KILIÇDAROĞLU'NDAN CHP TEŞKİLATINA: NEGATİF DİL KULLANMAYIN

KILIÇDAROĞLU

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, video konferans yöntemiyle il başkanları ile bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, teşkilatlara negatif dil kullanmama ve kısır tartışmalara girmemeleri uyarısı yaparak,"Camiye, kışlaya, yargıya siyaset girmeyec

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, video konferans yöntemiyle görüştüğü il başkanlarına 'negatif dil kullanmama' uyarısı yaparak, kısır tartışmalara girmemelerini istedi. Kılıçdaroğlu, “Camiye, kışlaya, yargıya siyaset girmeyecek. Bizim tartışacağımız sorun nedir? Esnafın, çiftçinin, KOBİ’nin sorunu var mı? Tartışacağız. Doğrudan vatandaşı ilgilendiren soruna kilitleneceğiz” dedi.
Kılıçdaroğlu koronavirüs sürecinde yaşananları değerlendirerek, “Yaptığımız basın toplantılarının tamamında iktidara özel bir eleştiri getirmeden sorunların nasıl çözülmesi gerektiğini ifade ettik. Bir kısmını uyguladılar, bir kısmını uygulamadılar. CHP iktidarında bu tür olaylarla karşılaşıldığında daha sağlıklı önlemler alınacağı ortaya çıktı” diye konuştu.
Kılıçdaroğlu, il başkanlarının da kendi bölgelerindeki sorunlara eğildiklerini kaydederek, tarımda yaşanan afet ardından 19 ile rapor hazırlaması için milletvekillerini görevlendirdiklerini hatırlattı.
Kılıçdaroğlu belediye meclisi toplantılarında partilerinin çoğunluğunun olduğu yerlerde belediye başkanlarının sorunlara hakim olduğunu ancak çoğunluk olunmayan yerlerde sorunlarla karşılaşıldığını ifade ederek, “Ama hiçbir belediye başkanımız ‘Efendim ben sorunla karşılaşıyorum, bir şey yapamıyorum’ demiyor. Demeyecek de. Sizler il başkanları olarak onlara yardımcı olacaksınız. Engeller varsa, aşmaya çalışacak ve destek vereceksiniz. Siyaseten eleştiri varsa il başkanı olarak önce cevabı siz vereceksiniz” dedi.
Belediye başkanlarının çalışmaması için iktidarın elinden geleni yaptığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Bizim yapmamız gereken engelleri aşıp, bölge halkına hizmeti verebilmektir. CHP’nin yerel seçimlerde elde ettiği başarının kalıcı olması için engelleri boşa çıkarmak belediye başkanı, belediye meclis üyeleri, milletvekilleri, MYK üyeleri, parti meclisi ve genel başkanın görevidir” ifadelerini kullandı.


‘KISIR TARTIŞMAYA GİRMEYİN’
Kılıçdaroğlu kısır tartışmalardan örgütün kaçınması gerektiğinin altını çizerek, “Tam aksine var olan sorunların nasıl çözüleceğini halka anlatacağız” ifadelerini kullandı. “Kısır tartışmalara girmeyin” ifadesinin içini açın Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:
“İnanç işi, cami, kilise, cemevi.. Bu tartışmaların tamamen dışında kalacağız. Neden, herkesin inancına saygılıyız da ondan. Herkesin inancına saygılıysak, bu tartışmalar iktidarın tetiklediği, bizim de maşa olduğumuz tartışmalar ortaya çıkar.”
“İki asker. Buraya da girmeyeceğiz. Camiye, kışlaya, yargıya siyaset girmeyecek. Bizim tartışacağımız sorun nedir? Esnafın, çiftçinin, KOBİ’nin sorunu var mı? Tartışacağız. Doğrudan vatandaşı ilgilendiren soruna kilitleneceğiz.”
NEGATİF DİL KULLANMAMA UYARISI
“Negatif dil kullanmamaya bütün il başkanlarımızın özen göstermesi lazım. Kullanacağımız dil şu. Türkiye bölgenin en güçlü devletidir, sorunları aşma kapasitesine sahiptir. Tarih bunu göstermiştir. Sorun Türkiye iyi yönetilmiyor. İyi yönetilirse bunların tamamı aşılır. Biz Türkiye’yi iyi yöneteceğiz, her kuruşun hesabını millete vereceğiz. Bizim iktidarımızda hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Örnek mi istiyorsunuz, belediyeleri örnek gösterebilirsiniz. Halka umut veren bir dil kullanacağız. ”
'SAĞA KAYDI' ELEŞTİRİSİNE YANIT
“CHP sağa kaydı” eleştirilerinle yanıt veren Kılıçdaroğlu, “Nasıl kaydı. Siz apartman görevlilerinin, taşeron işçinin hakkını savunuyorsanız, halkın hakkını savunuyorsunuz demektir. Ezilenlerin hakkını savunuyorsunuz demektir” diye vurguladı.
Antalya Serik Belediyesi’ndeki “500 bin liralık rüşvet” iddiasının hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Bunu konuşacaksınız, niye kimse açıklamıyor” dedi. Kılıçdaroğlu örgütlerin vatandaşa ulaşması gerektiğinin altını çizdi.  Millet İttifakı ile beraber Türkiye’nin demokratikleşmesi için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini kaydeden Kılıçdaroğlu, ülkenin gelirsizlik gerçeği ile karşı karşıya olduğunu ve bu sorunu CHP’nin çözeceğini belirtti.