MHP'li sanık Ufuk Köktürk: Sadece MHP önünde fotoğrafım var diye bunlar başıma geldi

Sinan Ateş cinayeti davasında sanıklar dinlenmeye devam ediliyor

GÜNDEM 2.07.2024 11:04:00 0
MHP

 Sinan Ateş cinayeti davasında sanıklar dinlenmeye devam ediliyor. Duruşmada savunma yapan MHP İstanbul İl Yöneticisi Ufuk Köktürk, “Tahliye olacağımı düşünmüyorum çünkü görülmemiş mahkemenin verilmiş cezası ile polisler soru soruyor. Çünkü onların işine geliyor, MHP’yi işin içine katmak istiyorlar. MHP İstanbul İl Başkanlığı önünde fotoğraf çekilmişim. Polis bana bu fotoğrafı soruyor ‘Bu işi MHP mi yaptırdı?’ diye. Ne alakası var?” dedi.

Sinan Ateş'in, Ankara’nın Çukurambar semtinde, 30 Aralık 2022’de, bir aracın arkasına saklanan tetikçi Eray Özyağcı tarafından silahla öldürülmesine ilişkin açılan ve dün başlayan davanın ikinci duruşması, Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Sincan Ceza ve İnfaz Kurumları  Kampüsü’ndeki salonda görülüyor.

Duruşmada Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş de hazır bulundu. Duruşmayı DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcıları Murat Bakan ile İlhan Uzgel, İYİ Parti Milletvekilleri Selçuk Türkoğlu ile Selcan Hamşioğlu, Saadet Partisi Milletvekili Mustafa Kaya ve Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır da duruşmayı takip eden siyasiler arasında yer aldı. 

Tutuklu sanık Doğukan Çep, duruşma başlamadan önce salona girerken gazetecilerin olduğu bölüme bakarak “Görüşeceğiz seninle” diyerek tehditte bulundu.

Bugünkü duruşmada sanık avukatları siyasilerin müşteki bölümünde oturmasına itiraz etti ve mahkeme üzerinde bir baskı kurulduğu iddiasında bulundu. Mahkeme Başkanı ise “Bu durum güvenlik nedeniyle böyle. Salondaki oturma düzeninin altında bir neden aramayın. Duruşma salonu herkese açık herkes gelebilir buraya. Biz öyle uygun gördük” diyerek talebi reddetti.

"Uyuma meselesini neden daha önce söylemedin?" sorusu

İlk olarak sanıklardan Sinan Ateş'e yönelik "toplu halde, iştirak halinde tasarlayarak kasten öldürme" suçuna yardım etmekten yargılanan özel harekat polisi Murat Can Çolak dinlendi. Suçlamaları kabul etmediğini söyleyen Çolak, “Aşkın Mert Gelenbey benden arabamı istedi, eşi ile alışverişe gideceği için. Arabayı ona verdim. Alırken ise bana ailesi ile sıkıntılı olduğunu ve kendisini Ankara’ya götürmemi rica etti. Ben de kabul ettim. Otoparkta tanımadığım Eray Özyağcı geldi. Aşkın Mert Gelenbey arkadaşının olduğunu ve kendisinin Ankara’da bir yakınının ziyaretine gideceğini kaydetti. Ben de önemsemedim, 'tamam' dedim.” ifadelerini kullandı.

Savcılık ifadesinde “Eşimi alacağım sabah erken saatte” diyerek eğlenme planından vazgeçtiği olayı anlatan ancak bugün verdiği ifadede “Uyuya kaldığı ve Aşkın Mert Gelenbey’in kendisini uyumaya çalıştırıp uyandıramadığı için eğlenme planından vazgeçtiklerini anlatan Çolak’a Mahkeme Başkanı “Neden bu uyuma meselesini daha önce söylemedin, önceki ifadelerinde hiç bunu söylememişsin” dedi.

"Yakalaması olduğunu bildiğiniz bir kişiyi neden bir polis memuru taşır?" sorusuna red

Tahliyesini ve beraatini talep eden Çolak’a taraf avukatları sorular yöneltti. “Eray Özyağcı size yakalaması olduğunu buna rağmen Ankara’ya götürüp götürmeyeceğini soruyor. Siz yakalamasının olduğunu bildiğiniz bir insanı polis memuru neden taşır?” sorusuna Çolak, “Ben yakalaması olup olduğunu bilmiyordum” yanıtını verdi.

Müşteki avukatlarından Rafet Ersöz'ün, polislerin şehir dışına çıkarken izin alma ve üst makama bildirmekle yükümlü olduklarını ifade ederek, “Siz aldınız mı izin, neden almadınız?” sorusu üzerine Çolak, izin almadığını söyledi. Mahkeme Başkanı ise bu sorunun esasa katkı sağlamayacağını belirterek avukatın açıklamasına devam etmesine izin vermedi.

Sanık Ufuk Köktürk: "Sadece MHP önünde fotoğrafım var diye bunlar başıma geldi"

Sanık Çolak’ın ardından Sinan Ateş'e yönelik "toplu halde, iştirak halinde tasarlayarak kasten öldürme" suçuna yardım etmekten yargılanan MHP İstanbul İl Yöneticisi Ufuk Köktürk savunma yaptı.

“Doğukan sevdiğim, kıramadığım bir arkadaşım. Cezaevinden tanıyorum” diyen Köktürk, eşinin banka hesabından 4 bin lira gönderdiğini anlattı. Köktürk, şu savunmayı yaptı:

“Ben Doğukan Çep ile yüz yüze görüşen bir insanım. Bu cinayetin bir yerinde isem ben bu parayı elden veririm. Savcı bile ‘senin tek handikabın bu insanlarla arkadaş olman’ dedi. Ama ne hikmetse arkadaşımız yargılanıyor aynı ifadeleri vermişiz ama ben buradayım. Tahliye olacağımı da düşünmüyorum çünkü görülmemiş mahkemenin verilmiş cezası ile polisler soru soruyor. Çünkü onların işine geliyor MHP’yi işin içine katmak istiyorlar. Bana MHP yöneticisi ile neden fotoğraf çekildiğim soruluyor. Neymiş MHP İstanbul İl Başkanlığı önünde fotoğraf çekilmişim. Polis bana bu fotoğrafı soruyor ‘Bu işi MHP’mi yaptırdı?’ diye. Ne alakası var? 55 yıllık kurumsal bir partide böyle bir şey olabilir mi? Yaşananlar tam bir komedi böyle bir cinayet davası olamaz. Bu soruşturmayı yapanlara hakkımı helal etmiyorum. Sadece MHP önünde fotoğrafım var diye bunlar başıma geldi.” 

Sanık Serdar Öktem ile yakalandığı gün telefon görüşmelerinin olduğunu belirten müşteki avukatlarından Ali Yücel, Ufuk Köktürk’e bu görüşmelerin nedenini sordu. Ancak Köktürk, bu soruyu yanıtsız bıraktı.

Duruşma sanık Mustafa Uzunlar'ın dinlenilmesiyle devam ediyor.


Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    10682,20%2,26
  • DOLAR

    32,54% 0,09
  • EURO

    35,20% 0,32
  • GRAM ALTIN

    2465,44% 0,10
  • Ç. ALTIN

    3969,58% 0,00

SİGARAYA ZAM GELDİ

TCMB BAŞKANI FATİH KARAHAN'DAN ENFLASYON AÇIKLAMASI

SİNAN ATEŞ CİNAYETİ DAVASINDA 4. CELSE BAŞLADI

UEFA'DAN MERİH DEMİRAL'A SORUŞTURMA KARARI

Kemal Kılıçdaroğlu ve Ayşe Ateş, Sinan Ateş davasıyla ilgili birlikte açıklama yaptı. Ateş: "Cinayetin siyasi ayağı ortaya çıkmasın istiyorlar"

Kemal Kılıçdaroğlu ve Ayşe Ateş, Sinan Ateş davasıyla ilgili birlikte açıklama yaptı. Ateş: "Cinayetin siyasi ayağı ortaya çıkmasın istiyorlar"

UEFA’nın Merih Demiral’a soruşturma başlatması... AKP Sözcüsü Çelik’ten Almanya İçişleri Bakanı’na tepki

Bambus Plajı ihalesi iptal edilen şirket, plaj girişini kapattı... Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal: "Kamu otoritesi yok sayılıyor"

KESK: “TÜİK, yaşadığımız hayat pahalılığını en az yarı yarıya düşük gösteriyor”

DİSK’ten TÜİK önünde açıklama...DİSK Başkanı Çerkezoğlu: Asgari ücret ve tüm ücretler TÜİK’in bu baskılanmış rakamlarıyla bile önemli ölçüde erimiştir

Açık Radyo’nun yayın hayatına son verildi…

TÜM ELEKTRİK, SU, DOĞALGAZ, İNTERNET ABONELERİ İÇİN ARTIK ZORUNLU!

MEMUR VE EMEKLİ ZAMMI BELLİ OLDU

SİNAN ATEŞ DAVASININ ÜÇÜNCÜ GÜNÜNDE SANIK ÇEP’TEN KILIÇDAROĞLU TAKLİDİ

KONUT VE İŞYERİ ZAM ORANI BELLİ OLDU

Tetikçi Eray Özyağcı’nın avukatı: Eray Özyağcı değil, Selman Bozkurt maktule doğru ateş etmektedir

TGS Diyarbakır Temsilciliği’nin Basın Hak İhlalleri Raporu: Haziranda 2 bin 176 hak ihlali yaşandı

Netanyahu,İsrailli generallerin ateşkes istediğine, Açıkça söyleyeyim, bu olmayacak....

İngiltere'de, İşçi Partisi’nin 14 yıl sonra iktidara gelme olasılığı yüksek

Sinan Ateş cinayeti davası… Azmettirici Doğukan Çep'in avukatından "Sinan Ateş’in hukuksuz işler yaptığını görüyoruz” iddiası

Hindistan’daki izdihamda ölü sayısı 121'e ulaştı

Akaryakıt ve alkolde ÖTV zammı yüzde 19,49 oldu

Bedelli askerlik ücreti 217 bin 870 TL oldu

Şehitkamil Belediye Başkanı Yılmaz’dan sağduyu çağrısı...

Türkiye, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda çeyrek finalde

31 kurumdan Kayseri açıklaması: “Hem istismar olayını hem de nefret suçlarına sebep olan saldırıları kınıyoruz”

RİZE’DE SİLAHLI SALDIRI: ESKİ AKP'Lİ BAŞKAN ÖLDÜRÜLDÜ

ALİ MAHİR BAŞARIR'DAN BAKAN ŞİMŞEK'E: ASGARİ ÜCRET TEPKİSİ

SÜLEYMAN SOYLU’YA KALP İŞARETİ YAPAN GENCİ DARP EDEN POLİSE HAPİS İSTEMİ

Yeni Bakanlar Murat Kurum ve Kemal Memişoğlu TBMM'de yemin etti

Yükleniyor


SİGARAYA ZAM GELDİ

SİNAN ATEŞ CİNAYETİ DAVASINDA 4. CELSE BAŞLADI

UEFA'DAN MERİH DEMİRAL'A SORUŞTURMA KARARI

Kemal Kılıçdaroğlu ve Ayşe Ateş, Sinan Ateş davasıyla ilgili birlikte açıklama yaptı. Ateş: "Cinayetin siyasi ayağı ortaya çıkmasın istiyorlar"

Kemal Kılıçdaroğlu ve Ayşe Ateş, Sinan Ateş davasıyla ilgili birlikte açıklama yaptı. Ateş: "Cinayetin siyasi ayağı ortaya çıkmasın istiyorlar"

UEFA’nın Merih Demiral’a soruşturma başlatması... AKP Sözcüsü Çelik’ten Almanya İçişleri Bakanı’na tepki

KESK: “TÜİK, yaşadığımız hayat pahalılığını en az yarı yarıya düşük gösteriyor”

  • Perşembe 36.3 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Perşembe 36.3 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cuma 35.8 ° / 20.1 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 38 33 2 3 66 102
2.Fenerbahçe 38 31 1 6 68 99
3.Trabzonspor 38 21 13 4 19 67
4.İstanbul Başakşehir 38 18 13 7 14 61
5.Kasımpaşa 38 16 14 8 -3 56
6.Beşiktaş 38 16 14 8 5 56
7.Sivasspor 38 14 12 12 -7 54
8.Alanyaspor 38 12 10 16 3 52
9.Rizespor 38 14 16 8 -10 50
10.Antalyaspor 38 12 13 13 -5 49
11.Gazişehir Gaziantep 38 12 18 8 -7 44
12.Adana Demirspor 38 10 14 14 -7 44
13.Samsunspor 38 11 17 10 -10 43
14.Kayserispor 38 11 15 12 -13 42
15.Hatayspor 38 9 15 14 -7 41
16.Konyaspor 38 9 15 14 -13 41
17.Ankaragücü 38 8 14 16 -6 40
18.Fatih Karagümrük 38 10 18 10 -3 40
19.Pendikspor 38 9 19 10 -31 37
20.İstanbulspor 38 4 27 7 -53 16