Merkez Bankası politika faizini yüzde 50'de sabit tuttu

Merkez Bankası politika faizini yüzde 50

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 50'de sabit tuttu. 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) politika faizini yüzde 50'de tutma kararı aldı.

Bu, Merkez Bankası'nın peşpeşe beşinci kez aldığı faizi sabit tutma kararı.

PPK tarafından faiz kararına dair yapılan açıklamada, Temmuz ayında aylık enflasyonun önceki aya kıyasla sınırlı bir şekilde yükselmesine karşılık ikinci çeyrek ortalamasının altında kaldığı belirtildi.

Kurul, üçüncü çeyrekte yurt içi talebin yavaşlamaya devam ederek enflasyonist etkisinin azalmasının beklendiğini belirtti ve ekledi:
"Mal enflasyonu düşerken hizmet enflasyonundaki iyileşmenin gecikmeli olacağı değerlendirilmektedir. Hizmet enflasyonundaki yüksek seyir ve katılık, enflasyon beklentileri ve jeopolitik gelişmeler enflasyonist riskleri canlı tutmaktadır.

TCMB'nin faiz kararı sonrası piyasalarda son durum


ürkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 50'de sabit tuttu. Merkez Bankası'nın faiz kararının ardından Dolar/TL, 33,83 ile zirve seviyesinde işlem gördü. Euro/TL ise 37,58 seviyesine kadar yükselirken bu aralıkta dalgalanmaya devam ediyor. Gram altın ise karar sonrası 2 bin 748 TL seviyesine kadar yükseldi.

TCMB Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının 5'inci kez yüzde 50'de sabit tutulmasına karar verdi. 

Dolar/TL, sabah saatlerinde 33,77 seviyesindeki direncin üzerinde fiyatlanmaya başlamasının ardından karar sonrası 33,83 seviyesinde işlem görüyor. Euro/TL ise 37,58 seviyesine kadar yükselirken bu aralıkta dalgalanmaya devam ediyor. 

Karar öncesi 2 bin 720 TL bandında işlem gören gram altın ise karar sonrası 2 bin 748 TL seviyesine kadar yükselerek rekor tazeledi.  

 


Haber Kaynak : ANKA HABER