KORAY AYDIN, PARTİ YÖNETİMİNE AKŞENER’İ AÇIKLAMA YAPMAYA DAVET ETMESİ ÇAĞRISI YAPTI

İYİ Parti Ankara Milletvekili Koray Aydın, geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in görüşmesiyle ilgili parti yönetimine çağrıda bulundu.

GÜNDEM 14.06.2024 09:55:00 0
KORAY AYDIN, PARTİ YÖNETİMİNE AKŞENER’İ AÇIKLAMA YAPMAYA DAVET ETMESİ ÇAĞRISI YAPTI

İYİ Parti Ankara Milletvekili Koray Aydın, geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in görüşmesiyle ilgili parti yönetimine çağrıda bulundu. Aydın, "Mevcut parti yönetimimiz tarafından İYİ Parti Kurucu Genel Başkanı ve Kurucular Kurulu Üyesi Sayın Meral Akşener’in, İYİ Partililerin bir haftadır yüzünü yere eğdiren gelişmeler hakkında bir an önce açıklama yapmaya davet edilmesi şarttır, elzemdir" dedi.

İYİ Parti Ankara Milletvekili Koray Aydın, eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile geçen haftaki görüşmesinin ardından Akşener'e görüşmenin içeriğinin açıklaması çağrısında bulunmuştu. Aydın'ın bu çağrısı yanıt bulmadı ve Aydın, bu akşam X hesabından bu kez İYİ Parti yönetimine çağrı yaptı.

Aydın çağrısında, "Mevcut parti yönetimimiz tarafından İYİ Parti Kurucu Genel Başkanı ve Kurucular Kurulu Üyesi Sayın Meral Akşener’in, İYİ Partililerin bir haftadır yüzünü yere eğdiren gelişmeler hakkında bir an önce açıklama yapmaya davet edilmesi şarttır, elzemdir" ifadelerini kullandı.

Aydın'ın yaptığı çağrı şöyle: 

"Sayın Meral Akşener’in 'İYİ Parti Eski Genel Başkanı' sıfatıyla Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı Saray’da ziyaretinin üzerinden 8 gün, Sayın Akşener ve Sayın Erdoğan’a 'görüşmenin konusu ve içeriğini açıklaması' çağrımızın üzerinden ise bir hafta geçti. İYİ Parti yönetiminin görüşme ile ilgili zamanında tepki vermemesi üzerine, görüşmeden yaklaşık 26 saat sonra, bütün iyi niyet ve samimiyetimle, İYİ Parti'nin Kurucular Kurulu Üyesi ve seçilmiş bir Milletvekili olarak İYİ Parti'nin kurumsal kimliğini koruyacak bir açıklama yaptım. Bu açıklama ile İYİ Parti'ye gönül veren milyonların duygularına tercüman olmak istedim ve memnuniyetle ifade etmek isterim ki sayısız olumlu geri dönüş, yorum ve destek mesajı aldım.

"Görüşmenin konusu ve içeriği ile ilgili tek kelime etmemesinin; İYİ Partilileri, milletimizi ve kamuoyunu tatmin etmesi mümkün değildir"

Sayın Meral Akşener gibi İYİ Parti ile üyelik bağı devam eden başka biri de aynı usul ve zamanlama ile Saray'a gitmiş olsaydı, aynı açıklamayı yine yapardım. Dolayısıyla benim görüşmeye yönelik eleştirim, tepkim ve uyarım kişisel değil, ilkeseldir. Görüşmede nelerin konuşulduğu; Sayın Akşener’e yıllardır şartsız destek veren İYİ Parti ailesi, Partimizin mevcut yönetimi, Türk milleti ve kamuoyu tarafından bilinmemektedir. Bu durumu normal karşılamamız ve görmezden gelmemiz mümkün değildir. Çünkü İYİ Parti’yi bugün bu zor duruma sokan tam da bu 'cevapsız sorular' silsilesidir. Sayın Akşener’in, Saray’da yapılan görüşmenin yargıya intikal eden bir dosya ile ilgili olduğuna dair iddiaları ve Ankara’da büro açtığına ilişkin haberleri yalanlayan açıklamasının, görüşmenin konusu ve içeriği ile ilgili tek kelime etmemesinin; İYİ Partilileri, milletimizi ve kamuoyunu tatmin etmesi mümkün değildir. Öte yandan bu görüşme ile ilgili Sayın Akşener’in çevresinden yapılan sorumsuz ve skandal açıklamalar da kanayan yaraya kelimenin tam anlamıyla tuz, biber ekti. Ciddiyetten uzak ve çelişkili açıklamalarda; 'Cumhurbaşkanı Yardımcılığı teklifi olursa değerlendirilir', 'Akşener ihraç edilirse İYİ Parti kalmaz', 'Meral Hanımın İYİ Parti'ye bilgi verme zorunluluğu yok', 'İYİ Parti Meral Akşener'den korkuyor' gibi cümleler kuruldu.

"Milletimizin güvendiği dağlara kar yağdı"

Bütün siyasi tecrübemle açık ve net bir şekilde ifade ediyorum ki; bu görüşüme ve sonrasında Sayın Akşener’in çevresi tarafından sergilenen bu üslup ve sarf edilen cümleler, İYİ Parti'ye büyük zarar verdi. Milyonların emek verdiği, destek verdiği ve oy verdiği İYİ Parti’nin aldığı yaralar, ne yazık ki sadece bu görüşmeyle sınırlı değildir. Son olağan kurultay öncesindeki ilçe ve il kongreleri ile başlayan ve genel seçimler öncesindeki türlü haksızlıklara ve hukuksuzluklara sahne olan temayül yoklaması ile devam eden süreçlerde alınan yanlış kararlarla İYİ Parti çok ciddi yaralar aldı. Ardından genel seçimlerde son derece hatalı stratejiler uygulandı. Son yerel seçimlerde sergilenen tavır ve politikalar, İYİ Parti’deki güven kaybını daha da hızlandırdı. Yerel seçimlerde alınan 'hür ve müstakil' kararına ‘hayır’ diyen, Ankara ve İstanbul ile sınırlı olsa bile iş birliğinden yana olan milletvekillerimiz, Genel İdare Kurulu üyelerimiz, kurucularımız, il ve ilçe başkanlarımız ötekileştirildi, yapılan haklı itirazlar görmezden gelindi. Nihayetinde son yerel seçimlerde iktidarın değirmenine su taşıyan söylem, eylem ve politikalar; adeta Ankara ve İstanbul Belediye Başkanlarına karşı hakaret üzerine kurulu seçim kampanyasında kullanılan dil ve üslup, milletimiz tarafından kesinlikle reddedildi ve İYİ Parti tarihinin en büyük seçim hezimetini yaşadı. Kurulduğu günden itibaren seçmen nezdinde en samimi ve güvenilir muhalefet partisi olarak teveccüh gören İYİ Parti, bu hatalı politikalarla ne yazık ki bu özelliğini hızla yitirdi. Kelimenin tam anlamıyla milletimizin güvendiği dağlara kar yağdı.

"Saray ziyareti ciddi kaygı, endişe ve kırılmaları da beraberinde getirdi"

İYİ Parti yeniden derlenme ve toparlanmanın çarelerini ararken, Kurucu Genel Başkan Sayın Akşener’in Partiden habersiz yaptığı Saray ziyareti ciddi kaygı, endişe ve kırılmaları da beraberinde getirdi. Görüşmenin nedeni, konusu ve içeriği ile ilgili sis bulutu halen dağılmış değildir. Parti'nin kurumsal kimliğinin korunması için atılacak adımların, gereğince, yeterince, zamanında ve kararlılıkla atılmaması sadece beni değil bütün İYİ Parti ailesini derin bir hayal kırıklığına uğrattı. İYİ Parti’yi kurmak için fedakarlık üzerine fedakarlık yapan dava arkadaşlarımız kesin çözüm beklemektedirler. Basına kapalı bir toplantıda bir milletvekilinin fikir beyan etmesinin ihraç sebebi sayıldığı ortamda Sarayda gerçekleşen kapalı toplantının içeriği hakkında hiçbir açıklama yapılmamış olması samimi vicdanları yaralamaktadır.

"İktidarla verilecek uzlaşma ve yumuşama fotoğrafları asla kabul görmeyecektir"

Mevcut parti yönetimimiz tarafından İYİ Parti Kurucu Genel Başkanı ve Kurucular Kurulu Üyesi Sayın Meral Akşener’in, İYİ Partililerin bir haftadır yüzünü yere eğdiren gelişmeler hakkında bir an önce açıklama yapmaya davet edilmesi şarttır, elzemdir. Daha önceki açıklamamda ifade ettiğim gibi: 'Ezilenlerin, hakkı gasp edilenlerin, açlığa ve sefalete mahkum edilenlerin hakkını ve hukukunu savunmak için AK Parti iktidarına karşı asil bir başkaldırı hareketi olan İYİ Parti’nin mensuplarının gözünde ve gönlünde, iktidarla verilecek uzlaşma ve yumuşama fotoğrafları asla kabul görmeyecektir.' Bu uyarılarımı günlerdir istişare ettiğim yüzlerce dava arkadaşımızın ortak kanaatleri olarak İYİ Partililerin, kamuoyunun ve aziz Türk milletinin tertemiz vicdanına sunuyorum."


 


Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    10771,40%0,29
  • DOLAR

    32,82% 0,04
  • EURO

    35,04% -0,18
  • GRAM ALTIN

    2449,21% -1,62
  • Ç. ALTIN

    4004,66% 0,79

Vergi paketinde belediyeler, OSB’ler, basılı kitap ve süreli yayınlar da unutulmadı

Batman’ın bazı bölgeleri "geçici askeri güvenlik bölgesi" ilan edildi

Özgür Özel’den Türkgün gazetesinin 4 gazeteciyi hedef göstermesine tepki...

Malatya Doğanşehir'de 4 büyüklüğünde deprem 

İzmir’in Konak ilçesinde iki kadın cinayeti

Euro 2024’te Türkiye, Portekiz'e 3-0 yenildi

İDDİA: KİRA VERGİSİ AYLIĞA DÖNECEK, YÜZDE 20’Sİ DEVLETE GİDECEK

İRAN'IN CUMHURBAŞKANI ADAYLARI ARASINDA "BAŞÖRTÜSÜ" TARTIŞMASI

İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’nden İzmir ve Manisa için yangın raporu: Yılın ilk altı ayında 45 yangın çıktı

Kızılhaç’ın Gazze ofisine saldırı: En az 22 kişi öldü

CHP Lideri Özel:30 Haziran'da Kocaeli'de 'Geçinemiyoruz Mitingi' düzenleyeceğiz

Bakan Şimşek: Motokurye faaliyetleriyle bahşiş gelirlerinin vergilendirilmesini kolaylaştırıyoruz

Laiklik Meclisi'nden Adalet Bakanı Tunç hakkında suç duyurusu

İYİ Partili Aslan :Gençliği hedef alan bu ‘Deli Dumrul’ sistemini durduralım

CHP üyesi Bahadır, Pınarbaşı’da silahlı saldırıya uğradı...

Güneydoğu'daki yangın... Sağlık Bakanı Koca: "Hayatını kaybedenlerin sayısı 12’ye yükseldi"

AKP’Lİ TAYYAR SON VERGİ PAKETİNE İSYAN ETTİ...

MARK RUTTE'NİN TEK RAKİBİNİN ADAYLIKTAN ÇEKİLMESİYLE BİR SONRAKİ NATO GENEL SEKRETERİ OLMASI BEKLENİYOR

Dışişleri Bakanlığı: Ermenistan’ın Filistin Devleti’ni tanıma kararı almasından memnuniyet duyuyoruz

Vergi paketine tepkiler... Ekonomistler ve siyasetçiler tepkilerini ironilerle dile getirdi

İmamoğlu, Alman bakanlarla görüştü: "İş birliği zeminlerini konuştuk"

FİLENİN SULTANLARI, MİLLETLER LİGİ’NE ÇEYREK FİNALDE VEDA ETTİ

MALİYE HAREKETE GEÇTİ: KAYNAĞI AÇIKLANAMAYAN GELİRDEN DE VERGİ ALINACAK

AYÇİÇEK YAĞINA ZAM GELİYOR!

İŞ İNSANI KAYA SABANCI BODRUM’DA SALDIRIYA UĞRADI

Putin’den Güney Kore’ye: Ukrayna’ya silahlı mühimmat sağlamak ‘büyük bir hata’ olur

Sağlık Bakanı Koca: Yangında hayatını kaybedenlerin sayısı 11'e yükseldi

İLAHİYAT PROFESÖRLERİ ‘DİAMOND TEMA’NIN SÖZLERİNİ YORUMLADI: HADİS KİTAPLARINDAKİ, SİSTEM TARİHİ BİLGİSİNİ TEKRAR EDİYOR.

YOLBULAN METAL’DE GREV BAŞLADI

MSB: Irak'ın kuzeyindeki Kandil bölgesinde 4 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi

Yükleniyor


Vergi paketinde belediyeler, OSB’ler, basılı kitap ve süreli yayınlar da unutulmadı

Batman’ın bazı bölgeleri "geçici askeri güvenlik bölgesi" ilan edildi

Özgür Özel’den Türkgün gazetesinin 4 gazeteciyi hedef göstermesine tepki...

Malatya Doğanşehir'de 4 büyüklüğünde deprem 

İzmir’in Konak ilçesinde iki kadın cinayeti

Euro 2024’te Türkiye, Portekiz'e 3-0 yenildi

İDDİA: KİRA VERGİSİ AYLIĞA DÖNECEK, YÜZDE 20’Sİ DEVLETE GİDECEK

  • Pazar 30.7 ° / 18.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 33 ° / 20.1 ° Güneşli
  • Salı 33.9 ° / 20.4 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 38 33 2 3 66 102
2.Fenerbahçe 38 31 1 6 68 99
3.Trabzonspor 38 21 13 4 19 67
4.İstanbul Başakşehir 38 18 13 7 14 61
5.Kasımpaşa 38 16 14 8 -3 56
6.Beşiktaş 38 16 14 8 5 56
7.Sivasspor 38 14 12 12 -7 54
8.Alanyaspor 38 12 10 16 3 52
9.Rizespor 38 14 16 8 -10 50
10.Antalyaspor 38 12 13 13 -5 49
11.Gazişehir Gaziantep 38 12 18 8 -7 44
12.Adana Demirspor 38 10 14 14 -7 44
13.Samsunspor 38 11 17 10 -10 43
14.Kayserispor 38 11 15 12 -13 42
15.Hatayspor 38 9 15 14 -7 41
16.Konyaspor 38 9 15 14 -13 41
17.Ankaragücü 38 8 14 16 -6 40
18.Fatih Karagümrük 38 10 18 10 -3 40
19.Pendikspor 38 9 19 10 -31 37
20.İstanbulspor 38 4 27 7 -53 16
1.Galatasaray 38 33 2 3 66 102
2.Fenerbahçe 38 31 1 6 68 99
3.Trabzonspor 38 21 13 4 19 67
4.İstanbul Başakşehir 38 18 13 7 14 61
5.Kasımpaşa 38 16 14 8 -3 56
6.Beşiktaş 38 16 14 8 5 56
7.Sivasspor 38 14 12 12 -7 54
8.Alanyaspor 38 12 10 16 3 52
9.Rizespor 38 14 16 8 -10 50
10.Antalyaspor 38 12 13 13 -5 49
11.Gazişehir Gaziantep 38 12 18 8 -7 44
12.Adana Demirspor 38 10 14 14 -7 44
13.Samsunspor 38 11 17 10 -10 43
14.Kayserispor 38 11 15 12 -13 42
15.Hatayspor 38 9 15 14 -7 41
16.Konyaspor 38 9 15 14 -13 41
17.Ankaragücü 38 8 14 16 -6 40
18.Fatih Karagümrük 38 10 18 10 -3 40
19.Pendikspor 38 9 19 10 -31 37
20.İstanbulspor 38 4 27 7 -53 16