KARAMOLLAOĞLU:BUGÜNKÜ DURUMA GÖZ GÖRE GÖRE GELİNMİŞTİR

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “Bilinmelidir ki bugün yaşadığımız problemler sonuç, Milli Görüş çizgisinden sapmalar sebeptir.

GÜNDEM 21.07.2023 22:43:00 0
KARAMOLLAOĞLU:BUGÜNKÜ DURUMA GÖZ GÖRE GÖRE GELİNMİŞTİR

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “Bilinmelidir ki bugün yaşadığımız problemler sonuç, Milli Görüş çizgisinden sapmalar sebeptir. Bugünkü duruma göz göre göre gelinmiştir. Merhum Erbakan Hoca’mızın işaret ettiği, ısrarla uyarıda bulunduğu ne varsa bugüne dek tek tek gerçekleşmiştir maalesef. Bugün kapı kapı para bulmak için gezen bir ülke konumuna gelmeyelim diye yıllarca uyardık, ama arkadaşlar dinlemediler. Anlattık ya anlamadılar ya da daha vahimi anlamazdan geldiler. Milli Görüş yolundan zaten çıkmışlardı, gömleği çıkardıklarını ifade ederek bunu dile getirmişlerdi; bir daha da yollarını, yönlerini bulamadılar. Pusulayı kaybederseniz yönünüzü bulmanız mümkün olmaz. Pusula Milli Görüş’tü bunlar için, ama ne yazık ki bunu izale ettiler” dedi.

Temel Karamollaoğlu, bugün Saadet Partisi Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Karamollaoğlu, Kıbrıs Barış Herakatı’nın yıl dönümüne ilişkin şunları söyledi:

“TÜRKİYE’NİN ‘KIBRIS SORUNU’ DİYE BİR SORUNU YOKTUR. VAR OLAN SORUNLAR, BARIŞ HAREKATI İLE SONA ERMİŞTİR”

“Elbette 2004 Annan Planı sürecini, o dönemde Ada’da yapılan referandumu, bugünkü iktidarın o zamanki tutumunu birileri unutmuş olabilir; ancak biz hiç unutmadık. Referanduma ‘evet’ kampanyaları düzenleyenleri, Kuzey Kıbrıs’ta evet oylarının çoğunlukta çıkmasına sebep olanları da hiç ama hiç unutmadık. Zira birilerinin Kıbrıs’ı gözden çıkardığı o dönemde, rahmetli Oya Akgönenç Hanımefendi’nin başkanlığında biz Saadet Partililer, gerçekleri anlatmak için çok uğraşmıştık. Allah’tan Rumlar buna ‘hayır’ dediler de süreç farklı işledi. Hem iktidarı hem de uluslararası kamuoyunu uyarıyoruz; hiç kimse bir daha böyle girişimlere tevessül etmesin. Altını çize çize ifade ediyorum; Türkiye’nin ‘Kıbrıs sorunu’ diye bir sorunu yoktur. Var olan sorunlar, 1974 Barış Harekatı ile birlikte sona ermiştir.

“TÜRKİYE, ADA’DAN ASKER ÇEKMEK BİR YANA, ASKERİ VARLIĞINI DAHA DA GÜÇLENDİRMELİDİR”

Şimdi atılması gereken adımlar ise bellidir. Türkiye, Ada’dan asker çekmek bir yana, askeri varlığını daha da güçlendirmelidir. Bölgedeki sıcak gelişmeler ve Ada’nın stratejik önemi de dikkate alınarak mutlaka bir hava üstünlüğü sağlanmalıdır. Türkiye, KKTC’nin başta kardeş ve dost ülkeler tarafından, ardından da diğer tüm ülkeler tarafından tanınması hususunda diplomatik atağa geçmelidir. Aksi takdirde, Avrupa’ya vizesiz gitme hayali kuranlar, yarın Lefkoşa’ya, Girne’ye, Gazi Magosa’ya vize ile gitmek zorunda kalabilirler. Bunun hesabını da ne tarih önünde ne de millet vicdanında veremezler.

“BİZ SAADET PARTİLİLER, ÜZERİMİZDEKİ TERTEMİZ, BEMBEYAZ ‘MİLLİ GÖRÜŞ GÖMLEĞİNİ’ HİÇ KİRLETMEDEN, HİÇ KIRIŞTIRMADAN TAŞIMAYI ŞEREF KABUL EDENLER, İŞTE BUGÜN YİNE BURADAYIZ”

Bilindiği üzere Saadet Partimiz, Kıbrıs Barış Harekatı’nın yıl dönümüne atfen, 20 Temmuz 2001’de kurulmuştur. Merhum liderimiz Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hoca’mızın önderliğinde, Recai Kutan Ağabey’imizin genel başkanlığında kurulan partimiz, dünden bugüne ahlaki duruşunu, hak ve hakikat mücadelesini aynı inanç, azim ve kararlılıkla çeyrek asırdır devam ettirmektedir. Elbette bu yolda dönenler de oldu. Kuşandığımız bu ağır sorumluluğu taşıyamayıp, sonra gömlek çıkarır gibi çıkarıp bir kenara atanlar da oldu. Ancak biz Saadet Partililer, üzerimizdeki tertemiz, bembeyaz ‘Milli Görüş gömleğini’ hiç kirletmeden, hiç kırıştırmadan taşımayı şeref kabul edenler, işte bugün yine buradayız.

“CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİ VE TBMM ARİTMETİĞİ BİRÇOK NOKTADA İMKAN VERMESE DE BİZ, EN AZINDAN SESSİZ YIĞINLARIN SESİ, KİMSESİZLERİN KİMSESİ OLMAYA KARARLIYIZ”

Edilen dualar, akıtılan alın terleri, sarfedilen samimi gayretlerle bugüne gelindi. Uzun bir zaman diliminin ardından Saadet Partimiz, TBMM çatısı altında bir grup ile temsil edilmektedir. Böylece, ülkemizin problemlerine dair çözüm önerilerimiz bugün, dünden çok daha etkili bir şekilde gündemde yer alacaktır. Milletimizin sorunlarını, talep ve beklentilerini bugün, dünden çok daha gür bir şekilde ve beraberce dile getirecek, çözümü konusunda çok daha etkin çalışmalar ortaya koyacağız. Çok net ifade ediyorum; en ufak bir problemi olan buyursun bize gelsin, en küçük bir derdi olan anlatmak için buyursun bize gelsin. Biz bunun için varız, milletimizin derdi bizim derdimizdir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve TBMM aritmetiği birçok noktada imkan vermese de biz, en azından sessiz yığınların sesi, kimsesizlerin kimsesi olmaya kararlıyız.

“BUGÜN YAŞADIĞIMIZ PROBLEMLER SONUÇ, MİLLİ GÖRÜŞ ÇİZGİSİNDEN SAPMALAR SEBEPTİR”

Milli Görüş’ün ilke ve değerlerinden taviz vererek iktidara gelenlerin 20 yılın sonunda ülkemizi ne denli kötü bir tablo ile karşı karşıya bıraktığını üzülerek görüyoruz maalesef. İsraf, rüşvet ve yolsuzluk, almış başını gitmiş; yoksulluk hiç olmadığı kadar milletimizin belini bükmüş; her geçen gün bir önceki günü arar hale gelinmiştir. Borç-faiz-borç sarmalından ne devletimiz ne de milletimiz kurtulamamakta, her geçen gün giderek artan bir borç batağına sürüklenilmektedir. Bırakın son 22 yılı, sadece şu son 2 ayda milletin sırtına yüklenen vergiler ve yağan zam yağmuru dahi bir iktidarın başarısızlığını ortaya koymaya yeter de artar. Bilinmelidir ki bugün yaşadığımız problemler sonuç, Milli Görüş çizgisinden sapmalar sebeptir. Bugünkü duruma göz göre göre gelinmiştir. Merhum Erbakan Hoca’mızın işaret ettiği, ısrarla uyarıda bulunduğu ne varsa bugüne dek tek tek gerçekleşmiştir. Bugün kapı kapı para bulmak için gezen bir ülke konumuna gelmeyelim diye yıllarca uyardık, dinlemediler. Anlattık ya anlamadılar ya da daha vahimi anlamazdan geldiler. Milli Görüş yolundan zaten çıkmışlardı; bir daha da yollarını, yönlerini bulamadılar maalesef.”


Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    10518,04%0,69
  • DOLAR

    32,58% 0,20
  • EURO

    35,04% 0,21
  • GRAM ALTIN

    2456,21% 0,86
  • Ç. ALTIN

    3956,36% 0,05

UEFA'DAN MERİH DEMİRAL'A SORUŞTURMA KARARI

Kemal Kılıçdaroğlu ve Ayşe Ateş, Sinan Ateş davasıyla ilgili birlikte açıklama yaptı. Ateş: "Cinayetin siyasi ayağı ortaya çıkmasın istiyorlar"

Kemal Kılıçdaroğlu ve Ayşe Ateş, Sinan Ateş davasıyla ilgili birlikte açıklama yaptı. Ateş: "Cinayetin siyasi ayağı ortaya çıkmasın istiyorlar"

UEFA’nın Merih Demiral’a soruşturma başlatması... AKP Sözcüsü Çelik’ten Almanya İçişleri Bakanı’na tepki

Bambus Plajı ihalesi iptal edilen şirket, plaj girişini kapattı... Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal: "Kamu otoritesi yok sayılıyor"

KESK: “TÜİK, yaşadığımız hayat pahalılığını en az yarı yarıya düşük gösteriyor”

DİSK’ten TÜİK önünde açıklama...DİSK Başkanı Çerkezoğlu: Asgari ücret ve tüm ücretler TÜİK’in bu baskılanmış rakamlarıyla bile önemli ölçüde erimiştir

Açık Radyo’nun yayın hayatına son verildi…

TÜM ELEKTRİK, SU, DOĞALGAZ, İNTERNET ABONELERİ İÇİN ARTIK ZORUNLU!

MEMUR VE EMEKLİ ZAMMI BELLİ OLDU

SİNAN ATEŞ DAVASININ ÜÇÜNCÜ GÜNÜNDE SANIK ÇEP’TEN KILIÇDAROĞLU TAKLİDİ

KONUT VE İŞYERİ ZAM ORANI BELLİ OLDU

Tetikçi Eray Özyağcı’nın avukatı: Eray Özyağcı değil, Selman Bozkurt maktule doğru ateş etmektedir

TGS Diyarbakır Temsilciliği’nin Basın Hak İhlalleri Raporu: Haziranda 2 bin 176 hak ihlali yaşandı

Netanyahu,İsrailli generallerin ateşkes istediğine, Açıkça söyleyeyim, bu olmayacak....

İngiltere'de, İşçi Partisi’nin 14 yıl sonra iktidara gelme olasılığı yüksek

Sinan Ateş cinayeti davası… Azmettirici Doğukan Çep'in avukatından "Sinan Ateş’in hukuksuz işler yaptığını görüyoruz” iddiası

Hindistan’daki izdihamda ölü sayısı 121'e ulaştı

Akaryakıt ve alkolde ÖTV zammı yüzde 19,49 oldu

Bedelli askerlik ücreti 217 bin 870 TL oldu

Şehitkamil Belediye Başkanı Yılmaz’dan sağduyu çağrısı...

Türkiye, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda çeyrek finalde

31 kurumdan Kayseri açıklaması: “Hem istismar olayını hem de nefret suçlarına sebep olan saldırıları kınıyoruz”

RİZE’DE SİLAHLI SALDIRI: ESKİ AKP'Lİ BAŞKAN ÖLDÜRÜLDÜ

ALİ MAHİR BAŞARIR'DAN BAKAN ŞİMŞEK'E: ASGARİ ÜCRET TEPKİSİ

SÜLEYMAN SOYLU’YA KALP İŞARETİ YAPAN GENCİ DARP EDEN POLİSE HAPİS İSTEMİ

Yeni Bakanlar Murat Kurum ve Kemal Memişoğlu TBMM'de yemin etti

Tutuklu sanık dönemin Cinayet Büro Amiri Aykal: Kasten öldürmeye yardım suçlamasını kabul etmiyorum

Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu protesto eden 25 öğretmen gözaltına alındı

Madımak Oteli’nde yaşamını yitirenler İzmir'de anıldı

Yükleniyor


UEFA'DAN MERİH DEMİRAL'A SORUŞTURMA KARARI

Kemal Kılıçdaroğlu ve Ayşe Ateş, Sinan Ateş davasıyla ilgili birlikte açıklama yaptı. Ateş: "Cinayetin siyasi ayağı ortaya çıkmasın istiyorlar"

Kemal Kılıçdaroğlu ve Ayşe Ateş, Sinan Ateş davasıyla ilgili birlikte açıklama yaptı. Ateş: "Cinayetin siyasi ayağı ortaya çıkmasın istiyorlar"

UEFA’nın Merih Demiral’a soruşturma başlatması... AKP Sözcüsü Çelik’ten Almanya İçişleri Bakanı’na tepki

KESK: “TÜİK, yaşadığımız hayat pahalılığını en az yarı yarıya düşük gösteriyor”

DİSK’ten TÜİK önünde açıklama...DİSK Başkanı Çerkezoğlu: Asgari ücret ve tüm ücretler TÜİK’in bu baskılanmış rakamlarıyla bile önemli ölçüde erimiştir

Açık Radyo’nun yayın hayatına son verildi…

  • Çarşamba 33.9 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Perşembe 36.3 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Perşembe 36.3 ° / 19.8 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 38 33 2 3 66 102
2.Fenerbahçe 38 31 1 6 68 99
3.Trabzonspor 38 21 13 4 19 67
4.İstanbul Başakşehir 38 18 13 7 14 61
5.Kasımpaşa 38 16 14 8 -3 56
6.Beşiktaş 38 16 14 8 5 56
7.Sivasspor 38 14 12 12 -7 54
8.Alanyaspor 38 12 10 16 3 52
9.Rizespor 38 14 16 8 -10 50
10.Antalyaspor 38 12 13 13 -5 49
11.Gazişehir Gaziantep 38 12 18 8 -7 44
12.Adana Demirspor 38 10 14 14 -7 44
13.Samsunspor 38 11 17 10 -10 43
14.Kayserispor 38 11 15 12 -13 42
15.Hatayspor 38 9 15 14 -7 41
16.Konyaspor 38 9 15 14 -13 41
17.Ankaragücü 38 8 14 16 -6 40
18.Fatih Karagümrük 38 10 18 10 -3 40
19.Pendikspor 38 9 19 10 -31 37
20.İstanbulspor 38 4 27 7 -53 16