"ŞERİAT" İÇİN KORUMA KANUNU İSTEDİLER...

Bir grup, sosyal medya hesabından yaptığı "şeriat" paylaşımı nedeniyle önce gözaltına alınan ardından da çıkarıldığı mahkemece serbest bırakılan avukat Feyza Altun hakkında Çağlayan Adliyesi’nde suç duyurusunda bulundu.

GÜNDEM 26.02.2024 21:56:00 0

Bir grup, sosyal medya hesabından yaptığı "şeriat" paylaşımı nedeniyle önce gözaltına alınan ardından da çıkarıldığı mahkemece serbest bırakılan avukat Feyza Altun hakkında Çağlayan Adliyesi’nde suç duyurusunda bulundu. Adliye çıkışında açıklama yapan gruba, yoldan geçen bir bir kadın "Türkiye laik kalacak zaten” dedi. Bu sırada grup üyeleri, kadına tepki gösterdi, alandan ayrılmasını istedi, "Türkiye laik midir laiktir. Laik mi kalacaktır? Allah bilir" ifadelerini kullandı. Feyza Altun, "Şeriat dediğiniz şey sokaklarda kadın taşlayan Taliban aklıdır benim için" sözleriyle suçlamalara yanıt vermişti.

Hayırların Fethi Derneği (HAYFED), KADİMDER ve 73 Selamet Kuşağı Akıncıları üyesi bir grup, sosyal medya hesabından şeriat paylaşımı nedeniyle avukat Feyza Altun hakkında Çağlayan Adliyesi’ne giderek suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusunun ardından grup, adliye önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Grup adına açıklama yapan HAYFED Derneği yöneticisi Nusret Oktar, Feyza Altun'un yeniden yargılanmasını isteyerek, “Feyza Altun yalnız değildir diye algı yapıyorlar, hastag açıyorlar. Türkiye laiktir laik kalacak diyorlar. Peki mevzu bu değil ki" dedi.

AÇIKLAMA SIRASINDA TEPKİ

Bu sırada yoldan geçen bir bir kadın "Türkiye laik kalacak zaten” dedi. Bu sırada grup üyeleri, kadına tepki gösterdi, kadının alandan ayrılmasını istedi.

“TÜRKİYE LAİK Mİ KALACAK ALLAH BİLİR”

Açıklamasına devam eden Oktar şöyle konuştu:

“Feyza Altun sizin şeriatınıza bilmem ne diyor. Biz onun için buradayız. Türkiye laik midir, laiktir. Laik mi kalacaktır? Allah bilir. Bu ülke yüzlerce sene şeriatla yönetildi ardından da laiklikle yönetiliyor. Yarına kimin çıkacağı belli değilken sen ebedi olarak laik kalacak niye dayanarak dersin”

“DİNİ DEĞERLER İÇİN KORUMA KANUNU GETİRİLSİN”

Meclisten dini değerler için koruma kanununun geçirilmesini isteyen Oktar, “Yüzde 99 Müslüman denen ülkede Allah’a, kitaba, Resulullah’a küfür edince bizim buraya gelip dava açmamız mı lazım? Nasıl Atatürk’ü koruma kanunu varsa, nasıl cumhurbaşkanlığına küfür ediliyor o küfürü eden hapse atılıyorsa biz Allah’a koruma kanunu, Resulullah için de koruma kanunu, dinlerimiz, değerlerimiz için de koruma kanunu çıkartılsın istiyoruz. Bu kadın bizim dinimize, kitabımıza sövmüştür. Biz işlem istiyoruz, sonuç istiyoruz. Bu konuda meclisten kanun çıksın istiyoruz. Allah’a, kitaba ve dini değerlere Hristiyan olsun, Yahudi olsun kimin inancı olursa olsun onlara küfür etmek, hakaret etmek dinen yasak olsun.” dedi.

NE OLMUŞTU?

Sosyal medya hesabından yaptığı şeriat paylaşımı nedeniyle Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme" suçundan soruşturma başlatılan avukat Feyza Altun tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edilmiş, hakimlikte işlemlerinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

"ŞERİAT KADIN TAŞLAYAN TALİBAN AKLIDIR BENİM İÇİN"

Feyza Altun da gözaltına alındığı saatlerde, kimseyi rencide etmeyi düşünmediğini vurgulamış, "Bugüne kadar hiçbir inançla ilgili en ufak rencide edici şey yazmadım yazmam da. Kimsenin dini inancı, hangi din olursa olsun onu yaşama biçimi beni ilgilendirmez. Şeriat dediğiniz şey sokaklarda kadın taşlayan Taliban aklıdır benim için. Bu bağlamda sözümün de arkasındayım. Bu ülkede de o rejim uygulanmayacak. Bu ülkede modern laik hukuk kuralları geçerlidir. Şeriat istemek anayasal düzeni tehdittir ve suçtur" demişti. 

Haber Kaynak : ANKA HABER
Anahtar Kelimeler: "ŞERİAT" KORUMA KANUNU İSTEDİLER...
  • BIST 100

    10892,95%-1,71
  • DOLAR

    41,68% 0,20
  • EURO

    48,96% 0,22
  • GRAM ALTIN

    5208,87% 1,00
  • Ç. ALTIN

    8581,54% 0,73

CHP İSTANBUL’DA SANDIK YENİDEN: 39. OLAĞAN İL KONGRESİ 19 EKİM’DE”

SAHTE SİTELER VE DOLANDIRICILAR İŞ BAŞINDA: TOKİ’DEN RESMİ AÇIKLAMA

İSG’YE DEĞER KATAN OYAK ÇİMENTO’YA ÇEİS’TEN ÜÇ ÖDÜL BİRDEN

OYAK ÇİMENTO’NUN 7 FABRİKASI İŞ GÜVENLİĞİNDE EN İYİ OLMA HEDEFİ İÇİN YARIŞTI

İNCE’DEN BABACAN’A:MİLLET UNUTMUYOR, HESAP GÜNÜ YAKLAŞIYOR!

MANAVGAT BELEDİYE BAŞKANI İSTİFA ETTİ!

ÇOK TARTIŞILAN O FOTOĞRAFIN ARDINDAN DEM'Lİ EŞ BAŞKANLARDAN AYNI ANDA SELAHATTİN DEMİRTAŞ PAYLAŞIMI!

FATİH ALTAYLI’NIN TUTUKLULUĞUNA DEVAM KARARI

CHP’DE BİTMEYEN KOLTUK AŞKI: FOSİLLER, EMEKSİZLER VE GERÇEK DEĞİŞİM

HASTANE ODASINDA TUTUKLAMA KRİZİ: AYŞE BARIM İÇİN 24 SAATLİK ERTELEME

İTİRAFÇI OLARAK SERBEST KALDI: AZİZ İHSAN AKTAŞ’IN TÜM MALVARLIĞINA EL KONULDU

27. AĞIR CEZA İTİRAZI KABUL ETTİ: BARIM İÇİN YENİDEN TUTUKLAMA

RADAR TUZAĞI İDDİALARINA YANIT: YERLİKAYA AMACIMIZ CAN KURTARMAK…

AYŞE BARIM'IN TAHLİYESİNE İTİRAZ

ULUSLARARASI KRİZ: İSRAİL, GAZZE’YE YARDIM FİLO’SUNA SALDIRDI – 201 AKTİVİST GÖZALTINDA

GÖKÇEK’İN AUDİ SALTANATI: BELEDİYE PARASIYLA LÜKS ARAÇ KEYFİ!

RESMİ GAZETE KARARIYLA YAPTIRIM: İRANLI İSİMLER VE KURULUŞLARIN MAL VARLIKLARI DONDURULDU

GAZZE'DE GÖREV YAPAN TRT MUHABİRİ İSRAİL SALDIRISINDA HAYATINI KAYBETTİ

“ERDOĞAN-TRUMP GÖRÜŞMESİNİ ELEŞTİRDİ, NTV KAPIYI GÖSTERDİ”

KÜÇÜKÇEKMECE’DE ON BİNLER: İMAMOĞLU’NA ÖZGÜRLÜK, TÜRKİYE’YE ADALET!

CHP İSKENDERUN İLÇE BAŞKANLIĞI: BABALARININ ÇİFTLİĞİ GİBİ YÖNETİLİYOR!

CHP, TİP VE EMEP PROTESTOYLA AÇILIŞTA YOKTU: ERDOĞAN’DAN “MEŞRUİYET” VURGUSU

NEPAL'DE 2 YAŞINDAKİ ÇOCUK TANRIÇA SEÇİLDİ! AİLESİNDEN ALINIP TAPINAĞA YERLEŞTİRİLDİ

“TANIK HATIRLAMADI, MAHKEME TAHLİYE ETTİ: 248 GÜN SONRA BARIM’A ÖZGÜRLÜK”

GEZİ DAVASINDA AYŞE BARIM’A TANIK SANATÇILAR: “YÖNLENDİRMEDİ!”

BÜLENT ARINÇ'TAN 'İMAMOĞLU TUTUKSUZ YARGILANSIN' ÇIKIŞI: NEDEN SİLİVRİ'YE GİTMEDİĞİNİ DE AÇIKLADI

İSRAİL’İN YENİ SAVAŞ SUÇU GİRİŞİMİ: SUMUD FİLOSU ABLUKA ALTINDA

20 YIL ÜLKEYİ YÖNETEN JOSEPH KABİLA, SAVAŞ SUÇLARINDAN İDAMA MAHKÛM EDİLDİ

YENİ ŞAFAK’IN MANŞETİNDE EKONOMİ KRİZİ: HEDEFTE BAKANLIK VE MERKEZ BANKASI

GEZİ DAVASINDA KRİTİK GÜN: AYŞE BARIM VE ÜNLÜ TANIKLAR MAHKEMEDE

Yükleniyor


CHP İSTANBUL’DA SANDIK YENİDEN: 39. OLAĞAN İL KONGRESİ 19 EKİM’DE”

SAHTE SİTELER VE DOLANDIRICILAR İŞ BAŞINDA: TOKİ’DEN RESMİ AÇIKLAMA

İSG’YE DEĞER KATAN OYAK ÇİMENTO’YA ÇEİS’TEN ÜÇ ÖDÜL BİRDEN

OYAK ÇİMENTO’NUN 7 FABRİKASI İŞ GÜVENLİĞİNDE EN İYİ OLMA HEDEFİ İÇİN YARIŞTI

İNCE’DEN BABACAN’A:MİLLET UNUTMUYOR, HESAP GÜNÜ YAKLAŞIYOR!

MANAVGAT BELEDİYE BAŞKANI İSTİFA ETTİ!

ÇOK TARTIŞILAN O FOTOĞRAFIN ARDINDAN DEM'Lİ EŞ BAŞKANLARDAN AYNI ANDA SELAHATTİN DEMİRTAŞ PAYLAŞIMI!

  • Cuma 28.2 ° / 16.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 33.4 ° / 17.2 ° Güneşli
  • Pazar 29.6 ° / 16.4 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 7 7 0 0 17 21
2.FENERBAHÇE A.Ş. 7 4 0 3 7 15
3.TRABZONSPOR A.Ş. 7 4 1 2 3 14
4.GÖZTEPE A.Ş. 7 3 0 4 8 13
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 6 4 2 0 3 12
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 7 3 1 3 2 12
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 7 3 2 2 -2 11
8.TÜMOSAN KONYASPOR 6 3 2 1 4 10
9.HESAP.COM ANTALYASPOR 7 3 3 1 -1 10
10.CORENDON ALANYASPOR 7 2 2 3 1 9
11.KASIMPAŞA A.Ş. 7 2 3 2 -1 8
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 6 1 2 3 0 6
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 6 1 3 2 -5 5
14.İKAS EYÜPSPOR 7 1 4 2 -6 5
15.ZECORNER KAYSERİSPOR 7 0 2 5 -8 5
16.GENÇLERBİRLİĞİ 7 1 5 1 -5 4
17.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 7 1 6 0 -9 3
18.KOCAELİSPOR 7 0 5 2 -8 2