MERAL AKŞENER: ŞİMDİ KENDİ BAŞIMIZA HÜR VE MÜSTAKİL OLARAK SEÇİME GİTMEK İSTİYORUZ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Trabzon’da, "Biz adaylarımızın gayretleriyle milletimizin gönlüne girip, milletimizin teveccühünü almak onların oyuna talip olmak için yola çıktık.

GÜNDEM 8.12.2023 20:09:00 0
MERAL AKŞENER: ŞİMDİ KENDİ BAŞIMIZA HÜR VE MÜSTAKİL OLARAK SEÇİME GİTMEK İSTİYORUZ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Trabzon’da, "Biz adaylarımızın gayretleriyle milletimizin gönlüne girip, milletimizin teveccühünü almak onların oyuna talip olmak için yola çıktık. Seçimlerin neticesinde de 2028'de bu ülkenin başına partimizden bu ülkeyi seven ben olurum bir başkası olur; buradan bir arkadaşımızı bu ucube sistemi değiştirmek üzere cumhurbaşkanı seçeceğiz. Hedefimiz budur. Biz ülkemiz adına yeteri kadar fedakarlık yaptık. Yeteri kadar gayret sarf ettik. Yeteri kadar elimizden ne geliyorsa fazlasıyla ortaya koyduk. Şimdi kendi başımıza hür ve müstakil olarak seçime gitmek istiyoruz. Bunun kararını milletimiz verecek. Ne için milletin kararına bu kadar müdahale etmeye kalkışıyorsunuz" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bugün Trabzon'da "Teşkilat Buluşması" programında konuştu. Akşener şunları söyledi:

"ÇOK SERT VE UZUN BİR YOLCULUKTAN GELİYORUZ"

"Bu salonları bize vermiyorlardı, otellerden iki hafta üst üste kalırsak kovuluyorduk. Ben eski İçişleri Bakanıyım polis evlerinde kalma hakkım var. Bu yolculuk sürecinde tam 2007'den 2015 yılına kadar polis evinde kaldım. Ondan sonra bu yolculuğu yapıyoruz diye polis evinden atıldım. Tarihimizde ilk defa bir eski bakan hem de devletin kanunuyla korunan, devletin kanunuyla terörle mücadele yasasına göre bizzat devletin tahsis ettiği polislerle korunan İçişleri eski Bakanı o polis evinde yer yok diye çıkarıldı. Paramızla bir otelde kalmaya başladık, aradan 1 ay geçti o otelden de alınan tehditler nedeniyle atıldı. Bir başka otelde kalmaya başladık 15 Temmuz olduktan sonra 5'linin içinden çok önemli bir iş adamı MİT'e şikayet etti. Otelin sahibi MİT tarafından kontrole uğradı. ‘Kaldığımın odamın parasını kim ödedi’ diye araştırıldı. Kredi kartıyla ödendiği için otelin sahibi yırttı. Partimizi kurmaya kalkıştık, inanılmaz zorluklarla karşılaştık. Nihayetinde her bir il binasının açılışına gittik. Çok sert ve uzun bir yolculuktan geliyoruz.

"BİZ HAKSIZLIĞA İDMANLIYIZ AMA HİÇBİR HAKSIZLIĞA BU ÜLKE ADINA BU MİLLET ADINA BOYUN EĞMEDİK"

Bir tek eksiğimiz var. İYİ Parti'de aynı eksikliği gelenek olarak sürdürüyor. 'Sen övünme el övsün.' Ama anlatmadan olmuyor. Bugünün Türkiye'sinde eğer siz anlatmazsanız, biz anlatmazsak kimse kimseyi duymuyor ve dinlemiyor. Siz birbirinizi övmelisiniz. Hayatım boyunca arkadaşlarımı övmeye, onlara saygı duymaya, onları gençlere anlatmaya gayret ettim. Muhteremler bizi hafife almayın. Biz açlığa idmanlıyız. Biz hakarete idmanlıyız. Biz haksızlığa idmanlıyız ama hiçbir haksızlığa bu ülke adına bu millet adına boyun eğmedik. Bunun karşılığında hangi bedeli ödemek gerekiyorsa Allahımıza bin şükür onu da ödedik. Tuzu kuru olabilecek insanlarız niye buradayız? Biz bu ülkenin insanlara haksızlıkları ortadan kaldırmak için buradayız. Onun için bir çok haksızlığa karşı çıktık. Pek çok yanlışlıkla mücadele ettik. Kendimiz bedel ödemeye hazır olduk, milletimizi bedel ödemekten kurtarmak için.

"BİZE HER ŞEYİ YAPTILAR AMA BİR ŞEYİ YAPAMADILAR; BİZİ YIKAMADILAR"

Buraya gelirken 55 yaşında, 64 yaşında hem emekli hem inşaatlarda çalışan elleri nasır içerisinde erkekler gördüm. 8 bin 500 lira emekli maaşı alıp ağlayan insanlar gördüm. Emeklilik konusunda derdi olan, 'ben açım' diye bağıran insanlar gördük. Bunların konuşulması gerekirken Türkiye'de ne konuşuluyor? İttifaklar konuşuluyor, oculuk buculuk konuşuluyor, sizin derdiniz dışında her şey konuşuluyor. Gencecik bir kadın geldi, 'Kızım işsiz ben çok zor durumdayım, ne olursun kızıma iş' dedi. Benim yaşlarında bir hanım geldi, 'Anası babası terk etti ben babaanneyim, 9-12 yaşında iki torun başımda ben 3 bin lira alıyorum açım' dedi. Bir başka baba, 'Oğlum 6 yıl evvel mezun oldu hala işsiz' dedi. Normalde bunların konuşulması gerekirken eğer bu dertleri unutturacak, sizi görmeyecek üstte yumruklaşma oluyorsa bilin ki bu bir üç kağıttır. Biz bu üç kağıtları ortadan kaldırmak için yola çıktık. Biz bu dertlere çözüm üretmek için yola çıktık. 24 saat benim şahsımda, arkadaşlarıma hakaret ediliyor. Biz alışkınız, bize ağabey dediklerimiz, dost bildiklerimiz 'nesebi gayri sahih' dedi. Bize her şeyi yaptılar ama bir şeyi yapamadılar; bizi yıkamadılar. Vatandaşın gözünde yok edemediler. Onun için biz İYİ Parti olarak bu ülkeyi yönetmeye talibiz.

"KARARIN MİLLET NEZDİNDE SONUÇLARI BİZİ İLGİLENDİRİYOR"

Biz bir karar aldık, 9 saat konuştuk. Ne bir belediye başkanına ne CHP'ye en küçücük bir haksızlık en küçücük bir hakaret cümle, kelime, harf sarf etmeden kendi aramızda konuştu. ‘Seçimlere nasıl gitmeliyiz’ dedik. Tam 9 saat konuştuk, bu ülkede böyle bir siyasi parti yok. Bütün arkadaşlarımla gurur duyuyorum. İş birliğine 14 kişi 'evet' dedi, 35 kişi 'hayır' dedi, bir arkadaşımız gelmediği için onun oyu yok. Sonuç itibarıyla böyle bir karar aldık. Bu kararın millet nezdinde sonuçları bizi ilgilendiriyor. Milletimiz bu kararımıza teveccüh ederse gereğini yapacak, adaylarımız seçilecek. 'Yanlış yaptın Meral Akşener ve İYİ Parti' diyorsa onunda sorumluluğunun tamamı karşınızda duran kişiye ait. Elbette ‘baş üstüne milletim’ diyeceğiz. Anlayamadığım, anlamlandıramadığım hem Cumhur İttifakı'nı destekleyenler hem masada bulunup Millet İttifakı'nı daha doğrusu CHP'yi desteklediğini iddia edenler 24 saat küfür ediyorlar. Bu kararı verecek olan milletimiz. Siz de küfretmek yerine, iftira atmak yerine proje üretin, milletimizin derdine yönelik çalışma yapın. Söylediğimiz her kelimeden bir sonuç çıkararak fitne salan mı ararsınız, ne zamandır Atsız'ın şiirleri birilerine gönderme oluyor, ne zamandır bir siyasi partinin projeleri bir başka yerin eleştirisi oluyor? Kaldı ki eleştirebiliriz. Biz artık an itibarıyla bunların dışına çıktık ve çıkmaya kararlıyız.

"ŞİMDİ KENDİ BAŞIMIZA HÜR VE MÜSTAKİL OLARAK SEÇİME GİTMEK İSTİYORUZ"

Biz adaylarımızın gayretleriyle milletimizin gönlüne girip, milletimizin teveccühünü almak onların oyuna talip olmak için yola çıktık. Seçimlerin neticesinde de 2028'de bu ülkenin başına partimizden bu ülkeyi seven ben olurum bir başkası olur; buradan bir arkadaşımızı bu ucube sistemi değiştirmek üzere cumhurbaşkanı seçeceğiz. Hedefimiz budur. Biz ülkemiz adına yeteri kadar fedakarlık yaptık. Yeteri kadar gayret sarf ettik. Yeteri kadar elimizden ne geliyorsa fazlasıyla ortaya koyduk. Şimdi kendi başımıza hür ve müstakil olarak seçime gitmek istiyoruz. Bunun kararını milletimiz verecek. Ne için milletin kararına bu kadar müdahale etmeye kalkışıyorsunuz?

Biz zora, hizmete, bu ülkeyi yönetmeye talibiz. İnsanımız yorulmuş, PKK imasından yorulmuş, HDP iddiasından yorulmuş. Bir çok şeyden yorulmuş. Yorulduğu için de pek çok arkadaşımız, 'daha evvel şu partiye oy veriyordum, bu defa size oy vereceğim' dedi. Allah doğru yoldan ayırmasın."

 

Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    17132,20%0,11
  • DOLAR

    43,72% 0,19
  • EURO

    51,92% -0,02
  • GRAM ALTIN

    7075,01% 2,56
  • Ç. ALTIN

    11673,05% -0,41

TRAFİKTE KURALLAR BAŞTAN YAZILDI: CEZA YAĞMURU BAŞLADI

MOBBİNGE UĞRADIĞI İDDİA EDİLEN BAŞKOMİSER İNTİHAR ETTİ! VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

ADAYLIK YOLU MAYINLI TARLA: DEĞİRMENCİ İDDİALARIN GÖLGESİNDE

ERDOĞAN: “ÜNİVERSİTELER BİLİM YUVASI OLACAK, İDEOLOJİ SAHASI DEĞİL”

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ’NE AVRUPA ŞOKU! İMAMOĞLU KARARI KÜRESEL KRİZE DÖNÜŞTÜ

ONLYFANS’A DEV OPERASYON: 300 MİLYONLUK MAL VARLIĞINA EL KONULDU

GÜRLEK ARBEDE SORUSUNU KESTİ ATTI: “CEVAP VERMEK İSTEMİYORUM”

ERDOĞAN PROGRAMI BOĞAZİÇİ’NDE HAYATI DURDURDU

KARALAR TAHLİYESİNE YAPILAN İTİRAZ REDDEDİLDİ

VALİ MASATLI: SÜRECİ TİTİZLİKLE TAKİP EDİYORUZ

ÖKTEM: GELECEK NESİLLERE VİZYONLU BİR İSKENDERUN BIRAKMAK İSTİYORUZ

YILMAZ’DAN GÖREV SİNYALİ: “MECLİS ‘DEVAM’ DERSE BİR DÖNEM DAHA HAZIRIM”

DEM PARTİ’DEN BEŞTEPE AÇIKLAMASI: “UZLAŞIYLA YASAL ÇERÇEVE ŞART”

DEM PARTİ’DEN BEŞTEPE AÇIKLAMASI: “UZLAŞIYLA YASAL ÇERÇEVE ŞART”

EKONOMİDE ALARM ZİLİ Mİ? TCMB ENFLASYON TAHMİNİNİ ARTIRDI

ÖZARSLAN TRANSFER İDDİALARINA SERT YANIT VERDİ

KABİNEDE ZİNCİRLEME REVİZYON İDDİASI: DÖRT KRİTİK BAKANLIK MASADA

KABİNEDE ZİNCİRLEME REVİZYON İDDİASI: DÖRT KRİTİK BAKANLIK MASADA

İÇİŞLERİ’NDE DEVİR TESLİM: YERLİKAYA’DAN DİKKAT ÇEKEN SÖZ – “BEN ÖZGÜRLÜĞE GİDİYORUM”

İMAMOĞLU: “DEVLET GELENEĞİMİZ VE DEMOKRASİ TEHDİT ALTINDA”

AMASYA’DA BİYOGAZ TESİSİNDE FACİA: METAN GAZINDAN ZEHİRLENEN 3 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ

TBMM’DE GÜRLEK GERGİNLİĞİ: YEMİN TÖRENİNDE YUMRUKLU KAVGA ÇIKTI

AKP’DEN BELEDİYELERE YENİ YASA HAZIRLIĞI: YETKİLER DARALABİLİR, DENETİM ARTABİLİR

ÖZGÜR ÖZEL’DEN GÜRLEK ATAMASINA SERT ÇIKIŞ: “PARTİMİZE OPERASYONUN MİMARI BAKAN YAPILDI”

POYRAZ KARAYEL VE HATIRLA SEVGİLİ’NİN UNUTULMAZ OYUNCUSU ARSLAN’DAN KAHREDEN HABER

BAKANLIKLARDA GECE YARISI DEPREMİ: ADALET’E GÜRLEK, İÇİŞLERİ’NE ÇİFTÇİ

KEÇİÖREN’DE TRANSFER KRİZİ: ALTINOK, ÖZARSLAN’I İHALE ÜZERİNDEN HEDEF ALDI

KADIN BELEDİYE BAŞKANININ KIYAFETİYLE DALGA GEÇEN İYİ PARTİLİ TUTUKLANDI

İSTİFA KARARI ANKARA’YI KARIŞTIRDI: ÖZARSLAN HAKKINDAKİ SUÇLAMALAR GÜNDEMDE

Kiralık Araç, Sahte Plaka, ÇOCUK TETİKÇİ: Şişli’de Suç Zinciri

Yükleniyor


TRAFİKTE KURALLAR BAŞTAN YAZILDI: CEZA YAĞMURU BAŞLADI

MOBBİNGE UĞRADIĞI İDDİA EDİLEN BAŞKOMİSER İNTİHAR ETTİ! VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

ADAYLIK YOLU MAYINLI TARLA: DEĞİRMENCİ İDDİALARIN GÖLGESİNDE

ERDOĞAN: “ÜNİVERSİTELER BİLİM YUVASI OLACAK, İDEOLOJİ SAHASI DEĞİL”

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ’NE AVRUPA ŞOKU! İMAMOĞLU KARARI KÜRESEL KRİZE DÖNÜŞTÜ

ONLYFANS’A DEV OPERASYON: 300 MİLYONLUK MAL VARLIĞINA EL KONULDU

GÜRLEK ARBEDE SORUSUNU KESTİ ATTI: “CEVAP VERMEK İSTEMİYORUM”

  • Pazar 18.3 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19 ° / 8 ° Güneşli
  • Salı 17.5 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 22 17 1 4 40 55
2.FENERBAHÇE A.Ş. 22 15 0 7 31 52
3.TRABZONSPOR A.Ş. 22 13 3 6 17 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 21 11 3 7 15 40
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 21 10 4 7 10 37
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 21 9 6 6 14 33
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 22 7 6 9 -2 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 21 7 7 7 -6 28
9.KOCAELİSPOR 21 7 8 6 -4 27
10.CORENDON ALANYASPOR 22 5 6 11 -1 26
11.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 22 6 11 5 -5 23
12.HESAP.COM ANTALYASPOR 22 6 11 5 -13 23
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 22 4 9 9 -9 21
14.TÜMOSAN KONYASPOR 22 4 10 8 -10 20
15.İKAS EYÜPSPOR 22 4 12 6 -17 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 21 3 11 7 -13 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 21 2 10 9 -26 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 21 3 15 3 -21 12