MİTHAT SANCAR:HALKIMIZ DÖNÜŞÜME HAZIR. ZAFER YAKINDIR. MUTLAKA KAZANACAĞIZ

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Ankara’da; “Erdoğan, ‘Beni patates, soğan yüzünden mi göndereceksiniz’ diyor. Evet, seni patates, soğan yüzünden göndereceğiz.

GÜNDEM 11.05.2023 10:24:00 0
MİTHAT SANCAR:HALKIMIZ DÖNÜŞÜME HAZIR. ZAFER YAKINDIR. MUTLAKA KAZANACAĞIZ

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Ankara’da; “Erdoğan, ‘Beni patates, soğan yüzünden mi göndereceksiniz’ diyor. Evet, seni patates, soğan yüzünden göndereceğiz. Ekmeğimizi ve emeğimizi, emeğimizin hakkını almak için seni göndereceğiz elbette. Öyle bir gideceksiniz ki ne oldu, nasıl oldu sizler bile şaşacaksınız. Bunu 14 Mayıs akşamı hep birlikte göreceğiz. Puslu hava yaratmaya, korku yaymaya çalışıyorlar. ‘Bunlar kaybetse de gitmez’ dedikoduları yayıyorlar. Kimse bu sözlere aldırmasın. Bu puslu havayı, bu güçlü mücadele dağıtacak. Aydınlık, bizim ellerimizle gelecek. Halkımız dönüşüme hazır. Zafer yakındır. Mutlaka kazanacağız” dedi.

Yeşil Sol Parti, bugün Ankara Tuzluçayır’da miting düzenledi. Mitinge; HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ve eşi Türkan Sancar, HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu ve Ankara Milletvekili adayları katıldı. Sancar, mitingde şöyle konuştu:

“Ankara mitinginde Tuzluçayır’da konuşmak benim için özel bir anlam taşıyor. 80’lerin başında üniversiteye başladığımızda bu meydan, bu semt, bu mahalle devrimcilerin merkeziydi. Mücadelenin, direnişin, dayanışmanın mekanıydı Tuzluçayır. ODTÜ’den Cebeci’den, üniversitelerde devrim öğreniliyor, öğretiliyordu burada. Demokrasi, özgürlük ve eşitlik buralarda yaşanıyordu. İşte sizler o mirası, şimdi bugün taşıyanlarsınız.

“BU YOLSUZLUK, ARSIZLIK, HIRSIZLIK, SOYGUN VE SAVAŞ DÜZENİNİ DEĞİŞTİRMEYE GELİYORUZ”

Kürtlerin özgürlük mücadelesiyle, Türkiye devrimcilerinin, sosyalistlerinin, demokratlarının mücadelesinin birleştiği ağacın altındayız. Evet, Yeşil Sol Parti, merhaba sana. Halkların ortak gücü değişim için geliyor. Bu düzeni değiştirmeye geliyor. Bu yolsuzluk, arsızlık, hırsızlık, soygun ve savaş düzenini değiştirmeye geliyoruz. Tek adam rejimini göndermeye kararlı Ankara. İşte irade, işte güç. Sizdedir o güç. Bugün Maliye Bakanı’nın bir sözü vardı. ‘Ekonomide işler iyi gidiyor. Biz de aldık başımızı gidiyoruz’ diyordu. Ekonomide işler bir avuç sermayedar içi iyi gidiyor. Ekonomide işler, saray için, rant düzeni için iyi gidiyor. Milyonlar ise yoksullukla, açlıkla baş başa bırakıldı. Bu mu iyi? Bu sizin kötülüğünüz, bu düzenin kötülüğü. Bu iktidarın kötülüğüdür. İşte biz bu kötülüğü bitirmeye geliyoruz.

“ÖYLE BİR GİDECEKSİNİZ Kİ NE OLDU, NASIL OLDU SİZLER BİLE ŞAŞACAKSINIZ. BUNU 14 MAYIS AKŞAMI HEP BİRLİKTE GÖRECEĞİZ”

‘Aldık başımızı gidiyoruz’ diyor ya. Evet, gidiyorsunuz. Emin olun gidiyorsunuz. Yoksulluğu, yolsuzluğu bu ülkeye bir kader haline getirmek istediniz, ama başaramayacaksınız. ‘Yeter’ diyoruz. Hırsızlığa, yüzsüzlüğe, talana, ranta, savaşa ‘hayır’ diyoruz. Erdoğan, ‘Beni patates, soğan yüzünden mi göndereceksiniz’ diyor. Evet, seni patates, soğan yüzünden göndereceğiz. Ekmeğimizi ve emeğimizi, emeğimizin hakkını almak için seni göndereceğiz elbette. Öyle bir gideceksiniz ki ne oldu, nasıl oldu sizler bile şaşacaksınız. Bunu 14 Mayıs akşamı hep birlikte göreceğiz.

“BU PUSLU HAVAYI, BU GÜÇLÜ MÜCADELE DAĞITACAK”

Puslu hava yaratmaya, korku yaymaya çalışıyorlar. ‘Bunlar kaybetse de gitmezler’ dedikoduları yayıyorlar. Kimse bu sözlere aldırmasın. Bu puslu havayı, bu güçlü mücadele dağıtacak. Aydınlık, bizim ellerimizle gelecek. Halkımız dönüşüme hazır. Demokratik değişimi yaratmaya hazır. Ankara da hazır. Bu iktidarı değiştiriyoruz değil mi ? Zafer yakındır. Mutlaka kazanacağız.”

 

Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    9668,36%1,33
  • DOLAR

    38,84% -0,03
  • EURO

    43,58% 0,48
  • GRAM ALTIN

    4029,54% 0,72
  • Ç. ALTIN

    6550,35% 0,00

EKREM İMAMOĞLU, ATATÜRK'ÜN SÖZLERİYLE GENÇLERE SESLENDİ

ÖZGÜR ÖZEL: "BU MÜCADELEYE NEFER KAZANDIRMAK HEPİMİZİN BOYNUNUN BORCUDUR"

ESKİ ABD BAŞKANI JOE BİDEN'A KANSER TEŞHİSİ KONULDU

'HAYALET' SINIFLAR PATLADI: YÜZLERCE KİŞİNİN DİPLOMASI İPTAL EDİLDİ

ERDOĞAN ARINÇ'IN BU AÇIKLAMALARINA ÇOK KIZACAK!

İMAMOĞLU'NDAN MEHMET ŞİMŞEK'E SERT SÖZLER

A101'DE BOZUK ÜRÜN SKANDALI: 3 ŞUBESİ KAPATILDI!

MEDYUMUN FİLMLERİ ARATMAYAN DOLANDIRICILIĞI…

ÇANAKKALE AYVACIK'TA KORKUTAN DEPREM!

'AİLE YILI' AFİŞİNE TEPKİ! KIZ ÇOCUĞA BAŞÖRTÜ, ERKEK ÇOCUĞA TAKKE TAKTILAR

AKP'Lİ BELEDİYEDE SKANDAL DARP İDDİASI! BELEDİYE BAŞKANI VE YARDIMCILARINI SUÇLADI

İMAMOĞLU’NUN DANIŞMANI ERTAN YILDIZ'IN ‘ETKİN PİŞMANLIK’ İFADESİ YETERLİ GÖRÜLMEDİ

ESKİ PERTEK BELEDİYE BAŞKANI TUTUKLANDI

GAZİANTEP'TE MİNGUZZİ VAKASI! 16 YAŞINDAKİ ÇOCUK VE ARKADAŞINI BIÇAKLADILAR

AKP'NİN YASA TEKLİFİNDE CUMHURBAŞKANINA ASKER İHRAÇ ETME YETKİSİ!

İSRAİL, GAZZE'DEKİ İŞGALİ KALICI HALE GETİRECEK SALDIRILARIN BAŞLADIĞINI AÇIKLADI

MEHMET ŞİMŞEK DUYURDU: VERGİ DENETİM SÜRECİNDE YENİ DÖNEM

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ'NDE 'NUREDDİN YILDIZ' PROTESTOSU NEDENİYLE TUTUKLANAN 1 ÖĞRENCİ SERBEST BIRAKILDI

BEYKOZ BELEDİYESİ SORUŞTURMASINDA İDDİANAME HAZIRLANDI…

TUTUKLANAN GAZETECİ FURKAN KARABAY'IN X HESABI ERİŞİME ENGELLENDİ

BERKİN ELVAN'IN KATİLİ POLİS FATİH DALGALI'NIN ALDIĞI 16 YILLIK HAPİS CEZASI ONANDI

ÖZGÜR ÖZEL'DEN İZMİR MİTİNGİ İÇİN ÇAĞRI…

BAKIRHAN'DAN LOZAN AÇIKLAMASI…

İMAMOĞLU'NUN TUTUKLULUĞUNA DEVAM KARARI

CHP LİDERİ ÖZEL'DEN CANLI YAYINDA BAHÇELİ'Yİ KIZDIRACAK SÖZLER!

'İMAMOĞLU'NUN DİPLOMASININ İPTALİ HUKUKSUZ' DEDİ, KARDEŞİ GÖREVDEN ALINDI

DEVA PARTİSİ’NDEN İSTİFA ETMİŞTİ: SEDA KAYA ÖSEN CHP’YE KATILIYOR

BOŞANMA AŞAMASINDA BIÇAKLI KAVGA: 1 ÖLÜ, 3 YARALI

HATAY İLE İDLİB VE LAZKİYE KARDEŞ ŞEHİR OLDU

SAYIŞTAY, MEMURLARA VERİLEN GİYİM YARDIMI ÖDEMELERİNİ “KAMU ZARARI” SAYDI

Yükleniyor


EKREM İMAMOĞLU, ATATÜRK'ÜN SÖZLERİYLE GENÇLERE SESLENDİ

ÖZGÜR ÖZEL: "BU MÜCADELEYE NEFER KAZANDIRMAK HEPİMİZİN BOYNUNUN BORCUDUR"

'HAYALET' SINIFLAR PATLADI: YÜZLERCE KİŞİNİN DİPLOMASI İPTAL EDİLDİ

ERDOĞAN ARINÇ'IN BU AÇIKLAMALARINA ÇOK KIZACAK!

A101'DE BOZUK ÜRÜN SKANDALI: 3 ŞUBESİ KAPATILDI!

MEDYUMUN FİLMLERİ ARATMAYAN DOLANDIRICILIĞI…

ÇANAKKALE AYVACIK'TA KORKUTAN DEPREM!

  • Pazartesi 26.8 ° / 13.9 ° Güneşli
  • Salı 27.7 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.8 ° / 13.1 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 27 1 5 53 86
2.Fenerbahçe 33 24 3 6 51 78
3.Beşiktaş 33 16 7 10 20 58
4.Samsunspor 33 17 10 6 12 57
5.İstanbul Başakşehir 33 15 12 6 6 51
6.Eyüpspor 34 14 12 8 5 50
7.Göztepe 33 12 10 11 13 47
8.Konyaspor 34 13 14 7 -3 46
9.Trabzonspor 33 12 11 10 11 46
10.Kasımpaşa 33 11 9 13 1 46
11.Kayserispor 33 11 11 11 -8 44
12.Antalyaspor 33 12 14 7 -22 43
13.Gazişehir Gaziantep 33 12 15 6 -5 42
14.Rizespor 33 12 17 4 -13 40
15.Alanyaspor 33 10 15 8 -10 38
16.Bodrum FK 33 9 16 8 -13 35
17.Sivasspor 34 9 17 8 -13 35
18.Hatayspor 34 5 21 8 -26 23
19.Adana Demirspor 34 2 28 4 -59