SURİYE DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI: TÜRKİYE İLE İLİŞKİLERİN NORMALLEŞMESİ 2011 ÖNCESİ DURUMA DÖNÜLMESİNE BAĞLI

SURİYE DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI: TÜRKİYE İLE İLİŞKİLERİN NORMALLEŞMESİ 2011 ÖNCESİ DURUMA DÖNÜLMESİNE BAĞLI

Suriye Dışişleri Bakanlığı, "Türkiye ile ilişkilerin normalleşme sürecine" dair bir açıklama yaptı.

Suriye Dışişleri Bakanlığı, "Türkiye ile ilişkilerin normalleşme sürecine" dair bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Suriye Arap Cumhuriyeti, Suriye-Türkiye ilişkilerini düzeltmek için samimi çaba sarf eden kardeş ve dost ülkelere teşekkür ve takdirlerini ifade ederken, iki ülke arasındaki ilişkilerin normale dönmesinin, iki ülkenin güvenlik, emniyet ve istikrarının temeli olan 2011 öncesi duruma dönülmesine bağlı olduğunu vurgulamaktadır" ifadelerine yer verildi. 

Suriye Dışişleri Bakanlığı, "Türkiye ile ilişkilerin normalleşme sürecine" ilişkin bir açıklama yaptı. Suriye'nin resmi haber ajansı SANA'nın haberine göre açıklama şöyle:

"Suriye Arap Cumhuriyeti her zaman bir yanda halklar, diğer yanda Suriye ve ülkelerine zarar veren hükümetlerin politika ve uygulamaları arasında net bir ayrım yaptığını, bunun da olgu ve olaylarla kanıtlandığını hatırlatmak ister.

Suriye Arap Cumhuriyeti her zaman devletlerin çıkarlarının çatışma ya da düşmanlığa değil, aralarındaki sağlıklı ilişkilere dayandığına inanmıştır. Bu temelde Suriye, durumu iyileştirmek için ortaya konan çeşitli girişimlere olumlu yaklaşmaya istekli olmuştur.

Aynı bağlamda Suriye, Suriye-Türkiye ilişkilerini düzeltmeye yönelik girişimleri ele almış ve bu girişimlerin sonucunun medyatik bir hedef değil, mevcut gerçeklere ve iki ülke arasındaki ilişkileri düzenleyen belirli ilkelere dayalı, egemenlik, bağımsızlık ve toprak bütünlüğüne saygı temelinde, güvenlik ve istikrarlarını tehdit eden ve iki ülke ve halkların ortak çıkarlarına hizmet eden her şeye karşı koyan amaca yönelik bir yol olduğuna inanmaktadır.

Suriye Arap Cumhuriyeti, bu yöndeki her türlü girişimin, iki ülke arasındaki ilişkilerin normal seyrine dönmesi ve en önemlisi de Suriye topraklarında yasa dışı olarak bulunan güçlerin çekilmesi ve sadece Suriye'nin değil Türkiye'nin de güvenliğini tehdit eden terörist gruplarla mücadele edilmesi gibi arzu edilen sonuçların elde edilmesi için net temellere dayanması gerektiğini vurgulamaktadır.

Suriye Arap Cumhuriyeti, Suriye-Türkiye ilişkilerini düzeltmek için samimi çaba sarf eden kardeş ve dost ülkelere teşekkür ve takdirlerini ifade ederken, iki ülke arasındaki ilişkilerin normale dönmesinin, iki ülkenin güvenlik, emniyet ve istikrarının temeli olan 2011 öncesi duruma dönülmesine bağlı olduğunu vurgulamaktadır." 


Haber Kaynak : ANKA HABER