NUMAN KURTULMUŞ'TAN İYİ PARTİ'YE 'YENİ ANAYASA' ZİYARETİ

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, yeni anayasa görüşmeleri kapsamında İYİ Parti Grubu'nu ziyaret ederek Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu ile görüştü.

GÜNDEM 2.05.2024 17:18:00 0
NUMAN KURTULMUŞ

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, yeni anayasa görüşmeleri kapsamında İYİ Parti Grubu'nu ziyaret ederek Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu ile görüştü. Kurtulmuş, "'Bu parlamento kurucu parlamento değildir anayasa yapamaz' fikri kabul edilemez. Bu parlamento milletin doğrudan doğruya oyları ile seçilmiş bir parlamentodur. Yeterli sayıyı bulursa anayasa değişikliğini gerçekleştirebilir" dedi. Dervişoğlu ise parlamenter demokratik sistem arayışı için çalışmalar olursa değerlendirmeye açık olduklarını ifade ederek, ülkenin sorunlarının yeni anayasa tartışması gölgesinde kalmaması gerektiğini söyledi.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, yeni anayasa görüşmeleri kapsamında bugün İYİ Parti Grubu'nu ziyaret ederek Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu ile görüştü. Kurtulmuş ve Dervişoğlu, yaklaşık 30 dakika süren görüşmenin ardından açıklama yaptı.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, yeni anayasa çalışmaları kapsamında başladığı ziyaretlerde tesadüfi bir şekilde İYİ Parti’nin dördüncü sırada yer aldığını belirterek, hafta sonu yapılan olağanüstü kurultayla genel başkan seçilen Müsavat Dervişoğlu'nu tebrik etti. Yeni anayasa görüşmeleri sürecinin son derece hassas ve şeffaf şekilde yürütülmesi gereken bir süreç olduğunu kaydeden Kurtulmuş, özetle şunları söyledi:

"TİTİZLİKLE YOĞUNLAŞACAĞIM KONU BU KONUNUN BİR TAKIM SİYASİ MAGAZİN KONULARININ ÖTESİNE TAŞINMASIDIR"

"Türkiye'de anayasa tartışması bizim bildiğimiz 10 yıllar boyunca devam eder. Zaten şu anda parlamentoda bulunan partilerin önemli bir kısmı, Türkiye siyasetinde şimdiye kadarki siyasi partilen bir çoğu yeni, kapsamlı bir anayasa değişikliği teklifini kendi siyasal ajandalarında tutmuştur. Artık bunun vaktinin, zamanının geldiğini, yaptığım görüşmelerde bir kere daha görüyorum. Bu bir fantezi, temenni, bir partinin işi değildir. Partilerin anayasası olmaz anayasa teklifleri olur. Bunun milletin anayasası haline getirilmesi için TBMM zeminin hatasız şekilde kullanmamız lazım. Ümit ve temenni ediyorum ki parlamentoda 400'ün üstünde ittifakla yeni anayasa teklifinin kabul edilmesi mümkün olsun. Benim Meclis Başkanı olarak üzerine titizlikle yoğunlaşacağım konu, bu konunun bir takım siyasi magazin konularının ötesine taşınmasıdır.

"BU PARLAMENTO KURUCU PARLAMENTO DEĞİLDİR ANAYASA YAPAMAZ, FİKRİ KABUL EDİLEMEZ, YETERLİ SAYI BULUNURSA YAPILIR"

Şu andaki parlamentomuz halkımızın yüzde 95 oyunun temsil edildiği bir parlamentodur. Özgür, demokratik, çağdaş ve çoğulcu bir anayasanın yapılabilmesi için parlamentoda bir zemin mümkündür, bundan en iyi şekilde istifade ederek sonuç alınmasının doğru olduğu kanaatindeyim. 'Bu parlamento kurucu parlamento değildir anayasa yapamaz' fikri kabul edilemez. Bu parlamento milletin doğrudan doğruya oyları ile seçilmiş bir parlamentodur. Yeterli sayıyı bulursa anayasa değişikliğini gerçekleştirebilir. Ön yargısız şekilde siyasi partilerin bu konuya yaklaşmalarından dolayı memnuniyet duyuyorum. Bundan sonra sadece grubu bulunan siyasi partiler değil parlamentoda temsil edilen diğer siyasi partilerin de görüşlerini alacağız. Ayrıca görüşü olan herkesin fikirlerinin alındığı açık şeffaf bir zemini sürdüreceğiz."

Kurtulmuş'a ziyareti için teşekkür eden Dervişoğlu, "Parlamenter demokratik sistem arayışımız devam ediyor" diyerek şöyle konuştu:

"ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ TARTIŞMALARI ÖNCELİKLİ SORUNLARI DA GÖLGE ALTINDA BIRAKMAMALI"

"Şayet TBMM'de bu yönde bir anaysa değişikliği söz konusu olursa o zaman onu değerlendirmeye açık oluruz. Türkiye'nin öncelikli başka sorunları da var. Anayasa değişikliği tartışmalarının öncelikli sorunları da gölge altında bırakmaması lazım. Türkiye'de ciddi bir ekonomik dar boğaz yaşanıyor. Eğitimden kaynaklı önemli problemler var. Bir demografik istilayla da karşı karşıyadır ülkemiz. Bu bilgilendirme görüşmesi olduğu kadar ülke sorunlarını da karşılıklı konuşup tartıştığımız bir görüşme oldu. Tarafsız kimliği üzerinden söylüyorum ama buradan iktidara da sesleniyorum; nasıl Meclis Başkanımız siyasi partilerin liderlerini ziyaret ediyorsa, ekonomide olan sorunlarla ilgili Ekonomi ve Maliye Bakanı’nı, milli savunmamızla ilgili sorunlar söz konusu olduğundan Milli Savunma Bakanı’nın, eğitim sorunlarından kaynaklanan meselelerde Milli Eğitim Bakanı’nın siyasi partilerimizi ziyaret etmeleri ve temel konularda bilgilendirmede bulunmalarını beklediğimizi ifade ediyorum."

MHP ile bir görüşme olup olmayacağı sorusuna Kurtulmuş "MHP'yi ve AKP Parti'yi de ziyaret edeceğiz" yanıtını verdi.

"TERÖRLE MÜCADELE BAŞKA BİR BAŞLIK"

Bir gazetecinin "Terörle iç içe olduğu belirtilen DEM Parti'yi anayasa konusunda muhatap almanız konusunda eleştiriliyorsunuz, bu konuda ne söylersiniz" sorusunu da Kurtulmuş, "Meclis'te grubu olan bütün siyasi partilere ziyarette bulunarak anayasa sürecini açık ve şeffaf şekilde yürütülmesini temin etmeye gayret ediyoruz. Terörle mücadele başka bir başlıktır" diye cevapladı.

 

Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    9379,83%-1,10
  • DOLAR

    38,00% 0,08
  • EURO

    41,72% 0,16
  • GRAM ALTIN

    3670,18% -1,04
  • Ç. ALTIN

    6129,23% 0,00

BAKANLAR VE AKP'Lİ YÖNETİCİLER ÖZGÜR ÖZEL'E TEPKİ…

EKREM İMAMOĞLU ERDOĞAN’A SESLENDİ…

BAKAN FİDAN'DAN CHP GENEL BAŞKANI ÖZEL'E TEPKİ…

EDİZ HUN'DAN TUTUKLU GENÇLERE DESTEK

ÖZGÜR ÖZEL:İMAMOĞLU'NUN TUTUKLANMASI İÇİN OKYANUS ÖTESİNDEN İCAZET ALDILAR

ÖZGÜR ÖZEL YENİDEN GENEL BAŞKAN SEÇİLDİ

CHP'NİN MİTİNG TAKVİMİ BELLİ OLDU!

ÖZGÜR ÖZEL KÜRSÜDEN DUYURDU: BERKAY GEZGİN PM LİSTESİNE ALINDI

ARA TATİL SONA ERİYOR: DERS ZİLİ YARIN ÇALACAK

CHP 21. OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI "İRADE MİLLETİNDİR" SLOGANIYLA TOPLANDI

ÖZGÜR ÖZEL: "TÜRKİYE - AVRUPA BİRLİĞİ İLİŞKİLERİNDE İĞNEYLE KAZDIĞIMI ERDOĞAN KÜREKLE KAPATIYOR"

AVUKATLARDAN 'HUKUKA SAYGI' YÜRÜYÜŞÜ

ÖZEL'İN DAVET ETTİĞİ KILIÇDAROĞLU'NDAN KURULTAY KARARI

İMAMOĞLU ’SON ÇIRPINIŞLARI’ DEDİ, 86 MİLYONA SESLENDİ…

ZAFER PARTİSİ YÖNETİCİSİNDEN 'ERDOĞAN İTTİFAK TEKLİFİNDE BULUNDU' İDDİASI

NACİ GÖRÜR 'DEPREMİN ELİ KULAĞINDA' DİYEREK UYARDI…

EMNİYET'TEN 'GÖZALTINDAKİ KADINLARA ÇIPLAK ARAMA VE CİNSEL TACİZ' AÇIKLAMASI

TUNÇ SOYER 'KURULTAY' KARARINI AÇIKLADI: ADAY OLACAK MI?

EPDK DUYURDU: ELEKTRİK VE DOĞALGAZA ZAM!

SARAÇHANE EYLEMLERİNDE 299 KİŞİ HALEN TUTUKLU

AVUKATLAR 5 NİSAN’DA ANKARA’DA BULUŞUYOR

BTK 'MİLLİ GÜVENLİK' GEREKÇESİYLE SOSYAL MEDYAYI ENGELLEYEBİLECEK

DEVLET BAHÇELİ 66 GÜN SONRA GÖRÜNTÜLENDİ

ABD'Lİ SENATÖRDEN BOMBA İDDİA…

BAHÇELİ ANMA TÖRENİNE KATILAMADI

İMAMOĞLU: YAVUZ HIRSIZ EV SAHİBİNİ BASTIRIR…

TRUMP'IN VERGİ BOMBASINA ANKARA'DAN İLK TEPKİ

81 İLDE RAFLARDAN KALDIRILIYOR: SATIŞI YASAKLANDI

HATAY VE ADANA'DA DEPREM!

OYUNCU CEM YİĞİT ÜZÜMOĞLU DAHİL 11 KİŞİ ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST BIRAKILDI

Yükleniyor


BAKANLAR VE AKP'Lİ YÖNETİCİLER ÖZGÜR ÖZEL'E TEPKİ…

EKREM İMAMOĞLU ERDOĞAN’A SESLENDİ…

BAKAN FİDAN'DAN CHP GENEL BAŞKANI ÖZEL'E TEPKİ…

EDİZ HUN'DAN TUTUKLU GENÇLERE DESTEK

ÖZGÜR ÖZEL:İMAMOĞLU'NUN TUTUKLANMASI İÇİN OKYANUS ÖTESİNDEN İCAZET ALDILAR

ÖZGÜR ÖZEL YENİDEN GENEL BAŞKAN SEÇİLDİ

CHP'NİN MİTİNG TAKVİMİ BELLİ OLDU!

  • Pazartesi 25.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 23.4 ° / 12.5 ° false
  • Çarşamba 22.4 ° / 12.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 28 22 1 5 40 71
2.Fenerbahçe 28 21 2 5 45 68
3.Samsunspor 29 15 8 6 11 51
4.Beşiktaş 27 13 6 8 14 47
5.Eyüpspor 29 13 8 8 10 47
6.İstanbul Başakşehir 28 12 10 6 7 42
7.Antalyaspor 29 11 12 6 -19 39
8.Göztepe 27 10 9 8 10 38
9.Gazişehir Gaziantep 27 11 11 5 0 38
10.Kasımpaşa 28 9 8 11 -3 38
11.Trabzonspor 28 9 10 9 9 36
12.Konyaspor 29 9 13 7 -7 34
13.Rizespor 28 10 14 4 -12 34
14.Bodrum FK 29 9 14 6 -10 33
15.Kayserispor 28 8 11 9 -12 33
16.Sivasspor 29 8 14 7 -8 31
17.Alanyaspor 29 8 14 7 -11 31
18.Hatayspor 28 4 17 7 -23 19
19.Adana Demirspor 28 2 22 4 -41