KILIÇDAROĞLU’NDAN ERDOĞAN’A: "BİR İNSAN NASIL BU KADAR AKLINI KAYBEDER"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için, “Dün konuşmuş yine Beyefendi. ‘Efendim bunlar iktidara gelirse yolları, köprüleri yıkacaklar.’ Ya akıl var, mantık var. Bir insan nasıl bu kadar aklını kaybeder? Nasıl bir ins

GÜNDEM 22.12.2022 13:22:34 0
KILIÇDAROĞLU’NDAN ERDOĞAN’A:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için, “Dün konuşmuş yine Beyefendi. ‘Efendim bunlar iktidara gelirse yolları, köprüleri yıkacaklar.’ Ya akıl var, mantık var. Bir insan nasıl bu kadar aklını kaybeder? Nasıl bir insan bu kadar koltuğa düşkün olur ya? Koltuk insana bir şey vermez. Koltuğa değeri, o koltuğa oturan adam verir kardeşim. Koltuk ayrıdır ya. Lanet olsun öyle koltuğa” dedi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bugün Burdur’un Yeşilova ilçesinde yurttaşlar ile bir araya geldi. Kılıçdaroğlu’na CHP’li Yeşilova Belediye Başkanı Mümtaz Şenel ve Budur Milletvekili Mehmet Göker de eşlik etti. Şenel ve Kılıçdaroğlu, Yeşilova meydanında yurttaşlara seslendi. Kılıçdaroğlu, Şenel’in mafyanın saldırısına uğradığını anımsatarak, “CHP’li olmak kolay değildir. CHP’li olmak için mücadele etmek lazım. Halkın, yani vatandaşın hakkını ve hukukunu korumak lazım. Belediye başkanımızı niye kutladım? Yeraltı dünyası, mafya ile mücadele etti. Hayata tehlikeye girdi. Gecenin 04:00’ünde bizim haberimiz oldu. Her zaman, her ortamda kendisini destekledik. Hayatını niye ortaya koydu? Yeşilovalılar için koydu. Sizin hakkınızı savunmak için ortaya koydu. O nedenle CHP’li olmak kolay değildir. Nasıl burada belediye başkanımız bu mücadeleyi yapıyorsa, Allah nasip ederse aynı mücadeleyi Türkiye genelinde de yapacağız. O Beşli Çetelerden de sizin hesabınızı soracağız. Uyuşturucu baronlarından sizin hesabınızı soracağım” diye konuştu.

“BİR İNSAN NASIL BU KADAR AKLINI KAYBEDER”

Kılıçdaroğlu, “Kavga ne zaman bize bir fayda sağladı? Hiçbir fayda sağlamadı. Dün konuşmuş yine Beyefendi. ‘Efendim, bunlar iktidara gelirse yolları, köprüleri yıkacaklar.’ Ya akıl var, mantık var. Bir insan nasıl bu kadar aklını kaybeder? Nasıl bir insan bu kadar koltuğa düşkün olur ya? Koltuk insana bir şey vermez. Koltuğa değeri, o koltuğa oturan adam verir kardeşim. Koltuk ayrıdır ya. Lanet olsun öyle koltuğa. Gerçekten de ifade ediyorum. Lanet olsun öyle koltuğa. Yani kin, öfke olmaz insanın yüreğinde. Kin ve öfke ile devlet yönetilmez. Devlet, adaletle yönetilir. Adalet olması lazım” dedi.

“ONLAR BÖLMEK İSTİYORLAR”

Kılıçdaroğlu, CHP’li belediye başkanlarından uymalarını istediği 7 ilkeyi hatırlatarak, “7 ilkeden birisi de şudur; dedim ki ‘Bakın, iktidar olduğumuzda, beldeyi yönettiğimizde, vatandaşlar arasında hiçbir ayrım yapmayacaksınız. Size oy versin, vermesin herkesi kucaklayacaksınız. Bu çerçevede hareket edin. Pozitif ayrımcılık yapacaksanız, fakir mahallelerden başlayın. Oradaki insanların hakkını, hukukunu koruyun, oralarda kreşler açın. Anne güven içinde gelsin; çocuğunu, evladını kreşe bırakabilsin’. Bütün bunların hepsini bu ülke için, vatan için, evlatlarımız için yapıyoruz. Her anne çocuğunun üzerine titrer, her anne için evladı değerlidir. ‘Bunu yapın’ dedim. Israr ve ısrar ile ‘Hiçbir ayrım yapmayın’. Onlar ayrımcılık yapıyorlar, biz yapmayacağız. Onlar bölmek istiyorlar, biz bölünmeyeceğiz. Onlar ‘Kucaklaşmak istemiyoruz’ diyorlar, inadına kucaklaşacak, helalleşecek ve bu ülkeye güzelliği getireceğiz” diye konuştu.

“ÖNÜMÜZDE 5-6 AY KALDI”

Kılıçdaroğlu, yurttaşların “İktidar, iktidar, iktidar” sloganına, “Gençler, hiç meraklanmayın. Az kaldı. Bir maratonu koşuyoruz, son 500-600 kilometresi kaldı. Önümüzde 5-6 ay kaldı, onun da sonunda göreceksiniz, iktidarı da yakalayacağız. Bu ülkeye barışı getireceğiz. Bu ülkede çiftçi kazanacak, çalışan kazanacak, sanayici kazanacak. Hiç kimse zarar etmeyecek; yeraltı dünyası, mafya ve uyuşturucu baronları hariç. Onları defterden sileceğiz. Onun dışında herkes, esnafın da kazanacağı bir Türkiye’yi getireceğiz” diye yanıt verdi.

“SİZİ ÇANKAYA KÖŞKÜ’NDE GÖRMEK İSTİYORUZ”

Mümtaz Şenel ise Kemal Kılıçdaroğlu’nun, CHP Genel Başkanı olmadan önce de Yeşilova’ya geldiğini ve kısa süre sonra da genel başkan olduğunu aktararak, “Şimdi tam seçim arifesinde, Cumhurbaşkanlığı seçimi gündemde. İnanıyorum ki -bütün halkımız da inanıyor- sizi Çankaya Köşkü’nde görmek istiyoruz” diye vurguladı.  

Şenel, Kılıçdaroğlu’nun belediye başkanlarından uymalarını istediği 7 ilkeyi anımsatarak, “Biz, bunları sadece orada dinleyip gelmedik. Onları önce kalbimize, sonra kafamıza ve ondan sonra da burada hayata geçirmeye çalıştık. Sayın Genel Başkan’ım, sayenizde ülkemizi büyük bir olumsuz etkilerden kurtarıp, daha güzel bir yolda yürümek istiyoruz. Sizi, işin özü, Cumhurbaşkanı olarak görmek istiyoruz” dedi.

Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    9475,21%0,81
  • DOLAR

    39,02% 0,28
  • EURO

    44,03% -0,02
  • GRAM ALTIN

    4140,28% 0,42
  • Ç. ALTIN

    6643,34% 0,00

ERDOĞAN’DAN CHP'YE YENİ ANAYASA İÇİN ÇAĞRI: GELİN EL ELE VERELİM…

İBB'YE 3. DALGA OPERASYONU: 13 KİŞİ TUTUKLANDI

ELAZIĞ’DA YÜK TRENİNİN 5 VAGONU RAYDAN ÇIKTI: 3 VAGON DEVRİLDİ

PKK'NİN FESİH KARARI SONRASI İLK MİLLİ GÜVENLİK KURULU TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

TSK’DE İHRAÇ YETKİSİNDE GERİ ADIM

ERDOĞAN'DAN BELEDİYELERE 'İMAMOĞLU' DÜZENLEMESİ: İŞTE YENİ TASARIYLA BELEDİYENİN ELİNDEN ALINACAK YETKİLER

İYİ PARTİ'DE 'WHATSAPP' DEPREMİ! GÖREVDEN ALINDI

EGE'DE 6 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM: BİRÇOK İLDEN HİSSEDİLDİ

AKP İNFAZ DÜZENLEMESİNİ ÖNCE DEM'E GÖSTERİLDİ

HATAY'DA TESETTÜRLÜ ÖĞRENCİYE 'KARABAŞ' DİYEN ÖĞRETMENE SORUŞTURMA

ÖZGÜR ÖZEL: "ANILAN TELEFONU EKREM İMAMOĞLU, İLK İFADESİNDE KAYDA GEÇİRDİ"

İMAMOĞLU, SİLİVRİ'DEN PENDİK'E SESLENDİ…

ŞÜKRİYE ACİ VE DİĞER MÜŞTEKİLER, TİMUR CİHANTİMUR VE EYLEM TOK HAKKINDAKİ ŞİKAYETLERİNİ GERİ ÇEKTİ

ESER KARACA, BOŞANDIĞI ERKEK TARAFINDAN UZAKLAŞTIRMA KARARI ALDIRDIĞI GÜN KATLEDİLDİ!

GOOGLE'DAN GMAİL KULLANICILARINA UYARI: BU E-POSTAYI HEMEN SİLİN

ESKİ THK REKTÖRÜ ÜNSAL BAN FETHİYE’DE GÖZALTINA ALINDI

İMAMOĞLU'NUN DANIŞMANI YILDIZ ADLİ KONTROLLE TAHLİYE EDİLDİ…

"TÜRKİYE MAARİF VAKFI’NA KAYNAK AKTARILMASI HAKKINDA KARAR" RESMİ GAZETE'DE …

BAŞSAVCILIK RASİM OZAN KÜTAHYALI İÇİN KARARINI VERDİ

HSK SEÇİMLERİ AYM'YE TAŞINDI!

ÖZGÜR ÖZEL'DEN HSK ÜYELİĞİ SEÇİMLERİNE TEPKİ: AYM'YE BAŞVURACAĞIZ

İKTİDARI ELEŞTİREN TÜSİAD YÖNETİCİLERİ TURAN VE ARAS HAKKINDA ARA KARAR AÇIKLANDI

İBRAHİM KALIN, COLANİ İLE GÖRÜŞTÜ: "YPG'NİN SURİYE'YE ENTEGRE OLMASI" ELE ALINDI

GAZETECİLERDEN AKŞAM GAZETESİNDE YER ALAN İDDİALAR HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

İBB OPERASYONUNDA ÜÇÜNCÜ DALGA: 22 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

ÖZGÜR ÖZEL İZMİR'DEN ERDOĞAN'A SESLENDİ: DOĞRULARI GÖR VE ARTIK KÖŞENE ÇEKİL

CHP'NİN İZMİR MİLLETVEKİLİ SAYISI 13'E YÜKSELDİ! ROZETİ ÖZGÜR ÖZEL TAKTI

İMAMOĞLU: BU SADECE BİR SEÇİM MÜCADELESİ DEĞİL YENİ BİR KURTULUŞ MÜCADELESİ

ÖZGÜR ÖZEL, AKP'Lİ GENÇLERE SESLENDİ: TAYYİP BEY TOPU GÖTÜRÜYOR, KESECEKMİŞ

15 ÇOCUĞA 8 YIL İSTİSMAR! OKUL MÜDÜRÜNE 300 YIL HAPİS İSTEMİ

Yükleniyor


İBB'YE 3. DALGA OPERASYONU: 13 KİŞİ TUTUKLANDI

ELAZIĞ’DA YÜK TRENİNİN 5 VAGONU RAYDAN ÇIKTI: 3 VAGON DEVRİLDİ

PKK'NİN FESİH KARARI SONRASI İLK MİLLİ GÜVENLİK KURULU TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

TSK’DE İHRAÇ YETKİSİNDE GERİ ADIM

ERDOĞAN'DAN BELEDİYELERE 'İMAMOĞLU' DÜZENLEMESİ: İŞTE YENİ TASARIYLA BELEDİYENİN ELİNDEN ALINACAK YETKİLER

İYİ PARTİ'DE 'WHATSAPP' DEPREMİ! GÖREVDEN ALINDI

  • Cuma 33.4 ° / 18.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 32.9 ° / 17.5 ° Güneşli
  • Pazar 35.9 ° / 17.7 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 28 1 5 56 89
2.Fenerbahçe 34 25 3 6 52 81
3.Samsunspor 34 18 10 6 13 60
4.Beşiktaş 34 16 7 11 20 59
5.İstanbul Başakşehir 34 16 12 6 7 54
6.Eyüpspor 35 14 13 8 4 50
7.Trabzonspor 34 12 11 11 11 47
8.Göztepe 34 12 11 11 10 47
9.Kasımpaşa 34 11 10 13 0 46
10.Konyaspor 34 13 14 7 -3 46
11.Kayserispor 34 11 12 11 -11 44
12.Antalyaspor 34 12 14 8 -22 44
13.Gazişehir Gaziantep 34 12 15 7 -5 43
14.Rizespor 34 13 17 4 -10 43
15.Alanyaspor 34 10 15 9 -10 39
16.Bodrum FK 34 9 16 9 -13 36
17.Sivasspor 35 9 18 8 -14 35
18.Hatayspor 34 5 21 8 -26 23
19.Adana Demirspor 34 2 28 4 -59