LÜTFÜ SAVAŞ, İLÇE ZİYARETLERİNE İSKENDERUN'LA DEVAM ETTİ
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, ilçe ziyaretleri kapsamında İskenderunlu hemşehrileri ile bir araya geldi.
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, ilçe ziyaretleri kapsamında İskenderunlu hemşehrileri ile bir araya geldi.
Karayılan, Meydan, Şekere, Cırtıman, Pınarbaşı mahalle sakinleri ve İskenderun Küçük Sanayi Sitesi esnafı ile buluşan Başkan Savaş, talepleri yerinde dinledi.
Savaş, ziyaretlerinde altyapı ve üstyapı çalışmalarından, HBB meclisinde yaşanan sorunlara kadar birçok konuda değerlendirmelerde bulundu.
"BÜYÜKŞEHİR’DEN BAŞKA HATAY’DA HİZMET YAPAN KİMSE YOK"
Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin tüm engellere rağmen hizmetlerine devam ettiğini belirten Savaş, “Şu anda HBB’den başka Hatay’da yatırım yapan kurum yok. Meclis’te reddeden bir zihniyet var. Niye reddediyorsunuz, hizmeti neden engelliyorsunuz? Gücümüz millet diye geldiniz, işiniz hizmetse neden hizmeti engelliyorsunuz” diyerek tepkisini dile getirdi.
“HER ŞEYE RAĞMEN DURMADAN HİZMET ETMEYE DEVAM EDİYORUZ”
Hizmetleri engellemek için yapılanları anlatan Savaş, “Cumhur İttifakı meclis üyeleri arıtma tesisi yapmayalım diye ret verdi. Ağustos ayı meclis toplantısında bir kez ret verdiler. Hangi vicdan bunu kabul eder. Sadece ovada 5 tane arıtma tesisi yaptık. Türkiye’deki ekonomik tablo nasılsa bizde de aynı. Ama her şeye rağmen durmadan hizmet etmeye devam ediyoruz” diye konuştu.
Hatay’ın ödediği vergiye oranla çok düşük seviyede bütçeden faydalandığını belirten Savaş, “2020 yılında Hatay ili olarak 12 milyar 518 milyon vergi ödedik. Ancak sadece 540 milyon liralık yatırım ayrılmış” dedi.
Başkan Savaş, mahalle sakinlerinden gelen sorulara da yanıt verdi. İlaçlama konusunda Türkiye’nin en kaliteli sinek ilacının kullandıklarını söyleyen Savaş, “Cumhurbaşkanlığı araçlar konusunda tasarruf tedbirleri yayınladı. Biz de bu tedbirlere uygun hareket ediyoruz. Araç sayılarımız yarıya düştü. Bunun için sinek ile mücadelede iki günde bir girdiğimiz mahallelere haftada bir girmek zorunda kaldık” dedi.
EXPO 2021 Hatay alanlarını bugüne kadar 1 milyon 350 bin kişinin ziyaret ettiği bilgisini de İskenderunlularla paylaşan Savaş, “EXPO organizasyonu turizmimize büyük katkı sağladı. Esnafımıza olumlu desteği oldu ve olamaya devam ediyor. Antakya’daki alanda yer alan ve Guinness Rekorlar Kitabı’na giren Ortak Varoluş Mozaiği’ni turistler görmeye geliyor” diye konuştu.
Lütfü Savaş’a ziyaretlerinde CHP Hatay milletvekilleri Mehmet Güzelmansur, Suzan Şahin ve İsmet Tokdemir eşlik etti.
-
BIST 100
16119,15%-0,25
-
DOLAR
44,32% 0,25
-
EURO
50,91% 0,21
-
GRAM ALTIN
6470,55% -5,51
-
Ç. ALTIN
11186,94% -2,43
İlgili Haberler

ÇALICA KÖYÜ’NÜN YENİ MUHTARI SİBEL GÖKBULUT, MAKAMINDA…
ADANA'DA ÇEVRE İLLERDE DE HİSSEDİLEN 5.0 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ
Çamlıhemşin halkı, kendi imkanlarıyla yaptırdıkları Taş Mektep'in Milli Eğitim Bakanlığı'na tahsisine tepki gösterdi
Hopa'da adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 2 zanlı, savcılığın itirazı sonrası tutuklandı.
“TARTIŞMALI GENELGEYE YARGI FRENİ: DANIŞTAY MEB’DEN SAVUNMA İSTEDİ”
“BAKAN ÇİFTÇİ AÇIKLADI: BAYRAMDA ‘RADAR TUZAĞI’ YOK”
“TRUMP’TAN İRAN’A AÇIK TEHDİT: GÜNEY PARS’I TAMAMEN YOK EDERİZ”
“MAÇ BİTTİ, KRİZ BAŞLADI: LIVERPOOL–GALATASARAY MAÇINA İNCELEME”
“BODRUM’DA SKANDAL İDDİA: ÖZBEK KADINI İNŞAATA GÖTÜRÜP İSTİSMAR ETTİLER”
“AKP’SİZ BAYRAM” CHP 17 PARTİYLE GÖRÜŞECEK, KRİTİK TERCİH GÜNDEMDE
“4 TAŞINMAZIM VAR” DEDİ, BELGEYİ GÖSTERDİ! GÜRLEK’TEN MAL VARLIĞI ÇIKIŞI
CHP’DEN AKIN GÜRLEK HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
İBB DAVASINDA YARGILAMA SÜRÜYOR: 107 TUTUKLU BAYRAMDA CEZAEVİNDE
KUŞADASI BELEDİYESİ’NDE YENİ SÜREÇ: BAŞKAN GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI
İBB DOSYASINDA KRİTİK GELİŞME: MAHİR POLAT’A EV HAPSİ KALDIRILDI
SİLİVRİ’DE GERİLİMLİ DAVA SÜRÜYOR: İMAMOĞLU’NUN YARGILANDIĞI DOSYADA İKİNCİ HAFTA BAŞLADI
SIRMA HALI KONUŞMASI SONRASI OPERASYON: SENDİKA BAŞKANI TÜRKMEN GÖZALTINA ALINDI
HAVA SAHASINDA İRAN VETOSU: İSVİÇRE FEDERAL KONSEYİ ABD’NİN ASKERİ TALEPLERİNİ GERİ ÇEVİRDİ
MARKA YATIRIM HOLDİNG’E OPERASYON: BAŞKAN MİNE TOZLU BİÇER GÖZALTINDA
NETANYAHU’NUN ÖLDÜĞÜ İDDİASI ORTALIĞI KARIŞTIRDI! İSRAİL VE İRAN'DAN AÇIKLAMA
Yükleniyor
MERSİN AÇIKLARINDAKİ KÖPEK BALIKLARI TATİLCİLERİN KABUSU OLDU
ÇALICA KÖYÜ’NÜN YENİ MUHTARI SİBEL GÖKBULUT, MAKAMINDA…
ADANA'DA ÇEVRE İLLERDE DE HİSSEDİLEN 5.0 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ
Çamlıhemşin halkı, kendi imkanlarıyla yaptırdıkları Taş Mektep'in Milli Eğitim Bakanlığı'na tahsisine tepki gösterdi
Hopa'da adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 2 zanlı, savcılığın itirazı sonrası tutuklandı.
Marketlerde 35, 40 lira olan mandalinayı, burada bizden tüccar 7 liraya almak istiyor
- Perşembe 13.6 ° / 10.2 ° Şiddetli yağmurlu
- Cuma 16.5 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Cumartesi 15.9 ° / 6.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu



