ÖSYM BAŞKANI ERSOY: TÜM ADAYLARDAN ÖZÜR DİLİYORUZ

ÖSYM Başkanlığına bugün atanan Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, 31 Temmuz 2022’de yapılan KPSS’nin iptal edildiğini açıkladı. Ersoy, yeni sınav takviminin 17 Eylül’de başlayacağını bildirdi.

EĞİTİM 4.08.2022 13:26:00 0
ÖSYM BAŞKANI ERSOY: TÜM ADAYLARDAN ÖZÜR DİLİYORUZ

ÖSYM Başkanlığına bugün atanan Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, 31 Temmuz 2022’de yapılan KPSS’nin iptal edildiğini açıkladı. Ersoy, yeni sınav takviminin 17 Eylül’de başlayacağını bildirdi.

Resmi Gazete’de bugün yayınlanan atamama kararıyla ÖSYM Başkanı olan Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, bir haftadır konuşulan KPSS iddiaları nedeniyle sınava girenler yönünden yaşanan tartışmaları bitirecek bir kararı açıkladı ve 31 Temmuz 2022 Pazar günü yapılan KPSS’nin iptal edildiğini bildirdi. Yaşananlardan dolayı özür dileyen Ersoy, şunları söyledi:

“BÖYLESİNE KRİTİK BİR KURUMUN SALDIRILARIN HEDEFİNDE OLMAMASI ELBETTE MÜMKÜN DEĞİLDİR”

“Sayın Cumhurbaşkanımızın tensip ve taktirleriyle bugün itibariyle ülkemizin en güzide kurumlarından biri olan Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı’na atanmış bulunuyorum. ÖSYM’nin her yıl Yüksek Öğretim Kurumları sınavı başta olmak üzere yaklaşık 50 farklı sınavda ortalama 10 milyon adayımıza hizmet vermektedir. Bu çerçevede pek çok kamu kurumunun personel ihtiyacının en adil şartlarda temini ve yerleştirilmesi konusundaki çalışmalar da yine ÖSYM tarafından titizlikle yürütülmektedir. Kendi alanında dünyanın en kapsamlı hizmetini veren ve en saygın kurumu olan ÖSYM’nin her türlü tartışmanın dışında tutulması, devlet vatandaş ilişkilerinin sağlıklı yürütülmesi açısından hayati öneme sahiptir. Böylesine kritik bir kurumun saldırıların hedefinde olmaması elbette mümkün değildir. Nitekim, geçmişten beri bu güzide kurumumuz çeşitli iddialara, tartışmaların odağına yerleştirilmeye çalışılmıştır. Bugüne kadar ÖSYM’nin görev alanıyla ilgili iddialarının tamamı idari ve adli olarak soruşturulmuş, sorumlular hakkında gereken işlemler tesis edilmiştir.

“BÖYLE BİR TABLONUN, KURUMUMUZUN ÇALIŞMA İLKELERİ, HUKUK, KAMUOYU VİCDANI BAKIMINDAN KABULÜ ASLA MÜMKÜN DEĞİL”

Bilindiği gibi 31 Temmuz 2022 Pazar günü yapılan KPSS’nin genel yetenek ve genel kültür oturumlarının ardından da böyle bir durumla karşılaşılmıştır. İlk inceleme sonuçlarına göre, bu sınavda adaylara yöneltilen sorulardan bazılarının bir yayınevinin soru kitapçıklarında yer aldığı tespit edilmiştir. Her şeyden önce böyle bir tablonun, hem kurumumuzun çalışma ilkeleri, hem hukuk hem de kamuoyu vicdanı bakımından kabulü asla mümkün değildir. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla Devlet Denetleme Kurumu Başkanlığı hemen harekete geçerek tartışmaya konu sınavla ilgili inceleme başlatmıştır. Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu Başkanlığı’nın suç duyurusu üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da hemen konuyla ilgili bir soruşturma açmıştır. YÖK Denetleme Kurulu da ön inceleme için harekete geçmiştir.

“TÜM ADAYLARDAN ÖZÜR DİLİYORUZ”

Yapılan kapsamlı değerlendirmelerin ardından hem 31 Temmuz 2022 tarihinde yapılan KPSS oturumları iptal edilmiş hem de 6-7 Ağustos ve 14 Ağustos 2022 tarihinde yapılması planlanan oturumlar ertelenmiştir. İptal edilen ve ertelenen sınavlara ilişkin yeni takvim, en kısa sürede siz değerli kamuoyuyla paylaşılacaktır. Yeni KPSS sınav takvimi, 17 Eylül’de başlayacaktır. Sınavı iptal edilen KPSS adaylarından gireceği yeni sınav için herhangi bir yeni ilave ücret talep edilmeyecektir. Amacımız tüm adaylara, gönül huzuruyla katılacakları ve sonucunun adaletinden emin olacakları bir sınav ortamı oluşturmaktır. Ortaya çıkan eksiklikleri ve aksaklıkları açık yüreklilikle kamuoyuyla paylaşmak ve gereken tedbirleri etkin şekilde almak suretiyle ÖSYM’nin milletimizin kalbindeki yerini güçlendirmekte kararlıyız. Hiç arzu etmediğimiz şekilde iptal ve ertelemelere sebebiyet veren bu talihsiz süreçten dolayı tüm adaylardan özür diliyoruz.”

 

Haber Kaynak : ANKA HABER
Anahtar Kelimeler: BAŞKANI ERSOY: ADAYLARDAN DİLİYORUZ
  • BIST 100

    17132,20%0,11
  • DOLAR

    43,72% 0,19
  • EURO

    51,92% -0,02
  • GRAM ALTIN

    7075,01% 2,56
  • Ç. ALTIN

    11673,05% -0,41

TRAFİKTE KURALLAR BAŞTAN YAZILDI: CEZA YAĞMURU BAŞLADI

MOBBİNGE UĞRADIĞI İDDİA EDİLEN BAŞKOMİSER İNTİHAR ETTİ! VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

ADAYLIK YOLU MAYINLI TARLA: DEĞİRMENCİ İDDİALARIN GÖLGESİNDE

ERDOĞAN: “ÜNİVERSİTELER BİLİM YUVASI OLACAK, İDEOLOJİ SAHASI DEĞİL”

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ’NE AVRUPA ŞOKU! İMAMOĞLU KARARI KÜRESEL KRİZE DÖNÜŞTÜ

ONLYFANS’A DEV OPERASYON: 300 MİLYONLUK MAL VARLIĞINA EL KONULDU

GÜRLEK ARBEDE SORUSUNU KESTİ ATTI: “CEVAP VERMEK İSTEMİYORUM”

ERDOĞAN PROGRAMI BOĞAZİÇİ’NDE HAYATI DURDURDU

KARALAR TAHLİYESİNE YAPILAN İTİRAZ REDDEDİLDİ

VALİ MASATLI: SÜRECİ TİTİZLİKLE TAKİP EDİYORUZ

ÖKTEM: GELECEK NESİLLERE VİZYONLU BİR İSKENDERUN BIRAKMAK İSTİYORUZ

YILMAZ’DAN GÖREV SİNYALİ: “MECLİS ‘DEVAM’ DERSE BİR DÖNEM DAHA HAZIRIM”

DEM PARTİ’DEN BEŞTEPE AÇIKLAMASI: “UZLAŞIYLA YASAL ÇERÇEVE ŞART”

DEM PARTİ’DEN BEŞTEPE AÇIKLAMASI: “UZLAŞIYLA YASAL ÇERÇEVE ŞART”

EKONOMİDE ALARM ZİLİ Mİ? TCMB ENFLASYON TAHMİNİNİ ARTIRDI

ÖZARSLAN TRANSFER İDDİALARINA SERT YANIT VERDİ

KABİNEDE ZİNCİRLEME REVİZYON İDDİASI: DÖRT KRİTİK BAKANLIK MASADA

KABİNEDE ZİNCİRLEME REVİZYON İDDİASI: DÖRT KRİTİK BAKANLIK MASADA

İÇİŞLERİ’NDE DEVİR TESLİM: YERLİKAYA’DAN DİKKAT ÇEKEN SÖZ – “BEN ÖZGÜRLÜĞE GİDİYORUM”

İMAMOĞLU: “DEVLET GELENEĞİMİZ VE DEMOKRASİ TEHDİT ALTINDA”

AMASYA’DA BİYOGAZ TESİSİNDE FACİA: METAN GAZINDAN ZEHİRLENEN 3 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ

TBMM’DE GÜRLEK GERGİNLİĞİ: YEMİN TÖRENİNDE YUMRUKLU KAVGA ÇIKTI

AKP’DEN BELEDİYELERE YENİ YASA HAZIRLIĞI: YETKİLER DARALABİLİR, DENETİM ARTABİLİR

ÖZGÜR ÖZEL’DEN GÜRLEK ATAMASINA SERT ÇIKIŞ: “PARTİMİZE OPERASYONUN MİMARI BAKAN YAPILDI”

POYRAZ KARAYEL VE HATIRLA SEVGİLİ’NİN UNUTULMAZ OYUNCUSU ARSLAN’DAN KAHREDEN HABER

BAKANLIKLARDA GECE YARISI DEPREMİ: ADALET’E GÜRLEK, İÇİŞLERİ’NE ÇİFTÇİ

KEÇİÖREN’DE TRANSFER KRİZİ: ALTINOK, ÖZARSLAN’I İHALE ÜZERİNDEN HEDEF ALDI

KADIN BELEDİYE BAŞKANININ KIYAFETİYLE DALGA GEÇEN İYİ PARTİLİ TUTUKLANDI

İSTİFA KARARI ANKARA’YI KARIŞTIRDI: ÖZARSLAN HAKKINDAKİ SUÇLAMALAR GÜNDEMDE

Kiralık Araç, Sahte Plaka, ÇOCUK TETİKÇİ: Şişli’de Suç Zinciri

Yükleniyor


“‘HAFTA İÇİ 8 SAAT, GECE 22.00’YE KADAR’: MESEM ÖĞRENCİLERİNİN ÇALIŞMA SINIRLARINI BAKAN TEKİN AÇIKLADI!”

TELEFONLAR TOPLANDI, KAPILAR KAPANDI: İŞTE MEB’İN GİZLİ ‘KADIN’ PROGRAMI

MİLLİ EĞİTİM BAKANI TEKİN’DEN ARA TATİLİ KALDIRMA SİNYALİ.

HATAY’DA EĞİTİME DEV DESTEK: HBB’DEN 7 BİN ÖĞRENCİYE BAVUL, BİLET VE BURS PAKETİ!

TATİL BİTTİ, MARATON BAŞLIYOR: OKULLARDA ZİL YARIN ÇALIYOR

MÜFREDATA YENİ DERS GELİYOR: BİLİNÇLİ TÜKETİCİ!

  • Pazar 18.3 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19 ° / 8 ° Güneşli
  • Salı 17.5 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 22 17 1 4 40 55
2.FENERBAHÇE A.Ş. 22 15 0 7 31 52
3.TRABZONSPOR A.Ş. 22 13 3 6 17 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 21 11 3 7 15 40
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 21 10 4 7 10 37
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 21 9 6 6 14 33
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 22 7 6 9 -2 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 21 7 7 7 -6 28
9.KOCAELİSPOR 21 7 8 6 -4 27
10.CORENDON ALANYASPOR 22 5 6 11 -1 26
11.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 22 6 11 5 -5 23
12.HESAP.COM ANTALYASPOR 22 6 11 5 -13 23
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 22 4 9 9 -9 21
14.TÜMOSAN KONYASPOR 22 4 10 8 -10 20
15.İKAS EYÜPSPOR 22 4 12 6 -17 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 21 3 11 7 -13 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 21 2 10 9 -26 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 21 3 15 3 -21 12