KORAY AYDIN, PARTİ YÖNETİMİNE AKŞENER’İ AÇIKLAMA YAPMAYA DAVET ETMESİ ÇAĞRISI YAPTI

İYİ Parti Ankara Milletvekili Koray Aydın, geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in görüşmesiyle ilgili parti yönetimine çağrıda bulundu.

GÜNDEM 14.06.2024 09:55:00 0
KORAY AYDIN, PARTİ YÖNETİMİNE AKŞENER’İ AÇIKLAMA YAPMAYA DAVET ETMESİ ÇAĞRISI YAPTI

İYİ Parti Ankara Milletvekili Koray Aydın, geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in görüşmesiyle ilgili parti yönetimine çağrıda bulundu. Aydın, "Mevcut parti yönetimimiz tarafından İYİ Parti Kurucu Genel Başkanı ve Kurucular Kurulu Üyesi Sayın Meral Akşener’in, İYİ Partililerin bir haftadır yüzünü yere eğdiren gelişmeler hakkında bir an önce açıklama yapmaya davet edilmesi şarttır, elzemdir" dedi.

İYİ Parti Ankara Milletvekili Koray Aydın, eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile geçen haftaki görüşmesinin ardından Akşener'e görüşmenin içeriğinin açıklaması çağrısında bulunmuştu. Aydın'ın bu çağrısı yanıt bulmadı ve Aydın, bu akşam X hesabından bu kez İYİ Parti yönetimine çağrı yaptı.

Aydın çağrısında, "Mevcut parti yönetimimiz tarafından İYİ Parti Kurucu Genel Başkanı ve Kurucular Kurulu Üyesi Sayın Meral Akşener’in, İYİ Partililerin bir haftadır yüzünü yere eğdiren gelişmeler hakkında bir an önce açıklama yapmaya davet edilmesi şarttır, elzemdir" ifadelerini kullandı.

Aydın'ın yaptığı çağrı şöyle: 

"Sayın Meral Akşener’in 'İYİ Parti Eski Genel Başkanı' sıfatıyla Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı Saray’da ziyaretinin üzerinden 8 gün, Sayın Akşener ve Sayın Erdoğan’a 'görüşmenin konusu ve içeriğini açıklaması' çağrımızın üzerinden ise bir hafta geçti. İYİ Parti yönetiminin görüşme ile ilgili zamanında tepki vermemesi üzerine, görüşmeden yaklaşık 26 saat sonra, bütün iyi niyet ve samimiyetimle, İYİ Parti'nin Kurucular Kurulu Üyesi ve seçilmiş bir Milletvekili olarak İYİ Parti'nin kurumsal kimliğini koruyacak bir açıklama yaptım. Bu açıklama ile İYİ Parti'ye gönül veren milyonların duygularına tercüman olmak istedim ve memnuniyetle ifade etmek isterim ki sayısız olumlu geri dönüş, yorum ve destek mesajı aldım.

"Görüşmenin konusu ve içeriği ile ilgili tek kelime etmemesinin; İYİ Partilileri, milletimizi ve kamuoyunu tatmin etmesi mümkün değildir"

Sayın Meral Akşener gibi İYİ Parti ile üyelik bağı devam eden başka biri de aynı usul ve zamanlama ile Saray'a gitmiş olsaydı, aynı açıklamayı yine yapardım. Dolayısıyla benim görüşmeye yönelik eleştirim, tepkim ve uyarım kişisel değil, ilkeseldir. Görüşmede nelerin konuşulduğu; Sayın Akşener’e yıllardır şartsız destek veren İYİ Parti ailesi, Partimizin mevcut yönetimi, Türk milleti ve kamuoyu tarafından bilinmemektedir. Bu durumu normal karşılamamız ve görmezden gelmemiz mümkün değildir. Çünkü İYİ Parti’yi bugün bu zor duruma sokan tam da bu 'cevapsız sorular' silsilesidir. Sayın Akşener’in, Saray’da yapılan görüşmenin yargıya intikal eden bir dosya ile ilgili olduğuna dair iddiaları ve Ankara’da büro açtığına ilişkin haberleri yalanlayan açıklamasının, görüşmenin konusu ve içeriği ile ilgili tek kelime etmemesinin; İYİ Partilileri, milletimizi ve kamuoyunu tatmin etmesi mümkün değildir. Öte yandan bu görüşme ile ilgili Sayın Akşener’in çevresinden yapılan sorumsuz ve skandal açıklamalar da kanayan yaraya kelimenin tam anlamıyla tuz, biber ekti. Ciddiyetten uzak ve çelişkili açıklamalarda; 'Cumhurbaşkanı Yardımcılığı teklifi olursa değerlendirilir', 'Akşener ihraç edilirse İYİ Parti kalmaz', 'Meral Hanımın İYİ Parti'ye bilgi verme zorunluluğu yok', 'İYİ Parti Meral Akşener'den korkuyor' gibi cümleler kuruldu.

"Milletimizin güvendiği dağlara kar yağdı"

Bütün siyasi tecrübemle açık ve net bir şekilde ifade ediyorum ki; bu görüşüme ve sonrasında Sayın Akşener’in çevresi tarafından sergilenen bu üslup ve sarf edilen cümleler, İYİ Parti'ye büyük zarar verdi. Milyonların emek verdiği, destek verdiği ve oy verdiği İYİ Parti’nin aldığı yaralar, ne yazık ki sadece bu görüşmeyle sınırlı değildir. Son olağan kurultay öncesindeki ilçe ve il kongreleri ile başlayan ve genel seçimler öncesindeki türlü haksızlıklara ve hukuksuzluklara sahne olan temayül yoklaması ile devam eden süreçlerde alınan yanlış kararlarla İYİ Parti çok ciddi yaralar aldı. Ardından genel seçimlerde son derece hatalı stratejiler uygulandı. Son yerel seçimlerde sergilenen tavır ve politikalar, İYİ Parti’deki güven kaybını daha da hızlandırdı. Yerel seçimlerde alınan 'hür ve müstakil' kararına ‘hayır’ diyen, Ankara ve İstanbul ile sınırlı olsa bile iş birliğinden yana olan milletvekillerimiz, Genel İdare Kurulu üyelerimiz, kurucularımız, il ve ilçe başkanlarımız ötekileştirildi, yapılan haklı itirazlar görmezden gelindi. Nihayetinde son yerel seçimlerde iktidarın değirmenine su taşıyan söylem, eylem ve politikalar; adeta Ankara ve İstanbul Belediye Başkanlarına karşı hakaret üzerine kurulu seçim kampanyasında kullanılan dil ve üslup, milletimiz tarafından kesinlikle reddedildi ve İYİ Parti tarihinin en büyük seçim hezimetini yaşadı. Kurulduğu günden itibaren seçmen nezdinde en samimi ve güvenilir muhalefet partisi olarak teveccüh gören İYİ Parti, bu hatalı politikalarla ne yazık ki bu özelliğini hızla yitirdi. Kelimenin tam anlamıyla milletimizin güvendiği dağlara kar yağdı.

"Saray ziyareti ciddi kaygı, endişe ve kırılmaları da beraberinde getirdi"

İYİ Parti yeniden derlenme ve toparlanmanın çarelerini ararken, Kurucu Genel Başkan Sayın Akşener’in Partiden habersiz yaptığı Saray ziyareti ciddi kaygı, endişe ve kırılmaları da beraberinde getirdi. Görüşmenin nedeni, konusu ve içeriği ile ilgili sis bulutu halen dağılmış değildir. Parti'nin kurumsal kimliğinin korunması için atılacak adımların, gereğince, yeterince, zamanında ve kararlılıkla atılmaması sadece beni değil bütün İYİ Parti ailesini derin bir hayal kırıklığına uğrattı. İYİ Parti’yi kurmak için fedakarlık üzerine fedakarlık yapan dava arkadaşlarımız kesin çözüm beklemektedirler. Basına kapalı bir toplantıda bir milletvekilinin fikir beyan etmesinin ihraç sebebi sayıldığı ortamda Sarayda gerçekleşen kapalı toplantının içeriği hakkında hiçbir açıklama yapılmamış olması samimi vicdanları yaralamaktadır.

"İktidarla verilecek uzlaşma ve yumuşama fotoğrafları asla kabul görmeyecektir"

Mevcut parti yönetimimiz tarafından İYİ Parti Kurucu Genel Başkanı ve Kurucular Kurulu Üyesi Sayın Meral Akşener’in, İYİ Partililerin bir haftadır yüzünü yere eğdiren gelişmeler hakkında bir an önce açıklama yapmaya davet edilmesi şarttır, elzemdir. Daha önceki açıklamamda ifade ettiğim gibi: 'Ezilenlerin, hakkı gasp edilenlerin, açlığa ve sefalete mahkum edilenlerin hakkını ve hukukunu savunmak için AK Parti iktidarına karşı asil bir başkaldırı hareketi olan İYİ Parti’nin mensuplarının gözünde ve gönlünde, iktidarla verilecek uzlaşma ve yumuşama fotoğrafları asla kabul görmeyecektir.' Bu uyarılarımı günlerdir istişare ettiğim yüzlerce dava arkadaşımızın ortak kanaatleri olarak İYİ Partililerin, kamuoyunun ve aziz Türk milletinin tertemiz vicdanına sunuyorum."


 

Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    9708,65%3,23
  • DOLAR

    39,79% -0,27
  • EURO

    46,70% -0,41
  • GRAM ALTIN

    4205,74% 0,13
  • Ç. ALTIN

    6740,52% 0,00

ÖZGÜR ÖZEL'DEN KURULTAY DAVASI TEPKİSİ…

TANAL’DAN LÜTFÜ SAVAŞ ÇIKIŞI: "AKP’NİN TRUVA ATI GİBİ DAVRANMAK CHP’YE İHANETTİR!"

ERDOĞAN’DAN EKONOMİ VE SİYASET MESAJI“SAKİN SULARA GEÇİŞ ZAMAN ALACAK”

İKTİDARIN KALEMLERİ DÖNDÜ: AHMET HAKAN KILIÇDAROĞLU’NU HEDEF ALDI

KURULTAY DAVASINDA KARAR 8 EYLÜL’E KALDI: CHP'DEN SERT TEPKİ

HATAY ANTAKYA’DA ORMAN YANGINI

ÇOCUKLARIN GÖZÜ ÖNÜNDE SKANDAL: KILIÇLI SALDIRGAN TUTUKLANDI

TÜRKİYE ALEV ALEV: SADECE ORMANLAR DEĞİL, GELECEK YANIYOR!

ÖZGÜR ÖZEL'DEN DAVA ÖNCESİ NET MESAJ

BİR GÜNDE 77 YANGIN MEYDANA GELDİ

FETÖ GÖLGESİNDE ÖZÇELİK-İŞ SENDİKASI..

CHP’DE DERİN KULİS: CEYLAN’A TELEFONLA DİZAYN TEKLİFİ!

SADECE 2 EV KURTULDU, BÖLGE TAMAMEN KÜL OLDU: FELAKET ŞEHİR ŞEHİR YAYILIYOR

CHP'NİN DUAYEN BAŞKANI'NDAN KILIÇDAROĞLU'NA ÇOK AĞIR SÖZLER!

NARİN CİNAYETİNİN SEYRİNİ DEĞİŞTİRECEK RAPOR HİNDİSTAN'DAN

TÜRKİYE YANGINLA MÜCADELE EDİYOR

ERDOĞAN’DAN TARIM VE EKONOMİ MESAJLARI

GAZETECİ İRFAN DEĞİRMENCİ GÖZALTINA ALINDI

İMAMOĞLU’NDAN PARLAMENTER SİSTEM SÖZÜ: ÇÜNKÜ MİLLET BÖYLE İSTİYOR

MANSUR YAVAŞ’TAN KILIÇDAROĞLU’NA NET REST

ÖZGÜR ÖZEL 'ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ' DEDİĞİ AN ALKIŞ TUFANI KOPTU! ALMANLAR AYAKTA ALKIŞLADI

ERZURUM'DA TAŞ OCAĞI GÖÇTÜ: 3 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ

İMAMOĞLU "YANILMAMIŞIM" DİYEREK PAYLAŞTI

KILIÇDAROĞLU'NDAN “GENEL BAŞKAN NEREDEYSE MERKEZ ORASIDIR” ÇIKIŞI

MOTORİNE ZAM GELDİ

ÖZGÜR ÖZEL: NE BUTLAN OLACAK NE KAYYUM OLACAK!

İMAMOĞLU ÖZGÜR ÖZEL İÇİN HEM DESTEK VERDİ HEM DESTEK İSTEDİ

KILIÇDAROĞLU’NA BİR ÇAĞRI DA ALEVİLERDEN: BU KİRLİ OYUNU BOZABİLİRSİNİZ

CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL'E ÇOK KRİTİK ÜÇ İSİMDEN DESTEK

DEVA PARTİSİ'NDEN 2 MİLLETVEKİLİ BİRDEN PARTİDEN AYRILDI

Yükleniyor


TANAL’DAN LÜTFÜ SAVAŞ ÇIKIŞI: "AKP’NİN TRUVA ATI GİBİ DAVRANMAK CHP’YE İHANETTİR!"

KURULTAY DAVASINDA KARAR 8 EYLÜL’E KALDI: CHP'DEN SERT TEPKİ

ÇOCUKLARIN GÖZÜ ÖNÜNDE SKANDAL: KILIÇLI SALDIRGAN TUTUKLANDI

TÜRKİYE ALEV ALEV: SADECE ORMANLAR DEĞİL, GELECEK YANIYOR!

ÖZGÜR ÖZEL'DEN DAVA ÖNCESİ NET MESAJ

BİR GÜNDE 77 YANGIN MEYDANA GELDİ

  • Pazartesi 34 ° / 17.5 ° Güneşli
  • Salı 35.6 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 35 ° / 19.5 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2