MURAT KARAYALÇIN: "BÖYLE BİR KARAR ALMIŞSA DOĞAL OLARAK HEPİMİZİN, TÜM CHP'NİN GENEL BAŞKANIDIR CUMHURBAŞKANI ADAYIMIZ"

Eski SHP Genel Başkanı, eski Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Murat Karayalçın, Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olup olmayacağıyla ilgili ...

GÜNDEM 28.09.2022 16:43:00 0
MURAT KARAYALÇIN:

Eski SHP Genel Başkanı, eski Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Murat Karayalçın, Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olup olmayacağıyla ilgili "Art arda gelen çağrıların Cumhurbaşkanlığı seçimiyle bağlantılı olabileceği yorumu ağırlık kazanıyor. Böyle bir karar almışsa doğal olarak hepimizin, tüm Cumhuriyet Halk Partisi'nin genel başkanıdır, cumhurbaşkanı adayımız. Bir ön seçim yapılamaz. Söz konusu olamaz" dedi.

Eski SHP Genel Başkanı, eski Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Murat Karayalçın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisinin İzmir Seferihisar kampındaki "Siz gerçekten benimle birlikte misiniz? Artık karar verin. Bu halk düşmanlarını beraber yenecek miyiz, yenmeyecek miyiz?” açıklamalarını, ANKA Haber Ajansı'na değerlendirdi. Karayalçın, şöyle konuştu:

"Bir parti genel başkanının partinin bütününü görme ve değerlendirme açısından böyle bir çağrıda bulunması olağan karşılanmalıdır. Sayın genel başkanın taktiridir. Bir süre önce benzer, ya da bu şekilde yorumlanabilecek çağrısı olmuştu. Onu da dikkate aldığımızda art arda gelen çağrıların Cumhurbaşkanlığı seçimiyle bağlantılı olabileceği yorum ağırlık kazanıyor. Bunu göz ardı etmemek gerekir. Aslında Cumhuriyet Halk Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı çok doğal olarak Cumhuriyet Halk Partisi'nin genel başkanıdır. Bir ön seçim yapılamaz. Söz konusu olamaz. Bizim partimizin genel başkanı cumhurbaşkanı adaylığını düşünüyorsa bir ön seçim söz konusu değildir. Doğal olarak genel başkanımız, eğer böyle bir kararı varsa, ki o çağrıların bununla çok güçlü bir ilişkisi olduğu anlaşılıyor. Böyle bir karar almışsa doğal olarak hepimizin, tüm Cumhuriyet Halk Partisi'nin genel başkanıdır cumhurbaşkanı adayımız."

"İTTİFAK SÖZCÜĞÜNÜN KULLANILMASINDAN YANAYIM"

Altılı Masa'nın çalışmalarını değerlendiren Karayalçın şöyle devam etti:

"Ben Millet İttifakı demeyi tercih ediyorum. Millet İttifakı diye başladık. Daha sonra bu ifadeyi daha az kullanır olduk. Onun yerine iş birliği, güç birliği kavramları öne çıktı. Şimdi de bu Altılı Masa'ya dönüştü. Bundan çok yana değilim. İttifak sözcüğünün kullanılmasının daha doğru olduğu kanısındayım. İttifak çok güçlü bir kavram. Öyle bir ortamdayız, dayanışma içinde olmalıyız. Güçlerimizi birleştirmeliyiz. O nedenle de güçlü sözcükler, güçlü ifadeler kullanmalıyız.

Sayın Genel Başkanımız ve öteki partilerin genel başkanlarının da şöyle bir değerlendirme yaptıklarına tanık oluyoruz. Cumhurbaşkanı adayının kim olacağını belirlemeden önce ne yapacağımızın belirlenmesi gerekiyor. Önce yurttaşlarımıza bir proje sunmamız gerekiyor. Ondan sonra cumhurbaşkanı adayı belirlenmeli denmekte. Bana göre de doğru bir yaklaşım. Önce yurttaşlarımıza Millet İttifakı olarak nasıl bir yönetim vaat ettiğimizi, neleri getireceğimizi açıklamamız gerekiyor. Ben buna gelecek projesi diyorum. Ortalama bir yurttaşımızın, seçmenimizin okuduğunda 'Güzel günler benim evlatlarımı, yakınlarımı bekliyor' diyeceği bir siyasi metne ihtiyacımız var. Benim gelecek projesi dediğim de bu. Özellikle Türkiye'yi terk etmeyi düşünen gençlerimiz için bu metin okuduğunda rahatlıkla yaşayabilecekleri bir gelecek görebilmeliler. Bu ortaya konmalı. Aslında şu ana kadar da konabilmeliydi."

"OCAK AYINA KADAR CUMHURBAŞKANI ADAYI BELİRLENMELİ"

Gelecek döneme yönelik çalışmalarla ilgili konuşan Murat Karayalçın şunları söyledi:

"12 Şubat'tan bu yana 7 ay geçti. Geriye dokuz ay kaldı. Bu dokuz ayı, üç ay ve altı ay diye ikiye ayırıyorum. Ocağa kadar gelecek üç ayımız var. Ondan sonra da altı aylık bir dönem başlıyor. O da ikinci dönem. Ocağa kadar geçecek bu dönemde benim gelecek projesi dediğim siyasi metin hazırlanmalı. Cumhurbaşkanı adayı belirlenmeli. Ve bunlar kadar önemlisi; bir koalisyon protokolü hazırlanmalı. Bir koalisyon hükümetinde görev yapmış eski bir başbakan yardımcısı olarak yaşamsal derecede önemli olduğuna inanıyorum. Türkiye nasıl yönetilecek? Atamalar nasıl olacak? Bakanlıklara kimler gelecek, ne olacak? İsim olması gerekmiyor, hangi parti ne yapacak bunun ortaya konması gerekiyor. Altılı Masa dediğiniz, benim Millet İttifakı diye adlandırmayı tercih ettiğim yapı sonuçta bir koalisyondur. Farklı partiler bir araya geliyorlar ve Türkiye'ye yeni bir yönetim vaadinde bulunuyor. Bu yönetim nasıl olacak, nasıl işleyecek, kimler hangi sorumlulukları üstlenecek? Benim koalisyon protokolü dediğim de bu. Üç ayda üç şey. Bir gelecek projesi, iki cumhurbaşkanı adayı, üç koalisyon protokolü. Ocak ayında bunlar kamuoyuna açıklanmalı. Geri kalan 5-6 aylık dönemde de seçim güvenliği, listeler, arazi çalışmaları yapılmalı."

ÇİĞLİ BELEDİYESİ'NE ÖVGÜ

Çiğli Belediyesi tarafından bugün düzenlenen Çiğli İmar ve Kent Çalıştayı'na katılan Karayalçın, çalıştayla ilgili izlenimlerini de şöyle aktardı:

"Çok büyük bir zevkle dinledim. Sayın başkanımızın konuşması oldu. Memnuniyetle dinledim, kıvanç duydum. Dijitalleşme dedikleri teknik şey gibi gözüküyor ama aslında hizmette verimliliği sağlıyorlar. Saydam bir belediye yapısı da ortaya koyuyor. Saydamlık ve katılımcılık sosyal demokrat belediyeciliğin özüdür. Biz 1989'dan bu yana bunu vaat ediyoruz. Saydam ve katılımcı bir belediye yapısı. Bunu gördüm. Eski bir belediye başkanı olarak da büyük memnuniyet duydum."

 

 

Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    10565,74%-0,59
  • DOLAR

    42,17% -0,01
  • EURO

    49,02% -0,28
  • GRAM ALTIN

    5558,99% -1,71
  • Ç. ALTIN

    9196,59% -3,17

ÖZGÜR ÖZEL MUSTAFA ELİTAŞ İLE YAPTIĞI SOHBETİ AKP'YE MANİDAR SÖZLER İLE AÇIKLADI

CBADAYOFİSİ → CBADAYOFİSİ1 → CBADAYOFİSİ11: SANSÜRE KARŞI DİRENİŞ!

6 ŞUBAT DAVASINDA ŞOK TESPİT: AFAD VE YEREL YÖNETİMLER “SORUMLU” İLAN EDİLDİ

ŞULE ÇET DAVASINDA TEPKİ ÇEKEN GELİŞME: BERK AKAND’IN TAHLİYE EDİLDİĞİ ORTAYA ÇIKTI

ŞANLIURFA’DA İNŞAAT ÇÖKTÜ: 2 İŞÇİ ENKAZ ALTINDA CAN VERDİ

TATİL BİTTİ, MARATON BAŞLIYOR: OKULLARDA ZİL YARIN ÇALIYOR

ÇOCUK SAĞLIĞI TEHLİKEDE: TİCARET BAKANLIĞI İKİ MARKAYI KARA LİSTEYE ALDI!

46 ÇOCUĞA İSTİSMARLA GÜNDEME GELMİŞTİ: ENSAR VAKFI'NDAN "OKULLARDA DİN EĞİTİMİ" PROGRAMI

HATİMOĞULLARI: “DEVLETİN ALEVİ’Sİ YAPAMAYACAKSINIZ – BİZİ BİÇİMLENDİREMEZSİNİZ!

“İBB İDDİANAMESİ: ‘ORMAN KANUNU’NA MUHALEFET’LE YARGILIYORLAR, AYNI SUÇU AKP’Lİ BELEDİYELER İŞLEYİNCE SES ÇIKMADI!”

GECE YARISI ZAMMI: AKARYAKIT FİYATLARI BİR KEZ DAHA DEĞİŞTİ

TELE 2 HABER, KAYYUMUN YAYINA SON VERDİĞİ SAATTE ALKIŞLARLA YAYINA BAŞLADI

ERGÜNEŞ FIRTINASI: SEÇİLEMEYEN HSK ÜYESİ, JET HIZLA AKP İLÇE BAŞKANI!

'İSTANBUL İDDİANAMESİ' İNTERNET SİTESİ VE X HESABI ERİŞİME ENGELLENDİ

KIBRIS İÇİN TARİHİ DİPLOMASİ: ALMANYA DEVREYE GİRİYOR

EV SAHİBİ OLMA UMUDU: SOSYAL KONUTTA BAŞVURULAR YAĞIYOR

HATAY’DA YİNE SEL: “HİZMET GELECEK” DENİLDİ, ALTYAPI HÂLÂ YOK

İMAMOĞLU'NUN SOSYAL MEDYA HESABINA İKİNCİ DEFA ERİŞİM ENGELİ GETİRİLDİ

ARINÇ CEZAEVİNDE: “DEMİRTAŞ VE KAVALA BU ÜLKENİN YENİDEN KUCAKLAŞMASINI İSTİYOR”

CHP’Lİ ÜNSAL: KADIN BAŞKAN OLARAK  ZORBALARA İZİN VERMEYECEĞİM!

“ANKARA’DA ELÇİLİK KRİZİ: ESAD ÖDEMEMİŞ, ŞARA ÇÖZÜM ARIYOR!”

“MERKEZ BANKASI ANKETİNDE ALARM: YIL SONU ENFLASYON BEKLENTİSİ YENİDEN YÜKSELDİ!”

“ANKARA’DA YÜREK YAKAN TÖREN: 20 ASKER SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI”

HATAY’DA STRATEJİK HAMLE: HBB MECLİSİ BORÇLANMAYI AÇTI, BEDESTEN’İ KİRAYA VERDİ!

SAVCILIK AÇIKLADI: DÖRT ŞİRKETE DAHA KAYYUM ATANDI

MENZİL’DE SİYASİ FAY HATTI: ERDOĞAN–ARINÇ REKABETİ DERİNLEŞİYOR!

ROJİN’İN ÖLÜMÜNDE SARSICI İDDİA: ATLETİNDE BAŞKA BİR KADININ KANI!

ORTAKÖY’DE ZEHİR ZİNCİRİ: İKİ ÇOCUĞUN ARDINDAN ANNE DE HAYATA TUTUNAMADI!

32 MİLYARLIK AKIŞ DEŞİFRE EDİLDİ: DEV PLATFORM TMSF DENETİMİNDE!

ÖZEL’İN GİZLİ TANIK ÇIKIŞI YARGIYI HAREKETLENDİRDİ: BAŞSAVCILIK YALANLADI!

Yükleniyor


CBADAYOFİSİ → CBADAYOFİSİ1 → CBADAYOFİSİ11: SANSÜRE KARŞI DİRENİŞ!

ŞULE ÇET DAVASINDA TEPKİ ÇEKEN GELİŞME: BERK AKAND’IN TAHLİYE EDİLDİĞİ ORTAYA ÇIKTI

ŞANLIURFA’DA İNŞAAT ÇÖKTÜ: 2 İŞÇİ ENKAZ ALTINDA CAN VERDİ

ÇOCUK SAĞLIĞI TEHLİKEDE: TİCARET BAKANLIĞI İKİ MARKAYI KARA LİSTEYE ALDI!

HATİMOĞULLARI: “DEVLETİN ALEVİ’Sİ YAPAMAYACAKSINIZ – BİZİ BİÇİMLENDİREMEZSİNİZ!

“İBB İDDİANAMESİ: ‘ORMAN KANUNU’NA MUHALEFET’LE YARGILIYORLAR, AYNI SUÇU AKP’Lİ BELEDİYELER İŞLEYİNCE SES ÇIKMADI!”

  • Pazar 17.3 ° / 8 ° false
  • Pazartesi 18.3 ° / 8 ° Güneşli
  • Salı 20.1 ° / 8.6 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 12 9 1 2 19 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 12 8 0 4 15 28
3.TRABZONSPOR A.Ş. 12 7 1 4 10 25
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 12 6 1 5 7 23
5.GÖZTEPE A.Ş. 12 6 2 4 9 22
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 12 6 4 2 5 20
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 12 5 3 4 -3 19
8.CORENDON ALANYASPOR 12 3 3 6 0 15
9.TÜMOSAN KONYASPOR 12 4 6 2 -2 14
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 12 3 4 5 -2 14
11.KOCAELİSPOR 12 4 6 2 -4 14
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 12 3 5 4 2 13
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 12 4 7 1 -10 13
14.GENÇLERBİRLİĞİ 12 3 7 2 -5 11
15.KASIMPAŞA A.Ş. 12 2 6 4 -6 10
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 12 1 5 6 -15 9
17.İKAS EYÜPSPOR 12 2 8 2 -9 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 12 2 9 1 -11 7