KILIÇDAROĞLU, ELAZIĞ’DA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Elazığ’da; İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin projesi Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi inşaatının temel atma töreninde gençlere, “Sakın umutsuzluğa kapılmayın.

GÜNDEM 20.09.2022 14:15:00 0
KILIÇDAROĞLU, ELAZIĞ’DA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Elazığ’da; İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin projesi Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi inşaatının temel atma töreninde gençlere, “Sakın umutsuzluğa kapılmayın. Umudunuzu büyütün, kucaklaşın ve Türkiye’nin sorunlarına kilitlenin. Demokrasiyi getirecek olan sizlersiniz” sözleri ile seslendi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Elazığ’da İBB’nin yürüttüğü Elazığ Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi inşaatının temel atma törenine katıldı.

Töreni izlemeye gelen yurttaşlar Kılıçdaroğlu için “Piro, hoş geldin” yazılı döviz taşıdı. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun konuşmalarının ardından kürsüye çıkan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: 

“Türkiye’nin geleceği adına güzel bir şey yapıyoruz. Gençlerin daha iyi koşullarda okumaları için güzel bir şey yapıyoruz. Bu güzelliği; bir acı üzerine, acının unutulması üzerine inşa ediyoruz. Deprem oldu, insanlar hayatını kaybetti, binalar yıkıldı, okullar yıkıldı; evet. Ama Türkiye güçlü bir ülke. Ve Türkiye yaralarını saran bir ülke.

Deprem sonrasında hemen geldim. Burada bulunduk. Elazığlı hemşehrilerimle kucaklaştık. Acılarını dinledim. Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem Bey de geldi. Aynı şekilde o da vatandaşları dinledi. Yardım kampanyaları açtık. Yardım kampanyalarını bütün partiler açtılar. Çünkü deprem bizi bir araya getirdi. Acılarımızı gidermek için bir arada, ortak mücadele etmek zorundaydık.

Okul yıkılmıştı. Sayın Başkan, Sayın İmamoğlu… Ben burada ticaret lisesini bitirirken bizim okulumuzun binası yoktu. Lisenin bir bölümünde daha sonra kentin üst tarafında, o zamanki adıyla Devrim Ortaokulu’nda ticaret lisesini bitirdim ve oradan üniversiteye geçtim. Ticaret lisesi sonradan oldu.

Şimdi depremden hemen sonra bu kadar güzel ve aydınlık bir binayı burada inşa ediyoruz. Bu beni biraz geriye, gençlik yıllarıma götürdü. Elazığ’a götürdü. Ben de isterdim ki kendi okulumda güzel okuyayım, o okulda anılarım olsun, o okula geldiğim zaman hangi sıraya oturduğumu, hangi arkadaşlarla konuştuğumu bileyim. Öğretmenlerimi hatırlayım. Maalesef böyle bir anım yok. Ama öğretmenlerimi biliyorum. Elazığ, Harput ve tarihini biliyorum. Bütün gençliğim burada geçtiği için, Elazığ benim hayatımda unutulması zor olan kentlerden birisi. Bu kent aynı zamanda kadim bir kent.

Bu konudaki asıl çabayı gösteren arkadaşımızı da açıkça ifade edelim. Elazığ Milletvekilimiz Sayın Gürsel Erol. Çaba gösterdi, okulların yapılması lazımdı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın kapasitesi yetersizdi. Biz gönüllüydük, yapmak istiyorduk. Bu konuda deneyimimiz de vardı. Örneğin Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Tekirdağ’ın bütün ilçelerine okul yaptı ve Milli Eğitim Bakanlığı’na anahtarı teslim etti.

Her belediye başkanı şunu ister, benim bulunduğum kentteki okul güzel olsun. Öğrenciler okullara güzellikle gitsinler, okulun sosyal alanları olsun. Kütüphanesi, laboratuvarları olsun… Çünkü gençler orada yeri geldiğinde okuyacak, müzik yapacaklar. Enerjilerini boşaltacaklar, evlerine huzur içinde döneceler. Anne ile babalar diyecekler ki ‘Benim çocuğum Elazığ’ın en iyi lisesinde okuyor.’ Dolayısıyla anne, baba ve öğrenci; o güzelliği beraber yaşayacaklar.

Başkan, bir şeye değindi. ‘Keşke burada, Elazığ’ı yöneten yerel ve vali düzeyinde; yöneten insanlar da burada olsaydı.’ Elazığ’a hizmet geliyor. Ama baskıdan ve korkudan gelemiyorlar. Allah nasip eder iktidar olduğumuzda ne iktidar, ne muhalefet diyeceğiz. Herkesi kucaklayacağız. Bu millet kavgadan bıktı. Niye kucaklaşmıyoruz, Allah aşkına? Aynı topraklarda yaşıyoruz. Vatan bizim vatanımız, bayrak bizim bayrağımız. Siyasi görüşlerimiz farklı olabilir. Ama bu kavga nedeni değil ki... Bu bir hizmet aracıdır. Hizmet için düşüncelerimizi ifade ediyoruz.

Adalet konusunda benim neler düşündüğümü sadece Türkiye’deki 85 milyon değil, dünyada aklı eren herkes de bunu biliyor. Devletin dininin adalet olduğunu, adaletsiz bir dünyanın inşa edilemeyeceğini, adalet olmadan da bu evlatlarımızın doğru dürüst iş bulamayacaklarını da biliyorum.

O nedenle gençler adalet istiyorlar. Ne için, eğer matematikte Türkiye yedincisi sözlü sınavda eleniyorsa bir sorunumuz var demektir. Hakimlik, savcılık sınavında ikinci olan eğer eleniyorsa; bir sorunumuz var demektir. Bunları bitireceğiz.

Gençlerimizden şunu istiyoruz: Okuyun, soru sorun, merak duygunuzu büyütün. Çünkü eğitimin temeli nitelikli soru soracak kişiler yetiştirmek ve onların merak duygusunu büyütmektir. Merak duygusunu büyütürseniz onlar bu nasıl oluyor diye düşünecekler ve en azından düşündükleri olayın sırrını çözmeye çalışacaklar. Eğitimin başarısındaki ölçü de budur.

Ne yaparlarsa yapsınlar; beraber, birlikte bu ülkeye adaleti, demokrasiyi getirmek, bu ülkede herkesin karnını doyabileceği bir gelir düzeyini kişilere sağlamak temel görevlerimizden birisidir. Gençler meraklanmayın. Bu okulda güzel, okuyacaksınız. Anılarınız olacak, bu okulda. Öğretmenleriniz ile kucaklaşacaksınız, bizler de sizlerle onur, gurur duyacağız. Bizler gelip gidiyoruz ama Türkiye’yi yönetecek olanlar sizlersiniz. Sizler ne kadar iyi eğitim alırsanız Türkiye’nin istikbali o kadar güçlü olacaktır. Gençler, sakın umutsuzluğa kapılmayın. Tek istediğim; umutsuzluğa kapılmayın, umudunuzu büyütün. Kucaklaşın ve Türkiye’nin sorunlarına kilitlenin. Demokrasiyi getirecek olan sizlersiniz.”

 

Haber Kaynak : ANKA HABER
Anahtar Kelimeler: KILIÇDAROĞLU ELAZIĞ’
  • BIST 100

    10933,70%0,58
  • DOLAR

    40,88% 0,04
  • EURO

    47,73% -0,25
  • GRAM ALTIN

    4381,89% -0,02
  • Ç. ALTIN

    7051,98% -0,04

"SUÇA SÜRÜKLENEN ÇOCUKLAR İÇİN YENİ YASA YOLDA: 7 MADDELİK DÜZENLEME GELİYOR!"

ARTVİN İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNDE “SİYASİ BAĞLANTILI” ATAMA İDDİASI!

HÜKÜMETTEN MEMURLARA SON TEKLİF: 1000 TL ARTIŞ, %11-7 VE %4-4 ZAM!

“ÇERÇİOĞLU KRİZİ: MEĞER HER ŞEY İZMİR HAYALİYLE BAŞLAMIŞ”

“YARGIDA BÜYÜK HESAPLAŞMA: EPÖZDEMİR DOSYASI BÜYÜYOR”

FENERBAHÇE'NİN EFSANE BAŞKANI ALİ ŞEN YOĞUN BAKIMDA

İBB SPOR KULÜBÜ BAŞKANI FATİH KELEŞ’TEN CEZAEVİNDEN ÇARPICI AÇIKLAMA: “KUMPASIN KURBANIYIM”

KESİN İHRAÇ TALEBİYLE DİSİPLİNE SEVK EDİLMİŞTİ: MÜCAHİT BİRİNCİ AKP'DEN İSTİFA ETTİ

CHP’DEN ÇERÇİOĞLU’NA SERT MESAJ: “İHANET ETTİN, OYLARI AKP’YE SATTIN!”

İMAMOĞLU'NUN İPTAL EDİLEN DİPLOMASI İÇİN YENİ İTİRAZ!

CHP LİDERİ: “HER DARBENİN BİR LİSTESİ VAR, KAYYUM OLARAK ADİL BEY’İ YAZMIŞLARDI

AKP’YE GEÇEN ÇERÇİOĞLU’NDAN ÖZEL’E TEPKİ: “KURU İFTİRADAN ALLAH KORUSUN”

GECE GÖRÜŞLÜ HELİKOPTER TARTIŞMASINA BAKAN’DAN YANIT: VAR AMA RİSKLİ…

BELEDİYE BAŞKANI TEPKİLER SONRASI LÜKS MAKAM ARACINI SATIŞA ÇIKARDI

ÖZLEM ÇERÇİOĞLU’NUN AKP’YE GEÇİŞİ MAGAZİNİ DE SALLADI!

YANDAŞ KALEMLER BİRBİRİNE DÜŞTÜ: HAKARETLER HAVADA UÇUŞTU

CUMHUR İTTİFAKI’NIN KÜÇÜK ORTAĞI MİRAS HUTBESİNE SAHİP ÇIKTI

YAŞ KARARLARI SONRASI TSK’DA SÜRPRİZ İSTİFA!

OKUL ÖNCESİ VE İLKOKULLARDA BAŞÖRTÜSÜ TARTIŞMASI: HÜDAPAR AÇIKLAMA YAPTI

9 KONFEDERASYONDAN ORTAK KARAR: İŞ BIRAKMA EYLEMİ GELİYOR

PUTİN’DEN ALASKA ZİRVESİ SONRASI AÇIKLAMA: “GÖRÜŞMEMİZ YAPICI VE FAYDALI GEÇTİ”

HATAY’DA SURİYE HEYETİYLE TİCARİ İŞBİRLİĞİ TOPLANTISI

HBB, ÖĞRENCİLERİN OKUL YOLUNU ÜCRETSİZ SAĞLAYACAK

İBB BORSASI İDDİALARI YANDAŞLARI KARIŞTIRDI: NEDİM ŞENER İLE MÜCAHİT BİRİNCİ X’TE KÜFÜRLEŞTİ

SAVCI SAYAN: “CHP’DEN ÖNEMLİ BİR BAŞKAN AKP’YE KATILIYOR”

DÖNMEZ: İSKENDERUN’U BİRLİKTE GÜZELLEŞTİRECEĞİZ

“İMAMOĞLU: ‘VİCDANLARI YARALAYAN HUKUKSUZ OPERASYONLAR DURMALI!’

ÖZGÜR ÖZEL KIRŞEHİR’DE KONUŞTU: İKTİDARIN BASKISINA BOYUN EĞMEYECEĞİZ

CHP’DEN AKP’YE GEÇEN ÖZLEM ÇERÇİOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU

İBB'YE 9. DALGA OPERASYON... İNAN GÜNEY DAHİL ÇOK SAYIDA İSİM HAKKINDA GÖZALTINA ALINDI.

Yükleniyor


"SUÇA SÜRÜKLENEN ÇOCUKLAR İÇİN YENİ YASA YOLDA: 7 MADDELİK DÜZENLEME GELİYOR!"

ARTVİN İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNDE “SİYASİ BAĞLANTILI” ATAMA İDDİASI!

HÜKÜMETTEN MEMURLARA SON TEKLİF: 1000 TL ARTIŞ, %11-7 VE %4-4 ZAM!

“ÇERÇİOĞLU KRİZİ: MEĞER HER ŞEY İZMİR HAYALİYLE BAŞLAMIŞ”

“YARGIDA BÜYÜK HESAPLAŞMA: EPÖZDEMİR DOSYASI BÜYÜYOR”

İBB SPOR KULÜBÜ BAŞKANI FATİH KELEŞ’TEN CEZAEVİNDEN ÇARPICI AÇIKLAMA: “KUMPASIN KURBANIYIM”

KESİN İHRAÇ TALEBİYLE DİSİPLİNE SEVK EDİLMİŞTİ: MÜCAHİT BİRİNCİ AKP'DEN İSTİFA ETTİ

  • Pazartesi 33 ° / 20.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 32.3 ° / 19.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 33.2 ° / 20.9 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Konyaspor 2 2 0 0 6 6
2.Galatasaray 2 2 0 0 6 6
3.Antalyaspor 2 2 0 0 2 6
4.Samsunspor 2 2 0 0 2 6
5.Göztepe 2 1 0 1 3 4
6.Trabzonspor 1 1 0 0 1 3
7.Alanyaspor 1 0 0 1 0 1
8.Fenerbahçe 1 0 0 1 0 1
9.Rizespor 2 0 1 1 -3 1
10.Kayserispor 0 0 0 0 0 0
11.Beşiktaş 0 0 0 0 0 0
12.İstanbul Başakşehir 0 0 0 0 0 0
13.Kasımpaşa 1 0 1 0 -1 0
14.Gençlerbirliği 2 0 2 0 -2 0
15.Kocaelispor 2 0 2 0 -2 0
16.Eyüpspor 1 0 1 0 -3 0
17.Fatih Karagümrük 1 0 1 0 -3 0
18.Gazişehir Gaziantep 2 0 2 0 -6 0