğiz. Bu olay nasıl gerçekleşti, tüm ayrıntıları ile ortaya çıkana kadar; kimin ihmali, kimin kusuru varsa ve özetle gerçek suçlular bulunana kadar bu sürecin takipçisi olacağız. Çünkü bu işin sonunda maalesef bugüne kadar yaşananlar ya ölenlerin hatası olarak lanse edildi, ya da dosyalar kapatıldı. Kim suçluysa, gerçek suçlular kimse ve kim onları kolluyor ve sahipleniyorsa ortaya çıkana kadar CHP olarak bu sürecin, bu davanın takipçisi olacağız.”

Yavuzyılmaz ise şu değerlendirmeleri yaptı:

“Bugün Eti Bakır Maden Köy işletmesinde göçük yaşandı. İki mühendis, bir işçi hayatını kaybetti. Mühendislerimizin isimleri; Zekai Can Çalık 32 yaşındaydı, üç aylık evliydi; Emre Gökduman 24 yaşındaydı ve Orhan Gültekin 26 yaşındaydı; hayatını kaybetti. 57 işçinin çalıştığı bir vardiya. Gece 12 – sabah 8 vardiyası. Vardiya başında ulaşım galerisi açılırken, hazırlık galerisinde göçük altında kaldılar. Hayatlarını kaybettiler.

Tabi bu yine kaza, yine facia, yine tedbirsizlik. Yaşanan bu facianın yine karanlık noktaları var. Bir göçük, kendi kendine durduk yere olmuyor. Maden işletmesinde bir önceki vardiyada, aynı bölgedeki çalışmalar esnasında neler yaşandı, yeni vardiyanın başlangıcında neden yaşandı? Bunların aydınlatılması için bir tahkikat yapılıyor, savcılık soruşturması var. Savcılık soruşturmasında vardiya defterleri, kayıtları, telsiz konuşmaları incelenecek. Bir bilirkişi heyeti, savcılık yetkilileri ile birlikte; ilgili İSG uzmanları ile birlikte bu göçüğün yaşandığı yere girdiler. Bazı incelemelerde bulunuyorlar.

Metal madenlerinde, zayıf alanlarda kullanılan tahkimat sistemlerinin gözden geçirilmesi şart. Aynı zamanda jeomekanik raporları, bu çalışma yapılan bölge ile ilgili neler söylüyor; bunların yine incelenmesi gerekiyor. Burada yine aynı Amasra Maden Faciası’nda olduğu gibi yine bir vardiya değişiminin hemen arkasında böyle bir facianın yaşanması, soru işaretlerine yol açıyor.

Hayatını kaybeden madencilerimizin ailelerine, ilgili şirketin mutlaka sahip çıkması ve destek olması gerekiyor. Bir yanda madencilerimiz, madencilik eğitimi konusunda artık öğrencilerin rağbet etmediği bir süreç yaşanırken; bir yanda da yerin 270 metre altında üç madencimizin can vermesi hepimizi bir kez daha yasa boğdu. Siirt’teyiz. Burada işletmeye geldik. İşletmeden birçok bilgi aldık. Aydınlanması gereken karanlık yönleri olan bir göçükten bahsediyoruz. Bu konu aydınlanana kadar peşini bırakmayacağız.”

Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    17132,20%0,11
  • DOLAR

    43,72% 0,19
  • EURO

    51,92% -0,02
  • GRAM ALTIN

    7075,01% 2,56
  • Ç. ALTIN

    11673,05% -0,41

TRAFİKTE KURALLAR BAŞTAN YAZILDI: CEZA YAĞMURU BAŞLADI

MOBBİNGE UĞRADIĞI İDDİA EDİLEN BAŞKOMİSER İNTİHAR ETTİ! VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

ADAYLIK YOLU MAYINLI TARLA: DEĞİRMENCİ İDDİALARIN GÖLGESİNDE

ERDOĞAN: “ÜNİVERSİTELER BİLİM YUVASI OLACAK, İDEOLOJİ SAHASI DEĞİL”

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ’NE AVRUPA ŞOKU! İMAMOĞLU KARARI KÜRESEL KRİZE DÖNÜŞTÜ

ONLYFANS’A DEV OPERASYON: 300 MİLYONLUK MAL VARLIĞINA EL KONULDU

GÜRLEK ARBEDE SORUSUNU KESTİ ATTI: “CEVAP VERMEK İSTEMİYORUM”

ERDOĞAN PROGRAMI BOĞAZİÇİ’NDE HAYATI DURDURDU

KARALAR TAHLİYESİNE YAPILAN İTİRAZ REDDEDİLDİ

VALİ MASATLI: SÜRECİ TİTİZLİKLE TAKİP EDİYORUZ

ÖKTEM: GELECEK NESİLLERE VİZYONLU BİR İSKENDERUN BIRAKMAK İSTİYORUZ

YILMAZ’DAN GÖREV SİNYALİ: “MECLİS ‘DEVAM’ DERSE BİR DÖNEM DAHA HAZIRIM”

DEM PARTİ’DEN BEŞTEPE AÇIKLAMASI: “UZLAŞIYLA YASAL ÇERÇEVE ŞART”

DEM PARTİ’DEN BEŞTEPE AÇIKLAMASI: “UZLAŞIYLA YASAL ÇERÇEVE ŞART”

EKONOMİDE ALARM ZİLİ Mİ? TCMB ENFLASYON TAHMİNİNİ ARTIRDI

ÖZARSLAN TRANSFER İDDİALARINA SERT YANIT VERDİ

KABİNEDE ZİNCİRLEME REVİZYON İDDİASI: DÖRT KRİTİK BAKANLIK MASADA

KABİNEDE ZİNCİRLEME REVİZYON İDDİASI: DÖRT KRİTİK BAKANLIK MASADA

İÇİŞLERİ’NDE DEVİR TESLİM: YERLİKAYA’DAN DİKKAT ÇEKEN SÖZ – “BEN ÖZGÜRLÜĞE GİDİYORUM”

İMAMOĞLU: “DEVLET GELENEĞİMİZ VE DEMOKRASİ TEHDİT ALTINDA”

AMASYA’DA BİYOGAZ TESİSİNDE FACİA: METAN GAZINDAN ZEHİRLENEN 3 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ

TBMM’DE GÜRLEK GERGİNLİĞİ: YEMİN TÖRENİNDE YUMRUKLU KAVGA ÇIKTI

AKP’DEN BELEDİYELERE YENİ YASA HAZIRLIĞI: YETKİLER DARALABİLİR, DENETİM ARTABİLİR

ÖZGÜR ÖZEL’DEN GÜRLEK ATAMASINA SERT ÇIKIŞ: “PARTİMİZE OPERASYONUN MİMARI BAKAN YAPILDI”

POYRAZ KARAYEL VE HATIRLA SEVGİLİ’NİN UNUTULMAZ OYUNCUSU ARSLAN’DAN KAHREDEN HABER

BAKANLIKLARDA GECE YARISI DEPREMİ: ADALET’E GÜRLEK, İÇİŞLERİ’NE ÇİFTÇİ

KEÇİÖREN’DE TRANSFER KRİZİ: ALTINOK, ÖZARSLAN’I İHALE ÜZERİNDEN HEDEF ALDI

KADIN BELEDİYE BAŞKANININ KIYAFETİYLE DALGA GEÇEN İYİ PARTİLİ TUTUKLANDI

İSTİFA KARARI ANKARA’YI KARIŞTIRDI: ÖZARSLAN HAKKINDAKİ SUÇLAMALAR GÜNDEMDE

Kiralık Araç, Sahte Plaka, ÇOCUK TETİKÇİ: Şişli’de Suç Zinciri

Yükleniyor


TRAFİKTE KURALLAR BAŞTAN YAZILDI: CEZA YAĞMURU BAŞLADI

MOBBİNGE UĞRADIĞI İDDİA EDİLEN BAŞKOMİSER İNTİHAR ETTİ! VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

ADAYLIK YOLU MAYINLI TARLA: DEĞİRMENCİ İDDİALARIN GÖLGESİNDE

ERDOĞAN: “ÜNİVERSİTELER BİLİM YUVASI OLACAK, İDEOLOJİ SAHASI DEĞİL”

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ’NE AVRUPA ŞOKU! İMAMOĞLU KARARI KÜRESEL KRİZE DÖNÜŞTÜ

ONLYFANS’A DEV OPERASYON: 300 MİLYONLUK MAL VARLIĞINA EL KONULDU

GÜRLEK ARBEDE SORUSUNU KESTİ ATTI: “CEVAP VERMEK İSTEMİYORUM”

  • Cumartesi 15 ° / 9.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.3 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19 ° / 8 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 22 17 1 4 40 55
2.FENERBAHÇE A.Ş. 21 14 0 7 30 49
3.TRABZONSPOR A.Ş. 21 13 2 6 18 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 21 11 3 7 15 40
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 21 10 4 7 10 37
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 21 9 6 6 14 33
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 22 7 6 9 -2 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 21 7 7 7 -6 28
9.KOCAELİSPOR 21 7 8 6 -4 27
10.CORENDON ALANYASPOR 21 4 6 11 -2 23
11.HESAP.COM ANTALYASPOR 22 6 11 5 -13 23
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 21 6 11 4 -5 22
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 21 4 9 8 -9 20
14.TÜMOSAN KONYASPOR 21 4 9 8 -9 20
15.İKAS EYÜPSPOR 22 4 12 6 -17 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 21 3 11 7 -13 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 21 2 10 9 -26 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 21 3 15 3 -21 12