KAFTANCIOĞLU: “ÇOCUKLARIN YÜZÜNÜ GÜLÜMSETEN BÜTÜN BELEDİYELERİMİZİN, BÜTÜN ÇALIŞANLARIN ELİNE EMEĞİNE SAĞLIK, ÇOCUKLARIMIZIN YÜZÜNÜN GÜLMESİ HER ŞEYDEN ÖNEMLİ”
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu Kahramanmaraş’ta Afşin ilçesinde kurulan çadırkenti ve Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Elbistan Şubesi’ni ziyaret etti. Çorum Belediye Baş
Haber: EMRE SERCAN İKE / Kamera: ÜNAL AYDIN
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu Kahramanmaraş’ta Afşin ilçesinde kurulan çadırkenti ve Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Elbistan Şubesi’ni ziyaret etti. Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan’dan çadır kent hakkında bilgi alan Kaftancıoğlu, “Birileri sadece kendi belediyelerine teşekkür ediyor ama bu süreçte çocukların yüzünü gülümseten bütün belediyelerimizin, bütün çalışanların eline emeğine sağlık. Çocuklarımızın yüzünün gülmesi her şeyden önemli” dedi.
Selvi Kılıçdaroğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, bugün Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde kurulan çadırkenti ve Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Elbistan Şubesi’ni ziyaret etti.
“ÇOCUKLARIMIZIN YÜZÜNÜN GÜLMESİ HER ŞEYDEN ÖNEMLİ”
Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Selvi Kılıçdaroğlu ve Kaftancıoğlu’na çadırkent hakkında bilgi verdi. Candan, “Küçükler boyama yapıyor, biraz daha büyükler top oynuyor. Arkada kütüphane var, orada film izliyorlar. Gün boyu aktive ediyoruz” dedi.
Candan’dan bilgi aldıktan sonra konuşan Kaftancıoğlu, “Birileri sadece kendi belediyelerine teşekkür ediyor ama bu süreçte çocukların yüzünü gülümseten bütün belediyelerimizin, bütün çalışanların eline emeğine sağlık. Çocuklarımızın yüzünün gülmesi her şeyden önemli” dedi.
“BİZLERDEN DAHA İYİ YAPMAYA ÇALIŞACAKSINIZ, HEP BERABER YAPACAĞIZ”
Çadır kentte gönüllü olarak görev yapan bir gencin, “Şu dönemde umudum yok” demesi üzerine, Selvi Kılıçdaroğlu, “Umutsuz olmayacağız. Sizler düşüneceksiniz, izleyeceksiniz ona göre karar vereceksiniz. Gerektiğinde eleştireceksiniz, gerektiğinde destek vereceksiniz doğruyu bulmak birazda bizlerden sonra sizin elinizde. Bizlerden daha iyi yapmaya çalışacaksınız. Hep beraber yapacağız” yanıtını verdi.
“MEVCUT SİSTEMİN ALMADIĞI TEDBİRLERDEN DOLAYI BÖYLE BİR FELAKETİ YAŞADIK”
Daha sonra Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Elbistan Şubesi’ni ziyaret eden Selvi Kılıçdaroğlu ve Kaftancıoğlu, Vakıf Başkanı Ali Rıza Cimikoğlu ile konuştu.
Vakıf çalışmaları hakkında bilgi veren Cimikoğlu şunları söyledi:
“6 Şubat’taki deprem hem ilçemizi hem çevre illerimiz için son 500 yılın en büyük felaketi oldu. Mevcut sistemin almadığı tedbirlerden dolayı böyle bir felaketi yaşadık. Gönül isterdi ki bu tedbirler daha önce alınsaydı. Biz 7 Şubat’tan itibaren 10 Şubat’a kadar kurumumuzda hava çok soğuktu eksi 24 dereceleri gördük. Elektrik yoktu, jeneratörle 7 gün elektriksiz sistemi idare ettik. Günlük bu kurumda bin kişiyi ağırladık. Yemek yapma imkanımız yoktu bu şartlarda. Daha sonra insanlar çoğaldı hizmet edemeyince insanları tahliye etmeye başladık. Sağ olsun partilerimiz, sivil toplum kuruluşları, gönüllü işverenlerimiz bize destek sundular. 3 bin 500- 4 bin kişiyi çevre illerimize Ankara, İzmir, İstanbul’a her tarafa yolladık. Bu arifeden sonra artık sistem yavaş yavaş oturmaya başladı. Buradaki merkezi idareyle de diyaloglarımız oldu. İnsanlara yemek vermeye başladılar. Hala bazı sıkıntılarımız var fakat şimdi biraz duruldu. İnsanlar iyi kötü kendi evlerine gittiler.
Sabah bin, öğlen bin 500, akşam bin 500 kişi olmak şartıyla, yan tarafımızda 60-70 çadır var Suriyeli arkadaşlar var, komşularımız var ve çevredeki evlerden gelen insanlarımız yemek ihtiyaçlarını buradan gideriyorlar. Çevre illere gidenler evleri yıkılan insanlar tekrar döndü. O insanların şimdi bizden istekleri var, sıkıntıları var. Elimizdeki imkanlar doğrultusunda yardımcı oluyoruz.”
“BU İNSANLARA 2-3 SENE YAŞAMLARINI SÜRDÜRECEK BİR YER AYARLAMAK GEREK”
Selvi Kılıçdaroğlu ise şunları kaydetti:
“Bu çözümler öyle kolay olmayacak. Çok büyük acılar yaşadı insanlar, evleri yıkıldı. Evler de hemen 1-2 ayda olacak değil. Bunu hiç kimse beceremez. Çok erken yapıyorum diyen de pek doğru söylemiyor demektir. En az 2-3 sene sürecektir, bu insanlara 2-3 sene yaşamlarını sürdürecek bir yer ayarlamak gerek. Sorunlar ilk günlerden daha farklı olacak. Çadırlarda zor oluyor, çünkü geçici bir şey.”
-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,44% 0,09
-
EURO
51,21% 0,05
-
GRAM ALTIN
6424,54% 0,11
-
Ç. ALTIN
10645,44% 0,00
İlgili Haberler
GAZETECİLERE DESTEK YÜRÜYÜŞÜNE MÜDAHALE: POLİS PARKI ABLUKAYA ALDI
EV SAHİPLERİ DİKKAT: 31 MART SON GÜN, CEZA KAPIDA
CEYLAN ERTEM’DEN KADIKÖY ÇAĞRISI: “GAZETECİLERİ YALNIZ BIRAKMAYIN”
TİNY HOUSE DAHİL: TARLAYA EV YAPMAK İSTEYENLERİ BEKLEYEN BÜYÜK ENGEL
CHP MİTİNGİNDE SERT ÇIKIŞ: ÖZEL’DEN YALIM GÖRÜNTÜLERİNE VE İKTİDARA TEPKİ
BAHÇELİ SESSİZLİĞİ BOZDU: İZZET ULVİ YÖNTER NEDEN AYRILDI?
DONALD TRUMP: “SANIRIM İRAN’DA REJİMİ DEĞİŞTİRDİK… SIRADA KÜBA VAR”
MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI İZZET ULVİ YÖNTER İSTİFA ETTİ
TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ TARİFEYİ DEĞİŞTİRDİ: YENİ DÜZENLEME RESMİ GAZETE’DE
MİLLİ EĞİTİM’DEN EK ATAMA DUYURUSU: BAŞVURULAR 28-30 MART’TA
ABB’DE KRİTİK DOSYA: YARGI SÜRECİ BAŞLADI, TARTIŞMA BÜYÜYOR
İMRALI ZİYARETİ TAMAMLANDI: DEM PARTİ HEYETİ GERİ DÖNDÜ
CHP LİDERİNDEN OPERASYON TEPKİSİ: “SALDIRI ALTINDAYIZ”
TRUMP’IN SÖZLERİ TEPKİ ÇEKTİ: HAMANEY İDDİASI, SOMALİLERE HAKARET
ORTADOĞU’DA KRİTİK GECE: RİYAD VE KUVEYT İÇİN SALDIRI İDDİASI
HATAY’IN GÜNDEMİ ANKARA’YA TAŞINDI
ÜNLÜ İSİMLERİN YER ALDIĞI UYUŞTURUCU DOSYASINDA KARAR: 4 KİŞİ TUTUKLANDI
İBB DAVASINDA SAHTE BASIN KARTI İDDİASI: GÖRÜNTÜ ÇEKEN KİŞİ TUTUKLANDI
OSMAN KAVALA AİHM’DE KONUŞTU: “TUTUKLULUĞUM SİYASİ VE AĞIR HAK İHLALİ”
Yükleniyor
GAZETECİLERE DESTEK YÜRÜYÜŞÜNE MÜDAHALE: POLİS PARKI ABLUKAYA ALDI
BAKAN AKIN GÜRLEK’TEN DİYANET’E: “ÖZELLİKLE TEŞEKKÜR EDİYORUM”
CEYLAN ERTEM’DEN KADIKÖY ÇAĞRISI: “GAZETECİLERİ YALNIZ BIRAKMAYIN”
TİNY HOUSE DAHİL: TARLAYA EV YAPMAK İSTEYENLERİ BEKLEYEN BÜYÜK ENGEL
CHP MİTİNGİNDE SERT ÇIKIŞ: ÖZEL’DEN YALIM GÖRÜNTÜLERİNE VE İKTİDARA TEPKİ
AKP’Lİ BELEDİYE BAŞKANINDAN İSTİFA KARARI: “MAHKEME SONUCUNU BEKLEYECEĞİM”
ADAYLIĞINI AÇIKLAYAN İŞÇİ NEDEN HEDEFTE?
- Pazartesi 15.5 ° / 7.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Salı 16.9 ° / 7.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Çarşamba 20.1 ° / 7.2 ° Güneşli




