ÖZEL;BİR SIFIR ATACAĞIZ, 10 YILDA ALIM GÜCÜNÜZÜ ON KAT ARTIRACAĞIZ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Adana’da “Biz altı sıfır atmayacağız, bir sıfır atacağız. Onlar gibi altı sıfırı hem ekmekten hem de maaştan atmayacağız.

GÜNDEM 8.06.2024 00:42:00 0
ÖZEL;BİR SIFIR ATACAĞIZ, 10 YILDA ALIM GÜCÜNÜZÜ ON KAT ARTIRACAĞIZ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Adana’da “Biz altı sıfır atmayacağız, bir sıfır atacağız. Onlar gibi altı sıfırı hem ekmekten hem de maaştan atmayacağız. Biz sıfırı atarken maaşlardan atmayacağız ama elektrikten, sudan, ekmekten, mazottan, gübreden atacağız. Bir sıfır atacağız, 10 yılda alım gücünüzü on kat artıracağız” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından partisinin belediyeyi kazandığı il ve ilçelere teşekkür ziyaretlerini sürdürüyor. Bu kapsamda Adana’ya gelen Özel, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ı makamında ziyaret ettikten sonra, belediye binası önünde halka hitap etti. Özel’in konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“Büyük bir zafer elde ettik demiyoruz. Diyoruz ki, büyük bir görev üstlendik çünkü kazandığımız seçim, CHP'yi 47 sonra birinci parti yapan ama belediye başkanlarının cebine birer altın anahtar koyan seçimdir. Bu altın anahtar ne Adana'nın altın anahtarıdır, ne büyükşehir belediyesinin kapısının anahtarıdır, ne kasasının anahtarıdır. Bu belediyeler doğru, adil yönetildikten sonra o anahtarın adı Atatürk'ün partisini Cumhuriyet'in ikinci yüzyılında ikinci yüzyıla taşıyacak anahtardır. Hepimiz görevimizin bilincindeyiz.

"Birisinin dediği gibi 'Al ananı da git' demeyecek, birisinin dediği gibi 'Çiftçi milletin efendisidir' diyeceğiz"

Türkiye'deki mısırın neredeyse yarısının üretildiği Çukurova, Türkiye'deki buğdayın yüzde 15'ini üreten Çukurova'da dün hububat fiyatı açıklandı. Açıklanan fiyata bir bakın, açıklayana bir bakın. Orada da fiyatı Twitter'dan açıkladılar. Burada da fiyat iyiyse Cumhurbaşkanı, normalse bakan, kötüyse birini bulup açıklatıyorlar ama dünkü buğday fiyatını açıklayacak adam insan içine çıkamaz, yazıklar olsun. Tweet atıp açıklıyorlar. Geçen sene buğdayın alım fiyatı 8 lira 25 kuruş, bu sene -inanılır gibi değil- 9 lira 25 kuruş. Geçen seneden bugüne TÜİK'in hesabıyla enflasyon yüzde 80 diyor. Ama git sor mazot, gübre, ilaç kaç kat arttı ama enflasyon yüzde 100'ün üstündeyken, bütün giderler iki katını aşmışken yüzde 12 zam vererek 8,25'lik buğdayı 9,25'e satacaksın demek; 11 lira maliyeti olan buğdayı 9 liraya almak. Yani 'Sen bir sene çalıştın ama karşılığında maliyetini bile kurtaramadın' demek vicdansızlıktır. Çukurova'daki işçi, çiftçiye ve Türkiye'nin dört bir yanına saygısızlıktır. Bu fiyata direneceğiz, isyan edeceğiz. Çiftçiye sahip çıkacağız ve birisinin dediği gibi 'Al ananı da git' demeyecek, birisinin dediği gibi 'Çiftçi milletin efendisidir' diyeceğiz.

"Erdoğan'a bayramda emekli ikramiyesi, en düşük emekli maaşı için asgari ücreti öneriyorum"

İlk kez bayram ikramiyesi 2018 yılında alındı. 2018 yılında bayram ikramiyesiyle bugünkü bayram ikramiyesinin arasındaki fark şu. O tarihte kasaba gidince, kurban kesemiyorsan 24 kilo kıyma alıyordun. Şimdiki bayram ikramiyesi 5.5 kilo kıyma alıyor. AK Parti geldi en düşük emekli maaşı iki kurbanlık koyun alıyordu. Şimdi Adana'da sordum, kurbanlık koyun fiyatları 9 ila 18 bin lira. Ama ele gelen bir koç 15 bin liradan aşağıya değil. Eskiden iki tane kurbanlık koç alan emekli maaşı şimdi en cılız bir tanesini bile alamıyor. Cumhuriyet Halk Partisi, emekli ikramiyesi için asgari ücret öneriyor. En düşük emekli maaşı için asgari ücret öneriyor. Buradan hükümete, iktidara sesleniyorum. Önümüzdeki hafta bir araya geleceğiz Sayın Erdoğan'la. Sayın Erdoğan'a önümüzdeki hafta bana değil, millete bir müjde vermesini öneriyorum. Buğday fiyatı 15 lira olmalıdır. Maliyetin 11 lira olduğu yerde 15 liradan aşağı bir buğday fiyatını asla kabul etmiyoruz.

"Bir sıfır atacağız, 10 yılda alım gücünüzü on kat artıracağız"

Milli gelir artınca fileler de dolacak, maaşlar da yetecek. Söz veriyoruz CHP gelecek, bir dönem çalışacak, bir dönem daha seçilecek. Türkiye Cumhuriyeti 5 yılın sonunda Avrupa Birliği'ne girecek, 10 yılın sonunda 55 bin dolar milli geliri olacak. Hani bunlar paradan altı sıfır attılar ya. Biz altı sıfır atmayacağız, bir sıfır atacağız. Onlar gibi altı sıfırı hem ekmekten hem de maaştan atmayacağız. Biz sıfırı atarken maaşlardan atmayacağız ama elektrikten, sudan, ekmekten, mazottan, gübreden atacağız. Bir sıfır atacağız, 10 yılda alım gücünüzü on kat artıracağız. Maaştan sıfır atmadan mallardan sıfır atmanın yolu AB yoludur." 

"Sosyal yardımlar yaptık, bize oy verdi ya da vermedi diye kimseyi ayırmadık"

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ise şöyle konuştu:

"25 yıl sonra Seyhan'ı CHP'li yaptık. O gün 'Çukurova CHP'nin kalesi ama bugünden sonra Seyhan da CHP'nin kalesi olacak' dedik. Üçüncü kez üst üste kazandık. 2019'de ittifakla seçime girdik ve bu kardeşinizi belediye başkanı yaptınız. Bundan sonra da Adana CHP'nin kalesi olacaktır dedik. Batmış, mazot alamaz, işçi parasını 3-4 ayda ödeyebilen bir belediye ve gelirin 4 katı borç, 350 bin haciz dosyası, deprem ve pandemi. Ama bu kötü koşullarda CHP'li belediye başkanlarının neler yapabileceğini gösterdik. Sosyal yardımlar yaptık ve bunu yaparken de bize oy verdi ya da vermedi diye kimseyi ayırmadık." 

 

Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    10870,57%0,43
  • DOLAR

    40,79% 0,09
  • EURO

    47,75% 0,44
  • GRAM ALTIN

    4383,34% 0,13
  • Ç. ALTIN

    7056,83% 0,08

YAŞ KARARLARI SONRASI TSK’DA SÜRPRİZ İSTİFA!

OKUL ÖNCESİ VE İLKOKULLARDA BAŞÖRTÜSÜ TARTIŞMASI: HÜDAPAR AÇIKLAMA YAPTI

9 KONFEDERASYONDAN ORTAK KARAR: İŞ BIRAKMA EYLEMİ GELİYOR

PUTİN’DEN ALASKA ZİRVESİ SONRASI AÇIKLAMA: “GÖRÜŞMEMİZ YAPICI VE FAYDALI GEÇTİ”

HATAY’DA SURİYE HEYETİYLE TİCARİ İŞBİRLİĞİ TOPLANTISI

HBB, ÖĞRENCİLERİN OKUL YOLUNU ÜCRETSİZ SAĞLAYACAK

İBB BORSASI İDDİALARI YANDAŞLARI KARIŞTIRDI: NEDİM ŞENER İLE MÜCAHİT BİRİNCİ X’TE KÜFÜRLEŞTİ

SAVCI SAYAN: “CHP’DEN ÖNEMLİ BİR BAŞKAN AKP’YE KATILIYOR”

DÖNMEZ: İSKENDERUN’U BİRLİKTE GÜZELLEŞTİRECEĞİZ

“İMAMOĞLU: ‘VİCDANLARI YARALAYAN HUKUKSUZ OPERASYONLAR DURMALI!’

ÖZGÜR ÖZEL KIRŞEHİR’DE KONUŞTU: İKTİDARIN BASKISINA BOYUN EĞMEYECEĞİZ

CHP’DEN AKP’YE GEÇEN ÖZLEM ÇERÇİOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU

İBB'YE 9. DALGA OPERASYON... İNAN GÜNEY DAHİL ÇOK SAYIDA İSİM HAKKINDA GÖZALTINA ALINDI.

ERDOĞAN’DAN AKP’YE KATILAN BAŞKANA KİLO UYARISI

DİYANET’TEN MİRAS HUTBESİ: ERKEK İKİ, KIZ BİR PAY ALMALI

ADALET BAKANI YILMAZ TUNÇ'TAN ÖZGÜR ÖZEL'E YANIT:YARGI SÜRECİYLE SİYASET KARIŞTIRILAMAZ

AKP'Lİ MÜCAHİT BİRİNCİ HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

AYDIN’DA YENİ DÖNEM: ÇERÇİOĞLU AKP ROZETİ TAKTI

ÖZGÜR ÖZEL’DEN AKP’YE KURULUŞ YILDÖNÜMÜ DOSYASI: BELGE PAYLAŞTI

CHP’Lİ İSİM: ÖZLEM HANIM TELAŞLANDI...

AVUKAT REZAN EPÖZDEMİR TUTUKLANDI

İMAMOĞLU HASTANEYE SEVK EDİLDİ

ERDOĞAN'IN ESKİ HUKUK DANIŞMANINDAN REST…

MEĞER MESELE SADECE AZİZ İHSAN AKTAŞ DEĞİLMİŞ! AKP'NİN ÇERÇİOĞLU'NA VERDİĞİ SÖZ ORTAYA ÇIKTI

ÇERÇİOĞLU VE 8 BELEDİYE AKP YOLUNDA

EKREM İMAMOĞLU İÇİN DİJİTAL İMZA KAMPANYASI BAŞLATILDI: "benimimzam.net"

ERDOĞAN'DAN ÖZEL'E YANIT:CHP’DEKİ İSTİKRARSIZLIĞI ÇOK İYİ BİLİYORUZ

ADALET BAKANI DUYURDU:ÖZEL’İN SÖZLERİ YARGIYA TAŞINDI

HATAY'DA ORMAN YANGINI: BİR MAHALLE TAHLİYE EDİLDİ

CHP LİDERİNDEN ÇERÇİOĞLU’NA: “HARAM ZIKKIM OLSUN”

Yükleniyor


YAŞ KARARLARI SONRASI TSK’DA SÜRPRİZ İSTİFA!

9 KONFEDERASYONDAN ORTAK KARAR: İŞ BIRAKMA EYLEMİ GELİYOR

PUTİN’DEN ALASKA ZİRVESİ SONRASI AÇIKLAMA: “GÖRÜŞMEMİZ YAPICI VE FAYDALI GEÇTİ”

İBB BORSASI İDDİALARI YANDAŞLARI KARIŞTIRDI: NEDİM ŞENER İLE MÜCAHİT BİRİNCİ X’TE KÜFÜRLEŞTİ

SAVCI SAYAN: “CHP’DEN ÖNEMLİ BİR BAŞKAN AKP’YE KATILIYOR”

“İMAMOĞLU: ‘VİCDANLARI YARALAYAN HUKUKSUZ OPERASYONLAR DURMALI!’

ÖZGÜR ÖZEL KIRŞEHİR’DE KONUŞTU: İKTİDARIN BASKISINA BOYUN EĞMEYECEĞİZ

  • Pazar 33.4 ° / 20.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 33 ° / 20.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 32.3 ° / 19.5 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 2 2 0 0 6 6
2.Samsunspor 2 2 0 0 2 6
3.Konyaspor 1 1 0 0 3 3
4.Göztepe 1 1 0 0 3 3
5.Antalyaspor 1 1 0 0 1 3
6.Trabzonspor 1 1 0 0 1 3
7.Kayserispor 0 0 0 0 0 0
8.Alanyaspor 0 0 0 0 0 0
9.Fenerbahçe 0 0 0 0 0 0
10.Beşiktaş 0 0 0 0 0 0
11.İstanbul Başakşehir 0 0 0 0 0 0
12.Gençlerbirliği 1 0 1 0 -1 0
13.Kasımpaşa 1 0 1 0 -1 0
14.Kocaelispor 2 0 2 0 -2 0
15.Eyüpspor 1 0 1 0 -3 0
16.Gazişehir Gaziantep 1 0 1 0 -3 0
17.Fatih Karagümrük 1 0 1 0 -3 0
18.Rizespor 1 0 1 0 -3 0