KILIÇDAROĞLU'NDAN CHP TEŞKİLATINA: NEGATİF DİL KULLANMAYIN

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, video konferans yöntemiyle il başkanları ile bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, teşkilatlara negatif dil kullanmama ve kısır tartışmalara girmemeleri uyarısı yaparak,"Camiye, kışlaya, yargıya siyaset girmeyec

SİYASET 4.06.2020 23:01:40 0
KILIÇDAROĞLU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, video konferans yöntemiyle görüştüğü il başkanlarına 'negatif dil kullanmama' uyarısı yaparak, kısır tartışmalara girmemelerini istedi. Kılıçdaroğlu, “Camiye, kışlaya, yargıya siyaset girmeyecek. Bizim tartışacağımız sorun nedir? Esnafın, çiftçinin, KOBİ’nin sorunu var mı? Tartışacağız. Doğrudan vatandaşı ilgilendiren soruna kilitleneceğiz” dedi.
Kılıçdaroğlu koronavirüs sürecinde yaşananları değerlendirerek, “Yaptığımız basın toplantılarının tamamında iktidara özel bir eleştiri getirmeden sorunların nasıl çözülmesi gerektiğini ifade ettik. Bir kısmını uyguladılar, bir kısmını uygulamadılar. CHP iktidarında bu tür olaylarla karşılaşıldığında daha sağlıklı önlemler alınacağı ortaya çıktı” diye konuştu.
Kılıçdaroğlu, il başkanlarının da kendi bölgelerindeki sorunlara eğildiklerini kaydederek, tarımda yaşanan afet ardından 19 ile rapor hazırlaması için milletvekillerini görevlendirdiklerini hatırlattı.
Kılıçdaroğlu belediye meclisi toplantılarında partilerinin çoğunluğunun olduğu yerlerde belediye başkanlarının sorunlara hakim olduğunu ancak çoğunluk olunmayan yerlerde sorunlarla karşılaşıldığını ifade ederek, “Ama hiçbir belediye başkanımız ‘Efendim ben sorunla karşılaşıyorum, bir şey yapamıyorum’ demiyor. Demeyecek de. Sizler il başkanları olarak onlara yardımcı olacaksınız. Engeller varsa, aşmaya çalışacak ve destek vereceksiniz. Siyaseten eleştiri varsa il başkanı olarak önce cevabı siz vereceksiniz” dedi.
Belediye başkanlarının çalışmaması için iktidarın elinden geleni yaptığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Bizim yapmamız gereken engelleri aşıp, bölge halkına hizmeti verebilmektir. CHP’nin yerel seçimlerde elde ettiği başarının kalıcı olması için engelleri boşa çıkarmak belediye başkanı, belediye meclis üyeleri, milletvekilleri, MYK üyeleri, parti meclisi ve genel başkanın görevidir” ifadelerini kullandı.


‘KISIR TARTIŞMAYA GİRMEYİN’
Kılıçdaroğlu kısır tartışmalardan örgütün kaçınması gerektiğinin altını çizerek, “Tam aksine var olan sorunların nasıl çözüleceğini halka anlatacağız” ifadelerini kullandı. “Kısır tartışmalara girmeyin” ifadesinin içini açın Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:
“İnanç işi, cami, kilise, cemevi.. Bu tartışmaların tamamen dışında kalacağız. Neden, herkesin inancına saygılıyız da ondan. Herkesin inancına saygılıysak, bu tartışmalar iktidarın tetiklediği, bizim de maşa olduğumuz tartışmalar ortaya çıkar.”
“İki asker. Buraya da girmeyeceğiz. Camiye, kışlaya, yargıya siyaset girmeyecek. Bizim tartışacağımız sorun nedir? Esnafın, çiftçinin, KOBİ’nin sorunu var mı? Tartışacağız. Doğrudan vatandaşı ilgilendiren soruna kilitleneceğiz.”
NEGATİF DİL KULLANMAMA UYARISI
“Negatif dil kullanmamaya bütün il başkanlarımızın özen göstermesi lazım. Kullanacağımız dil şu. Türkiye bölgenin en güçlü devletidir, sorunları aşma kapasitesine sahiptir. Tarih bunu göstermiştir. Sorun Türkiye iyi yönetilmiyor. İyi yönetilirse bunların tamamı aşılır. Biz Türkiye’yi iyi yöneteceğiz, her kuruşun hesabını millete vereceğiz. Bizim iktidarımızda hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Örnek mi istiyorsunuz, belediyeleri örnek gösterebilirsiniz. Halka umut veren bir dil kullanacağız. ”
'SAĞA KAYDI' ELEŞTİRİSİNE YANIT
“CHP sağa kaydı” eleştirilerinle yanıt veren Kılıçdaroğlu, “Nasıl kaydı. Siz apartman görevlilerinin, taşeron işçinin hakkını savunuyorsanız, halkın hakkını savunuyorsunuz demektir. Ezilenlerin hakkını savunuyorsunuz demektir” diye vurguladı.
Antalya Serik Belediyesi’ndeki “500 bin liralık rüşvet” iddiasının hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Bunu konuşacaksınız, niye kimse açıklamıyor” dedi. Kılıçdaroğlu örgütlerin vatandaşa ulaşması gerektiğinin altını çizdi.  Millet İttifakı ile beraber Türkiye’nin demokratikleşmesi için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini kaydeden Kılıçdaroğlu, ülkenin gelirsizlik gerçeği ile karşı karşıya olduğunu ve bu sorunu CHP’nin çözeceğini belirtti.

 

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    10114,69%-1,57
  • DOLAR

    39,99% 0,33
  • EURO

    46,90% -0,08
  • GRAM ALTIN

    4256,91% -0,40
  • Ç. ALTIN

    6806,80% 0,02

İBB OPERASYONUNU YÜRÜTEN POLİS MÜDÜRÜ GÖREVDEN ALINDI

METAN GAZI FACİASI: 12 KAHRAMAN MEHMETÇİK ŞEHİT DÜŞTÜ

KARTALKAYA FACİASINDA İLK DURUŞMA: 32 SANIK HÂKİM KARŞISINDA

AYŞE BARIM'IN İLK DURUŞMASI BUGÜN

MSB: "METAN GAZINDAN ETKİLENEN 3 ASKER DAHA ŞEHİT OLDU"

İMAMOĞLU AKP'Lİ SİYASETÇİLERE, BÜROKRASİYE VE İŞ DÜNYASINA SESLENDİ

DEM PARTİ’DEN CHP’YE DESTEK ZİYARETİ: “BU BİR SİYASİ OPERASYONDUR”

DEM PARTİ HEYETİ, ABDULLAH ÖCALAN İLE GÖRÜŞTÜ

PENÇE-KİLİT HAREKÂTI BÖLGESİNDEN ACI HABER: 5 ASKER ŞEHİT OLDU

ÖMER ÇELİK'TEN ÖZEL'E YANIT: '"SANDIK CUMHURBAŞKANIMIZIN EN KIYMETLİ YOL ARKADAŞI"

TUNCER BAKIRHAN: "TÜRKİYE YENİDEN DEMOKRATİK YOL BULMAK DURUMUNDA"

FETÖ’CÜ ESKİ SAVCI MUHAMMED YAKUT’UN CENAZESİNDE

ÖZGÜR ÖZEL AMASYA’DAN SESLENDİ: EGEMENLİĞİ MİLLETTEN ALMAK İSTİYORLAR

AKP’Lİ MÜCAHİT BİRİNCİ’DEN TEPKİ ÇEKEN PAYLAŞIM…

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MUHİTTİN BÖCEK TUTUKLANDI

CHP OPERASYONLARINA ÖZEL’DEN SERT TEPKİ; SANDIĞI KALDIRMANIN PROVASI

ERDOĞAN'DAN İMAMOĞLU VE CHP YORUMU: "BAĞIMSIZ YARGININ KARARLARINI BEKLESİNLER"

LEMAN PROTESTOLARI BÜYÜDÜ: AKADEMİSYEN ASLI AYDEMİR TUTUKLANDI

HÜDA PAR'DAN MECLİS'E CUMA NAMAZI İÇİN İZİN TEKLİFİ

GÖZALTI DALGASI SONRASI CHP MYK ACİL TOPLANDI!

ZEYDAN KARALAR’DAN GÖZALTI SONRASI İLK SÖZLER: “ETKİLİ SİYASETÇİLERİ SUSTURMAK İSTİYORLAR”

CHP'Lİ BELEDİYELERE GENİŞ ÇAPLI OPERASYON: ARALARINDA 3 BELEDİYE BAŞKANI DA VAR

HATAY’DA ORMAN YANGINI KONTROL ALTINA ALINDI

CHP'Lİ KARA’DAN DÖRTYOL’DAKİ YANGINA İLİŞKİN AÇIKLAMA

DÖRTYOL’DA ALEVLER İKİ MAHALLEYE DAYANDI: TAHLİYE ÇAĞRISI YAPILDI

MEZUNİYET TÖRENİNDE DİPLOMASINI YIRTMIŞTI: DORUK DÖRÜCÜ SERBEST BIRAKILDI

CHP KURULTAY DAVASINDA İKİNCİ KEZ "GÖREVSİZLİK" KARARI

NİHAT GENÇ HAYATINI KAYBETTİ

HATAY DÖRTYOL’DA ORMAN YANGINI…

AKP'Lİ ÜYENİN 'TÜRKİYE HUKUK DEVLETİDİR' ÇIKIŞI BELEDİYE MECLİSİNİ GÜLDÜRDÜ

Yükleniyor


ERDOĞAN’DAN EKONOMİ VE SİYASET MESAJI“SAKİN SULARA GEÇİŞ ZAMAN ALACAK”

CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL'E ÇOK KRİTİK ÜÇ İSİMDEN DESTEK

KILIÇDAROĞLU’NA VEKİL DESTEĞİ BEKLENENDEN ÇOK AZ

AHMET DAVUTOĞLU’NDAN DİKKAT ÇEKEN ÇIKIŞ

GELECEK PARTİSİ KONYA MİLLETVEKİLİ EKİCİ, PARTİSİNDEN İSTİFA ETTİ

İMAMOĞLU'NA SERT LAFLAR ETTİKTEN SONRA SÖZÜ DEM'E GETİRDİ

  • Pazartesi 36.6 ° / 20 ° Güneşli
  • Salı 35.2 ° / 19.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 34.4 ° / 19.1 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2