MARDİN'DE DE KATLİAM GİBİ KAZA: CAN KAYBI 16'YA ÇIKTI

MARDİN

Mardin'in Derik ilçesinde TIR ile 2 aracın karıştığı kazada yaralılara müdahale eden ekiplere bir başka TIR çarptı.

Can pazarının yaşandığı kazada ilk belirlemelere göre 16 kişi yaşamını yitirdi, çok sayıda kişi de yaralandı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, kazayla ilgili adli tahkikat başlatıldığını açıkladı.

Gaziantep'te 16 kişinin yaşamını yitirdiği, 21 kişinin de yaralandığı katliam gibi kazanın bir benzeri Mardin'in Derik ilçesinde meydana geldi. İlçede akaryakıt istasyonu yakınında meydana gelen kazada freni boşalan TIR önündeki 2 araca çarptıktan sonra takla attı. Kazazedelere yardım görevliler ile çevrede toplanan vatandaşlara de arkadan gelen başka bir TIR çarptı. Can pazarının yaşandığı kazada aralarında çocukların da bulunduğu 16 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi de yaralandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca kazada can verenlerin sayısının 16'ya yükseldiğini, 8'i ağır olmak üzere 29 kişinin yaralandığını duyurdu. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise kazayla ilgili olarak Derik Cumhuriyet Başsavcılığı'nca adli tahkikat başlatıldığını bildirdi.

Soylu: Tüm ekiplerimiz seferber
Mardin'deki kazayla ilgili sosyal medya Twitter hesabından açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, mesajında şu ifadelere yer verdi:


"Maalesef bugün trafik kazaları açısından boğazımızın düğümlendiği gün oldu. Mardin Derik’te aynı yerde üst üste 2 tır kazası yaşandı. Tüm ekiplerimiz seferber. İlk belirlemelere göre 10 can kaybımız var. Yaralılarımız hastanelere taşınıyor. Geçmiş olsun. Allah rahmet eylesin."


Haber Kaynak : ANKA HABER