Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: Tarım siyaset üstü meseledir....

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı , Rize’ye gerçekleştirdiği ziyarette ilk olarak Rize Valiliği, Rize Belediyesi, AKP İl Başkanlığı ve ardından Bakanlığın Tarım İl Müdürlüğüne giderek yetkililerle görüştü.

YEREL 14.08.2024 11:56:00 0
Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: Tarım siyaset üstü meseledir....

 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Geçen yıl tarım kanununda değişiklik yapıldı, yapılan düzenleme bu sektörün içerisinde olanlar tarafından devrim niteliğinde değişiklikler olarak niteleniyor zaten. Tarım siyaset üstü meseledir, elbette ki sorunları vardır olacaktır bunları çözmek de bizim boynumuzun borcudur. Ancak üreticilere şöyle bir haksızlık yapılması da doğru değildir; her şey öldü, bitti, mahvoldu böyle bir şey yapmak Türkiye'ye ve Türkiye'nin üreticisine haksızlıktır bunu da ifade etmek istiyorum" dedi.

Rize'de 1 ve 2. sürgün yaş çay kampanyasında Çaykur’un uyguladığı kota ve kontenjandan dolayı adeta isyan eden çay üreticileri uygulamanın son bulması için Rize’ye gelen Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’dan müjde beklerken adeta hüsrana uğradı. Yumaklı, "3. sürgün işte birkaç gün sonra başlayacak. Burada da ben dekar başına kotanın 600 kilogram olarak uygulanacağını buradan belirtmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

Yumaklı, Rize’ye gerçekleştirdiği ziyarette ilk olarak Rize Valiliği, Rize Belediyesi, AKP İl Başkanlığı ve ardından Bakanlığın Tarım İl Müdürlüğüne giderek yetkililerle görüştü. Yumaklı, Rize Ticaret Borsasında çeşitli sektör temsilcileriyle bir araya gelerek ÇAYKUR ve çay üreticilerinin sorunlarıyla ilgili değerlendirme toplantısına katıldı. Yumaklı’nın ziyaretlerinde Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, AK Parti Rize Milletvekilleri Muhammed Avcı, Harun Mertoğlu ve AK Parti Rize İl Başkanı Yılmaz Katmer de eşlik etti.

"Tarımda devrim niteliğinde değişiklikler yaptık"

İbrahim Yumaklı, yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Son birkaç haftadır bazı hususları gündeme getirerek aslında gözden kaçırılmaya çalışılan çok önemli değişiklikleri, yenilikleri Türkiye'nin gıda arz güvenliği ile ilgili geleceğe dönük neler yapıldığını bununla gölgelemek isteyenleri biraz da üzecek bir toparlama yapalım, hatırlatalım çünkü biz bunlarla ilgili konuları gündeme getirirken didişmeyi değil, çalışmayı tercih ettiğimiz için onların da bu ortamda çok farklı boyutlarda bizim yaptığımız çalışmaları gölgelemek istediklerini de görüyoruz. Geçen yıl tarım kanununda değişiklik yapıldı, yapılan düzenleme bu sektörün içerisinde olanlar tarafından devrim niteliğinde değişiklikler olarak niteleniyor zaten. Tarım siyaset üstü meseledir, elbette ki sorunları vardır, olacaktır bunları çözmek de bizim boynumuzun borcudur. Ancak üreticilere şöyle bir haksızlık yapılması da doğru değildir; 'her şey öldü, bitti, mahvoldu' böyle bir şey yapmak Türkiye'ye ve Türkiye'nin üreticisine haksızlıktır bunu da ifade etmek istiyorum.

"Dekar başına kota 600 kilogram olacak"

Yaş çay üretimi son 22 yılda artışı yüzde 72, dekar başına verim yüzde 66 yine kuru çay üretimindeki artış yüzde yüz. Peki nasıl oldu, kendi kendine mi oldu bunlar? Elbette değil; siz kıymetli üreticilerin gayreti ve hükümetlerimiz bu konudaki politikalarıyla oldu. Şimdi tabii hem Çaykur'un hem de özel sektörün alımlarıyla alakalı. Bu geçen süreçte üretim arttıkça, alım da arttı, özel sektörün alımı örneğin 3 kat artmış vaziyette yatırım yapılması, Bu sektöre yatırım yapılması çok çok önemli tekraren bunun altını çizmek istiyorum, malumunuz Çaykur'un 49 fabrikası var, biri paketleme fabrikası, özel sektörün de 135 adet işleme fabrikası var. Şimdi bir sürgünde Çaykur'un almış olduğu ürün yaklaşık 213 bin ton, 2. sürgünde 279 bin ton, 3. sürgün işte birkaç gün sonra başlayacak. Burada da ben dekar başına kotanın 600 kilogram olarak uygulanacağını buradan belirtmek istiyorum.

"Çay fiyatları ilgili çalışırken kılı kırk yarıyoruz"

Şimdi çay alım fiyatlarına gelelim, herkes her şeyi söylüyor ancak emin olun ki burada sizlerin temsilcisi olan vekillerimiz de dahil olmak üzere çay fiyatları ilgili çalışırken kılı kırk yarıyoruz. Burada bütün amacımız şu bu üretimi yapanlar hiçbir şekilde mağdur olmasın ve bir sonraki sene bu işin devamlılığı ve sürdürülebilirliği ile ilgili onu cesaretlendirecek bir fiyat olsun. İmkanlar nispetinde hiçbir zaman için rasyonellik kopmadık, hiçbir zaman için biz üreticimize yanlış şeyleri söylemedik. Hiçbir gerçekliği olmayan bir fiyat beklentileri yükseltmek omuzunda küfe olmayanlar için kolay iş ancak bu işin kahrını çekenler de çok yakından biliyor ki bu konuda çalışan kendilerinin yanında olan bizler mutlaka ama mutlaka imkanları sonuna kadar zorlamış vaziyetteyiz."

Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    10565,74%-0,59
  • DOLAR

    42,17% -0,01
  • EURO

    49,02% -0,28
  • GRAM ALTIN

    5558,99% -1,71
  • Ç. ALTIN

    9196,59% -3,17

ÖZGÜR ÖZEL MUSTAFA ELİTAŞ İLE YAPTIĞI SOHBETİ AKP'YE MANİDAR SÖZLER İLE AÇIKLADI

CBADAYOFİSİ → CBADAYOFİSİ1 → CBADAYOFİSİ11: SANSÜRE KARŞI DİRENİŞ!

6 ŞUBAT DAVASINDA ŞOK TESPİT: AFAD VE YEREL YÖNETİMLER “SORUMLU” İLAN EDİLDİ

ŞULE ÇET DAVASINDA TEPKİ ÇEKEN GELİŞME: BERK AKAND’IN TAHLİYE EDİLDİĞİ ORTAYA ÇIKTI

ŞANLIURFA’DA İNŞAAT ÇÖKTÜ: 2 İŞÇİ ENKAZ ALTINDA CAN VERDİ

TATİL BİTTİ, MARATON BAŞLIYOR: OKULLARDA ZİL YARIN ÇALIYOR

ÇOCUK SAĞLIĞI TEHLİKEDE: TİCARET BAKANLIĞI İKİ MARKAYI KARA LİSTEYE ALDI!

46 ÇOCUĞA İSTİSMARLA GÜNDEME GELMİŞTİ: ENSAR VAKFI'NDAN "OKULLARDA DİN EĞİTİMİ" PROGRAMI

HATİMOĞULLARI: “DEVLETİN ALEVİ’Sİ YAPAMAYACAKSINIZ – BİZİ BİÇİMLENDİREMEZSİNİZ!

“İBB İDDİANAMESİ: ‘ORMAN KANUNU’NA MUHALEFET’LE YARGILIYORLAR, AYNI SUÇU AKP’Lİ BELEDİYELER İŞLEYİNCE SES ÇIKMADI!”

GECE YARISI ZAMMI: AKARYAKIT FİYATLARI BİR KEZ DAHA DEĞİŞTİ

TELE 2 HABER, KAYYUMUN YAYINA SON VERDİĞİ SAATTE ALKIŞLARLA YAYINA BAŞLADI

ERGÜNEŞ FIRTINASI: SEÇİLEMEYEN HSK ÜYESİ, JET HIZLA AKP İLÇE BAŞKANI!

'İSTANBUL İDDİANAMESİ' İNTERNET SİTESİ VE X HESABI ERİŞİME ENGELLENDİ

KIBRIS İÇİN TARİHİ DİPLOMASİ: ALMANYA DEVREYE GİRİYOR

EV SAHİBİ OLMA UMUDU: SOSYAL KONUTTA BAŞVURULAR YAĞIYOR

HATAY’DA YİNE SEL: “HİZMET GELECEK” DENİLDİ, ALTYAPI HÂLÂ YOK

İMAMOĞLU'NUN SOSYAL MEDYA HESABINA İKİNCİ DEFA ERİŞİM ENGELİ GETİRİLDİ

ARINÇ CEZAEVİNDE: “DEMİRTAŞ VE KAVALA BU ÜLKENİN YENİDEN KUCAKLAŞMASINI İSTİYOR”

CHP’Lİ ÜNSAL: KADIN BAŞKAN OLARAK  ZORBALARA İZİN VERMEYECEĞİM!

“ANKARA’DA ELÇİLİK KRİZİ: ESAD ÖDEMEMİŞ, ŞARA ÇÖZÜM ARIYOR!”

“MERKEZ BANKASI ANKETİNDE ALARM: YIL SONU ENFLASYON BEKLENTİSİ YENİDEN YÜKSELDİ!”

“ANKARA’DA YÜREK YAKAN TÖREN: 20 ASKER SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI”

HATAY’DA STRATEJİK HAMLE: HBB MECLİSİ BORÇLANMAYI AÇTI, BEDESTEN’İ KİRAYA VERDİ!

SAVCILIK AÇIKLADI: DÖRT ŞİRKETE DAHA KAYYUM ATANDI

MENZİL’DE SİYASİ FAY HATTI: ERDOĞAN–ARINÇ REKABETİ DERİNLEŞİYOR!

ROJİN’İN ÖLÜMÜNDE SARSICI İDDİA: ATLETİNDE BAŞKA BİR KADININ KANI!

ORTAKÖY’DE ZEHİR ZİNCİRİ: İKİ ÇOCUĞUN ARDINDAN ANNE DE HAYATA TUTUNAMADI!

32 MİLYARLIK AKIŞ DEŞİFRE EDİLDİ: DEV PLATFORM TMSF DENETİMİNDE!

ÖZEL’İN GİZLİ TANIK ÇIKIŞI YARGIYI HAREKETLENDİRDİ: BAŞSAVCILIK YALANLADI!

Yükleniyor


MERSİN AÇIKLARINDAKİ KÖPEK BALIKLARI TATİLCİLERİN KABUSU OLDU

ÇALICA KÖYÜ’NÜN YENİ MUHTARI SİBEL GÖKBULUT, MAKAMINDA…

ADANA'DA ÇEVRE İLLERDE DE HİSSEDİLEN 5.0 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ

Çamlıhemşin halkı, kendi imkanlarıyla yaptırdıkları Taş Mektep'in Milli Eğitim Bakanlığı'na tahsisine tepki gösterdi

Hopa'da adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 2 zanlı, savcılığın itirazı sonrası tutuklandı.

Marketlerde 35, 40 lira olan mandalinayı, burada bizden tüccar 7 liraya almak istiyor

  • Pazartesi 18.3 ° / 8 ° Güneşli
  • Salı 20.1 ° / 8.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 21.7 ° / 9.1 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 12 9 1 2 19 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 12 8 0 4 15 28
3.TRABZONSPOR A.Ş. 12 7 1 4 10 25
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 12 6 1 5 7 23
5.GÖZTEPE A.Ş. 12 6 2 4 9 22
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 12 6 4 2 5 20
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 12 5 3 4 -3 19
8.CORENDON ALANYASPOR 12 3 3 6 0 15
9.TÜMOSAN KONYASPOR 12 4 6 2 -2 14
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 12 3 4 5 -2 14
11.KOCAELİSPOR 12 4 6 2 -4 14
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 12 3 5 4 2 13
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 12 4 7 1 -10 13
14.GENÇLERBİRLİĞİ 12 3 7 2 -5 11
15.KASIMPAŞA A.Ş. 12 2 6 4 -6 10
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 12 1 5 6 -15 9
17.İKAS EYÜPSPOR 12 2 8 2 -9 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 12 2 9 1 -11 7