LÜTFÜ SAVAŞ: "HATAY MAHZUN KALMASIN DİYE BİZ BERABER YÜRÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ. HATAY MAHZUN DEĞİLDİR, GARİP DEĞİLDİR"

CHP Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, "Biz en zor günümüzde hükümeti yanımızda görmek isterdik, devletimizden sıkıntımız yok, devletimiz her şeyi ile buradaydı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün makamında olan Sayın Cumhurbaşkanımız, bizim garip

GÜNDEM 20.02.2024 20:58:41 0
LÜTFÜ SAVAŞ:

CHP Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, "Biz en zor günümüzde hükümeti yanımızda görmek isterdik, devletimizden sıkıntımız yok, devletimiz her şeyi ile buradaydı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün makamında olan Sayın Cumhurbaşkanımız, bizim garip ve mahzun bırakıldığımızı ifade etti, deprem sonrası geç kaldığını ifade etti ve milletinden özür diledi. Sevgi güvendiğin insanların yanında olmaktır. Hatay mahzun kalmasın diye biz beraber yürümeye devam edeceğiz. Hatay mahzun değildir, Hatay garip değildir. Yıkıldık ama düşmeyeceğiz. Çok kaybımız var. Ama biz yürekli insanlarımızla birlikte daha sağlıklı ve daha güçlü bir yapıyla çok modern bir şehir yapacağız" dedi.

CHP Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, EXPO alanındaki Amfi tiyatroda yurttaşlarla buluştu. Savaş, burada şöyle konuştu:

"HATAY, GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜN SADECE BANA DEĞİL, TÜM HATAY HALKINA EMANETİ"

"İnsanlar için en önemli duygu sevgidir ama bundan daha önemli bir şey vardır ki sevgiyi hissetmektir. Sizi seviyorum ama sizin beni ne kadar çok sevdiğinizi son iki günde öğrendim. Dinlenmemek üzere yola çıkanlar asla yorulmazlar. Biz bu yolun sadece ince, uzun olduğunu bilmiyorduk. Biliyorduk ki yollar zorlu, çetrefilli. Bu yolları biz ne kadar genişletmeye çalışsak birileri engel koydu. Ama biz sizlerle birlikte yılmadık, tükenmedik çünkü kararlıydık. Çünkü Hatay, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün sadece bana değil, tüm Hatay halkına emanetiydi.

"HATAY MAHZUN DEĞİLDİR, HATAY GARİP DEĞİLDİR"

15 yıldır Hatay'da emaneti bana teslim ettiniz. Önce Antakya, sonra Büyükşehir. Emaneti kime teslim edersiniz? Güvenilir birine teslim edersiniz. Bu güvende parayla olmuyor, şöhretle hiç olmuyor, şarkı söylemekle de olmuyor, top oynamakla da olmuyor. Bu güven sizin hayattaki duruşunuzla oluyor. Hayat felsefeniz ile oluyor. Karşınızdaki insanlarla bağdaş kurup oturup kahvaltı yapmanızla, kucaklaşmanızla onunla birlikte yol yürümenizle ve Hatay’a, ülkenize hizmet etmenizle oluyor. Yani güven her şeyin başı. Bana güvendiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum.

Biz en zor günümüzde hükümeti yanımızda görmek isterdik, devletimizden sıkıntımız yok, devletimiz her şeyi ile buradaydı. Ama Sayın Cumhurbaşkanımız, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün makamında olan Sayın Cumhurbaşkanımız bizim garip ve mahzun bırakıldığımızı ifade etti, deprem sonrası geç kaldığını ifade etti ve milletinden özür diledi. Sevgi güvendiğin insanların yanında olmaktır. Hatay mahzun kalmasın diye biz beraber yürümeye devam edeceğiz. Hatay mahzun değildir, Hatay garip değildir. Yıkıldık ama düşmeyeceğiz. Çok kaybımız var. Ama biz yürekli insanlarımızla birlikte daha sağlıklı ve daha güçlü bir yapıyla çok modern bir şehir yapacağız.

"ATATÜRK’ÜN EMANETİNİ BİZİ YALNIZ BIRAKANLARA TESLİM EDEMEZDİK"

Ben aday olmasaydım, iktidar yüzde 60’larla seçimi kazanıyordu. Öyle bir şey olamaz. Atatürk’ün emanetini bizi yalnız bırakanlara teslim edemezdik. O yüzden aday oldum. Ama son iki gündeki desteğiniz var ya, bütün yüreğimdeki yağları eritti. Kazanacağız, geçen seçimden daha fazlasını alacağız. Daha güzelini yapacağız. Daha iyisini yapacağız. Hatay hepimizin sevdası. Biz sevdamızdan vazgeçmiyoruz, geçme şansımız da yok. Her türlü kumpasa rağmen bana güvenip, bizleri Hatay’a, Hatay’ı da bizlere emanet eden Sayın Genel Başkanımıza yetkili kurumlarımıza bu amaç uğruna bize destek veren bütün paydaşlarımıza ve yol arkadaşlarımıza canı gönülden teşekkür ediyorum. 31 Mart’ta Hatay’ı tanımadan bilmeden hüküm sürenlere, söz söyleyenlere siz cevap vereceksiniz."

 

Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    11347,70%0,30
  • DOLAR

    40,83% 0,12
  • EURO

    47,84% 0,95
  • GRAM ALTIN

    4431,67% 0,84
  • Ç. ALTIN

    7119,18% 0,73

TATİL HUTBESİNE TATİL ARASI: ERBAŞ HUTBEYİ TATİLDE HAZIRLADI

MERSİN’DE ÖĞRENCİLERİ TAŞIYAN MİNİBÜS TIR'A ÇARPTI: 2 ÖLÜ, 10 YARALI

ESKİ ORTAK İKTİDARA 7 AY SÜRE VERDİ! FATİH ERBAKAN’TAN ERKEN SEÇİM ÇAĞRISI

MENZİL'İN MİRAS KAVGASINA DİYANET'İN CUMA HUTBESİ DE GİRDİ

CHP’Lİ VEKİLDEN ÇARPICI ÇIKIŞ: İMAMOĞLU’NA SİYASİ YASAK TUTMAZ!

FİLENİN SULTANLARI FIRTINA GİBİ BAŞLADI: İSPANYA’YA SET VERMEDEN GALİBİYET

ODTÜ’LÜLERE 19 MART EYLEMLERİ SORUŞTURMASI: ÖĞRENCİLER PEŞ PEŞE İFADEYE ÇAĞIRILIYOR

MEHMET ALİ ÇELEBİ’DEN BERELİ ŞOV! TEPKİLER ÇIĞ GİBİ

MEMURLAR İÇİN KRİTİK 5 GÜN BAŞLADI

İBB DAVASI İÇİN GERİ SAYIM: 4 İDDİANAME HAZIRLANIYOR!

BAHÇELİ'DEN CUMHUR'DA ÇATLAK İDDİALARINA YANIT : CAMDAN VAZO DEĞİL Kİ ÇATLASIN

DENİZDE KAYBOLAN İŞ İNSANI HALİT YUKAY'IN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

PAZARCILARI AZARLAYAN BAŞKAN, MARKET ÇALIŞANINI DA HEDEF ALDI

KOCAELİ'NDE YANGIN: BARAKA VE KONTEYNERLERE SIÇRADI, MÜDAHALE SÜRÜYOR

BAKAN YERLİKAYA İMZALADI: EMNİYET’TE GECE YARISI KRİTİK ATAMA

ZEYDAN KARALAR SÜRECE İLİŞKİN İLK KEZ KONUŞTU: “HUKUKİ BİR SÜREÇ GÖRMÜYORUM”

KKM’DE SON: MEHMET ŞİMŞEK’TEN AÇIKLAMA

THK’DEN SKANDAL AÇIKLAMA:8 UÇAKTAN SADECE 3’Ü UÇABİLİR DURUMDA

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN SURİYE KARARI: TÜRKİYE’DEN SURİYE’YE PASAPORTLA GEÇİŞ BAŞLADI

TÜRKİYE’NİN GELECEĞİNE SAHİP ÇIKILIYOR: SİVAS MEYDANI TIKANDI!

BEYOĞLU’NDA YENİ BAŞKAN VEKİLİ BELLİ OLDU: CHP’Lİ KARAAHMETOĞLU SEÇİLDİ

EBRU GÜNDEŞ’İN EŞİ MURAT ÖZDEMİR SUÇ ÖRGÜTÜ İDDİASIYLA GÖZALTINDA!

SARAY'A YÜRÜYECEKLERDİ: BİRLEŞİK KAMU-İŞ ÜYELERİNE POLİS ENGELİ!

DİYANET ÖNCÜLÜĞÜNDE E-OKULA ENTEGRE DİNİ KREŞ: MEB ASLİ GÖREVİNİ TERK EDİYOR

EYLÜLDE YENİ YOL HARİTASI: ÖZEL’İN MASASINDA EKONOMİ VE SÜRPRİZ PLAN VAR

BATMAN’DA BUNGALOV KRİZİ: KAYYUM, AKP’Lİ YÖNETİCİ VE DEM’Lİ VEKİL KARŞI KARŞIYA

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, NEBATİ’YE: SEÇİM BÖLGENİ İHMAL ETME

İLLER BANKASI GENEL MÜDÜRÜ TÜRK’TEN ÖZLEM ÇERÇİOĞLU AÇIKLAMASI: AYDIN’A SAĞLANAN KREDİ TİCARİ SIR DEĞİL

NEVŞEHİR VALİSİ ALİ FİDAN, KORUMA POLİSİNDEN DAİRE MÜDÜRÜ YAPTI!

ETKİN PİŞMANLIKTAN FAYDALANAN AZİZ İHSAN AKTAŞ’IN EV HAPSİ SONA ERDİ

Yükleniyor


MERSİN’DE ÖĞRENCİLERİ TAŞIYAN MİNİBÜS TIR'A ÇARPTI: 2 ÖLÜ, 10 YARALI

ESKİ ORTAK İKTİDARA 7 AY SÜRE VERDİ! FATİH ERBAKAN’TAN ERKEN SEÇİM ÇAĞRISI

MENZİL'İN MİRAS KAVGASINA DİYANET'İN CUMA HUTBESİ DE GİRDİ

CHP’Lİ VEKİLDEN ÇARPICI ÇIKIŞ: İMAMOĞLU’NA SİYASİ YASAK TUTMAZ!

ODTÜ’LÜLERE 19 MART EYLEMLERİ SORUŞTURMASI: ÖĞRENCİLER PEŞ PEŞE İFADEYE ÇAĞIRILIYOR

MEHMET ALİ ÇELEBİ’DEN BERELİ ŞOV! TEPKİLER ÇIĞ GİBİ

  • Pazar 35.4 ° / 20.4 ° Güneşli
  • Pazartesi 32.7 ° / 21 ° Güneşli
  • Salı 32.4 ° / 21.1 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Göztepe 3 2 0 1 5 7
2.Konyaspor 2 2 0 0 6 6
3.Galatasaray 2 2 0 0 6 6
4.Antalyaspor 2 2 0 0 2 6
5.Samsunspor 2 2 0 0 2 6
6.Trabzonspor 2 2 0 0 2 6
7.Beşiktaş 1 1 0 0 1 3
8.Kayserispor 1 0 0 1 0 1
9.İstanbul Başakşehir 1 0 0 1 0 1
10.Alanyaspor 1 0 0 1 0 1
11.Fenerbahçe 1 0 0 1 0 1
12.Rizespor 2 0 1 1 -3 1
13.Gençlerbirliği 2 0 2 0 -2 0
14.Kasımpaşa 2 0 2 0 -2 0
15.Kocaelispor 2 0 2 0 -2 0
16.Eyüpspor 2 0 2 0 -4 0
17.Fatih Karagümrük 2 0 2 0 -5 0
18.Gazişehir Gaziantep 2 0 2 0 -6 0