SAMANDAĞ BELEDİYESİ'NDE TOPLU SÖZLEŞME SEVİNCİ

Samandağ Belediyesi ile Disk Genel İş Sendikası arasında imzalanan toplu iş sözleşmesiyle karar bağlanan yüzde 65’lik zammı duyan belediye personeli davullar eşliğinde belediye binasında toplandı.

Hatay 9.09.2022 19:39:00 0
SAMANDAĞ BELEDİYESİ

Samandağ Belediyesi ile Disk Genel İş Sendikası arasında imzalanan toplu iş sözleşmesiyle karar bağlanan yüzde 65’lik zammı duyan belediye personeli davullar eşliğinde belediye binasında toplandı.

Samandağ Belediyesi personeli, imzalanan toplu iş sözleşmesinin ardından “En Büyük Başkan Bizim Başkan” sloganları ile davullar eşliğinde belediye önünde toplandı.

İmzalanan sözleşme ile Samandağ Belediyesi’nde en düşük ücret alan personelin maaşı yaklaşık 7.500 TL olarak belirlendi.

Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz, belediye personeline hitaben yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Yeni imzaladığımız sözleşme hem sizlere, hem bizlere, hem belediyemize ve ilçemize hayırlı uğurlu olsun. Görüşmelerin çetin geçtiği bir sözleşme oldu. Türkiye’deki ekonomik koşullar, belediyenin ekonomik durumu ve siz değerli belediye personellerimizin durumunu da dikkate alarak doğru olan ne ise onu yapmaya çalıştık.

3 yıldız sizlere zamanında maaşınızı ödemek için ikramiyelerinizi ve diğer haklarınızı ödemek için yoğun bir çaba sarf ettik. Allah’a şükür bu üç yılı kazasız belasız geçirdik. Önümüzde yaklaşık olarak 20 aylık bir süre var. Geri kalan süreyi de aynı şekilde maaşlarınızı ve haklarınızı zamanında vermek suretiyle tamamlamak istiyoruz. Şunu bilmenizi istiyorum; belediyenin bütün imkanlarını seferbere ettik. Ekonomik koşullar ağırlaşıyor, yaşam koşulları ağırlaşıyor, sizler Samandağ’a mutluluk taşıyorsunuz. Gerçek emekçi olan sizlersiniz, onun için belediyenin bütün imkanlarını sizin için seferber ediyoruz.

“BEDEL ÖDEYEN, ALIN TERİ DÖKEN ARKADAŞLARIMIZIN HER ZAMAN BAŞIMIZIN ÜSTÜNDE YERİ VAR”

Gelir gelmez birkaç kendinden menkul arkadaş bizleri işçi düşmanı göstermeye çalıştı. Biz sadece şuna karşı olduğumuzu söyledik; oturarak, emek harcamadan, bedel ödemeden, hak etmeden kimsenin maaş almasını istemedik. Bizim mücadelemiz sadece ona yönelikti. Sizin gibi çalışan, bedel ödeyen, alın teri döken arkadaşlarımızın her zaman başımızın üstünde yeri vardır.

Bir Belediye Başkanı öncelikle kendi çalışanına sahip çıkacak. Bu memleket için bedel ödemeye, alın teri dökmeye hazır olan sizin gibi insanlara sahip çıkacağız. Belediye Başkanının birinci görevi budur. Eğer Belediye Başkanı bu memleketin yükünü sırtlayan,  sırtında taşıyan sizin gibi emekçilere hakkını vermezse burada hizmet üretemeyiz. Onun için sizden istirhamım bu ilçe için, bu memleketi güzelleştirmek için, bu memleketin sorunlarını çözmek için var gücünüzle, bütün eforunuzu sarf etmek suretiyle katkı sunmaya devam edin. Bugüne kadar yaptığımız çalışmalardan ben çok memnunum.

“BUNDAN SONRA DA MAAŞLARINIZI DÜZENLİ BİR ŞEKİLDE ÖDEMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Bundan sonraki süreç kritik bir süreç. Çünkü üzülerek söylüyorum ki maliyetler arttı. Bütün personellerimize, enflasyona ezdirmeme adına, belediyenin imkanlarının da üstünde bir zam yapmaya çalıştık. Gelen para hemen hemen aynı, 3 yıl önce bizim istihkakımız ne ise şu anda sadece yüzde 20’lik , yüzde 30’luk bir artış var, ama emtia fiyatlarında %300’e varan zamlar var. Elektrikten mazota, çimentoda, betonda, demirde yüzde 250’ye varan zamlar yapıldı. Personele 2 – 3 defa zam yaptık. Ama bizim istihkakımıza bunun çok altında bir artış yapıldı. Bizim bundan sonraki hedefimiz, 3 yılda maaşlarınızı nasıl düzenli bir şekilde ödediysek, bundan sonra da bu şekilde ödemeye devam etmek. Ama şunu bilmenizi istiyorum ki, çok zorlanıyoruz.

Belediyede biz bu imkanları nasıl sunduk biliyor musunuz? Tasarruf yaparak. Tasarruf yapıyoruz, bütçeyi denetim altında tutuyoruz, israftan kaçınıyoruz, Samandağ’ın temel sorunlarına kalıcı çözümler üretmeye çalışıyoruz. Çok önemli bir aşamaya getirdik. Kim ne derse desin, Samandağ’ın çehresi yavaş yavaş değişiyor. Bu sizin sayenizde gerçekleşiyor. Bunu personellerimiz ile dayanışma içerisinde yapıyoruz.

En büyük sizlersiniz. Bu yük sizin sırtınızda, bu ilçenin bütün sorumluluğunu, sizler üstlenmişsiniz. Sizler olmasanız biz şu anda yaptıklarımızın hiçbirini yapamazdık. Evet tabi ki Belediye Başkanı önemlidir, yönetim önemlidir… Biz meclis üyesi arkadaşlarımız ile beraber dayanışma içerisinde, sizlerle de el ele omuz omuza bu memleketi daha, güzel daha yaşanabilir bir ilçe haline getirmenin çabası içindeyiz ve 3 yılımız çok başarılı geçti. Bu geri kalan süreyi de aynı inançla, aynı birlik ve beraberlik duygusu içerisinde inşallah tamamlayacağız ve ilçemizi de hak ettiği noktaya beraber taşıyacağız.

“YENİ MAAŞINIZ ANANIZIN AK SÜTÜ KADAR HELAL OLSUN”

Tekrardan bu imzalamış olduğumuz sözleşme, sizlere vermiş olduğumuz yeni maaşınız ananızın ak sütü kadar helal olsun. Son kuruşuna kadar hak ediyorsunuz.

Sendikada yer alan arkadaşlara da teşekkür ediyoruz. Kendileri de haklı olarak sendikaya üye olan personellerimizin hakkını koruma mücadelesi verdiler. Ancak biz, Sendika olmasa dahi personelimizi enflasyona ezdirmeme adına ama belediyemizin imkanları çerçevesinde işçilerimizin hakkını verme taraftarıyız. Sözleşmemiz hayırlı uğurlu olsun."

 

 

Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    16165,75%1,32
  • DOLAR

    44,20% 0,08
  • EURO

    50,92% 0,12
  • GRAM ALTIN

    7133,92% 0,35
  • Ç. ALTIN

    11567,55% 0,27

“MİLYONLUK TAPULAR ORTAYA SAÇILDI! ÖZEL: ‘MİLLETİN VİCDANINA BIRAKIYORUM’”

İBB DOSYASINDA KRİTİK GELİŞME: MAHİR POLAT’A EV HAPSİ KALDIRILDI

GAZİANTEP’TE SU TARİFESİ TARTIŞMASI BÜYÜYOR: “12 M³ SINIRIYLA GİZLİ ZAM MI YAPILIYOR?”

KREŞ TARTIŞMASI SİYASETİ GERDİ: TEKİN’DEN ÖZEL’E AĞIR YANIT

HALKBANK DAVASI KAPANDI, HAKAN ATİLLA KONUŞTU: “HAKKIMI HELAL ETMİYORUM”

YAVUZYILMAZ’DAN ‘EŞEL MOBİL’ UYARISI: MOTORİNE SERİ ZAMLAR GELMEK ÜZERE

SİLİVRİ’DE GERİLİMLİ DAVA SÜRÜYOR: İMAMOĞLU’NUN YARGILANDIĞI DOSYADA İKİNCİ HAFTA BAŞLADI

HATAY-ADANA-OSMANİYE HATTINDA ÖZELLEŞTİRME ALARMI: YÜZDE 650 ZAM İDDİASI

SIRMA HALI KONUŞMASI SONRASI OPERASYON: SENDİKA BAŞKANI TÜRKMEN GÖZALTINA ALINDI

HAVA SAHASINDA İRAN VETOSU: İSVİÇRE FEDERAL KONSEYİ ABD’NİN ASKERİ TALEPLERİNİ GERİ ÇEVİRDİ

İMAMOĞLU’NDAN ERDOĞAN’A AÇIK ÇAĞRI: “İSTANBUL’DA DA TÜRKİYE’DE DE YARIŞALIM”

MARKA YATIRIM HOLDİNG’E OPERASYON: BAŞKAN MİNE TOZLU BİÇER GÖZALTINDA

NETANYAHU’NUN ÖLDÜĞÜ İDDİASI ORTALIĞI KARIŞTIRDI! İSRAİL VE İRAN'DAN AÇIKLAMA

ÖĞRENCİLERE ARAPÇA İSTİKLAL MARŞI VERİLDİ! KAYMAKAMIN HEDİYESİ TARTIŞMA YARATTI

MMK’DA TİS KRİZİ BÜYÜYOR: İŞÇİLER YÜRÜYÜŞ EYLEMİ BAŞLATTI

İSKENDERUN’DA AİLE İÇİ TARTIŞMA ÖLÜMLE BİTTİ:EŞİNİ ÖLDÜREN KADIN TUTUKLANDI

ATAKAŞ’TAN EKONOMİK SAVAŞIN ORTASINDA EZBER BOZAN DURUŞ: "TEK BİR ÇALIŞANIMIZI BİLE İŞTEN ÇIKARMADIK!

YARGI BAĞIMSIZLIĞI İÇİN TARİHİ KARAR: DANIŞTAY, AKIN GÜRLEK DAVASINI ESASTAN İNCELEYECEK!

MEYDANLAR ADALET ARIYOR: ÖZGÜR ÖZEL’DEN "UTANMAZ ADAMLAR" ÇIKIŞI VE İMAMOĞLU’NDAN TARİHİ MESAJ!

50 BİN LİRAYA SATILMIŞ: ŞAMPİYON AT SMART LATCH’İN KAVURMA YAPILDIĞI SKANDALDA YENİ DETAYLAR ORTAYA ÇIKTI

AZİZ İHSAN AKTAŞ’IN AÇTIĞI DAVADA AKPOLAT BERAAT ETTİ, İTİRAFÇIYA REKOR CEZA

VATANDAŞIN SIFIRI TÜKENDİ: EŞEL MOBİL BİTTİ, ZAM YAĞMURU ŞİMDİ BAŞLIYOR!

GÖKÇEK’TEN TARTIŞMA YARATAN AÇIKLAMA: “BU DÖNEMİN CİHADI CHP İLE BOĞUŞMAK”

TÜRKİYE’YE YÖNELEN FÜZELER FARKLI PATERN GÖSTERDİ

ÖĞRENCİLER İÇİN TATİL ZAMANI: OKULLARDA İKİNCİ ARA TATİL BAŞLADI

TARİHİN HOCASI İLBER ORTAYLI HAYATINI KAYBETTİ

SON ANKETTE DİKKAT ÇEKEN TABLO: ERDOĞAN ÜÇ SENARYODA DA KAYBEDİYOR

TCMB ANKETİ EKONOMİNİN YÖNÜNÜ GÖSTERDİ: ENFLASYON ARTIYOR, DOLAR YÜKSEK KALACAK

İSTİKLAL MARŞI’NI ARAPÇA OKUTTULAR: KARAMAN’DAKİ TÖREN TARTIŞMA YARATTI

“İŞTE BENİM STİLİM” YARIŞMACISI AYŞEGÜL ERASLAN EVİNDE ÖLÜ BULUNDU

Yükleniyor

loading

Hatay SINIRINDA GERİLİM: FÜZE PARÇALARI DÖRTYOL’A İSABET ETTİ

HATAY ÜZERİNDEN PROVOKASYON:ÖNTÜRK’TEN SERT YANIT

ALACAK TARTIŞMASI CİNAYETE DÖNDÜ! REYHANLI’DA 20 YAŞINDAKİ GENÇ ÖLDÜ

HATAY’A 80 MİLYARLIK YATIRIM! DEMİRYOLU, OTOYOL VE DEV YATIRIMLAR GELİYOR

HATAY’DA İFTAR VAKTİ KANLI SALDIRI! ÖLÜRKEN KATİLİN ADINI SÖYLEDİ

HATAYLI AYŞE NAZ ABD’DE TARİH YAZDI: DÜNYA BİRİNCİSİ OLARAK TÜRK BAYRAĞINI DALGALANDIRDI

VALİ MASATLI: SÜRECİ TİTİZLİKLE TAKİP EDİYORUZ

  • Salı 17.4 ° / 8.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 19.4 ° / 7.5 ° Güneşli
  • Perşembe 13.6 ° / 10.2 ° Şiddetli yağmurlu

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 26 20 2 4 44 64
2.FENERBAHÇE A.Ş. 26 16 1 9 30 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 26 17 3 6 23 57
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 26 14 5 7 17 49
5.GÖZTEPE A.Ş. 26 11 5 10 10 43
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 26 12 8 6 14 42
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 26 8 7 11 -2 35
8.KOCAELİSPOR 26 9 11 6 -4 33
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 26 8 9 9 -7 33
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 26 7 10 9 -4 30
11.CORENDON ALANYASPOR 26 5 8 13 -4 28
12.TÜMOSAN KONYASPOR 26 6 11 9 -9 27
13.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 26 6 13 7 -8 25
14.KASIMPAŞA A.Ş. 26 5 12 9 -14 24
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 26 6 14 6 -18 24
16.İKAS EYÜPSPOR 26 5 14 7 -18 22
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 26 3 12 11 -28 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 26 4 17 5 -22 17