OYA ERSOY, İSTANBUL'DA 2 YAŞINDAKİ BİR BEBEĞE YÖNELİK İSTİSMARI MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI

HDP İstanbul Milletvekili Oya Ersoy, İstanbul’da 2 yaşında bir bebeğin istismara maruz kalmasını ve istismarın haberini yapan Bianet muhabiri Evrim Kepenek’in tehdit edilmesini Meclis gündemine taşıdı. Ersoy, Adalet Bakan Bekir Bozdağ ile Aile ve Sosyal

GÜNDEM 13.09.2022 00:36:00 0
OYA ERSOY, İSTANBUL

HDP İstanbul Milletvekili Oya Ersoy, İstanbul’da 2 yaşında bir bebeğin istismara maruz kalmasını ve istismarın haberini yapan Bianet muhabiri Evrim Kepenek’in tehdit edilmesini Meclis gündemine taşıdı. Ersoy, Adalet Bakan Bekir Bozdağ ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’a, “2 yaşındaki çocuğun uğradığı cinsel saldırının üstünü kapatmak için ailenin ‘balkondan düştü’ denilerek hastaneye götürülmesi konusunda herhangi bir açıklamanız olacak mı” diye sordu.

Oya Ersoy, İstanbul’da 2 yaşında bir bebeğin istismara maruz kalmasına ve istismarın haberini yapan Bianet muhabiri Evrim Kepenek’in tehdit edilmesine ilişkin, Bekir Bozdağ ve Derya Yanık’ın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye soru önergesi verdi.

“ÇOCUĞUN ‘BALKONDAN DÜŞME’ ŞİKAYETİYLE HASTANEYE GETİRİLDİĞİ BELİRTİLİRKEN ÖN OTOPSİ RAPORU ‘ÇOCUĞA TECAVÜZ EDİLDİĞİ YÖNÜNDE KUVVETLİ BULGULAR’ YER ALDIĞI YÖNÜNDE OLMUŞTUR”

Ersoy, önergede, “İstanbul Beylikdüzü’nde, 6 Eylül’de ‘balkondan düştü’ denilerek Beylikdüzü Devlet Hastanesi’ne götürülen 2 yaşındaki çocuğun hayatını kaybettiği yönündeki haberi, 8 Eylül tarihinde Bianet muhabiri Evrim Kepenek köşesinde kamuoyu ile paylaşmıştır. Bianet’in ulaştığı hastane raporlarından biri, ‘çocuğun balkondan düşme’ şikayetiyle hastaneye getirildiği belirtilirken ön otopsi raporunda ‘çocuğa tecavüz edildiği yönünde kuvvetli bulgular’ yer aldığı yönünde olmuştur. Yine basına yansıyan haberlerde, yaşamını yitiren çocuğun beş yaşında bir kardeşinin olduğu ve yaşanılan tüm süreçlere tanıklık ettiği yönündedir” dedi.

Ersoy, yaşanan istismar şüphesi üzerine haberi yapan gazeteci Evrim Kepenek’in çocuğun amcası olduğunu söyleyen biri tarafından "12 bin kişilik aileyiz, korkutmak gibi olmasın, haberi kaldırın" şeklinde tehdit edildiğini ve daha sonra tekrar arayarak "Yanlış anlaşılmasın, sizi tehdit etmiyorum" dediğini Kepenek’in sosyal medya hesaplarından duyurduğunu dile getirdi.

Ersoy, ‘toplumun genel ahlakı’ denilerek sarf edilen söylemlerin istismara maruz kalan çocuğu sustururken şiddet uygulayan kişiyi ise güçlendirdiğini ifade etti. Ersoy, çocukların cinsel istismardan korunmasını sağlayacak tüm yasal süreçlerin titizlikle hayat geçmesinin ve istismar faillerinin cezalandırılmasının, suçun tekrar işlenmesinin önüne geçecek ilk adımlardan biri olduğunu belirtti.

Ersoy, Bakan Bozdağ ve Bakan Yanık’a şu soruları yöneltti:

“Bakanlığın, 2 yaşındaki çocuğun uğradığı cinsel saldırının üstünü kapatmak için ailenin ‘balkondan düştü’ denilerek hastaneye götürülmesi konusunda herhangi bir açıklaması olacak mıdır? Aile üyeleri hakkında soruşturma devam etmekte midir?

Haberi yapan Bianet muhabiri Evrim Kepenek’i tehdit eden aile üyeleri hakkında açılmış herhangi bir soruşturma var mıdır? Açılmamışsa hangi nedenle açılmamıştır?

Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesine bağlı Mevlâna Halid Camii imamı Mehmet Şükrü Dörtbudak’ın ‘çocuğun kolu, göğsü, her tarafı açık; atlet gibi elbiseler, mini etek, bacak açık, ondan sonra pedofili suçtur’ açıklaması üzerine herhangi bir soruşturma başlatılmış mıdır? Bu açıklama, çocuğa yönelik cinsel istismara teşvik değil midir?

2021-2022 yılında çocukların cinsel istismarı suçu kapsamında ceza mahkemelerinde görülen dava sayısı kaçtır? Kaçı beraat, kaçı ceza ile sonuçlanmıştır?

Bakanlığın çocuğa yönelik cinsel istismar suçlarını kamuoyu ile paylaşmaması istismarın olmadığı gerçeğini ortadan kaldırmadığından, açıklanmaması çocuk istismarı vakalarını azaltmakta mıdır?

Açıklanmayan her dosya ve vaka çocuk istismarı gerçeğini ortadan kaldırmadığı için, olası istismarlarda alınacak önlemlerin gecikmesine neden olmayacak mıdır?”

Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    10275,75%0,46
  • DOLAR

    39,84% 0,15
  • EURO

    46,94% 0,42
  • GRAM ALTIN

    4277,20% 0,43
  • Ç. ALTIN

    6794,97% -0,20

CHP'Lİ KARA’DAN DÖRTYOL’DAKİ YANGINA İLİŞKİN AÇIKLAMA

DÖRTYOL’DA ALEVLER İKİ MAHALLEYE DAYANDI: TAHLİYE ÇAĞRISI YAPILDI

MEZUNİYET TÖRENİNDE DİPLOMASINI YIRTMIŞTI: DORUK DÖRÜCÜ SERBEST BIRAKILDI

CHP KURULTAY DAVASINDA İKİNCİ KEZ "GÖREVSİZLİK" KARARI

NİHAT GENÇ HAYATINI KAYBETTİ

HATAY DÖRTYOL’DA ORMAN YANGINI…

AKP'Lİ ÜYENİN 'TÜRKİYE HUKUK DEVLETİDİR' ÇIKIŞI BELEDİYE MECLİSİNİ GÜLDÜRDÜ

İZMİR'DE SİYASİ DEPREM: TUNÇ SOYER TUTUKLANDI!

MANAVGAT BELEDİYESİ'NE OPERASYON: BELEDİYE BAŞKANI GÖZALTINDA

SİLİVRİ’DE YENİ DOSYA: İMAMOĞLU’NA SAHTECİLİK SUÇLAMASI

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ MEZUNİYET TÖRENİNDE DİPLOMA YIRTAN GENÇ GÖZALTINA ALINDI

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NE OPERASYON: TUNÇ SOYER DAHİL 119 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

ENFLASYON ORANI AÇIKLANDI: EMEKLİ VE MEMURUN ZAM ORANI NETLEŞTİ

RİZE'YE GİDERKEN DÜŞEN TEK MOTORLU UÇAĞIN ENKAZINA ULAŞILDI: PİLOT DEMİRCİ YAŞAMINI YİTİRDİ

'DOĞA KATLİAMINA YASAL KILIF' ŞEKLİNDE TEPKİLERE NEDEN OLAN İKLİM KANUNU TEKLİFİ, MECLİS'TE KABUL EDİLDİ

KALIN IRAK’TA, PKK SAHNEDE: SEMBOLİK TÖRENLE SİLAH TESLİMİ

MADIMAK KATLİAMI'NIN 32. YILI... SİVAS KATLİAMI HAFIZALARDA HÂLÂ CANLI

GÖZALTINDAKİ TUNÇ SOYER'DEN İLK GÖRÜNTÜ…

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NE OPERASYON: GÖZALTI SAYISI 130'A YÜKSELDİ

SİGARAYA 10 LİRALIK VERGİ ZAMMI GELİYOR!

GÖKÇEK LÜKS LOJMAN DAVASINI KAYBETTİ: “EVDEN ÇIKIYORUM”

HATAY'DA ORMAN YANGINI KONTROL ALTINDA

İSKENDERUN’DA 1 TEMMUZ KUTLAMASI: ŞEHİTLER İÇİN MAVİ SULARA ÇELENK

SARAÇHANE'YE YASAK KOYMASI BÜYÜK TEPKİ TOPLAMIŞTI: ÜMİT ÖZDAĞ'DAN İLK AÇIKLAMA

MİTİNG SONRASI SARAÇHANE'DE POLİS MÜDAHALESİ

SARAÇHANE'DE GERGİN ANLAR! POLİSTEN CHP'Lİ VEKİLE MÜDAHALE

100. GÜNDE SARAÇHANE AYAKTA: ÖZGÜR ÖZEL’DEN TARİHİ KONUŞMA!

MANSUR YAVAŞ'TAN LEMAN DERGİSİ AÇIKLAMASI

ERDOĞAN'DAN LEMAN DERGİSİ AÇIKLAMASI: "MİZAH KİSVESİYLE YAPILAN AÇIK BİR KIŞKIRTMADIR"

HATAY’DA ALEVLERLE MÜCADELE DEVAM EDİYOR!

Yükleniyor


MEZUNİYET TÖRENİNDE DİPLOMASINI YIRTMIŞTI: DORUK DÖRÜCÜ SERBEST BIRAKILDI

CHP KURULTAY DAVASINDA İKİNCİ KEZ "GÖREVSİZLİK" KARARI

NİHAT GENÇ HAYATINI KAYBETTİ

AKP'Lİ ÜYENİN 'TÜRKİYE HUKUK DEVLETİDİR' ÇIKIŞI BELEDİYE MECLİSİNİ GÜLDÜRDÜ

İZMİR'DE SİYASİ DEPREM: TUNÇ SOYER TUTUKLANDI!

MANAVGAT BELEDİYESİ'NE OPERASYON: BELEDİYE BAŞKANI GÖZALTINDA

SİLİVRİ’DE YENİ DOSYA: İMAMOĞLU’NA SAHTECİLİK SUÇLAMASI

  • Cumartesi 35.3 ° / 18.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.2 ° / 19.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 36.6 ° / 20 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2