ÖZGÜR ÖZEL’DEN YAŞAR GÜLER’E SERT TEPKİ!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in Tuzla Piyade Okulu’nda düzenlenen 10 Kasım törenlerinde bazı teğmenlerin yakasına Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğraf takmaması ile ilgili...

GÜNDEM 19.12.2023 11:52:00 0
ÖZGÜR ÖZEL’DEN YAŞAR GÜLER’E SERT TEPKİ!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in Tuzla Piyade Okulu’nda düzenlenen 10 Kasım törenlerinde bazı teğmenlerin yakasına Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğraf takmaması ile ilgili “Bir tane öğrenci subayımız, ‘toplu iğnem yok onun için takamadım’ gibi bir gerekçe ortaya sürüyor” açıklamasına tepki gösterdi. Özel, “Atatürk fotoğrafından rahatsızlık duyanlara yine yüz vermeye, yine onları bir şekilde şımartmaya, yine onları pohpohlamaya başladınız. Buna izin vermeyeceğiz. Bu meseleyi çok yakından takip ediyorum. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, yapmış olduğu görevlerden, üstlendiği görevden, kendisine bağlı olan kuvvetlerden dolayı sakındığımız, saygı duyduğumuz birisinin bunu yapmasına tahammülümüz yoktur. Ya aklını başına alacak ya da biz onun aklını başına getireceğiz” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bugün; sosyal medya hesabında “Siz 15 Temmuz'dan hiç mi ders almadınız?” notuyla, video açıklama paylaştı.

Özel, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in, Tuzla Piyade Okulu’nda 10 Kasım törenlerinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün resmini takmayı reddedenler hakkındaki, “Bir tane öğrenci subayımız, yakasına takması gereken fotoğrafı takmıyor ve ‘toplu iğnem yok onun için takamadım’ gibi bir gerekçe ortaya sürüyor” açıklamasına tepki gösterdi.

“ONLARIN AVUKATLIĞINI YAPMAK SİZE Mİ DÜŞTÜ?”

Özel, açıklamasında şunları söyledi:

“10 Kasım günü Tuzla Piyade Okulu’nda, yaşananları dikkatle takip ediyorum. O gün yakalarına Atatürk rozeti takmayı reddeden üç teğmen ve bu üç teğmene itiraz eden dört tane arkadaşının yaşadıkları gündeme gelmişti. Bir soruşturma açıldığını duymuştum ve meseleyi o günden beri yakından takip ediyorum. Öğrendim ki, yedisi birden; amirleri ile birlikte açığa alınmışlar. Üç teğmenin, yakalarına Atatürk’ün rozetini takmayı reddedenlerin mazeretini beyan etmek, alenileştirmek ve savunmak da Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’e düşmüş. Diyor ki ‘Yakalarına takmaları gereken resmi…’ Ne resmi? Niye söylemiyorsun, Atatürk resmi diye de sadece ‘resmi’ diyorsun. ‘Toplu iğne olmadığı için takmayan’ savunmasını yapmak onların avukatlığını yapmak size mi düştü?

“TOPLU İĞNENİN YOKLUĞUNDAN OLSA, ONU HERKES BİLİR”

‘Ve onları itiraz edenleri de…’ Onlara itiraz eden dört teğmen, Atatürk’ün ocağında, Atatürk’ün resmini yakasını takmayan tarikatçılara itiraz ediyor. Öyle toplu iğnenin yokluğundan olsa onu herkes bilir ve o ihtiyaç hemen giderilir. Onların ne niyette oldukları, niye takmadıkları ve esas olarak neyi amaçladıklarını elbette biliyorlar.

İşin daha pis kokan tarafı da ne biliyor musunuz? Bu açıklamadan 4-5 gün önce Yeni Şafak Gazetesi, ‘teğmenler cuntası’ diye haber yaparak, yakalarına Atatürk resmi takmayanları değil de onlara tepki gösterenleri ‘cunta’ diye yaftalayarak, FETÖ taktiklerine başvurmuş ve bugün ortaya çıkacak olan bu haberlerin psikolojik altyapısını hazırlamıştı.

“SİZ ,15 TEMMUZ’DAN HİÇ Mİ DERS ALMADINIZ?”

Tam da sorun burada işte. Siz bu tarikatlara, bu cemaatlere Atatürk’ün ordusunu açarsanız, onların orada yerleşmesine, onların orada yapılanmasına izin verirseniz, günü geldiğinde bunlar, Atatürk’ün resmini takmayacak hadsizliği gösterirler.

Siz ,15 Temmuz’dan hiç mi ders almadınız? 15 Temmuz’da Atatürk’ün resmini savunanlar değil Atatürk’ün resmini takmak istemeyenler, Atatürk’e husumet duyanlar, Atatürk’ten nefret edenler darbeye kalkıştı. Sonra ne oldu? Hepimiz apar topar Atatürk resimlerine sarıldınız. İktidar partisi bile hiç asmadığı resmi balkonlarından sallandırmaya başladı.

Şimdi Atatürk fotoğrafından rahatsızlık duyanlara yine yüz vermeye, yine onları bir şekilde şımartmaya, yine onları pohpohlamaya başladınız. Buna izin vermeyeceğiz. Bu meseleyi çok yakından takip ediyorum. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, yapmış olduğu görevlerden, üstlendiği görevden, kendisine bağlı olan kuvvetlerden dolayı sakındığımız, saygı duyduğumuz birisinin bunu yapmasına tahammülümüz yoktur. Ya aklını başına alacak ya da biz onun aklını başına getireceğiz.”

Haber Kaynak : ANKA HABER
Anahtar Kelimeler: ÖZGÜR YAŞAR GÜLER’ TEPKİ!
  • BIST 100

    9396,02%1,4
  • DOLAR

    38,00% 0,22
  • EURO

    43,19% 0,09
  • GRAM ALTIN

    4069,83% 0,20
  • Ç. ALTIN

    6569,86% 0,00

RASİM OZAN KÜTAHYALI, ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST BIRAKILDI

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, ALİ KOÇ İLE GÖRÜŞTÜ

HBB ESKİ BAŞKANI SAVAŞ 21. KURULTAYI HAKKINDA DA DAVA AÇMAYA HAZIRLANIYOR

İMAMOĞLU "YARINDAN TEZİ YOK" DİYEREK AÇIKLADI!

DEVLET BAHÇELİ: CHP’YE KAYYUM HEM DOĞRU DEĞİL HEM DE MÜMKÜN DEĞİLDİR

İMAMOĞLU: YANLIŞIN BEDELİ 50 MİLYAR DOLAR OLDU

MERKEZ BANKASI FAİZİ YENİDEN YÜKSELTTİ

SELÇUK KOZAĞAÇLI YENİDEN GÖZALTINA ALINDI

SIRRI SÜREYYA ÖNDER’İN SAĞLIĞIYLA İLGİLİ SON DURUM: TEDAVİYE İYİ YANIT VERİYOR

RASİM OZAN KÜTAHYALI HAKKINDA GÖZALTI KARARI

ERDOĞAN İMZALADI: BAZI FAKÜLTELERİN ADI DEĞİŞTİ, YENİ FAKÜLTELER KURULDU

BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ SORUŞTURMASINDA YENİ DALGA: 12 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

ÖZGÜR ÖZEL: TÜRKİYE'NİN BÜTÜN DEMOKRATLARI OTOKRATA KARŞI MÜCADELE EDİYOR

ERZİN'DE KAYIP KİŞİNİN CANSIZ BEDENİ BULUNDU

HATAY'DA FECİ KAZA... BİR ÖLÜ BİR YARALI

AVUKAT SELÇUK KOZAĞAÇLI TAHLİYE EDİLDİ

TÜRKİYE BU 'YASAK AŞK'I KONUŞUYOR... TUTUKLANDILAR

ARMAĞAN ÇAĞLAYAN 'SIRRI SÜREYYA ÖNDER' YORUMLARINA İSYAN ETTİ!

TARKAN'IN ANNESİ NEŞE TEVETOĞLU HAYATINI KAYBETTİ

AYM'NİN CAN ATALAY KARARI TBMM GENEL KURULU'NDA OKUTULDU

SIRRI SÜREYYA ÖNDER, AORT DAMARI YIRTILMASI NEDENİYLE AMELİYATA ALINDI

MARAŞ'TA 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

BENZİNE ZAM GELİYOR

ERDOĞAN: BİZ TÜRKİYE'NİN İTİBARINI KÜRESEL ÖLÇEKTE ARTIRMAYA ÇALIŞIYORUZ…

İSTANBUL VALİSİ GÜL EYLEM YAPAN ÖĞRENCİLERİ UYARDI

TÜRKİYE'NİN KONUŞTUĞU YASAK AŞK SKANDALINDA KAYINVALİDE VE DAMAT CANLI YAYINDA GÖZALTINA ALINDI

3 İL İÇİN KRİTİK UYARI: 15 KATLI BİNALAR VAR VE ZEMİN SIKINTILI

MAHFİ EĞİLMEZ'DEN "FAİZ SEBEP ENFLASYON SONUÇ" ELEŞTİRİSİ…

ALMANYA'DA İMAMOĞLU İMZALARINA KONSOLOSLUK EL KOYUP YIRTTI

İMAMOĞLU'NDAN İKTİDARA: MİLLETLE İNATLAŞMAYIN!

Yükleniyor


RASİM OZAN KÜTAHYALI, ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST BIRAKILDI

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, ALİ KOÇ İLE GÖRÜŞTÜ

İMAMOĞLU "YARINDAN TEZİ YOK" DİYEREK AÇIKLADI!

DEVLET BAHÇELİ: CHP’YE KAYYUM HEM DOĞRU DEĞİL HEM DE MÜMKÜN DEĞİLDİR

İMAMOĞLU: YANLIŞIN BEDELİ 50 MİLYAR DOLAR OLDU

SELÇUK KOZAĞAÇLI YENİDEN GÖZALTINA ALINDI

SIRRI SÜREYYA ÖNDER’İN SAĞLIĞIYLA İLGİLİ SON DURUM: TEDAVİYE İYİ YANIT VERİYOR

  • Cuma 28.2 ° / 12.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.7 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 25.1 ° / 10.8 ° false

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 29 23 1 5 42 74
2.Fenerbahçe 29 22 2 5 47 71
3.Samsunspor 30 15 9 6 9 51
4.Eyüpspor 30 14 8 8 16 50
5.Beşiktaş 29 13 7 9 12 48
6.İstanbul Başakşehir 29 13 10 6 9 45
7.Gazişehir Gaziantep 29 12 11 6 1 42
8.Antalyaspor 30 11 12 7 -19 40
9.Trabzonspor 29 10 10 9 11 39
10.Göztepe 29 10 10 9 9 39
11.Kasımpaşa 30 9 9 12 -4 39
12.Konyaspor 30 10 13 7 -6 37
13.Kayserispor 29 9 11 9 -11 36
14.Bodrum FK 30 9 14 7 -10 34
15.Rizespor 29 10 15 4 -14 34
16.Sivasspor 30 8 15 7 -10 31
17.Alanyaspor 29 8 14 7 -11 31
18.Hatayspor 29 4 18 7 -24 19
19.Adana Demirspor 29 2 23 4 -47