KIZILDERE'DE YAŞAMINI YİTİREN CİHAN ALPTEKİN 52. ÖLÜM YIL DÖNÜMÜNDE MEZARI BAŞINDA ANILDI

Kızıldere’de 30 Mart 1972’de Mahir Çayan ve arkadaşlarıyla birlikte yaşamını yitiren Cihan Alptekin, 52. ölüm yıl dönümünde Rize’nin Ardeşen ilçesine bağlı Yeniyol köyündeki mezarı başında anıldı.

YEREL 31.03.2024 11:53:27 0
KIZILDERE

GENÇAĞA KARAFAZLI

Kızıldere’de 30 Mart 1972’de Mahir Çayan ve arkadaşlarıyla birlikte yaşamını yitiren Cihan Alptekin, 52. ölüm yıl dönümünde Rize’nin Ardeşen ilçesine bağlı Yeniyol köyündeki mezarı başında anıldı.

Kızıldere’de 30 Mart 1972’de arkadaşlarıyla birlikte yaşamını yitiren Cihan Alptekin'in 52. ölüm yıl dönümü anmasına CHP, SOL parti, EMEP, ESP, DEM parti temsilcileri, CHP Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı, Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu, İHD temsilcileri, Halkevi temsilcileri ile Hopa'dan ve Rize'den pek çok sayıda kişinin yanı sıra Cihan Alptekin’in yakınları katıldı.

Anma töreninde “Mahir Hüseyin Ulaş, kurtuluşa kadar savaş”, “Kızıldere son değil, savaş sürüyor” sloganları atıldı

“AKP ELİYLE İNŞA EDİLEN BU GERİCİ, ÇÜRÜMÜŞ DÜZENİ KÖKTEN DEĞİŞTİRMEK MÜMKÜN”

Cihan Alptekin’in anma törenine katılan sevenleri şu şekilde konuştu:

Cihan Alptekin’in köylüsü Sol Parti Ardeşen İlçe Başkanı Mehmet Altay: “Devrimci dayanışmanın tarihini kanlarıyla yazanlara saygı için, emperyalizmden yerli işbirlikçilerinden hesap sormak için, ülkenin aydınlık geleceğini idam sehpalarında katledenlere karşı Kızıldere'de katledilen Cihan Alptekin’in mezarı başındayız. Kızıldere katliamının üzerinden tam 52 yıl geçti. Yarım asırdan uzun zaman oldu. Ne Kızıldere’de katledilen yoldaşlarımız unutuldu ne de Kızıldere. Ve asla unutulmayacak. 52 seneden sonra bu yol ülkemizi aydınlık günlere taşıyacak en ışıklı yol olarak solumuzda durmaktadır. Geçmiş devrimci harekete sahip çıkmak, Kızıldere’nin yolundan yürümenin anlamı da budur. AKP-MHP gerici faşist blokunun ülkemizin tüm geleceğini teslim almaya çalıştığı bir süreçteyiz. Hiç kimsenin memnun olmadığı ve içinde bir çözümü barındırmayan bu politikalar karşısında yapılması gereken ülkenin kaderine sahip çıkacak, birleşik bir gücü ve iradeyi geliştirerek AKP eliyle inşa edilen bu gerici, çürümüş düzeni kökten değiştirmek mümkün olabilecektir. 

“BU KÖY BİR CİHAN BÜYÜTMÜŞ”

Cihan Alptekin’in komşusu Demet Atagün: “Öncelikle biz Cihan amcamızı duyarak bir masal gibi büyüdük. Ben de bu sabah kalktığımda böyle bir masal kaleme almak istedim. Bir Köy Masalı... Bir köy varmış deniz üstünde. Bu köy çok farklıymış. Canlı, kanlı insanların diyarıymış. Bu köyde insanlar el ele, şarkılarla dolaşır; güneş batarken salıncaktan gökyüzünü izlerlermiş. Köyün bütün tarlaları aynı kişinin gibiymiş. Hep birlikte tarla tarla dolaşır, çok çalışır, insan ayırt etmezlermiş. Meci olan kişi türküyle en önde gider, dikenleri kesermiş. Bu insanlar doğalarını çok sever, hiçbir şeye değişmezlermiş. Bu köyün insanları haksızlığa hiç gelemezmiş. Ezilenin yanında dimdik dururlar, emperyalizme karşı mücadele ederlermiş. Dil, ırk, din ayırt etmez, herkesi kardeşlik toprağında beklerlermiş. Bu köyün kadınları dünyaya kafa tutarmış. Çocuklarını adalet beşiğinde sallar, tüm dünyayı kucaklayacak kadar sevgiyle büyütürlermiş. İnandıkları şeyin ardından sonsuza kadar gider, özgür ruhlarını beslerlermiş. Bu köy bir Cihan büyütmüş, Taşıyla, toprağıyla, suyuyla… Bu köy bir Cihan büyütmüş, Cihan büyüdükçe köy büyümüş. Köy büyüdükçe Cihan.”

CHP Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu: “Cihan ve Mahirlerin izinden yürümeye çalışan bir birey olarak konuşmayı tercih ederim. Her ne kadar 52 yıl geçmiş olsa bile onların çizmiş olduğu antifaşist, antiemperyalist mücadele, devrimci mücadelenin kendisi hala çok büyük bir ihtiyaç. Bu ihtiyaçları karşılayacak argümanlar ve araçları geliştirmek gerektiğini düşünüyorum. 

EMEP Rize İl Yönetim Kurulu Üyesi Aliriza Erdoğan: “Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Arslan'ın idamlarını engellemek için NATO üssündeki 3 yabancı görevliyi kaçıran Devrimciler Kızıldere'de katledilişlerinin 52. yılında yurdun dört bir yanında anılıyor. Biz de burada Cihan Alptekin’i ziyaret ederek onları anmak için toplanmış bulunuyoruz. Onların devrimci dayanışmadaki kararlılığı ve pratiği günümüze ışık tutmaktadır. Emekten, emekçiden yanayım diyenler, emperyalistlerin ve yerli işbirlikçilerinin hizmetinde olan faşist diktatörlüğe karşı birleşmeyi ve dayanışmayı sağlama adımlarını atmalıyız.

“KARADENİZ’İN HER TOPRAĞINDA CUMHURİYET TARİHİ BOYUNCA DİRENİŞLERİN VE İSYAN TARİHLERİNİ BİRİKTİRDİK BİZ”

Hopa Halkevi Sözcüsü Kâmil Ustabaş: “72 tarihi ve o çizgi bütün Karadeniz’i köylerinde şehirlerinde ve gençliğin içerisinde filizlenerek boy verdi. Karadeniz’in her toprağında cumhuriyet tarihi boyunca direnişlerin ve isyan tarihlerini biriktirdik biz. Bizler Karadeniz’in her sokağında emekçilerin üreticilerin gençliğin ve kadınların mücadelesini örgütlerken ve bu örgütlenmeyi Karadeniz yöresinde daha da genişletmeye çalışırken düşman bu cesareti nereden aldığımızı sorguluyor. 

Ezilenlerin Sosyalist Partisi Fındıklı İlçe Başkanı Tugay Köse: “Bizlere rehber olan bizlere yol gösterecek olan direniş ruhudur o direniş ruhu devrimci dayanışma ve yoldaşlığı birlikte mücadele etmeyi bizlere miras bırakmışlardır. Kızıldere'deki direniş bugüne kadar süre gelmiştir."

“BU HALK İÇİN MÜCADELEYİ BECEREBİLDİ”

CHP Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı: “Örgütlü bir biçimde bedenini feda etmiş, bir ülkede çok ender rastlanan bu köyün aydınlık yüzlerinden bir tanesiydi, bugün anma töreninde bir aradayız. Yaşam mücadelesi bu yokuşu çıkmak gibi, ben soluk alarak buralara gelebildim, çıkarken şunu düşündüm yorgunluktan nefes alamadım vücudumu dinlendirme ihtiyacı hissettim. Oysa Cihan Alptekin yaşamını kaybedeceğini bildiği halde bu devrimci ruhu ile bu halk için mücadeleyi becerebildi bu çok güzel ve kutsal bir şeydir. Hatıraları önünde saygıyla önünde eğiliyorum. Arkadaşlarını ve yol arkadaşlarını bu devrimci mücadeleyi büyütmeye davet ediyorum."

 

 

Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    17132,20%0,11
  • DOLAR

    43,72% 0,19
  • EURO

    51,92% -0,02
  • GRAM ALTIN

    7075,01% 2,56
  • Ç. ALTIN

    11673,05% -0,41

TRAFİKTE KURALLAR BAŞTAN YAZILDI: CEZA YAĞMURU BAŞLADI

MOBBİNGE UĞRADIĞI İDDİA EDİLEN BAŞKOMİSER İNTİHAR ETTİ! VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

ADAYLIK YOLU MAYINLI TARLA: DEĞİRMENCİ İDDİALARIN GÖLGESİNDE

ERDOĞAN: “ÜNİVERSİTELER BİLİM YUVASI OLACAK, İDEOLOJİ SAHASI DEĞİL”

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ’NE AVRUPA ŞOKU! İMAMOĞLU KARARI KÜRESEL KRİZE DÖNÜŞTÜ

ONLYFANS’A DEV OPERASYON: 300 MİLYONLUK MAL VARLIĞINA EL KONULDU

GÜRLEK ARBEDE SORUSUNU KESTİ ATTI: “CEVAP VERMEK İSTEMİYORUM”

ERDOĞAN PROGRAMI BOĞAZİÇİ’NDE HAYATI DURDURDU

KARALAR TAHLİYESİNE YAPILAN İTİRAZ REDDEDİLDİ

VALİ MASATLI: SÜRECİ TİTİZLİKLE TAKİP EDİYORUZ

ÖKTEM: GELECEK NESİLLERE VİZYONLU BİR İSKENDERUN BIRAKMAK İSTİYORUZ

YILMAZ’DAN GÖREV SİNYALİ: “MECLİS ‘DEVAM’ DERSE BİR DÖNEM DAHA HAZIRIM”

DEM PARTİ’DEN BEŞTEPE AÇIKLAMASI: “UZLAŞIYLA YASAL ÇERÇEVE ŞART”

DEM PARTİ’DEN BEŞTEPE AÇIKLAMASI: “UZLAŞIYLA YASAL ÇERÇEVE ŞART”

EKONOMİDE ALARM ZİLİ Mİ? TCMB ENFLASYON TAHMİNİNİ ARTIRDI

ÖZARSLAN TRANSFER İDDİALARINA SERT YANIT VERDİ

KABİNEDE ZİNCİRLEME REVİZYON İDDİASI: DÖRT KRİTİK BAKANLIK MASADA

KABİNEDE ZİNCİRLEME REVİZYON İDDİASI: DÖRT KRİTİK BAKANLIK MASADA

İÇİŞLERİ’NDE DEVİR TESLİM: YERLİKAYA’DAN DİKKAT ÇEKEN SÖZ – “BEN ÖZGÜRLÜĞE GİDİYORUM”

İMAMOĞLU: “DEVLET GELENEĞİMİZ VE DEMOKRASİ TEHDİT ALTINDA”

AMASYA’DA BİYOGAZ TESİSİNDE FACİA: METAN GAZINDAN ZEHİRLENEN 3 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ

TBMM’DE GÜRLEK GERGİNLİĞİ: YEMİN TÖRENİNDE YUMRUKLU KAVGA ÇIKTI

AKP’DEN BELEDİYELERE YENİ YASA HAZIRLIĞI: YETKİLER DARALABİLİR, DENETİM ARTABİLİR

ÖZGÜR ÖZEL’DEN GÜRLEK ATAMASINA SERT ÇIKIŞ: “PARTİMİZE OPERASYONUN MİMARI BAKAN YAPILDI”

POYRAZ KARAYEL VE HATIRLA SEVGİLİ’NİN UNUTULMAZ OYUNCUSU ARSLAN’DAN KAHREDEN HABER

BAKANLIKLARDA GECE YARISI DEPREMİ: ADALET’E GÜRLEK, İÇİŞLERİ’NE ÇİFTÇİ

KEÇİÖREN’DE TRANSFER KRİZİ: ALTINOK, ÖZARSLAN’I İHALE ÜZERİNDEN HEDEF ALDI

KADIN BELEDİYE BAŞKANININ KIYAFETİYLE DALGA GEÇEN İYİ PARTİLİ TUTUKLANDI

İSTİFA KARARI ANKARA’YI KARIŞTIRDI: ÖZARSLAN HAKKINDAKİ SUÇLAMALAR GÜNDEMDE

Kiralık Araç, Sahte Plaka, ÇOCUK TETİKÇİ: Şişli’de Suç Zinciri

Yükleniyor


MERSİN AÇIKLARINDAKİ KÖPEK BALIKLARI TATİLCİLERİN KABUSU OLDU

ÇALICA KÖYÜ’NÜN YENİ MUHTARI SİBEL GÖKBULUT, MAKAMINDA…

ADANA'DA ÇEVRE İLLERDE DE HİSSEDİLEN 5.0 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ

Çamlıhemşin halkı, kendi imkanlarıyla yaptırdıkları Taş Mektep'in Milli Eğitim Bakanlığı'na tahsisine tepki gösterdi

Hopa'da adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 2 zanlı, savcılığın itirazı sonrası tutuklandı.

Marketlerde 35, 40 lira olan mandalinayı, burada bizden tüccar 7 liraya almak istiyor

  • Pazar 18.3 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19 ° / 8 ° Güneşli
  • Salı 17.5 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 22 17 1 4 40 55
2.FENERBAHÇE A.Ş. 22 15 0 7 31 52
3.TRABZONSPOR A.Ş. 22 13 3 6 17 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 21 11 3 7 15 40
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 21 10 4 7 10 37
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 21 9 6 6 14 33
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 22 7 6 9 -2 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 21 7 7 7 -6 28
9.KOCAELİSPOR 21 7 8 6 -4 27
10.CORENDON ALANYASPOR 22 5 6 11 -1 26
11.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 22 6 11 5 -5 23
12.HESAP.COM ANTALYASPOR 22 6 11 5 -13 23
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 22 4 9 9 -9 21
14.TÜMOSAN KONYASPOR 22 4 10 8 -10 20
15.İKAS EYÜPSPOR 22 4 12 6 -17 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 21 3 11 7 -13 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 21 2 10 9 -26 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 21 3 15 3 -21 12