Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin tarımsal üretimi ve üreticiyi destekleyen projelerinden biri olan Alıç Fidanı Projesi’nde dağıtımlar, Silifke ilçesinden başlayarak Toroslar, Yenişehir, Mezitli, Tarsus ilçelerinde devam etti.
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin tarımsal üretimi ve üreticiyi destekleyen projelerinden biri olan Alıç Fidanı Projesi’nde dağıtımlar, Silifke ilçesinden başlayarak Toroslar, Yenişehir, Mezitli, Tarsus ilçelerinde devam etti. Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi koordinesinde toplam 11 ilçede 181 üreticiye 5 bin 254 alıç fidanı verilecek.
Tarımda alternatif ürün oluşturulması ve kapama alıç bahçelerinin sayısını artırarak alıç yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılmasının yanı sıra yüksek verim ve kaliteli meyveler elde ederek üreticilerin gelir seviyelerini de yükseltmeyi hedefleyen Mersin Büyükşehir Belediyesi, üreticilere alıç fidanı dağıtımına başladı. Silifke, Toroslar, Yenişehir, Mezitli, Tarsus ilçelerinde dağıtımı yapılan, yüzde 50 hibeli olarak her üretici için 1 dekar alana 30 adet verilen alıç fidanları Akdeniz, Aydıncık, Çamlıyayla, Erdemli, Gülnar ve Mezitli ilçelerinde de üreticilerle buluşturulacak.
ŞAHUTOĞLU: “ALIÇ FİDANI YETİŞTİRİCİLİĞİNİ YAYGINLAŞTIRMAK İSTİYORUZ”
Mersin’in tarımına ve ürün çeşitliliğine destek vermek için önemli projeler hayata geçirdiklerini belirten Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Selçuk Şahutoğlu, “Aynı zamanda alternatif tarım ürünlerini oluşturmak ve kapama alıç bahçe sayısını arttırarak alıç fidanı yetiştiriciliğini yaygınlaştırmak istiyoruz. Üreticilerimizin gelirlerini arttırmalarını sağlamayı hedefliyoruz. Bu projemizle beraber yüzde 50 hibeli, toplamda 11 ilçe, 107 mahallede, 181 üreticimize toplam 5 bin 254 alıç fidanı dağıtımını bugün Silifke’de başlattık. Bizler Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak tarımda üreticilerimizi desteklemeye, onların girdi maliyetlerini azaltıcı ve de yüksek verimli ürün elde etmelerini sağlayacak projeler üretmeye devam edeceğiz” dedi.
“ALIÇ FİDANI ÜRETİCİLERİ ÇOK YÖNLÜ PAZAR AĞINDAN FAYDALANABİLİR”
Alıç fidanı dağıtımındaki amacın, kentte yapılan tarım ürün desenini geliştirmek ve tarımsal ürün çeşitliliğini artırmak olduğunu kaydeden Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Bitkisel Materyal ve Seracılık Şube Müdürlüğü Personeli Hasan Özdemir, “Alıç fidanları dikimi projesiyle birlikte, kullanılamayan atıl alanlardaki sahalara da fidan dikimi yapıp, üretimini aktif hale getirmeyi amaçlıyoruz” dedi.
Üreticilerin, alıç fidanlarından kuru ve yaş olmak üzere farklı şekillerde faydalanmasının yanı sıra, yaprak ve çiçeklerini de kurutularak tıbbi ve aromatik bitkiler olarak satılabileceğini söyleyen Özdemir, “Bu maksatla, alıç fidanlarının geniş çaplı bir pazarlama imkanı sunması, üreticilerimizin gelir seviyelerinin de yükselmesine yardımcı olacaktır” diye konuştu.
9367,77%3,72
34,47% 0,05
36,42% 0,21
2956,00% 0,72
4956,37% 0,55