KURTULMUŞ: "BAŞTA BİRLEŞMİŞ MİLLETLER OLMAK ÜZERE DÜNYANIN BÜTÜN KURUM VE KURULUŞLARI İFLAS ETMİŞTİR"

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Başta Birleşmiş Milletler olmak üzere dünyanın bütün kurum ve kuruluşları iflas etmiştir.

GÜNDEM 20.03.2024 10:24:00 0
KURTULMUŞ:

Birleşmiş Milletler'in iflasının en hazin görüntüsü ise Guterres'in Refah Sınır Kapısı'nda içeri girmek için bekletilmesi görüntüsüdür. Barışı sağlayacak Birleşmiş Milletler'in Genel Sekreteri bile barışı sağlayabilmek için o zulmün yapıldığı mekana giremiyor" açıklamasını yaptı.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, büyükelçiler ile Meclis'teki iftar programında buluştu. Kurtulmuş, büyükelçilerle bir araya geldiği programda Türkiye'nin dış politika anlayışına ilişkin şunları söyledi:

"DİPLOMASI MASASININ GÜCÜNÜ TÜRKİYE OLARAK HİÇBİR ZAMAN İHMAL ETMEDİK"

"Türkiye olarak dış politikada son derece aktif ve yoğun bir dönemin içerisinden geçtiğimizi sizler de görüyorsunuz ve takip ediyorsunuz. Dış politikada çok farklı alanlarda sürdürdüğümüz bu çabalarımızın iki önemli dayanağını tekrar hatırlatmak isterim. Bunlardan birincisi, sorunlara karşı barışçıl çözümleri ortaya koyabilme iradesidir. Bunun için sorunlar ne kadar büyük olursa olsun diplomasi masasının gücünü Türkiye olarak hiçbir zaman ihmal etmedik. Bu çerçevede hem sorunların çözümü için karşılıklı rızaya dayalı müzakereleri açık tuttuk hem de diplomasinin bütün kanallarından istifade ettik. Dış politikamızın bir başka önemli ayağı ise bölgesel ve küresel sorunların çözülebilmesi için küresel ölçekli adaletin temin edilebilmesini kendi dış politikamızın ana eksenine oturttuk."

Türkiye'nin bulunduğu coğrafyanın sorunlarına değinen Kurtulmuş, Rusya-Ukrayna Savaşı hakkında şöyle konuştu:

"ÜÇÜNCÜ DÜNYA SAVAŞININ AYAK SESLERİNİ DUYMAMIZ MÜMKÜN"

"Türkiye'nin dış politika anlayışının ana ayaklarından birisi barış ve istikrarın sağlanmasıdır. Bu perspektife sahip olmayan hiçbir uluslararası çabanın çözüm üretmesinin mümkün olmadığını biliyoruz. Hele hele bizim gibi bütün çevresi sorun alanlarıyla dolu olan bir ülkede birinci hedefinizin barışı ve istikrarı sağlamak olması aşikardır. Türkiye, Rusya-Ukrayna arasında kalıcı ve adil bir barışı savunurken aynı zamanda bu savaşın yayılma potansiyelini gören bir ülke olarak bunu açık bir şekilde ifade etti. Çünkü hepimiz biliyoruz ki Rusya-Ukrayna arasındaki savaş sadece Rusya ve Ukrayna arasında değil. Rusya'yla tüm batı dünyası arasında bir savaş olma potansiyeline sahiptir. Bu savaş barışçıl bir şekilde sonlandırılamazsa üçüncü dünya savaşının ayak seslerini duymamız bile mümkündür."

Uluslararası sorunların uluslararası çözümler gerektirdiğine dikkati çeken TBMM Başkanı, şöyle devam etti:

"İSLAMAFOBİ İLE MÜCADELE BİR TEK ÜLKENİN TEK BAŞINA YAPABİLECEĞİ BİR İŞ DEĞİLDİR"

"Karşılaştığımız küresel sorunların hepsine karşı hep beraber çözüm üretmek, çözümleri geliştirmek ve müşterek bir şekilde mücadele etmek zorundayız. Örneğin İslamafobi ile mücadele bir tek ülkenin tek başına yapabileceği bir iş değildir. İslamafobiyle mücadele sadece Müslüman ülkelerin yapacağı bir şey de değildir. İslamafobi aslında ırkçılığın, faşizmin, ötekileştirmenin, insanlar arasında bir hiyerarşi kurmanın en açık suçlarından biridir. Bugün Avrupa'da artan ve hepimizin endişeyle izlediği ırkçılık ve yükselen faşizm dalgası ve aşırı sağ akımlar İslamafobi ve yabancı düşmanlığı üzerinden aslında Avrupa'nın mutedir, makul, anaakım siyasetini köreltmektedir.

Tek başımıza kaldığımızda herhalde hiçbirimiz bugünkü dünya sisteminin işlediğini söyleyemez. Hatta bugünkü dünya sisteminin sahebi olarak kendisini görenler dahi bu sistemin çalıştığını iddia edemez. Başta Birleşmiş Milletler olmak üzere dünyanın bütün kurum ve kuruluşları iflas etmiştir. Birleşmiş Milletler'in iflasının en hazin görüntüsü ise Guterres'in Refah Sınır Kapısı'nda içeri girmek için bekletilmesi görüntüsüdür. Barışı sağlayacak Birleşmiş Milletler'in Genel Sekreteri bile barışı sağlayabilmek için o zulmün yapıldığı mekana giremiyor. Artık Birleşmiş Milletler başta olmak üzere Dünya Sağlık Örgütü'nden tutun Dünya Bankası'na kadar birçok kurum ve kuruluşun, hatta Avrupa Birliği'nin bile birçok açıdan artık fonksiyonlarının yerine getirilememekte olduğunu görüyoruz."

Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    14181,86%1,08
  • DOLAR

    43,02% 0,17
  • EURO

    50,45% -0,23
  • GRAM ALTIN

    6069,01% 1,74
  • Ç. ALTIN

    10035,64% 1,07

MHP’DEN SDG ÇIKIŞI: SURİYE’NİN ÜÇTE BİRİ İŞGAL ALTINDA, SABIR TÜKENDİ

DEPREM SONRASI SAĞLIK TABLOSU: AKP’Lİ ÖZEL’DEN HATAY İÇİN NET MESAJ

DİYANET’İN KÖY FORMÜLÜ PES DEDİRTTİ: “İMAM SERVİSİ KURUN”

YERİNE O MU HAZIRLANIYOR? BİLAL ERDOĞAN İDDİALARININ ARKA PLANI

1 OCAK İTİBARIYLA YÜRÜRLÜKTE: BORÇLUYA TEDAVİ YOK

11. YARGI PAKETİ YETMEDİ: AKP’DEN YENİ AF HAZIRLIĞI İDDİASI

PEZEŞKİYAN’DAN PROTESTOLAR İÇİN EZBER BOZAN ÇIKIŞ: “SORUMLULUK BİZİM, SUÇLUYU BAŞKA YERDE ARAMAYIN”

“ÖCALAN’A ÖZGÜRLÜK” MİTİNGİ ERTELENDİ: DİYARBAKIR’DA HAVA MUHALEFETİ GEREKÇESİ

3 GÜN AÇ BIRAKILDI İDDİASI: BEBEK MEZARLIKTA, 4 KİŞİ CEZAEVİNDE

YENİ YILA ZAMLA GİRİLDİ: AVRASYA TÜNELİ’NDE TARİFE UÇTU

VAN’DA ÇIĞ ALARMI: KAR ALTINDA KALAN KADIN YARALI KURTARILDI, MAHALLEDE TAHLİYE KARARI

VALİLİK “KAMU ZARARI VAR” DEDİ: MHP’Lİ DUROĞLU BELEDİYE BAŞKANI HAKKINDA SORUŞTURMA İZNİ

ŞİŞLİ’DE KAYYUM KARARI TEPKİ ÇEKTİ: YAŞLI VE ENGELLİLERİN KULLANDIĞI MEKİK SERVİS KALDIRILDI

AKARYAKITTA FİYATLAR DEĞİŞTİ: YENİ YIL, YENİ ZAM

MEHMET AKİF ERSOY’UN “ETKİN PİŞMANLIK” İFADESİ ORTAYA ÇIKTI: UYUŞTURUCU KULLANDIĞINI İTİRAF ETTİ, TAHLİYE EDİLMEDİ

CUMHURBAŞKANI KARARIYLA GELDİ: 2026’DA MTV VE DAMGA VERGİSİ ZAMLI

ERDOĞAN’DAN YENİ YIL MESAJINDA “SÜREÇ” VURGUSU: PKK’NİN FESİH SÜRECİ GÜNDEMDE

İSTANBUL’DA TERÖR ALARMI: IŞİD BAĞLANTILI 29 ŞÜPHELİ YAKALANDI

GÜLBEN ERGEN’DEN MUSTAFA DESTİCİ’YE SERT YANIT: “BEN KİN TUTMUYORUM, AVUKAT TUTUYORUM”

SARAY’DAN DEAŞ İDDİALARINA DEZENFORMASYON YANITI

MEHMET AKİF ERSOY YENİDEN ADLİYEDE: EK İFADESİ ALINIYOR

ABD’DEN TÜRKİYE’YE DEPREM UYARISI: BÜYÜKELÇİLİK VATANDAŞLARINA TALİMAT YAYINLADI

UYUŞTURUCU SORUŞTURMASINDA ÇARPICI BEYANLAR: ÇAĞLI’DAN ERSOY HAKKINDA İDDİALAR

VEYİS ATEŞ VE TANER ÇAĞLI TUTUKLANDI

KADIKÖY’DE SİLAHLI SALDIRI: FENERBAHÇE TRİBÜN LİDERİ İBRAHİM GÜMÜŞTEKİN HASTANEYE KALDIRILDI

2025: YORGUN BİR ÜLKENİN AYNASI

YALOVA’DA IŞİD OPERASYONU, YARGI KARARI VE ŞEHİTLER: BERAATİN ARDINDAN GELEN KATLİAM

FATİH ALTAYLI HAKKINDA TAHLİYE KARARI

YALOVA’DA IŞİD OPERASYONU ÇATIŞMAYA DÖNDÜ: 3 POLİS ŞEHİT, RTÜK YAYIN YASAĞI GETİRDİ

BAYRAMPAŞA’NIN SEÇİLMİŞ BAŞKANI HASAN MUTLU: “BU BİR ÇÖKME OPERASYONUDUR”

Yükleniyor


DİYANET’İN KÖY FORMÜLÜ PES DEDİRTTİ: “İMAM SERVİSİ KURUN”

YERİNE O MU HAZIRLANIYOR? BİLAL ERDOĞAN İDDİALARININ ARKA PLANI

1 OCAK İTİBARIYLA YÜRÜRLÜKTE: BORÇLUYA TEDAVİ YOK

11. YARGI PAKETİ YETMEDİ: AKP’DEN YENİ AF HAZIRLIĞI İDDİASI

“ÖCALAN’A ÖZGÜRLÜK” MİTİNGİ ERTELENDİ: DİYARBAKIR’DA HAVA MUHALEFETİ GEREKÇESİ

3 GÜN AÇ BIRAKILDI İDDİASI: BEBEK MEZARLIKTA, 4 KİŞİ CEZAEVİNDE

  • Cuma 1.8 ° / -7.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 4.8 ° / -3.5 ° Güneşli
  • Pazar 2.1 ° / -7.3 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9