ÖZGÜR ÖZEL, “EMEKLİDEN 18 KİLO KIYMAYI ÇALAN BU İKTİDARA YAZIKLAR OLSUN”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde düzenlenen mitingde; “31 Mart’ta Uzunköprü’nün emeklisi, çiftçisi, esnafı herkese soruyorum;

GÜNDEM 10.03.2024 21:39:00 0
ÖZGÜR ÖZEL, “EMEKLİDEN 18 KİLO KIYMAYI ÇALAN BU İKTİDARA YAZIKLAR OLSUN”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde düzenlenen mitingde; “31 Mart’ta Uzunköprü’nün emeklisi, çiftçisi, esnafı herkese soruyorum; parayı beşli çetelere, müteahhitlere bulup emekliye ver deyince yok diyen Tayyip Erdoğan’a oy var mı? Tayyip Bey, madem emekliye para yok, madem pirinç üreticisine para yok, ayçiçek üreticisine, buğday üreticisine para yok; 31 Mart’ta da sana oy moy yok” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde miting düzenledi. İlçede belediye başkanı olan ve partisinin yeniden aday gösterdiği Özlem Becan’a oy isteyen Özel, özetle şöyle konuştu:

“Burası pirinçten geçinen bir yer ama geçen sene sizin ürettiğiniz pirinci almak yerine yurt dışından tam 500 bin ton pirinç ithal ettiler. Bu 500 bin ton ithalat, cumhuriyet tarihinin rekorudur. Oradan 500 bin ton ithal edince pirincin fiyatı da piyasası da bu hâle geldi. Kendi pirincini almayan, Uzunköprü’nün pirincine sahip çıkmayan, Edirne’nin pirincine sahip çıkmayan, yurt dışından rekor ithalat yapanlara hakkımızı helal etmiyoruz. Yazıklar olsun. Uzunköprü’de emekli çok. Emekliler Recep Tayyip Erdoğan ilk geldiğinde emekli maaşı bir buçuk asgari ücretti. Şimdi 0,6, asgari ücretin yüzde 60’ı. Yani eski hesap olsa, Tayyip Bey’in geldiği gün, Bülent Ecevit’in bıraktığı gün olsa bugün en düşük emekli maaşı 26 bin lira olacak ama 10 bin lira. Geçen sene 7 bin 500’dü. Enflasyon, resmi rakama göre, TÜİK ne demek, Tayyip’i üzmeyen istatistik kurumu, TÜİK’e göre yüzde 68. Gerçekte yüzde 120, emekliye zam yüzde 33. ‘Emekliyi ezdirmeyeceğim’ diyordu, emekliyi perişan etti.

“EMEKLİDEN 18 KİLO KIYMAYI ÇALAN BU İKTİDARA YAZIKLAR OLSUN”

Tayyip Bey geldiğinde ‘4 bin lira fazla alıyordum askeri ücretten’ diyor Muammer amca, en düşük emekli maaşını çekip kuyumcuya gittiğinde 8 çeyrek altın alıyordu. Şimdi gittiğinde 2,5 çeyrek altın alıyor en düşük emekli maaşı. Tayyip Bey geldiğinden bugüne Muammer amcanın cebinden her ay 5,5 çeyrek altın düşüyor. Ya bir çeyrek altın kaybetsen bütün Uzunköprü’yü gezersin, nerede kaybettim bunu diye. Tayyip Erdoğan başa geldiğinde 5,5 çeyrek altın kaybediyoruz; bir sefer değil her ay. Bu yüzden bu işe bir dur demek lazım. Emekli ikramiyesi, ilk verildiğinde bin liraydı. ‘Az, bir maaş ver’ dedik. Bunu biz söyledik, ‘Bir asgari ücret vereceğiz’ dedik. Dinletemedik. Biz de beğenmedik bin lirayı. O gün 24 kilograma dana kıyma alıyordu. Bugün verilen 3 bin liralık emekli ikramiyesi 6 kilo dana kıyma alıyor. 2018’den 2024’e 6 yılda -önümüz Ramazan- emeklinin bayram ikramiyesindeki kaybı 18 kilo kıymadır. Emeklinin dolabından, mutfağından, sofrasından, evladının torununun kursağından 18 kilo dana kıymayı çaldı bu iktidar. Yazıklar olsun.

“AK PARTİ OY ALIRSA ACI REÇETE GELİYOR”

Bu yüzden biz şunu açıkça söylemek durumundayız. 31 Mart bir yerel seçim. Kreşler yapılmış, arıtmalar yapılmış, tesisler yapılmış, hizmetler yapılmış, sizin teveccühünüz sağlanmış ama tüm siyasi partilerdeki emeklilere, çiftçilere, işçilere, yoksullara, esnaflara haber verin; eğer bu seçimde AK Parti oy alırsa, önümüzdeki dönem 1 Nisan’dan sonra kemer sıkma, sıkı para politikası geliyor. Acı reçete, acı ilaç geliyor. Bunun hepsini Tayyip Bey yine beşli çetelere, zengin müteahhitlere, saray müteahhitlerine içirmeyecek. Yine emekliye, işçiye, çiftçiye, memura, esnafa içirecek. Tayyip Bey’e bir sarı kart göstermenin, bir dur demenin zamanıdır. Onun için 31 Mart’ta Uzunköprü’nün emeklisi, çiftçisi, esnafı herkese soruyorum, parayı beşli çetelere, müteahhitlere bulup emekliye ver deyince yok diyen Tayyip Erdoğan’a oy var mı?

“ŞANTAJ YAPARAK İKTİDARLARINI SÜRDÜRMEYE ÇALIŞIYORLAR”

Tayyip Bey, madem emekliye para yok, madem pirinç üreticisine para yok, ayçiçek üreticisine, buğday üreticisine para yok; 31 Mart’ta da sana oy moy yok. Şimdi Tayyip Bey biliyorsunuz, MHP ile birbirine sarıldılar. Yanlarına bir de HÜDA-PAR’lıları aldılar. Eski domuz bağcılar, Hizbullahçılar vardı ya, onların ne kadar avukatı varsa HÜDA-PAR’la. Onların ceza almışlarını affettiler. Kimini belediye başkan adayı yaptılar, kimini milletvekili adayı. Şimdi kadınlara diyorlar ki, ‘Bekar kadınları sahiplendirmek lazım’. Bu kadar kötü insanlar bir araya geldi. Tayyip Bey, Devlet Bey bunları da yanlarına aldılar, bir korku ittifakı kurdular. Korkutarak, tehdit ederek, şantaj yaparak, sindirerek oy toplamaya, iktidarlarını sürdürmeye çalışıyorlar. Hatay’a gidiyorlar, depremzedeye diyor ki, ‘Oy vermezsen bak boynun bükük kaldı. Yine kalır’ deyip şantaj yapıyorlar. Ordu’ya gidip ‘Bize oy vermeyene doğal gaz yok’ diyorlar. Sakarya’ya gidip ‘Hizmet getirmeyiz’ diyorlar.

“KORKU İTTİFAKININ ADI CUMHUR İTTİFAKI”

Bu korku ve tehdit ittifakına karşı daha büyük, güçlü bir ittifaka ihtiyaç var. Biz o ittifakın içindeyiz. Korku ittifakının adı, Cumhur İttifakı; bizim ittifakımızın adı, Türkiye ittifakı. Bu ittifakın içinde aslan sosyal demokratlar var. Geçmişte yakasında veya hâlen yakasında güneş olan, gönlünde, gözünde güneş olan iyi insanlar var. Milliyetçi demokratlar var. Eskiden bunlarla beraber de olsa bunlar gömleği çıkardı, gömleği çıkarmayan, haramdan, yalandan korkan muhafazakar demokratlar da Türkiye ittifakında var. Kürt’üyle, Türk’üyle, Laz’ıyla, Çerkez’iyle, doğusuyla, batısıyla, kuzeyiyle, güneyiyle, Anadolu’suyla, Trakya’sıyla bu güzel memleketin bütün güzel insanları var. Bu korku ittifakının, Cumhur İttifakı’nın rengi yağmur bulutlarının rengi gri, kara bir renk. Korkutmaya, bezdirmeye uğraşıyorlar. Bizim rengimiz, ay yıldızlı al bayraktan, kırmızıyla beyaz. Türkiye ittifakına güveniyoruz. Türkiye ittifakı kazanacak, Türkiye kazanacak.”

Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    10565,74%-0,59
  • DOLAR

    42,17% -0,01
  • EURO

    49,02% -0,28
  • GRAM ALTIN

    5558,99% -1,71
  • Ç. ALTIN

    9196,59% -3,17

ÖZGÜR ÖZEL MUSTAFA ELİTAŞ İLE YAPTIĞI SOHBETİ AKP'YE MANİDAR SÖZLER İLE AÇIKLADI

CBADAYOFİSİ → CBADAYOFİSİ1 → CBADAYOFİSİ11: SANSÜRE KARŞI DİRENİŞ!

6 ŞUBAT DAVASINDA ŞOK TESPİT: AFAD VE YEREL YÖNETİMLER “SORUMLU” İLAN EDİLDİ

ŞULE ÇET DAVASINDA TEPKİ ÇEKEN GELİŞME: BERK AKAND’IN TAHLİYE EDİLDİĞİ ORTAYA ÇIKTI

ŞANLIURFA’DA İNŞAAT ÇÖKTÜ: 2 İŞÇİ ENKAZ ALTINDA CAN VERDİ

TATİL BİTTİ, MARATON BAŞLIYOR: OKULLARDA ZİL YARIN ÇALIYOR

ÇOCUK SAĞLIĞI TEHLİKEDE: TİCARET BAKANLIĞI İKİ MARKAYI KARA LİSTEYE ALDI!

46 ÇOCUĞA İSTİSMARLA GÜNDEME GELMİŞTİ: ENSAR VAKFI'NDAN "OKULLARDA DİN EĞİTİMİ" PROGRAMI

HATİMOĞULLARI: “DEVLETİN ALEVİ’Sİ YAPAMAYACAKSINIZ – BİZİ BİÇİMLENDİREMEZSİNİZ!

“İBB İDDİANAMESİ: ‘ORMAN KANUNU’NA MUHALEFET’LE YARGILIYORLAR, AYNI SUÇU AKP’Lİ BELEDİYELER İŞLEYİNCE SES ÇIKMADI!”

GECE YARISI ZAMMI: AKARYAKIT FİYATLARI BİR KEZ DAHA DEĞİŞTİ

TELE 2 HABER, KAYYUMUN YAYINA SON VERDİĞİ SAATTE ALKIŞLARLA YAYINA BAŞLADI

ERGÜNEŞ FIRTINASI: SEÇİLEMEYEN HSK ÜYESİ, JET HIZLA AKP İLÇE BAŞKANI!

'İSTANBUL İDDİANAMESİ' İNTERNET SİTESİ VE X HESABI ERİŞİME ENGELLENDİ

KIBRIS İÇİN TARİHİ DİPLOMASİ: ALMANYA DEVREYE GİRİYOR

EV SAHİBİ OLMA UMUDU: SOSYAL KONUTTA BAŞVURULAR YAĞIYOR

HATAY’DA YİNE SEL: “HİZMET GELECEK” DENİLDİ, ALTYAPI HÂLÂ YOK

İMAMOĞLU'NUN SOSYAL MEDYA HESABINA İKİNCİ DEFA ERİŞİM ENGELİ GETİRİLDİ

ARINÇ CEZAEVİNDE: “DEMİRTAŞ VE KAVALA BU ÜLKENİN YENİDEN KUCAKLAŞMASINI İSTİYOR”

CHP’Lİ ÜNSAL: KADIN BAŞKAN OLARAK  ZORBALARA İZİN VERMEYECEĞİM!

“ANKARA’DA ELÇİLİK KRİZİ: ESAD ÖDEMEMİŞ, ŞARA ÇÖZÜM ARIYOR!”

“MERKEZ BANKASI ANKETİNDE ALARM: YIL SONU ENFLASYON BEKLENTİSİ YENİDEN YÜKSELDİ!”

“ANKARA’DA YÜREK YAKAN TÖREN: 20 ASKER SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI”

HATAY’DA STRATEJİK HAMLE: HBB MECLİSİ BORÇLANMAYI AÇTI, BEDESTEN’İ KİRAYA VERDİ!

SAVCILIK AÇIKLADI: DÖRT ŞİRKETE DAHA KAYYUM ATANDI

MENZİL’DE SİYASİ FAY HATTI: ERDOĞAN–ARINÇ REKABETİ DERİNLEŞİYOR!

ROJİN’İN ÖLÜMÜNDE SARSICI İDDİA: ATLETİNDE BAŞKA BİR KADININ KANI!

ORTAKÖY’DE ZEHİR ZİNCİRİ: İKİ ÇOCUĞUN ARDINDAN ANNE DE HAYATA TUTUNAMADI!

32 MİLYARLIK AKIŞ DEŞİFRE EDİLDİ: DEV PLATFORM TMSF DENETİMİNDE!

ÖZEL’İN GİZLİ TANIK ÇIKIŞI YARGIYI HAREKETLENDİRDİ: BAŞSAVCILIK YALANLADI!

Yükleniyor


CBADAYOFİSİ → CBADAYOFİSİ1 → CBADAYOFİSİ11: SANSÜRE KARŞI DİRENİŞ!

ŞULE ÇET DAVASINDA TEPKİ ÇEKEN GELİŞME: BERK AKAND’IN TAHLİYE EDİLDİĞİ ORTAYA ÇIKTI

ŞANLIURFA’DA İNŞAAT ÇÖKTÜ: 2 İŞÇİ ENKAZ ALTINDA CAN VERDİ

ÇOCUK SAĞLIĞI TEHLİKEDE: TİCARET BAKANLIĞI İKİ MARKAYI KARA LİSTEYE ALDI!

HATİMOĞULLARI: “DEVLETİN ALEVİ’Sİ YAPAMAYACAKSINIZ – BİZİ BİÇİMLENDİREMEZSİNİZ!

“İBB İDDİANAMESİ: ‘ORMAN KANUNU’NA MUHALEFET’LE YARGILIYORLAR, AYNI SUÇU AKP’Lİ BELEDİYELER İŞLEYİNCE SES ÇIKMADI!”

  • Pazar 17.3 ° / 8 ° false
  • Pazartesi 18.3 ° / 8 ° Güneşli
  • Salı 20.1 ° / 8.6 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 12 9 1 2 19 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 12 8 0 4 15 28
3.TRABZONSPOR A.Ş. 12 7 1 4 10 25
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 12 6 1 5 7 23
5.GÖZTEPE A.Ş. 12 6 2 4 9 22
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 12 6 4 2 5 20
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 12 5 3 4 -3 19
8.CORENDON ALANYASPOR 12 3 3 6 0 15
9.TÜMOSAN KONYASPOR 12 4 6 2 -2 14
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 12 3 4 5 -2 14
11.KOCAELİSPOR 12 4 6 2 -4 14
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 12 3 5 4 2 13
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 12 4 7 1 -10 13
14.GENÇLERBİRLİĞİ 12 3 7 2 -5 11
15.KASIMPAŞA A.Ş. 12 2 6 4 -6 10
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 12 1 5 6 -15 9
17.İKAS EYÜPSPOR 12 2 8 2 -9 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 12 2 9 1 -11 7