CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, Hatay Samandağ'da toplanan inşaat atıklarının asbest içerdiğini, Çevre Mühendisleri Odası'nın teknik incelemesinde 45 numuneden 16'sında asbestin görüldüğünü belirterek "AK Parti hükümetinden istediğimiz şey;
CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, Hatay Samandağ'da toplanan inşaat atıklarının asbest içerdiğini, Çevre Mühendisleri Odası'nın teknik incelemesinde 45 numuneden 16'sında asbestin görüldüğünü belirterek "AK Parti hükümetinden istediğimiz şey; Anayasa'nın 56. maddesi gereği herkesin sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkının mahfuz olduğu kriteri dolayısıyla bu atıkların bertarafının sağlıklı bir şekilde bir an evvel yapılması için düzenlemelerin hayata geçirilmesidir" dedi.
CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, 6 Şubat depreminin ardından enkazların toplandığı Hatay Samandağ'da molozların asbest içermesi nedeniyle halk sağlığının tehdit altında olduğunu belirtti. İktidara yurttaşların sağlıklı yaşam hakkı için atıkların bir an evvel kaldırılması çağrısında bulunan Kara, şunları söyledi:
"TEKNİK İNCELEMEDE 45 NUMUDEN 16'SINDA ASBESTİN VARLIĞINI GÖZLEMLEMİŞTİK
"Samandağ'da depremin 9 ayından bu yana moloz ve inşaat atıklarıyla ilgili yapmış olduğumuz tüm konuşmalarımızda insan sağlığını ve toplum sağlığını tehlikeye düşürecek moloz yığınlarının doğru ve sağlıklı şekilde planlanmasını önermiştik. Ama maalesef bugün bu atıklarla birlikteyiz. Çevre Mühendisleri Odası'nın yapmış olduğu teknik incelemede 45 numuneden 16'sında asbestin varlığını gözlemlemiştik.
"HÜKÜMETTEN İSTEDİĞİMİZ ŞEY; ATIKLARIN BERTARAFININ BİR AN EVVEL YAPILMASI İÇİN DÜZENLEMELERİN HAYATA GEÇİRİLMESİDİR"
Büyük bir yıkıma uğrayan Hatay'da sağlık etki maliyetleriyle alakalı ciddi bir sorunla karşı karşıyayız. AK Parti hükümetinden istediğimiz şey; Anayasa'nın 56. maddesi gereği herkesin sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkının mahfuz olduğu kriteri dolayısıyla bu atıkların bertarafının sağlıklı bir şekilde bir an evvel yapılması için düzenlemelerin hayata geçirilmesidir."
9367,77%3,72
34,47% 0,05
36,42% 0,21
2956,00% 0,72
4956,37% 0,55