KAFTANCIOĞLU: SALDIRILARIN OLABİLECEĞİNİ ÖNGÖRMESEK DE OLURSA ŞAŞIRMAYACAĞIMIZI BİLİYORDUK

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, bu sabah saatlerinde il binası önünde ateş açılmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, öngörmeseler dahi şaşırmadıklarını söyledi.

GÜNDEM 6.04.2023 15:27:00 0
KAFTANCIOĞLU: SALDIRILARIN OLABİLECEĞİNİ ÖNGÖRMESEK DE OLURSA ŞAŞIRMAYACAĞIMIZI BİLİYORDUK

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, bu sabah saatlerinde il binası önünde ateş açılmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, öngörmeseler dahi şaşırmadıklarını söyledi. Kaftancıoğlu, “Bir hafta içinde İstanbul’da iki tane siyasi parti il başkanlığı önünde herhangi bir olay olma ihtimali, hani ben de Cumhur İttifakı’nın küçük ortağı kadar olmasa da az buçuk matematik bilirim. Sanıyorum dünyadaki en büyük ikramiyeyi kazanma ihtimalinden daha düşüktür” dedi.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Coşkun Yıldırım, bugün saat 05.00 sıralarında TEM Otoyolu Seyrantepe mevkiinde bulunan CHP İstanbul İl Başkanlığı önünde ateş açılması üzerine CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nu ziyaret etti. Yıldırım’ı uğurladıktan sonra bina önünde gazetecilere açıklama yapan Kaftancıoğlu, şunları söyledi:

“Yazılı açıklamamda da belirtmiştim. Bugün saat 05.00 sularında TEM Otoyolu’ndan Edirne istikametindeki bir araç, İstanbul İl Başkanlığı’mızın önüne 7- 8 el atış etmiş bulunmakta ve olay mahallinde boş kovanlar tespit edilmiş olmaktadır. Emniyet güçlerinin il binamızda yaptığı araştırmaya göre, il binamızda herhangi bir kurşun bulunmamıştır. Olayla ilgili savcılık tahkikatı devam etmektedir. Biraz önce de gördüğünüz gibi İYİ Parti İl Başkanımız, geçmiş olsun ziyaretine gelmişti. Kendisiyle de süreci değerlendirip yolcu ettikten sonra sizlere yazılı olarak yaptığımı bilgilendirmeyi bir kez de sözlü olarak söylemiş bulunuyorum.”

“”

Konuyla ilgili kendilerine gelen bir tehdit olup olmadığına ilişkin soruya da Kaftancıoğlu, “İl başkanlığımıza böyle bir saldırı olacağına dair herhangi bir duyumumuz yoktu ancak geçen hafta İYİ Parti’ye yapılan saldırıdan sonra bu tip saldırıların olabileceğini öngörmesek de olursa şaşırmayacağımızı biliyorduk. Nitekim şaşırmadık” yanıtını verdi.

“EĞER BİR BEKÇİ DEĞİLSE UMARIM HEPİMİZ İÇİN TATMİN EDİCİ BİR AÇIKLAMA OLABİLİR”

Kaftancıoğlu, saldırının tam nereye yapıldığıyla ilgili de şunları söyledi:

“Şimdi bu kesin il binamız mıdır, değil midir; bunun cevabını vermesi gereken ben değilim. Ben de biz de en az sizin kadar merak ediyoruz. Bu saldırının ne amaçla ve kimler tarafından yapıldığını. Umarım bu sorunun cevabını vermesi gerekenler, süreci olması gerektiği gibi araştırıp doğru neyse ona ulaşması gerekenler, bir an önce bunu bulurlar. Bunun cevabını sizlerle birlikte biz de öğrenmiş oluruz ancak şunu ifade edebilirim. Bir hafta önce İYİ Parti İl binasına yapılan saldırı, bu sabaha karşı il binamızın hemen karşısından açılan ateşler, eğer bekçi değilse ya da ne amaçla geldiyse bilmiyoruz; umarım hepimiz için tatmin edici bir açıklama olabilir. Ama bir hafta içinde İstanbul’da iki tane siyasi parti il başkanlığı önünde herhangi bir olay olma ihtimali, hani ben de Cumhur İttifakı’nın küçük ortağı kadar olmasa da az buçuk matematik bilirim. Sanıyorum dünyadaki en büyük ikramiyeyi kazanma ihtimalinden daha düşüktür diye tahmin ediyorum. Bu arada İstanbul Valisi ile görüştüm. Sayın Vali, görüşmemizden 20 dakika sonrasında sağ olsun döndüler. Olayla ilgili kamera kayıtları ve tahkikatın devam ettiğini ve kamera kayıtlarını incelediklerini söylediler. Çok kısa sürede olayı aydınlattıktan sonra bizlere bilgi vereceklerini ifade ettiler. Bizler de gelen bilgileri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.”

“GENEL BAŞKANIMIZLA SÜREKLİ İLETİŞİM HALİNDEYİZ”

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile konuyla ilgili görüşüp görüşmediğine ilişkin soruya da Kaftancıoğlu, “Elbette. Ben bu saldırı olduğu saatlerde Ankara’daydım. Sabaha karşı emniyet güçlerinin il başkanlığımıza bilgi vermesiyle birlikte hemen karayoluyla İstanbul’a yola çıktım. O esnadan itibaren Sayın Genel Başkanımızla sürekli iletişim halindeyiz ve kendisine anbean bilgi veriyoruz” karşılığını verdi.

İktidar temsilcilerinden telefon gelip gelmediğiyle ilgili de Kaftancıoğlu, “Şu ana kadar bana gelmedi ama şunu ifade etmek durumundayım. Şu ana kadar cep telefonlarıma da çok bakamadım ama benim herhangi bir görüşmem olmadı” diye konuştu.

 

Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    10870,57%0,43
  • DOLAR

    40,79% 0,09
  • EURO

    47,75% 0,44
  • GRAM ALTIN

    4383,34% 0,13
  • Ç. ALTIN

    7056,83% 0,08

YAŞ KARARLARI SONRASI TSK’DA SÜRPRİZ İSTİFA!

OKUL ÖNCESİ VE İLKOKULLARDA BAŞÖRTÜSÜ TARTIŞMASI: HÜDAPAR AÇIKLAMA YAPTI

9 KONFEDERASYONDAN ORTAK KARAR: İŞ BIRAKMA EYLEMİ GELİYOR

PUTİN’DEN ALASKA ZİRVESİ SONRASI AÇIKLAMA: “GÖRÜŞMEMİZ YAPICI VE FAYDALI GEÇTİ”

HATAY’DA SURİYE HEYETİYLE TİCARİ İŞBİRLİĞİ TOPLANTISI

HBB, ÖĞRENCİLERİN OKUL YOLUNU ÜCRETSİZ SAĞLAYACAK

İBB BORSASI İDDİALARI YANDAŞLARI KARIŞTIRDI: NEDİM ŞENER İLE MÜCAHİT BİRİNCİ X’TE KÜFÜRLEŞTİ

SAVCI SAYAN: “CHP’DEN ÖNEMLİ BİR BAŞKAN AKP’YE KATILIYOR”

DÖNMEZ: İSKENDERUN’U BİRLİKTE GÜZELLEŞTİRECEĞİZ

“İMAMOĞLU: ‘VİCDANLARI YARALAYAN HUKUKSUZ OPERASYONLAR DURMALI!’

ÖZGÜR ÖZEL KIRŞEHİR’DE KONUŞTU: İKTİDARIN BASKISINA BOYUN EĞMEYECEĞİZ

CHP’DEN AKP’YE GEÇEN ÖZLEM ÇERÇİOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU

İBB'YE 9. DALGA OPERASYON... İNAN GÜNEY DAHİL ÇOK SAYIDA İSİM HAKKINDA GÖZALTINA ALINDI.

ERDOĞAN’DAN AKP’YE KATILAN BAŞKANA KİLO UYARISI

DİYANET’TEN MİRAS HUTBESİ: ERKEK İKİ, KIZ BİR PAY ALMALI

ADALET BAKANI YILMAZ TUNÇ'TAN ÖZGÜR ÖZEL'E YANIT:YARGI SÜRECİYLE SİYASET KARIŞTIRILAMAZ

AKP'Lİ MÜCAHİT BİRİNCİ HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

AYDIN’DA YENİ DÖNEM: ÇERÇİOĞLU AKP ROZETİ TAKTI

ÖZGÜR ÖZEL’DEN AKP’YE KURULUŞ YILDÖNÜMÜ DOSYASI: BELGE PAYLAŞTI

CHP’Lİ İSİM: ÖZLEM HANIM TELAŞLANDI...

AVUKAT REZAN EPÖZDEMİR TUTUKLANDI

İMAMOĞLU HASTANEYE SEVK EDİLDİ

ERDOĞAN'IN ESKİ HUKUK DANIŞMANINDAN REST…

MEĞER MESELE SADECE AZİZ İHSAN AKTAŞ DEĞİLMİŞ! AKP'NİN ÇERÇİOĞLU'NA VERDİĞİ SÖZ ORTAYA ÇIKTI

ÇERÇİOĞLU VE 8 BELEDİYE AKP YOLUNDA

EKREM İMAMOĞLU İÇİN DİJİTAL İMZA KAMPANYASI BAŞLATILDI: "benimimzam.net"

ERDOĞAN'DAN ÖZEL'E YANIT:CHP’DEKİ İSTİKRARSIZLIĞI ÇOK İYİ BİLİYORUZ

ADALET BAKANI DUYURDU:ÖZEL’İN SÖZLERİ YARGIYA TAŞINDI

HATAY'DA ORMAN YANGINI: BİR MAHALLE TAHLİYE EDİLDİ

CHP LİDERİNDEN ÇERÇİOĞLU’NA: “HARAM ZIKKIM OLSUN”

Yükleniyor


YAŞ KARARLARI SONRASI TSK’DA SÜRPRİZ İSTİFA!

9 KONFEDERASYONDAN ORTAK KARAR: İŞ BIRAKMA EYLEMİ GELİYOR

PUTİN’DEN ALASKA ZİRVESİ SONRASI AÇIKLAMA: “GÖRÜŞMEMİZ YAPICI VE FAYDALI GEÇTİ”

İBB BORSASI İDDİALARI YANDAŞLARI KARIŞTIRDI: NEDİM ŞENER İLE MÜCAHİT BİRİNCİ X’TE KÜFÜRLEŞTİ

SAVCI SAYAN: “CHP’DEN ÖNEMLİ BİR BAŞKAN AKP’YE KATILIYOR”

“İMAMOĞLU: ‘VİCDANLARI YARALAYAN HUKUKSUZ OPERASYONLAR DURMALI!’

ÖZGÜR ÖZEL KIRŞEHİR’DE KONUŞTU: İKTİDARIN BASKISINA BOYUN EĞMEYECEĞİZ

  • Pazar 33.4 ° / 20.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 33 ° / 20.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 32.3 ° / 19.5 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 2 2 0 0 6 6
2.Samsunspor 2 2 0 0 2 6
3.Konyaspor 1 1 0 0 3 3
4.Göztepe 1 1 0 0 3 3
5.Antalyaspor 1 1 0 0 1 3
6.Trabzonspor 1 1 0 0 1 3
7.Kayserispor 0 0 0 0 0 0
8.Alanyaspor 0 0 0 0 0 0
9.Fenerbahçe 0 0 0 0 0 0
10.Beşiktaş 0 0 0 0 0 0
11.İstanbul Başakşehir 0 0 0 0 0 0
12.Gençlerbirliği 1 0 1 0 -1 0
13.Kasımpaşa 1 0 1 0 -1 0
14.Kocaelispor 2 0 2 0 -2 0
15.Eyüpspor 1 0 1 0 -3 0
16.Gazişehir Gaziantep 1 0 1 0 -3 0
17.Fatih Karagümrük 1 0 1 0 -3 0
18.Rizespor 1 0 1 0 -3 0